Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
SZLAG MNIE TRAFIA GDY CZYTAM,ŻE ... !!! |
...ktoś pisze "Pomóżmy głodnym zwierzętom..." a teraz ,aktualnie w Afryce umierają z głodu dziesiątki tysięcy ludzi !!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: SZLAG MNIE TRAFIA GDY CZYTAM,ŻE ... !!! |
Dokładnie - tę kasę należałoby przeznaczyć na sterylizację Murzynów. To by jednak taniej wyszło niż dawanie im prezerwatyw, z których oni robią proce. Powinno być tak - zgadzasz się na sterylizację, to dostajesz skrzynkę konserw i butelkę wódki. Szybko zrobiłby się porządek i nie byłoby głodujących dzieci.
|
|
a juz w ostatnim czasie umarło tam właśnie moze juz setki tysięcy ludzi !!! Z GŁODU !!!! a kolejnym milionom grozi śmierć głodowa !!!! świat woli dawać Grecji ot tak 200 mld dolarów,a szkoduje paru mld na walkę z klęską głodu w Afryce !!!
|
|
swietA RACJA Amen
|
|
racja...
|
|
Protagokurduplu ,sam się wysterylizuj,a najlepiej to poddaj się dobrowolnej eutanazji ,a zaoszczędzone środki z niezjedzonych Twoich obiadkow przeznaczy się na walkę z klęską głodu w Afryce !!!
|
|
Droga Marlen .Panem Bogiem nikt tu nie jest.A pies czy też inny gatunek żyjący powietrzem się nie nakarmi.Więc nie oceniaj ludzi .Każda pomoc mile widziana.
|
|
Co wy tu z Murzynami?????? Mało jest dzieci u nas? Zróbmy najpierw porządek na swoim podwórku a dopiero oglądajmy się na innych. Ile jest rodzin w Łomży, które nie mają co do gara włożyć, albo ledwo od wypłaty do wypłaty dają radę. Mnie denerwuję to że uchodźcy za nic dostają pieniądze które powinny dostać łomżyńskie dzieci. A co do murzynów to należy ich ogrodzić pięciometrowym murem i od czasu do czasu dokładać broń i amunicję. Porządek sam się zrobi. Knox
|
|
Marlen - durniu - pomyśl czasem to nie boli. Masz 2 Murzynów, dwojgu ludzi można łatwo pomóc - dajemy im żarcie i sterylizujemy. Kosztem 1000 zł miesięcznie zapewniamy im godne życie. Nikt nie głoduje, nie ma morderstw i gwałtów. To moja opcja. Twój pomysł - dajemy tym Murzynom jedzenie i zachęcamy do mnożenia się. Murzyn z pełnym brzuchem lubi se poruchać - za 25 lat z tej dwójki masz już 20 małych Murzyniątek. Teraz na ich utrzymanie musisz wydać 20 000 zł . Mimo to głodują, mordują się i gwałcą. 80% pomocy dla Afryki ląduje w rękach lokalnych watażków. Zainteresuj się trochę i nie truj głupot. Wysyłając kasę do Afryki wspomagasz przestępczość.
|
|
Kur...wa !! Co wy z tym,ze Murzyn to ktoś gorszy !! Wy jak hitler rasa panów ??? to tacy sami ludzi jak my ,mają serca,potrafią kochać,śmieją się jak się coś śmiesznego wydarzy ,płaczą ,gdy ktoś ma jakąś krzywdę itp . DRUGI SZLAG MNIE TRAFIA !!!
|
|
Murzynom też tyle organizacji ze świata pomaga i tysiące ludzi więc zwierzętom też ktoś musi !!!
|
|
Ktoś ,kto pomaga zwierzętom sam powinien się leczyć ,by w ten sposób sobie pomóc . W zaden sposób nie trzeba pomagac zadnym zwierzętom !!! A wszystkie zaoszczedzone środki i energię przeznaczyć na pomoc ludziom ,np.tamtym głodującym Afrykańczykom .
|
|
Marlen a ty co robisz , udzielasz się w jakieś akcji? Czy tylko krzyczeć potrafisz? http://blog.pomagaj.info/2007/03/24/adopcja-na-odleglosc-spis-akcji/
|
|
Marlen - skoro tacy sami ludzie jak my to może tak samo jak my powinni pracować? Tak samo jak my powstrzymywać swoją chuć i nie mieć tylu dzieci? Lepiej pomagać zwierzakom, roślinom a nie Murzynom. Człowiek i tak zbyt wiele przyrody zniszczył. Ludzie powinni się mniej rozmnażac i mniej przyrody niszczyć. Tylko dureń dąży do przeludnienia. Ziemia ma ograniczoną pojemność.
|
|
Tak tylko człowiek chyba myśli przed zmajstrowaniem se dziecka i powinien wziąć na siebie odpowiedzialność jak spłodził potomstwo , a zwierzęta nie do końca więc skończ pitolić i idź spać , nie jestem rasistą ale jak jest bieda nie ma co zjeść nawet wymyć się ale spłodzić jest kiedy ? ah
|
|
Niektórzy tutaj dali sobie wmówić, że są "panami stworzenia", a tak naprawdę bez zwierząt i całej przyrody wszyscy zdechlibyśmy z głodu. To Einstein powiedział, że gdy umrą pszczoły (bo pszczoła "umiera") to po trzech latach z głodu wymrze ludzkość - i to jest sedno sprawy. Pomagać trzeba zarówno zwierzętom jak i -niektórym- ludziom, a nie "albo - albo". To aspekt biologiczny i humanitarny. Tak naprawdę to my jesteśmy zarazą tej planety, która bez ludzi znakomicie by się miała. To do przemyślenia niektórym prostaczkom skąpomózgowym. Takos
|
|
Szlag mnie trafia gdy czytam te wszystkie głupoty.
|
|
I co w tym kierunku zrobiłaś, że umierają ludzie w Afryce? Zaadoptowałaś choć z jedno? Jeśli jest możliwość kliknięcia w coś, to popieram takie posty :)
|
|
Haha! Marlen mogłaś rozpocząć tę rozmowę w wątku, którego temat cytujesz - byłby ciągle w górze ;) Podaj proszę konkretny pomysł jak pomóc ludziom w Afryce - chętnie pomogę Ci pomagać. Tylko wybacz, ale nie jestem w stanie do nich pojechać i wybudować im studni. Pewnie wszystkim dziesiątkom tysięcy też nie pomogę, ale jeśli choć jednemu Afrykańczykowi poprawię jakikolwiek aspekt życia to jestem pierwsza w kolejce. Czekam na pomysły.
|
|
Marlen 400 czy 600 pln to 1 rok adopcji 1 dziecka w afryce! może ta suma Cie nie zbawi ale innych tak.
|
|
Jak bym sam nie pomagal ,to bym nie zakladal tematu . Kto chce pomóc to znajdzie droge. Akurat wspieram zaufanych i znanych misjonarzy oraz niektóre organizacje . A co do psów i innych zwierząt ,to my ludzie jesteśmy nad nimi panami życia i śmierci ,i jeśli ma nam pomóc w czymś eliminacja jakiegos zwierza ,to mamy pełne prawo to uczynić i jako ludzie powinniśmy to robić,a nie np.utrzmywać stada zwierząt w schroniskach. Że zwierzeta zastępują ludziom ludzi,to wcale nie oznacza,ze juz nimi są i mają mieć prawa ludzkie .
|
|
Pomysł: Przywieźć z Afryki stado Murzyniątek. Odroboaczyć, zaszczepić, wysterylizować. W Polsce coraz więcej jest samotnych ludzi (jak zauważył Marlen - przelewających swoją miłość na pieski). Czyż nie lepiej byłoby takim ludziom dawać małego Murzynka? Sam być może przygarnąłbym taką 18-letnią Himbę. W ten sposób rozwiązany byłby problem głodu. W Polsce dobrobytu nie ma, ale szklanka wody i miska ryży dla każdego Murzyna by się znalazła. Za to do Afryki wywieźć bezdomne psy. Tam sobie jakoś poradzą, będą polowały na mniejsze zwierzęta.
|
|
Protagoras do somali jedz lub zaciągnij się do legi cudzoziemskiej jako najemnik zrób coś ze sobą a nie tylko szczekasz aż pyska piana leci. Od razu cie uprzedzę bo tu od czasu do czasu fazapy i Monisia chrzan się pokazuje to od razu ci mowie nie jestem gayem ,lewakiem , poprano politycznie czy jakoś tam . Widzę że masz problem "Sam być może przygarnąłbym taką 18-letnią Himbę " że masz problem w relacjach damsko męskich , kup sobie w sex-szopie lale dmuchano ona spełni twoje oczekiwania będzie słuchać twoich ******* .
|
|
Dzięki za radę - wierzę, że taka lala dobrze się sprawdza w twoich ramionach, ale jednak wolę żywe kobiety (ale naprawdę doceniam, że doradzasz mi to co sprawdziło się w twoim przypadku). Andusiu - popatrz jakie błędy robisz. To wstyd. Masz już pewnie z 15 lat a błędy robisz jak 6-latek. I nie chodzi mi o ten jedyny komentarz. Zamiast siedzieć na forum i szukać tu dziewczyny (w przerwach między romantycznymi uniesieniami z panią Rubber Dolly) wziąłbyś jakąś książkę poczytał, słownik ortograficzny przejrzał.
|
|
Protagoras hahaha .... przecież ty dbasz o czystość rasową, na pierwszym spotkaniu pytasz się panny sprawdzasz czy nie zawieruszył się tam jakiś przodek pochodzenia żydowskiego czy innej nacji:) Oj ty literatury to się oczytałeś a twa wiedza dekiel ci rozwala, tak mam 15 lat no nie piśmienny nie oczytany jestem jak ty ale ty stary dewota jesteś która takiego tumana chciała by słuchać jęczysz na necie jak fazap . Nikt w realu nie chce cie słuchać to tu produkujesz swoje wypociny.
|
|
Andy osiołku - a ty może nie piszesz na tym forum? I jeszcze próbujesz to podryw odstawiać. Zastanów się nad sobą. Co za durnoty piszesz - o czystość rasową to twoi przodkowie dbali - dlatego mają upośledzonego syna. Geny muszą się mieszać - zobacz jakie ładne panny są w krajach , gdzie mieszały się geny (wojny, najazdy, gwałty) - Wikingowie przywozili sobie branki, dlatego Szwedki są ładne. I dla odmiany - Anglia - kiedy był ostatni najazd na Anglię? No gimnazjalisto - pewnie nie wiesz? 1066. Dlatego Angielki są brzydkie - hodowla wsobna - dokładnie tak jak w twojej rodzinie.
|
|
dbajmy o owsiki, to tyż zwierzątka, i wszy łonowe, ludzie sami się zagryzą !
|
|
Lem miał rację pisząc: <Żeby nie internet .....to bym nie wiedział , że jest tylu idiotów na świecie> Już św. Franciszek opiekował się zwierzętami ..... sądzisz , że to głupie? PRAWDA jest jak ****........każdy ma swoją . Pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
Protagoras nie wiem i nic nie chce wiedzieć szczekać to ty potrafić ale kąsać już nie . Idz poszczekaj w realu do Czeczena czy murzyna z nie cierpliwością będę czekał na artykuł zwolennik UPR i fundacji fazap został pobity przez Czeczena wiadomo że Czeczen byłby napastnikiem no nie? Miłego szczekania .
|
|
Ale zwierzętom możesz pomóc tu i teraz - chociażby datkiem na schronisko, a w Afryce? Nie możesz nic zrobić ty sama jedna.
|
|
I tu się mylisz . Możesz pomóc:-) . Jest cos takiego jak adopcja ...polega to na tym , że co miesiąc dajesz określona kwote na wybrane dziecko . Poczytaj o tym :-) <Nie zgnębi mnie byle przytyk , w d...pie miejsce mam dla krytyk> Pozdrawiam forumowiczów :-)
|
|
..." A co do psów i innych zwierząt ,to my ludzie jesteśmy nad nimi panami życia i śmierci ,i jeśli ma nam pomóc w czymś eliminacja jakiegos zwierza ,to mamy pełne prawo to uczynić i jako ludzie powinniśmy to robić,a nie np.utrzmywać stada zwierząt w schroniskach. Że zwierzeta zastępują ludziom ludzi,to wcale nie oznacza,ze juz nimi są i mają mieć prawa ludzkie "... Jeszcze jeden, który uwierzył w kościelne bzdury o wyższości ludzi.... a św. Franciszek powiadał, że "zwierzęta zostały stworzone przed ludźmi, bo nie maja grzechu pirworodnego". One są zawsze moralnie czyste gdy tymczasem MKarelen urodził się już zbabrany grzechem i teraz myśli, że jest "władcą" decydującym o czyimś życiu. Przykazanie jes\t: "nie zabijaj" i nie uwzględnia żadnych wyjątków, zwierząt również. Głupota jest zaraźliwa. Takos
|
|
Protagoras nie masz prawa decydować o życiu mieszkańców Afryki, tak ograniczony człowiek nie powinien wyrażać poglądów w tak poważnych sprawach ani głosić kontroli urodzeń. Ty, frajerze, gdyby stertylizowano ludzi może byś nie istniał, tylko że my mamy problem wielodzietności już za sobą, a Afryka jest zapóźniona cywilizacyjnie, i nie można jej za to winić, bo żaden naród nie byłby w stanie zbudować silnego państwa o takich warunkach i klimacie. Tacy ludzie jak ty o tak zepsutych poglądach są niebezpieczni, a zdjęcie Breivika pewnie masz zawieszone nad łóżkiem. Nie wkraczaj w prawa natury, bo to ni e twoja rzecz. Idx lepiej odreaguj i powyzywaj się na "politycznym", którego nikt nie czyta, i tym samym nikt cię nie słyszy.
|
|
Autor: Marlen (---.opera-mini.net) Data: 26-07-11 21:41 ...ktoś pisze "Pomóżmy głodnym zwierzętom..." a teraz ,aktualnie w Afryce umierają z głodu dziesiątki tysięcy ludzi !!!!! debile w Afryce się mnożą na potęgę, to jest taka tragedia później. ja, zanim "zrobiłem" dzieciaka to skończyłem studia, potem pracowałem na swój status zawodowy i w końcu na kąt do spania, z którego jestem teraz dumny. najlepiej to narobić bezmyślnie bachorów, a potem wyciągać łapy po socjal i paczki żywnościowe. cała odpowiedzialność za los niedożywionych dzieci spada na ich nieodpowiedzialnych rodziców. tylko zwierzętom można takie coś wybaczyć. więc niech cię szlag nie trafia, bo inaczej h.j ci w dupę i w.pierdalaj, Marlen. cze!
|
|
jeżeli ktoś nie ma współczucia dla zwierząt, nie ma go również dla ludzi. ZA CIERPIENIA RÓWNIEŻ...
|
|
franiu :) Zachowujesz się i wypowiadasz jak ostatnie bydlę a nie jak prawdziwy polak katolik :):) No chyba że na tym to polega :):):)
|
|
tak. Jedźcie wszyscy do Afryki pomagać, Najlepiej zabierzcie ze sobą Czeczenów. Może się do czegoś przydadza...... Ludzie gdzie wy macie oczy?????? Knox
|
|
InFamia - tępa idiotko - naucz się głupolku czytać ze zrozumieniem. O niczyim życiu nie mam zamiaru decydować. To tacy faszyści jak ty chcą decydować kto może się urodzić a kto nie. Dobrze że tacy jak ty najczęściej lądują w psychiatrykach albo w więzieniach, bo jeszcze byś mnie zabiła. Zobacz co się dzieje w Norwegii - właśnie tobie podobny lewak-fanaty pozabijał tam ludzi. Każdy powinien decydować o sobie. A ja chętnie dałbym z tysiaka jakiemuś Murzynowi (pod warunkiem, że by się wysterylizował). Nie mam zapędów żeby kogoś do czegoś zmuszać. To tacy lewacy jak ty i ten mason z Norwegii chcą ludziom dyktować co mają robić i co mają myśleć.
|
|
franio30 frania, BURA SUKO ! , siedż lepiej cicho w budzie i nie wychylaj pyska bo hycel cię złapie, a nie dość że masz obcięty ogon to jeszcze ci ****.A obetnie, chociaż i tak jesteś pusty jak ten wór, który merda ci się pomiędzy tylnymi łapami. - nie szczekaj psia mordo, jak pies nie ma co robić to siada i jajca liże
|
|
zezu, odszczekasz to frajerze.
|
|
won z powrotem na zmywak, chamie bez szkoły.
|
|
a ty pało z najgłupszym smerfem w stopce wsadź sobie te katolickie wyrzuty w sam środek pryszczatej mordy. w dupie mam was i wasze rozkminki. do pięt nie dorastacie ćwoki. powinniście mi płacić w euro za odpowiedź, bo więcej się z nich nauczycie niż po łomżyńskim WSA.
|
|
Marlen, co zrobiłaś dla tych biednych Afrykańczyków skoro tak Cię to boli? Mi tu wieje hipokryzją. Autorka tematu o zwierzętach przynajmniej coś robi. Pochwal się co oprócz tych Twoich krzyków zrobiłaś? Jeśli nic, to te swoje gorzkie żale zachowaj dla siebie. Bernard Shaw napisał kiedyś: "Najgorszym naszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka." Przemyśl to zanim zaczniesz znowu krytykować kogokolwiek. Zwierzę też żyje i czuje. Uważasz się za rasę "panów" skoro jednym pomoc się należy a innym nie? :> _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
autorka tematów o zwierzętach jest wolontariuszką w schronisku. natomiast hipokrytom, którzy popierają ten temat, za czynne działanie wystarczą jedynie naładowane baterie w pilocie TV, sprawna myszka komputerowa i ryj skrzywiony ze zgryzoty.
|
|
franio30 frania, BURA SUKO ! jakie ty skończyłeś studia ?- łopatologię ? chamie ze szkołą, fiucie jak chcesz bluzgać to pisz poprawnie CHU.U ! pracowałeś na swój status zawodowy na zmywaku i co oszczędzając i żywiąc się zlewkami i pomyjami dorobiłeś się psiej budy ? a dzieciaka to jesteś pewien że ty spłodziłeś ? pies cię tam wie jak to było, pusty worze ! w dupie to ty możesz mieć psiego fiuta, pies cię jeba.ł bezpański kundlu !
|
|
I tu wyraźnie widać bogobojne umiłowanie bliźniego :):):)
|
|
zezowate szczęście :) to było do frania :)
|
|
zezowata kur.wo, odszczekasz to wszystko. obiecuję. się pośmiejemy w 4 oczy. :)
|
|
franiu :) Skąd w tobie tyle agresji ??? Zawsze pisałeś że nie bierzesz do siebie :) A po za tym to chyba zapomniałeś o czymś :):) Jezeli ktos cię uderzy nadstaw drugi policzeć, czy cos tak podobnie to było :):):)
|
|
Umówcie się i rozwiążcie swój konflikt jak cywilizowani ludzie, a nie jak dzieci ery internetu, które się kłócą o nie wiadomo co. Ludzie to istoty myślące. Każdy wie skąd się biorą dzieci. Jeśli nie ma warunków na utrzymanie dzieci, to po prostu ich nie płodzi. Przynajmniej większość ludzi wychodzi z takiego założenia. Problemem jest religia. Wiele religii (np. katolicka) mówi, że dzieci są najważniejsze, że trzeba ich mieć wiele. Niestety niektórzy ślepo idą za religią, mają po kilkanaścioro dzieci, przy czym nie są w stanie zapewnić byt nawet jednemu. Jaki jest sens powoływać je do życia tylko po to, by cierpiały? A co do zwierząt. Większość zwierząt nie jest w potrzebie z własnej winy. To przez ludzi, ich niewiedzę, agresję, ich zapatrzenie w siebie lub chęć zabawy w Boga zwierzęta są chore, bezpańskie, zagłodzone. Same sobie nie wybrały takiego losu. Człowiek ma wybór, ma wolną wolę, nie musi nikogo słuchać. Zwierzę słucha swego pana i jest zdane na jego łaskę.
|
|
franiu poznajesz?? Podobny do ciebie jak dwa smarki :)
|
|
frania, BURA SUKO ! co się ślinisz ? ty to mnie w pompę możesz cmoknąć a tą twą psią mordę to z chęcią obiję,
|
|
Autor: maruda (---.139.184.14.introlan.pl) Data: 27-07-11 22:29 Jezeli ktos cię uderzy nadstaw drugi policzeć, czy cos tak podobnie to było :):):) masz rację. a teraz spieprzaj. :):):)
|
|
„Daj na Afrykę ” , czyli pomoc nienażartym handlarzom bronią . Napisane przez: lotse | 27 Lipiec 2011 Wypada prawie z każdego pisma …. Format A4 , żeby dobrze widzieć . Wielkie oczy biednego , wychudzonego , afrykańskiego dziecka , aby nie wyrzucić . Kosteczki maleństwa prawie przebijają kartkę ….I ten kojący błękit „gwarantującego” uczciwość akcji logo UNICEF-u…. Jak to jest….UNICEF pomaga od lat biednej Afryce ….Pomagają też inni …. Miliony rok w rok , by „nakarmić głodnych” , a tu znowu „plaga głodu ” ? Czy tak słabo starają się organizacje podobno charytatywne , czy może gdzieś te pieniążki wsiąkają ? Przecież , poza instytucjami (ROZpisującymi sobie pomoc tak , aby pomóc sponsorom:) , firmami (ODpisującymi sobie pomoc tak , by starczyło na ”kieszonkowe” , a przy okazji reklamującymi się za półdarmo w mediach ) , uczestnikami gal i bali , bulą „na Afrykę” ludzie z całego świata ? Bombardowana z każdej strony rozpaczliwymi wieściami o „wybuchu” (???) głodu w Afryce , związałam posiadane informacje w pęczek .I nijak mi z nich nie wyszło , że „głód w Afryce nas zaskoczył… „ Ale po kolei :Somalia , Kenia , Etiopia , Sudan….prawie 12 milionów ludzi może umrzeć , ponieważ nie mają co jeść i to mnie akurat nie zaskoczyło , podobnie , jak nie zaskakuje mnie susza w Afryce . Sekundkę…Kenia ? Tylko w Kenii 3, 5 miliona głodujących ? Potworne . Nawet kawałek brzoskwinii przechodzi przez gardło z trudem . Dlaczego więc Kenia , zamiast nakarmić swoich biedaków , podniosła o 25 % wydatki na …zbrojenia ? (allAfrica.com., 12.04.2011 .”Kenya:spending on Military Up By 25 percent….” ) . Ale nie tylko Kenia woli karmić się śmiercionośnym żelazem : „Etiopia -Govt to increase defense budget…” allAfrica.com , 20.03.2011) .Takoż pozostałe „biedactwa „. Somalia … Czy to nie puste brzuchy somalijskich dzieciaków stanowią główny motyw ulotek organizacji żebrzących „na Afrykę” ? A tu Somalia, mimo embarga UN na broń , stała się potężnym placem handlu …bronią. Handlarze lubią nawet występować w mediach : ww w.guardian.co.uk , Somalia :In the market of war , 07.06.2011., gdzie chętnie opowiadają o swojej „pomocowej” działalności . W tym czasie , gdy jedni gadają z prasą , somalijscy piraci rabują statki z żywnością , ale i paliwem oraz wymuszają kasę na zarządach portów .Ceny żywności wzrosły tam więc o 30% , bo niewielu już decyduje się na posłanie kontenerowca wprost w łapy bandziorów . Niestety- działanie piratów podraża też koszty produktów wysłanych (jeżeli dopłyną ) do Europy . Ale „Somalii trzeba pomóc „- pozwolę sobie zapytać: a jak ? Czy tak , jak zwykle ? Wysyłając bandytom szybką paczkę do domku ? Co mamy dalej… Południowy Sudan …. Bogaty , bardzo bogaty kraj: miliardy baryłek ropy . Ale „w Sudanie głód i nędza przez wsie pędzą , więc dajmy Sudanowi …” . Dlaczego Sudan nie wymieni ropy na żywność ?- mógłby zapytać ktoś odwracając oczy od zapłakanego , sudańskiego dziecięcia . Prawidłowa odpowiedź brzmi : PONIEWAZ WOLI KAŁACHY . Source: http://polakey.wordpress.com/ "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |