niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak ma być Narew?

Ostatni mówi się sporo o zagospodarowaniu brzegów Narwi. Czy ktoś wie co i jak tam ma być? Co nasza władzuńka chce tam zrobić? Na razie widzę, że zrobili gruzowisko i wycinają krzaki, a na zakręcie Narwi grozi to podcięciem brzegów! Brzeg teraz jest zaśmiecony gruzem i ogołacany z resztek rosliności...a co dalej? Ma tam być podobno "muszla", a czy nie lepiej zrobić ją na Rynku Zambrowskim? Toż to zaniedbany plac w środku miasta!
Mam paskudne podejrzenia: czy aby na ogołoceniu i rozpaskudzeniu brzegów się nie skończy, a potem zostanie tylko zabetonowanie i zrobienie z Narwi cementowego kanału! Bo czy ktoś zna konkretny projekt tego przedsięwzięcia? A powinny władze makietę chociaż przedstawić publicznie i do oglądu mieszkańcom Łomży. Oby nie stało się tak, że spaskudzą jak zwykle, a duże pieniądze trafią jak zwykle we "właściwe ręce". Tak spieprzono dworzec PKS i wiele innych projektów...W naszej pokrętnej polsce można wszystko...i to bezkarnie!

Zbych

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak ma być Narew?

No właśnie, czy wie ktoś coś więcej? Może Pan rzecznik uchyli rąbka tajemnicy i poinformuje nas co się dalej dzieje w tej sprawie?

czesław

Normalnie to powinien być rozpisany konkurs na projekt zagospodarowania brzegów NArwi. Potem przetarg na wykonawcę itd.
A pewnie będzie tylko "przetarg" a wykonawca "ulepa" coś paskudnego czyli według "pomysłu" kogoś "zainteresowanego" - tak ja podejrzewam i dlatego czekam na ujawnienie tej tajemnicy magistratu. Zaczęto na brzegu rzeki roboty-demolki więc ktoś coś pewnie już wymyślił i znowu w swj wielkiej skromności nie chce sie pochwalić przed nami...

Zbych

Moze radny Augustyniak już coś wie na ten temat...........miał coś więcej nam powiedzieć............może to o ten temat chodzi Panie radny?
Pozdrawiam

michal

Ja tak sobie myślę, że narazie to projektu nie ma. A to co robią to ma być oczyszczenie brzegów Narwi ze śmieci. Nie byłem, nie widziałem. Jeśli rzeczywiście wycinają wszystko, to coś nie tak. Pisałem kiedyś, że trzeba brzeg uporządkować, ale z tego co pisze Zbych, wynika coś innego. Rzeczniku odezwij się!!!!!!!

Na stronie łomżyńskiego um są dwie informacje dot. poruszanego tematu w dziele: nowiny z ratusza. Są one jednak z 23 lipca i 5 sierpnia. Ciekaw jestem co nowego z interesujacym szerokie grono internautów i mieszkanców zagadnieniem. Czy nasze pomysły i postulaty zostały uwzględnione i w jakimzakresie?

czesław

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org