czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zmywarka

witam forumowiczów.mam pytanie odnośnie zmywarki i piekarnika do zabudowy.jaką markę polecacie,jakie są wasze opinię odnośnie tego sprzętu.jaką najlepiej markę kupić.z góry dziękuje za podpowiedzi.

15234

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zmywarka

Jakiś tydzień temu robiłem zakupy na Skąpcu, między innymi zmywarkę i piekarnik. Jeżeli chodzi o zmywarkę zdecydowanie tylko dobre firmy - Bosch lub Siemens. Kupiłem Boscha "Zmywarka do zabudowy BOSCH SRV 53M03 EU" i szczerzę mogę polecić. Natomiast w przypadku piekarnika skusiłem się na Amicę, tak ostatnio zachwalaną, ale zdecydowanie nie polecam piekarników z tej firmy. Jakość wykonania pozoztawia wiele do życzenia, widać to dopiero przy dokładnych oględzinach.
Ja posiłkowałem się forum - AGD, tam można poczytać opinie praktycznie na temat każdego sprzętu, lub Skąpiec - opinie Klientów.
Pozdrawiam.

Zmywarka to najprostsze urządzenie w kuchni tak naprawdę, w USA znane i powszechnie stosowane już w latach 60 tych i sposób mycia jest ten sam. Więc teksty typu zdecydowanie dobre firmy mnie śmieszy... bo co to właściwie znaczy w tym przypadku, gdzie urządzenie proste jak cep, a cena różni się w zależności od ilości diod i wielkości wyświetlacza ciekłokrystalicznego lub jego braku...

gorenje

posiadam zarówno zmywarkę jak i piekarnik firmy Ariston, od 2 lat działają bezproblemowo

Śmieszna to jest Twoja odpowiedź.
Zamiast teoretyzować proponuję wybrać sie do pierwszego lepszego sklepu AGD i nawet Ty powinieneś dostrzec OGROMNĄ różnicę w jakości wykonania, ale mogę się mylić.

Autor: 15234 (---.adsl.inetia.pl) --- jeżeli również uważasz, że zmywarka jest najprostszym urządzeniem w kuchni to życzę powodzenia w zakupie i remoncie mieszkania, spowodowanym zakupem.

byc moze jest to i najprostsze urzadzenie-co jednak nie znaczy ze wszystkie marki sa tej samej jakosci.
ja polecam rowniez bosch i siemens.nie musi to byc model nafaszerowany zbedna elektronika.
tu chodzi przede wszystkim o jakosc mycia i suszenia-chyba ze ktos lubi resztki zeskrobywac paznokciem i zacieki z soli na nozach.
wazne jest tez zuzycie wody i to jak urzadzenie pracuje-czy w miare cicho czy tez co nieco za "glosno".
bardzo dobrze jesli posiada "aqua stop"co w razie jakiegos problemu uchroni kuchnie przed "powodzia".
jesli codzi o piekarniki to o polskich markach nie mam opini-z zagranicznych polecilabym rowniez bosch lub siemens.
ale to i tak zalezy od tego ile chcesz przeznaczyc na te zakupy wiec proponuje poczytac opinie tych co juz cos kupili i wyprobowali tak jak pisze "100mario".
powodzenia

Ja zdecydowałam się na urządzenie 3w1. Piekarnik, kuchenka i zmywarka Candy Trio 503x. Można wybrać też jako kuchenkę gazową. Polecam.

Dla zainteresowanych do poczytania: http://www.candy.pl/produkty/248-Do_kuchni

Jeśli chodzi o zmywarkę to najlepiej bierz pod uwagę:
1. Miele (ale drogoooo)
2. AEG
3. Bosch/Siemens (ta sama fabryka)

Każdy swoją chwali, bo innej nie używał:) każda będzie spełniała swoje zadanie. pytanie: w jakim stopniu jest w stanie spełnić nasze oczekiwania. JA mam Aristona, małą, cicho pracuje i ma aqua stop:))) Ale ni radze pytac się na forum a przejść się do sklepu i samemu zobaczyć co się chce mieć:)

Autor: thompson (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-03-09 11:47

1. Miele (ale drogoooo)
2. AEG

AEG należy do Elektroluxa, więc to jest to samo.

zmywarkie mam AEG - bardzo dobra
piekarnik TEKA HA 850 idealny

dziękuje bardzo za wypowiedzi.jednak wybór moj padnie na firmę BOSCH

15234

to po chu. się pytałeś jak już wczesniej wiedziales co kupic...

Donaldzie... znawca to jednak nie jestes. Amerykanskie marki zmywarek zuzywaja nawet 3x wiecej wody od Europejskich, wiec wniosek jest prosty.

Osobiscie lubie zmywarke szufladowa firmy Fisher and Paykel. Sprzedawane sa rowniez pod innymi markami, nie wiem czym owe roznia sie od oryginalu.
Sprzet ma dwie niezalezne od siebie szuflady spora pojemnosc i w odroznieniu od Bosch suszy talerze po ich umyciu. Wyjmujesz suchutkie i cieple a nie zimne i mokre.

A amerykańskie samochody zużywają więcej benzyny od europejskich, więc wniosek jest prosty, mają tańszą benzynę...
znakomita większość zmywarek po myciu suczy naczynia... więc to standard.

donald w odpowiedzi na twoje wulgarne pytanie pragne odpowiedziedz iz zadając Wam Forumowicze pytanie odnośnie zmywarki i piekarnika chciałam znać Wasze zdanie.sama zaś udałam sie po łomżyńskich sklepach,gdzie padały różne opinie nawet na jeden produkt. dużo sie dowiedziałam ważnych spraw i dochodzę do wniosku że naszym sprzedawcom w niektórych sklepach wiele brakuje informacji a naszym forumowiczom tak jak ty donaldzie kultury osobistej.bo wierze w to że nie tylko mnie może przydać sie w przyszłości ten temat.nie wiele jest domów wyposażonych tak jak (domniewam)twój czyli po amerykańsku !!!!!!!!.

15234

"Autor: Donald (---.elomza.pl)
Data: 03-03-09 12:19

Autor: thompson (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-03-09 11:47

1. Miele (ale drogoooo)
2. AEG

AEG należy do Elektroluxa, więc to jest to samo."

To że AEG należy do Elektroluxa wcale nie oznacza, że to jest to samo.
Bentley i Skoda należą do VW i co z tego?

A czy elektrolux to ma złe zmywarki? nie wydaje mi się bo pewnie tak to odebrałeś. Porównanie z samochodami to jak kulą w płot, bo jak już wcześniej pisałem to jest super proste urządzenie, więc się tak nie podniecaj tym że masz aeg, bo gdybyś miał tarke z szarym mydłem to też byś zachwalał że najlepsze, ja zmywam gąbką i lepiej umyję:)))

Niestety , ale AEG stanowi bardziej prestiżową półkę firmy Electrolux. Thompson ma rację. Ja kupiłem AEG i jest naprawdę super. Bywają zmywarki co myją niedokładnie , po prostu nie domywają. Bosch i Siemens to to samo i w pralkach i w zmywarkach , a zapewne i w innym sprzęcie. Jeżeli ktoś ma kasę polecam Miele. Sprzęt tej firmy po 10 latach wygląda prawie jak nówka i jest niesamowicie trwały.

Ja mam AEG to jak ona umyje to stara mnie później zagania do szorowania bo nie podomywane. a 2 tys wydałem więc spodziewałem się że będzie w miarę dobra, znajomy ma aristona i mówi że takich problemów nie ma.

Mój znajomy miał AEG i nie domywała. Nie pomagał i serwis. Okazało się , że była źle podłączona , jak się nie mylę było coś z odpływem. Teraz jest naprawdę dobrze. Szukaj przyczyny!

albo żle podłączona tzn. odpływ wody, może detyrgienty słabe albo naczynia niewłaściwie poukładane.

odpływ ok, detergenty standardowe, a naczynia poukładane, wniosek że ta zmywarka to lipa...

Jak ktoś ma pecha to i w drewnianym kościele... , ja bym im nie odpuścił , ma działać dobrze. Jak trzeba to ich do sądu dawaj.

Donald- primo to nie mam zmywarki AEG, secundo jak to takie proste urządzenie to sam zrób takich pare i sprzedawaj ćwoku. A porównanie się chyba jednak przydało.

OjciecR - nie ma takiej możliwości, żeby ta zmywarka sama z siebie nie domywała. Wyjmij ją i sprawdź odpływ.

Zmywarki nie masz bo na jeden tależ i kubek się nie kalkuluje...
Urządzenie bardzo proste, jak twoje odbicie w lustrze w kształcie mlotka...

JANKES, moja stara kupiła wszystko Boscha no i zmywarka suszy i nagrzewa. Nawet brzęczy zmywara gdy skończy. To może Ty Jankes takie zgarbione nad Narwią widziałeś zmywarki z napisem na plecach Bosch, ale ja za młody żeby to pamiętać.

Weśta bereta i palnijta sie w łeb

Ja jestem właśnie w trakcie remontu i od niedawna używam piekarnika Whirlpool kupiony na http://www.agito.pl/agd-do-zabudowy/piekarniki/2834.html i uważam, że jest rewelacyjny, zwłaszcza do pieczenia ciast. A co do zmywarki to sama nie wiem którą wybrać ale na pewno wiem, że potrzebuję. Mam już dosyć szorowania garów, szczególnie po odwiedzinach znajomych kiedy nagle w zlewie robią się góry naczyń...

Masz tu link , wybierz i kup. Masz też opinie i szczegółowe dane techniczne. Myślę , że do poniedziałku po ciężkim bólu głowy problem rozwiążesz . Ja osobiście włoszczyznę to tylko do zupy....

http://www.ceneo.pl/Zmywarki_do_zabudowy

Bosch mocno przereklamowany. Siemens owszem ,

Pifpaf

Witam,

ja mam zmywarke 60-tke siemensa i jestem naprawde zadowolona...:-) Pozdrawiam

Ps. Co do Boscha to Pifpaf ma racje.

magia_2

Od wielu lat mam zmywarkę Simensa i nigdy nie nawalił, nawet jak kiedyś wsypałam Kreta do odpływu(teraz już wiem że może grozić eksplozją), natomiast przymierzam się do remontu kuchni i oglądam piekarniki elektryczne. Najbardziej w oko wpadł mi Whirlpool i opinie na jego temat są same pozytywne.

jankes światowcu odpowiedz chłopakom

koziol0

Donald - najprostrze urzadzenie w kuchni to czajnik.

...

Ja mam zmywarkę Grażynę koszt utrzymania 10 zł tygodniowo nie trzeba serwisować bo serwisuje ją jej mąż.
Gorąco polecam taki sprzęt a jak sie znudzi mozna wziąć Krytyne za 7.50

jestem w trakcie remontu kuchni i jak na razie udało mi się tylko taki piekarnik kupić (AKZM 754 IX), a zmywarki cały czas szukam. Piekarnik wzięłam od whirlpoola bo siora mi doradzała, że ponoć bardzo wytrzymałe są .

http://www.ceneo.pl/7581084 , ma tylko 1 opinię , nie ryzykował bym , gdyż nie jest to marka z tych naj.

Dobry jesteś Zbychu hahahha

zmywarka boscha to bardo dobry pomysł mam i sobie jak najbardziej chwale . Służy mi już kilka lat i problemów z nią żadnych ale widzę że masz wątpliwości jeżeli tak to zajrzyj tutaj http://pozmywani.pl W serwisie prezentowane są opisy i recenzje zmywarek, serwis cały czas aktualizowany o nowe testy i opisy. Bardzo pomocny przy zakupie nowego sprzętu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org