Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
F-16 |
Wie ktoś może co dziś się wyprawia na łomżyńskim niebie ? Pomysłowo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: F-16 |
nie wiem ale ciągle słyszeeee te samoloty może jakieś ćwiczenia mają...ale zaczyna mnie to wQ :/ "Mimo świata który, kocha i rani nas dzień w dzień, gdzieś na szczycie góry, wszyscy razem spotkamy się."
|
|
tupolew ćwiczy rozbicia i słychać strzały
|
|
przydział paliwa albo wojna będzie.. podobno jakiś mig się zawieruszył nad łomżą
|
|
Z tego co udało mi się zaobserwować to latały dwa samoloty robiąc łuk po czym zmierzały niczym na sam zachód słońca który wyłaniał się zza chmur. Dla pilota takiego cacka to musiało być coś niesamowitego Pomysłowo.
|
|
no napewno tak.. tylko trochę strach bo to nie nowe maszyny....
|
|
Nad Lomza jest kilka korytarzy powietrznych. Calkiem mozliwe ze armia tez z nich korzysta. Poza tym polskie mysliwce przecjwytujace patroluja niebo Litwy, Lotwy i Estonii. Mozliwe ze maja tam jakies manewry.
|
|
raczej nie w tym kierunku leciały ale możliwe że manewry.....
|
|
Mig-29 Minska - w sumie jak ktos napisal stare - ale jare :)
|
|
udało mi się zrobić zdjęcie w ostatniej chwili...
|
|
to samoloty Mig 29 z bazy lotniczej w Mińsku Mazowieckim. Bardzo często maja ćwiczenia w tym rejonie. Przestrzeń ta jest wyznaczona do ich ćwiczeń. Riposta
|
|
Taa stare poczciwe MIgi, mogliby troche niżej polatać;)
|
|
Już niech one lepiej niżej nie latają
|
|
prawda popieram.....
|
|
Do 18 lataly Migi 29 z Malborka, a potem F16 z Łasku. Minsk Mazowiecki raczej tu nie lata.
|
|
To wszystko nie prawda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To były nowoczesne SUPERGUMOWCE B-46 :):):):) A lotnisko maja w Piątnickim Lesie jak by kto nie wiedział :):)
|
|
beetlejuice skąd masz te wiadomości że z Mińska EPMM Fulcrumy tu nie latają? Wczoraj do 22.00 rezerwacje miały F-16 i punktualnie odleciały do bazy. Nad Łomżą jest rejon tymczasowo wydzielony tzw. TSA 02D i bardzo często jest wykorzystywana przez Migi 29 z Mińska , czasem z Malborka EPMM ,F16 z Krzesin EPKS i Łasku EPLK na tej stronie są rezerwacje tzw AUP i strefy AUP na dziś http://www.amc.pata.pl/aup.php elementy przestrzeni/rezerwacje itd: http://www.amc.pata.pl/strefy_amc.php?nr=7000
|
|
Z kad wy to mozecie wiedziec.? Co masz jakiegos informatora co Ci mowi.? Nie ladnie to tak ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |