Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kirkut |
witam, mam pytanie - znacie gdzieś w okolicy Łomży dobrze zachowane kirkuty? podkreślam - dobrze zachowane - nie puste pola w stylu cmentarza tykocińskiego. Wolność? Po co wam wolność? Macie przecież telewizję
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kirkut |
... zero... puste pola zarosłe chwastami ,
|
|
A co ? Macewy na fundamenty ci potrzebne ??? Wiesz że za to idzie sie w kajdany ???
|
|
Łomża - dwa Kolno Kilka macew w Nowogrodzie Wasilków polecam też stronę: http://www.kirkuty.xip.pl/ są tam cmentarze wg miejscowości z opisami losu Żydów
|
|
do maruda: nie, potrzebne mi fundamenty do dobrych zdjęć do reszty: dzięki :) Wolność? Po co wam wolność? Macie przecież telewizję
|
|
jeden z większych cmentarzy jest w Łomży na zapleczu ulicy Wąskiej. Powiem ci ,że leży tam wielu potomków obecnych vipów z Izraela. Riposta
|
|
i chyba Boczna? a moze sie lacza ,naprawde nie wiem?Bylam tylko jeden raz. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
są dwa, to pewne a w zasadzie trzy jednak jakie są nazwy tych ulic - zabij nie wiem... Wolność? Po co wam wolność? Macie przecież telewizję
|
|
nieopodal budowlanki coś tam jest
|
|
... w Śniadowie była przed wojną liczna gmina Żydowska, kirkut był tak gdzieś niedaleko obecnych torów kolejowych Ostrołęka- Śniadowo, teraz to pole chwastami zarosło .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |