Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
seminarium Jana Pawła II |
hej:) mam do was pytanie, czy to prawda, że w Seminarium Jana Pawła II dzieją się różne dziwne rzeczy?? (np. słychać płacz dziecka itp.) jeśli ktoś z was ma informacje dotyczące tego miejsca bardzo proszę o kontakt
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: seminarium Jana Pawła II |
ciekawe,,, hmmm.. to jak w horror.... też jestem ciekaw....
|
|
a gdzie o tym słyszałaś?????
|
|
mój kolega teraz tam przebywa, jego firma remontuje tam jakiś budynek. Dzwoniłam wczoraj do niego i był nieźle wystraszony ta całą sytuacją.
|
|
@kinia 666 – sądząc po nicku to jesteś”silnie” zainteresowana takimi sprawami. Używaj dalej tych szóstek, reklamuj się, to sobie zaprosisz „gościa” którego pozbyć się jest bardzo trudno. W linku słychać głosy dopiero po kilku sekundach, jak lubisz mocne wrażenia to przesłuchaj do końca nagranie :))) jeżeli wytrzymasz. http://www.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk&feature=related
|
|
Niezły wokal, mogłaby z jakąś metalową kapelą w tournee po świecie uderzyć.
|
|
@ algeroth – Jej naturalnego głosu, już nikt nie usłyszy, ale ten głos który w niej siedział pewnie gdzieś”śpiewa”dla swoich wielbicieli. On i jego „komple” - cały czas szukają ofiar jak „lew ryczący” rozglądają się po”reklamach” nieświadomych, albo świadomych którzy chcą ich zaprosić. 1) Starszych więc, którzy są wśród was, proszę, ja również starszy, a przy tym świadek Chrystusowych cierpień oraz uczestnik tej chwały, która ma się objawić: (2) paście stado Boże, które jest przy was, strzegąc go nie pod przymusem, ale z własnej woli, jak Bóg chce; nie ze względu na niegodziwe zyski, ale z oddaniem; (3) i nie jak ci, którzy ciemiężą gminy, ale jako żywe przykłady dla stada. (4) Kiedy zaś objawi się Najwyższy Pasterz, otrzymacie niewiędnący wieniec chwały. (5) Tak samo wy, młodzieńcy, bądźcie poddani starszym! Wszyscy zaś wobec siebie wzajemnie przyobleczcie się w pokorę, Bóg bowiem pysznym się sprzeciwia, a pokornym łaskę daje. (6) Upokórzcie się więc pod mocną ręką Boga, aby was wywyższył w stosownej chwili. (7) Wszystkie troski wasze przerzućcie na Niego, gdyż Jemu zależy na was. (8) Bądźcie trzeźwi! Czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, jak lew ryczący krąży szukając kogo pożreć. (9) Mocni w wierze przeciwstawcie się jemu! Wiecie, że te same cierpienia ponoszą wasi bracia na świecie. (10) A Bóg wszelkiej łaski, Ten, który was powołał do wiecznej swojej chwały w Chrystusie, gdy trochę pocierpicie, sam was udoskonali, utwierdzi, umocni i ugruntuje. (11) Jemu chwała i moc na wieki wieków! Amen. (12) Krótko, jak mi się wydaje, wam napisałem przy pomocy Sylwana, wiernego brata, upominając i stwierdzając, że taka jest prawdziwa łaska Boża, w której trwajcie. (13) Pozdrawia was ta, która jest w Babilonie razem z wami wybrana, oraz Marek, mój syn. (14) Pozdrówcie się wzajemnym pocałunkiem miłości! Pokój wam wszystkim, którzy trwacie w Chrystusie. (1 List Piotra 5:1-14, Biblia Tysiąclecia) http://www.biblia.info.pl/biblia.php
|
|
fascynujące kinia666 znam kogoś kto tam pracuje kilka lat muszę porozmawiać na ten temat
|
|
vladima:) A ty boże dziecię chcesz coś coś ukryć że takimi pierdołami tuszujesz temat????
|
|
wladima Ty wybrana jesteś i żywcem do nieba pójdziesz ! z Marka zrób jeszcze księdza, może kiedyś zostanie egzorcystą ? i powypędza szatana z forumowiczów 4 lomza toć tu wszyscy nawiedzeni przez demona i będą się smażyć na grillu
|
|
he he he he he he he ha ha ha ha ha ha ha hi hi hi hi hi hi hi hi hi
|
|
vladima :):) A ten pan nie był twoim nauczycielem przypadkiem ??? http://www.youtube.com/watch?v=IYD1IeM1Xv0&feature=related :):):):)
|
|
@maruda – jak zwykle „marudzisz” to co ty nazywasz „pierdołami” dla mnie jest śmiertelnie poważne. Natomiast to co dla mnie jest „pierdołami” to dla Ciebie pewnie jest poważne, i niech tak zostanie;) @ zezowate szczęście – a kto to jest Marek ?????
|
|
no i co w tym dziwnego, że słychać płacz dziecka ? jak mają tam żłobek, to normalne, przecież czarni też mają dzieci, całymi dniami "pracują", pasą swe trzódki, to gdzie i z kim mają bachy zostawić ?
|
|
wladima sorry, nie zakumałem, żle odczytałem, myślałem,że Marek to Twój syn
|
|
@ maruda – z księdzem Natankiem, w pokazanym linku zgadzam się w 100 procentach. Pewnie Cię nie zaskoczyłem.
|
|
wladima , a znasz zdanie Episkopatu na temat ks. Natanka ? ... to tam trzeba posłać EGZORCYSTĘ !
|
|
vladima:):) To miej się na baczności , bo i do ciebie EGZORCYSTĘ Kuria wysle :):):):)
|
|
hejka ,to typowa plotka tak się zaczyna coś gdzieś tam ,tak jak ten temat ,nie widze tu czystych intencji .i moze rzuce propozycje .akurat niedawno oglądalem film "Rytuał "na faktach autentycznych ,tez o szatanie i egzorcyyzmach,ale tez i o ksiedzu w seminarium w USA i jego wątpliwościach w wierze .zachęcam mocno :-)
|
|
@ zezowate szczęście – ja zawszę kieruje się własnym rozumem, Episkopat nie stanie przed Bogiem zamiast mnie, to ja sam osobiście będę musiał zdać sprawozdanie z własnego życia.
|
|
... nie widziałem, nie znam, nie dyskutuję .
|
|
a ja widziałem i wyraże swoje zdanie :) skończył syminarium ale nie wiedział czy jest wierzący :( Więc musiał zostać Egzorcystą :):):):):) Nie pozostawili mu wyboru :):):)
|
|
@ maruda – u ciebie pewnie już była „egzorcystka”? I co - coś z ciebie „wycisnęła”? Czy tylko powietrzem strzeliłeś?:)
|
|
maruda ,przekręcileś fabułę :-) on dostał wybór ,albo jechać na kurs egzorcystów do Rzymu ,albo zrezygnować z seminarivm tak jak zamierzał,ale wtedy musialby zwrocic koszty nauki w seminarium .wiec nikt go nie zmuszal :-) a wiara sama mu sie umocnila jak doświadczyl duszenia przez diabła .szok ,ale tak bylo i tak jest ,oglądalem tez inne filmy tego gatunku jak "Egzorcyzmy Emili Rose" czy "Egzorcyzmy Anneliese Michel" straszne !!!! ale polecam
|
|
vladima Młoda i zdolna Egzorcystka jest o całe niebo lepsza od starego kiecowatego eunucha :):) A jak by co to smiało mogę polecić taką , nawet tobie :):):) A co do ,,księdza " natanka , dla mnie to zwyczajny fanatyk religijny :) A jak wiadomo od fanatyzmu do terroryzmu tylko jeden malutki kroczek :):) Dobrze że Kuria trzyma krótko za pyski takich debilów ,bo w niedługim czasie zamiast terrrorystów kaukazkich najgroźniejsi byli by Polscy :):):)
|
|
a czy znacie inne tytuly filmowe tego rodzaju filmów na faktach autentycznych ? podajcie chetnie oglądnę :-)
|
|
Marlen no fakt :) Sorry , wybór miał prosty :):) Albo do końca zycia spłacac dług dla kościoła ,albo zostać egzorcystą :):):):):)
|
|
wladima co powiesz na temat buntu zakonnic ze Zgromadzenia Sióstr Rodziny Betańskiej w w Kazimierzu, inspirowanego przez siostrę Jadwigę Ligocką i o. Romana Komaryczkę ? Kongregacja Watykańska odwołała ją z funkcji przełożonej i powołała na to miejsce nową zakonnicę. Siostra Ligocka nie zgodziła się z tą decyzją i wezwała zakonnice do rebelii, to też oni nie będą stać przed Bogiem ???
|
|
Maruda ,na to się godził wstepując do seminarium i wiedzial o tym ,nauka w USA kosztuje :-)
|
|
... a ksiądz Roman spokojnie pełnił/pełni ? swoją duszpasterską posługę w szpitalu na Podlasiu ...
|
|
Maruda wcale ten ksiądz nie chcial zrezygnować z kapłaństwa,bo go zmuszali do zostania egzorcystą ,a z powodu ,ze mial slabą wiarę i zdawal sobie z tego sprawę .i wtedy dostal propozycje wyjazdu na ten kurs egzorcystow ,co wcale nie oznaczalo,ze nim bedzie ,widocznie tylko slyszales o tym filmie ,ale go nie oglądales :-)
|
|
Natanek czy Komaryczka ? co za różnica ???
|
|
Marlen :) No tak nauka kosztuje u nas tez i to znacznie :) tym bardziej że u nas dostają potężne dotacje ze Skarbu Państwa :):):):):):)
|
|
te siostry to buntowniczki ,jak mozna nie sluchac przelozonych tez mialy jakąs opętaną szatanice :-)
|
|
@zezowate szczęście – nie znam sprawy, nie będę się wypowiadał. @ maruda – to jednak kuria nie jest taka zła, w twojej ocenie. Trzyma „motłoch” za mordę dzięki czemu Ty możesz egzystować ;)
|
|
Maruda nie schodźmy z tematu na politykę i gospodarkę :-)
|
|
Maruda nie oglądales filmu i bujasz ,ze oglądales :-)
|
|
Diabel jest kłamcą i ojcem klamstwa ,ma tez dzieci kłamczuszki KAZDY KTO KLAMIE JEST DZIECKIEM DIABŁA takim diabelkiem:-)
|
|
@marlen – maruda pewnie na szybkiego przeczytał, jakieś internetowe streszczenie i teraz próbuję brylować, zadaj mu konkretne pytanie z filmu, to pewnie zniknie z wątku jak kamfora:)))
|
|
kinia666 Przechodziłam właśnie obok Seminarium i słyszałam płacz dziecka ,byłam zdziwiona ;) Od strony ul.Dwonej jest bursa dla młodzieży, to stamtąd dochodził płacz ;)
|
|
Jestem bardzo reakcja paplika na ten temat :-) ale co on moze na to powiedziec,pewnie mu zęby ze strachu latają :-)
|
|
ul.Dwornej oczywiście ;)
|
|
"bardzo ciekaw reakcji.. "
|
|
wladima:) Bardzo ładnie to ująłeś że kuria trzyma motłoch za mordy :):) Przynajmniej nie będziesz darł japy że obraziłem twoje uczucia religijne :):):) marlen :):) to nie ja zacząłem pisac o kosztach tylko ty:):):) więc to nie ja zacząłem schodzić na polityke i gospodarkę :):):) Ale jednego i tak nie rozumiem :) Skoro dostaja dotacje z SP to dlaczego akurat u nas każą zwracać za nauke w syminarium :):) Przecież nie ponoszą z tego tytułu żadnych kosztów :) Czyli tak to rozumiem : Albo okradają SP, albo okradają swoje naiwne owieczki :):):) Sam sobie wybierz wersję która najbardziej będzie ci odpowiadała :):):)
|
|
Maruda ten film jest o seminarium w USA ,a nie w RP i nie zmieniaj kraju ,bo tam nikt nic nie dostaje :-)
|
|
Maruda się broni ,nie ma odwagi przyznać,ze nie oglądał filmu :-)
|
|
Marlen :) A czy ty zrozumiałeś o co mi chodzi ?? Chyba raczej nie :):):):):):)
|
|
Maruda Ty sam siebie nie rozumiesz :-)
|
|
@maruda – Czy ja kiedykolwiek „darłem japę” o uczuciach religijnych?
|
|
wladima:) Nie pisz z telefonu bo rachunek będziesz miał ogreomny do zapłacenia :):):):):)
|
|
Niewygodna sprawa ??? Lepiej udać głupa, że się nic nie stało ? wladima , jesteś przecież na bieżąco z takimi tematami, a i w mediach było głośno ! o. Roman Komaryczko 42-letni franciszkanin, w dziewczęcym zakonie betanek w Kazimierzu Dolnym obmacywał, ocierał się i odmawiał przy tym modlitwę do Miłosierdzia Bożego. Molestował zakonnice udając, że prowadzi terapię. Dziewczęta na pewno potrzebowały wsparcia duchowego, ale nie takiego. Potrzebowały pomocy terapeutycznej, bo zostały wykluczone z zakonu za ich bunt w 2005 roku. Złamały wówczas śluby posłuszeństwa. Nie podporządkowały się decyzji Watykanu, który odwołał ich przełożoną, s. Jadwigę Ligocką za "prywatne objawienia" i przyjmowanie nieodpowiednich osób do zakonu. Dziewczęta okupowały siedzibę zakonu i nie chciały się stamtąd wyprowadzić, choć formalnie nie były już zakonnicami. Hierarchowie wiedzieli o jego skłonnościach od dłuższego czasu, ale utrzymywali to w tajemnicy. W listopadzie 2002 roku o. Kazimierz Malinowski, krakowski prowincjał franciszkanów wydał o. Romanowi całkowity zakaz utrzymywania kontaktów ze zgromadzeniami żeńskimi i spowiadania poza konfesjonałem. Sąd skazał księdza Romana K. byłego guru zbuntowanych betanek na sześć miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata oraz 600 zł grzywny, za bezprawne przebywanie w klasztorze w Kazimierzu Dolnym . Co do molestowania - sprawa w toku . a - Biskup diecezji łomżyńskiej Stanisław Stefanek najpierw przygarnął byłe betanki z Kazimierza Dolnego, a póżniej towarzyszącego im byłego guru buntownika.
|
|
Kłótnię tez inspiruje szatan ,wiec nie kłóćmy się Maruda :-)
|
|
@maruda – mnie jest stać, na drogie rachunki, drogie perfumy, ładne kobiety itd........ @ zezowate szczęście – chyba wyraźnie napisałem „ nie znam sprawy.............” a co Ty myślisz, to już twoja „brocha”.
|
|
Maruda nie schodźmy z tematu i nie kłócmy się .i tak mój "tel"jest pewnie więcej wart niz Twój komp :-)
|
|
Ja się wcale z tobą nie kłóce:):) Ja tylko wypowiedziałem swoją opinię na temat filmu i kantów KK :) a to czy to jest w USA czy w Polsce to nie ma znaczenia , nie no sorry ma, bo w USA KK SP nie rżnie na kasę na wszystkie mozliwe sposoby :):):):)
|
|
@ wladima , ja nie myślę, to są FAKTY ! co pozostawisz niewygodny Ci temat bez komentarza ?
|
|
Zezowate tak napisales jakby bp Stefanek bronił tego opętańca i zboczeńca,przed sądem i sprawiedliwością ,a tak nie jest.wiec tez klamiesz :-)
|
|
A co do betanek ,to nic nie są winne,ze dostaly się pod władze takiej przelozonej ,ktorą pewnie diabel opetal,bo miala jakies wizje czy tam cos w tym stylu ,zresztą fajne są :-)
|
|
@ zezowate szczęście – hi,hi,hi,hi, chłopie rozbawiłeś mnie, uczepiłeś się tego, jak pijany płotu:) ”niewygodny temat” chyba dla ciebie!! Ja nie mam zwyczaju dyskutować- o sprawach na których temat nic konkretnego nie wiem. Myślę! że „to” mamy załatwione.
|
|
Maruda widzisz jednak mam rację,ze sam siebie nie rozumiesz,ale nie kłóćmy się o to :-)
|
|
no tak, najlepiej to sprawie łeb ukręcić, jak brak argumentów do obrony ! czy ja pisałem coś o tym że "bp Stefanek bronił tego opętańca i zboczeńca,przed sądem i sprawiedliwością ", ... a w postępowaniu Kościoła nie widzicie obłudy i zakłamania ? dałem tylko przykład, przecież @ wladima popiera Natanka - "@ maruda – z księdzem Natankiem, w pokazanym linku zgadzam się w 100 procentach. ", ... a Natanek czy Komaryczka ? co za różnica ???
|
|
Pisałem ci już żebyś nie pisał z telefonu :):) Kuria twojej faktury za telefon nie opłaci a i konta też nie doładuje :):):):)
|
|
zezowate szczęście:) Szkoda na nich naszego cennego czasu :):) Nie widzisz że Marlen i wladima to ta sama osoba??? Raz pisze z kompa a raz z telefonu :):) Odpuśc sobie i chodź idziemy na browar, to jest o wiele przyjemniejsze niż kładzenie mądrości życiowych w zakute pałki :):):) Chociaz kto wie czy za żłopanie piwska w takich ilościach nie będę smarzył się w piekle :):):) Ale co mi tam :):) raz się żyje i to pełną gębą a co robaki ze mną zrobią to mnie nie interesuje:):)
|
|
Jaka kuria ? rachunki sam place ,cos masz z głową nie tak ,ale nie kłóćmy się o to :-)
|
|
wladima , a znasz zdanie Episkopatu na temat ks. Natanka ? Autor: wladima (---.lomza.vectranet.pl) Data: 19-07-11 13:54 @ zezowate szczęście – ja zawszę kieruje się własnym rozumem, Episkopat nie stanie przed Bogiem zamiast mnie, to ja sam osobiście będę musiał zdać sprawozdanie z własnego życia. a znasz zdanie Watykanu ( Kongregacji Watykańskiej) na temat Ligockiej i Komaryczki ? co oni też nie staną przed Bogiem ? WYBIÓRCZA WASZA SPRAWIEDLIWOŚĆ
|
|
Maruda ,masz wizje urojeniowe :-)
|
|
maruda ... o i to są ŚWIĘTE słowa ...
|
|
@ zezowate szczście – Ty przeczytaj z zrozumieniem przytoczoną przez Ciebie moją wypowiedź - ja się zgadzam w 100% z wypowiedzią Natanka z <<<<<<zapodanego linku>>>>> nie znam za wiele innych wypowiedzi Księdza Natanka, ale z tą konkretną zgadzam się 100%, myślę że jasno się wyraziłem. Tego drugiego Pana nie znam w ogóle, i na dodatek nie wiele mnie on interesuje, tak że odczep się wreszcie od tego płotu.
|
|
Autor: wladima (---.lomza.vectranet.pl) Data: 19-07-11 15:04 @maruda – mnie jest stać, na drogie rachunki, drogie perfumy, ładne kobiety itd........ Autor: Marlen (---.opera-mini.net) Data: 19-07-11 15:04 Maruda nie schodźmy z tematu i nie kłócmy się .i tak mój "tel"jest pewnie więcej wart niz Twój komp :-) ... a co nie miła Wam już asceza i ubóstwo ? że się tak przechwalacie dobrobytem i dostatkiem !
|
|
@ wladima vel @Marlen ... nie napinaj się i poluzuj koloratkę !!!
|
|
ja????????????????? Ale ja zwróciłem się z tą prośbą do wladimy :):):):) A ty tylko udowodniłeś że jesteś jedną i tą samą osobą :):):):) Zacznij się modlic bo szatan kłamca w ciebie wstąpił :):) ,,wysokiej wiary" człowieczku :):):):):) Szkoda moje czasu na ciebie :) Jaki pasterz takie i jego owieczki :):):)
|
|
Zezowate , Ty tak napisales jakby bp Stefanek bronił tego ks przed sądem i sprawiedliwoscią a tak nie jest. zrozum co napisales i w jakim stylu Trzymajmy się faktów :-)
|
|
@ zezowate szczęście – a kto ci powiedział że ja jestem księdzem, zakonnikiem,etc....?
|
|
chodź zezowate szczęście na...my się tak że swiat nie widział :):) A oni niech się za nas pomodlą :):):)
|
|
Nie znam wladimy ,musi wam to wystarczyc ,a jak nie,to tak myślcie dalej ,a diabelek wyprowadzi was w maliny :-) wiem,zaraz moze napiszecie ,ze maliny są slodkie :-)
|
|
a pewnie że tak :):) Są o niebo smaczniejsze od mszalnego wina :):):)
|
|
Zezowate niczym się nie przechwalam ,pracuje uczciwie i głową wiec stać mnie na coś,co nie jest tandetą :-)
|
|
Marlen , żle odczytałeś, zgoda przed sądem i sprawiedliwością - nie bronił !!! ale czy należało dawać schronienie i pomagać temu typowi ? czy raczej go napiętnować ?
|
|
Maruda ,nie oglądałeś filmu ,ale miałeś iść ..obejrzeć ? :-)
|
|
maruda mądrze prawisz, niech słowo Twoje ciałem się stanie, a piwa nam nie zabraknie. AMEN !
|
|
Piwo dobra rzecz ,ale wino czerwone zdrowsze :-)
|
|
Zezowate ja dobrze odczytalem ,to Ty napisales obmawaiając niewinnego czlowieka :-)
|
|
AMEN :) To chodźmy bracie zezowate szczęście :):):):):) Czas rozpocząc rytuał:):):):):)
|
|
@marlen – teraz się nie wykręcaj, trafiłeś na „godnych” przeciwników, szybko cię rozszyfrowali:))))) widzisz jacy bystrzy są ci nasi oponenci:))) Tylko w tym jednym wątku zrobili zemnie: kobietę, księdza (może zakonnika ), i marlena, to pokazuję czy używają mózgu czy wiatr hula między uszami :)))))))) . A teraz tajemniczy głos to podsumuję: Jestem tajemniczą blondynką, ubieram się jak ksiądz w koloratkę, używam drogich perfum pomimo że powinienem żyć w ascezie, na imię mam marlen.:))))))))))))))))))))) Jeszcze trochę zrobię im wody z mózgu, i zaczną się zemną umawiać :)))))
|
|
„Kto ma księdza w rodzinie, ten z głodu nie zginie”. "Kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie dobodzie". Przychodzi ksiądz do pewnej ubogiej rodziny. Powiedział im, żeby się nie przejmowali, bo Święta Rodzina też była biedna i pokazał im obrazek. Ojciec bierze obrazek, ogląda i stwierdza: - Wcale nie są tacy biedni, bo stać ich było na fotografa. Spotykają się dwaj księża. Jeden mówi do drugiego: - Ooo, widzę że ma ksiądz nowe buty. Zamszowe? Na to drugi odpowiada ze oburzeniem: - Nie! Za swoje.
|
|
Maruda idź obejrzyj w/w filmy ,to nie będziesz kpił z egzorcyzmów ,a piwko tez wypij :-)
|
|
ale sie bogobojnemu popierdoliło w łepie :):):) Idź człowieczku pomódl się za siebie :) Za nas sobie odpuśc , obędziemy sie bez :):) Odpust zupełny kupimu sobie u biskupa :):):):):) Kwestia ceny :):):):):)
|
|
Marlen & wladima:):):) Dla mnie film jak każdy inny :):):) ani mnie nie zachwycił ani zniechęcił :) Do tego akurta podchodzę na trzeźwo :):):) A piwko ? I bardzo owszem, wolę to co lubie niż to co zdrowsze:):):):):):)
|
|
Maruda nie kłóćmy się o to ,kto ma leb ,bo to na pewno koń :-)
|
|
A ja będę się z toba kłócił bo jestem opętany przez złe moce!!!!!!!!!!!! :):):):)
|
|
A ja nie będę się kłocił,bo to nie jest mile widziane przez czytające nas dziewczyny :-)
|
|
Maruda ,jak będziesz się kłócił to zaraz któraś da Ci po główce :-)
|
|
spoko spoko :) Te które mnie znaja wiedza że jestem opętany :) A te które mnie nie znaja mnie nie interesują :):)
|
|
i nie kłóćmy się ,czy ja jestem wiadima ,czy nie,bo nie jestem ,a kłótnia i tak tego nie roztrzygnie ,a kłócąc się stracimy w oczach dziewczyn na wizerunku :-)
|
|
a mi to lotto :):):) Po jeziorze Genazaret pływa łódka. Gdy podpływa do brzegu, turyści pytają jej właściciela: -Ile kosztuje kurs po jeziorze? -200 euro -To strasznie dużo! -Ale, drodzy Państwo, po tym jeziorze Jezus chodził piechotą. -Nic w tym dziwnego. Przy takich cenach...
|
|
Maruda ,ale filmu nie oglądałeś i nie kłóćmy się o to :-)
|
|
A no tak :):) bo to się wszystko od filmu zaczęło :):):) Wyobraź sobie że oglądałem :):) Ale do filmów podchodzę bez emocji :):) Dobrze ucharakteryzowany i dobry aktor potrafi zagrać najgorszego potwora:):):) :) A chłopak że nie miał matki i miał biednego ojca to nie było go stać na zwrot kasy .Więc nie miał mozliwości zrezygnowania z seminarium :):):) U nas też jest podobnie :) Rezygnujesz z seminarium musisz zwracać kasę za wszystkie lata nauki :):):)
|
|
Maruda przeczytaleś przed chwilą streszczenie filmu ,tak dlugo Cię nie było :-)
|
|
No tak racja , wydało się :( Ale nie przeszkadzaj mi w doczytaniu do końca :):):) Jutro opowiem ci resztę, bo bardzo wolno czytam :):):):):)
|
|
Czytaj duzo ,będziesz oczytany ,a takich dziewczyny wrecz ubóstwiają :-)
|
|
Ale film tez obejrzyj i piwko wypij ,albo dwa jak dasz radę :-)
|
|
kinia666 wiesz coś jeszcze na ten temat więcej?????
|
|
Autor: wladima (---.lomza.vectranet.pl) , napisał : Data: 19-07-11 13:45 @ maruda – z księdzem Natankiem, w pokazanym linku zgadzam się w 100 procentach. Pewnie Cię nie zaskoczyłem. odpisał :Autor: zezowate szczęscie (---.adsl.szeptel.net.pl) Data: 19-07-11 13:49 wladima , a znasz zdanie Episkopatu na temat ks. Natanka ? ... to tam trzeba posłać EGZORCYSTĘ ! wladima @ zezowate szczęście – ja zawszę kieruje się własnym rozumem, Episkopat nie stanie przed Bogiem zamiast mnie, to ja sam osobiście będę musiał zdać sprawozdanie z własnego życia. ... a co teraz powiesz ??? Episkopat nie stanie przed Bogiem ? Na stronie Archidiecezji Krakowskiej pojawił się komunikat Metropolity Krakowskiego w sprawie sankcji kanonicznych podjętych wobec ks. Piotra Natanka. Metropolita Krakowski kard. Stanisław Dziwisz postanowił ukarać ks. dr. hab. Piotra Natanka suspensą, zgodnie z przepisem Kodeksu Prawa Kanonicznego. Ks. Natanek nie może teraz sprawować żadnych czynności kapłańskich. Kard. Stanisław Dziwisz podkreśla, że jako biskup krakowski czuje się odpowiedzialny za jedność Kościoła, a także za prawdę i wiarygodność przekazywanej Ewangelii Jezusa Chrystusa. Dlaczego została podjęta taka decyzja? Ks. Natanek zignorował kanoniczne upomnienia i dekrety dyscyplinarne. Mało tego ks. Natanek nie wywiązał się ze złożonych deklaracji respektowania ich postanowień. Zbagatelizował i odrzucił propozycje rozmów z przełożonymi, do których wielokrotnie był wzywany. "Ks. Piotr Natanek - jak każdy kapłan - w dniu święcenia przyrzekał cześć i posłuszeństwo swojemu biskupowi oraz jego następcom. Także i temu, niepokorny kapłan, przyrzeczeniu się sprzeniewierzył" - napisała w komunikacie Archidiecezja Krakowska. Ks. Natanek nie tylko zawiódł jako pasterz kościoła, jak również nadużył także zaufanie biskupa krakowskiego. JAK MOŻNA SIĘ ZGADZAĆ Z POGLĄDAMI I POPIERAĆ DZIAŁANIA TAKIEGO OSZOŁOMA ?
|
|
zezowate szczęście:) To się nazywa : FANATYZM OSZOŁOMSKI :):):):):)
|
|
Ksiądz rzucił klątwę na TVN24 http://www.gadu-gadu.pl/ksiadz-rzucil-klatwe-na-tvn24 Strasznie mądry człowiek.
|
|
maruda teraz to cisza jak makiem zasiał, niewygodny temat próbują przemilczeć , Kościół nigdy nie przyznaje się do błędów, próbuje tuszować afery za wszelką cenę, coś tam bąknie od czasu do czasu żeby uspokoić opinię publiczną jak już sprawy nie da się dalej ukrywać . Czasami drobne i ciche " przepraszamy ", po to tylko żeby sprawie łeb ukręcić. Kościół, patrząc z perspektywy czasu na jego historię i grzechy , powinien w KOŚCIELE krzyżem leżeć i błagać Boga o przebaczenie.
|
|
@ maruda – czy Ty wierzysz w Boga?
|
|
zezowate szczęście :) Nie bluźnij :) Jak oni mogą leżeć krzyżem za swoje grzechy ??? Skalali by ty7m samym biel ogrusów na ołtarzach :):):):)
|
|
wladima:) A co ma wiara w Boga do piętnowania ołtarzowych oszustów??? Że niby wierzący nie może wytykać kościelnych brudów??? Tym bardziej powinien :):):):):)
|
|
@ maruda – czy Ty wierzysz w Boga? Czy to tak trudno powiedzieć jestem wierzący, albo nie wierzę? Ja po prostu chcę wiedzieć z kim mam do czynienie.
|
|
Pytam się ciebie jeszcze raz . Co ma wiara w Boga do kościelnych brudów ??? Ale skoro juz tak bardzo chcesz wiedzieć to odpowiem ci okrężna drogą :):):) Jeżeli w Raju jest podobnie jak w KK to ja wolę smażyc sie w piekle niż trafić w tak zakłamane , obłudne i fałszywe miejsce :):):)
|
|
Widzę że masz jakiś problem z określeniem siebie.
|
|
Ja nie ma :) Ale ty napewno masz z odróznieniem dobra od zła :):):):)
|
|
Chłopie zadałem Ci najprostsze z prostych pytań, a Ty nie potrafisz odpowiedzieć?
|
|
jeszcze raz Ciebie zapytam . Co ma wspólnego wiara w Boga z moimi wypowiedziami ???
|
|
A co się stało z „wesołym bananem”?:)))))
|
|
smerf Maruda bardziej mi sie podoba :):):)
|
|
Kard. Stanisław Dziwisz , to MASON !!! - według słów ks. dr. hab. Piotra Natanka ??? .. następny nawiedzony rydzyk ? coś się *******.i w KLECHISTANIE !
|
|
???
|
|
Cicho jak w kościole :):):)
|
|
zaraz będą dzwony biły... bim bom la bim bom komu biją temu biją mi nie bije żaden dzwon.. bo takiemu pijakowi jakie życie taki zgon........ ta ra ra,,
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |