Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czyzby jakas afera? |
http://www.lomza.info/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=90 czyzby afera typu przychodzi Rywin do Michnika? tylko tutaj "Przychodzi radny do wójta" ???????????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czyzby jakas afera? |
|
Aferą jest, że tacy ludzie jak Pan Lipski zostają Radnymi naszego miasta. Słowo interpelacja jest ulubionym i chyba jedynym bardziej skomplikowanym słowem znanym Panu Lipskiemu - choć i tu mam wątpliwości. Pan Radny Zbigniew obraził się na Prezydenta za nie poinformowanie o uroczystości otwarcia nowego bloku energetycznego w MPWiK - żenada. Ale zawsze tak jest jak ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia... Pan Prezes zapomniał, że to właśnie Prezydentowi (i to nie tylko miasta ale również państwa) przypada rola reprezentanta. Pan może reprezentować swoją spółdzielnię - podczas uroczystości odbioru technicznego studzienek kanalizacyjnych....
|
|
CK wypaliłeś jak ckm. Chyba lepiej nie wchodzić Ci w linię ognia ? Pozdrówka
|
|
Pan L. prawdopodobnie reprezentuje jakąś bliżej (na razie) nie okeśloną opcję biznesową. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi zapewne o pieniądze. Czyli - czy pan "?" sprzeciwiając się takiej wizycie reprezentuje interes miasta, czy na przykład jakiejś spółki ? Ci ci ew. panowie (ciągle nie wiemy, czy taka wizyta miała miejsce, i czy opisane postawy tych ludzi są prawdziwe) w takim razie reprezentowali siebie, interes miasta czy może interes jakiejś spółki ? A teraz inne pytanie. Czy jeśli jedna gmina chce zarobić kasę, lub może ją stracić (sama lub przez jakąkolwiek spółkę) na innej gminie to jak mają postępować radni jednej lub drugiej gminy ? Innymi słowy - jeśli gmina Piątnica może coś zyskać, to czy radni Łomży mają OBOWIĄZEK w tym przeszkadzać i KŁAMAĆ czy raczej mają OBYWATELSKĄ POWINNOŚĆ powiadomić ją o swoich wątpliwościach ? Radni to nie przedstawiciele Amwaya lub pan "xyz", którym można mózgi powypierać z wątpliwości - to są ludzie, którym powierzono ZAUFANIE ! To są też (powinni być ) ludzie z pewną WIZJĄ przyszłości. Czy my mieszkańcyu Łomży, w ramach tej wizji, chcemy oszukiwać naszych sąsiadów.... (może to nie prawda - ja nie wiem - bronię tylko prawa do różnic poglądów). P.S. Szanujmy prawo do innych poglądów... weryfikują je bowiem czasy i ludzie, którzy przychodzą po nas. Duży ukłon do pana "?".
|
|
To fakt zauważyłem ,że Pan Lipski bardzo często zgłasza jakies dziwne interpelacje. Słyszałem ,że ostatnio bardzo mocno interesował się bilingami rozmów z telefonu komórkowego Prezydenta Miasta , teraz znowu jest na tropie jakies afery . O co tu chodzi ? Dziwne są zachowania Zeus
|
|
A ja bym radził mieszkańcom SM Perspektywa aby zażądali okazania billingu Pana Prezesa Lipskiego. Ciekawe ile prywatnych rozmów wykonał na koszt członków spółdzielni...? A może jest święty? Wtedy sam osobiście ufunduję mu ołtarzyk z jego podobizną - tak co by jego wielbiciele mieli gdzie oddawać mu ukłony.... CK PS tz - porównanie mnie do ckm'u baaaardzo mnie rozbawiło :D
|
|
Oto cytat z Kuriera porannego Wojta Piatnicy - Czy są nadal radnymi, tego już nie wiem - wójt odmawia podania nazwisk. - Poinformowałem o zdarzeniu władze Łomży. Moim zdaniem wojt ma obowiazek podac nazwiska tych osob by rozwiac wszelkie watpliwosci , a pan Lipski powinien sprawe skierowac do prokuratury skoro domaga sie wyjasnien kim sa te osoby ktore "rozmawiaja w imieniu grupy jakiś osób " :)))
|
|
... grupa trzymająca władzę?? Aby zidentyfikować osoby proponuję okazanie. Zaprosić wójta na najbliższą sesję. cz
|
|
A ja Wam radzę po znajomości: "Pocałujta...... Wójta
|
|
Witam. Na okreslenie tej sytuacji pasuje powiedzenie, "cyrk swój i małpy też swoje". A tak swoją drogą to rzeczywiście coś jest w pewnych ludziach, którzy nie potrafią żyć normalnie a cały czas zwracają uwagę na siebie. Wydaje im się, żę są najważniejsi a świat bez nich nie istnieje. Chore myśli tak jak ich autorzy. W tej sprawie zastanawiające jest, dlaczego wójt Piątnicy coś mówi ale nie do końca. Powstało takie wrażenie, że jest to próba jakiegoś szantażu. Tylko po co? Moim skromyn zdaniem, należy w końcu publicznie zadać pyatnie, kto jest odpowiedzialny za przeinwestowanie w MPWik-u? Czy nas jako Łomżę stać było i jest, aby utrzymywać firmę, której rentowność jest wyliczona na odbiór ok. 100 tyś. mieszkańców ? Tych pytań jest wiele. Dlatego zacznijmy mówić o problemie a nie szukajmy tematów zastępczych takich jak ten, że przychodzi jeden radny do pana wójta i do czegoś tam namawia. Jego prawo. Natomiast wątek pana radnego Lipskiego jest jak zawsze ciekawy, bo to jest jeden z "gwiazdorów" na łomżyńskiej scenie. Moim skromnym zdaniem, sprawdzenie bilingów a zwłaszcza pana prezydenta jest zwykłym gówniarstwem. Pan prezes Lipski zapewne też ma służbową komórkę. Czy bilingi z niej wywiesza na tablicy ogłoszeń w spółdzielni, aby mieszkańcy kontrolowali jego rozmowy? Chyba nie. Dziwię się bardzo prokutarzurze, która pracuje na polecenie tego pana. Przypomnę sprawę domniemanego znieważenia pana Lipskiego na tym portalu i póżniejszych działań policji i prokutarury, którzy sprawdzali adresy wpisujących posty na tej stronie. Ciekawe co jeszcze wymyśli mój ulubiony prezes? R. Cz.
|
|
Zamiast zajmować się bilingami proponuję ,aby radni wyznaczyli limit na telefony służbowe(np.300zł miesięcznie) i sprawa będzie rozwiązana raz na zawsze.........tylko czy znajdą się odważni? Co do MPWIK-u to należy też zadać pytanie co będzie gdy powstaną hipermarkety ,a za nimi będą powstawać zakłady pracy będą nowe nowe miejsca pracy, przybędzie mieszkańców...........a oczyszczalnia co?.... michal
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |