Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaki łomżyński jeleń? |
Są dwa projekty pomnika jelenia nad Narwią (w UM). Ja głosuję za nr1- bo dumny, postawny i taki mocny......Dobrze byłoby, gdyby postawili go w takim miejscu, z którego ładnie wyglądałby na tle zachodzącego słońca. A wy co myslicie? Takos
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaki łomżyński jeleń? |
fajny pomysł, ciekawa inicjatywa Takos , w całości popieram Twoją propozycję , Nr 1
|
|
a pytał mnie ktoś o zdanie? czy chce być codziennie macany i fotografowany!!! a zupełnie serio....to zamiast robić halo z jelenia wolałbym jedną poważną trasę rowerową, którą można przejechać całą Łomżę. mimo wszystko gratuluje tym, którzy odczuwają realną poprawę życia w naszym mieście z powodu nowego pomnika. Ja tak nie potrafię. ten jeleń ściągnie inwestorów do Łomży ten jeleń sprawi, że tłumy turystów odwiedzi nasze miasto ten jeleń będzie wyrazem solidarności z naszą władzą i ziemią łomżyńską jak patrzę na rozwój naszego miasta w kontekście poprawy życia jednostki pracującej i próbującej się utrzymać na powierzchni, to sprawa jelenia jest tak istotna jak montowanie drzwi do lasu....
|
|
łomżyński jeleń Jeleń łomżyński cudu nie dokona, ale jak dla mnie , jak miałby być wybór pomiędzy pomnikiem- bohaterom zamordowanym w Smoleńsku a Jeleniem, to już wolę niech na naszych bulwarach stanie ten drugi, pomnik na skalę naszych możliwości. Narodowi oprócz chleba i igrzysk potrzeba!
|
|
pomysł całkiem fajny to miasto ledwo zipie, więc pomnik rozbuja trochę marazm. ??!!
|
|
Jeleń nr 1 jest w porządku, bo taki zadumany i zapatrzony, jak by chciał powiedzieć, co z tą Łomżą dalej będzie. Powinien patrzyć się w stronę miasta. Projekt nr 2 kojarzy mi się bardziej z uciekającym jeleniem, więc obok niego niech władze miasta od razu postawią kierunkowskaz, w którą stronę ma się kierować, a za nim mieszkańcy Łomży podążą tabunami :)
|
|
1. Mam nadzieję, że lejeń będzie wyglądał jak lejeń, a nie jak cholera wie co. Dzisiejsze ARTYSTY mają skłonność do odpalania takich rzeźb, że to może wyglądać jak borsuk z rogami, albo jak UFO... 2. Jak to ten Pan od Bielickiej, to się zatroskałem nieco... Wszak ta pani z ławeczki podobna jest do każdego, tylko nie do Bielickiej... 3. Mam też nadzieję, że władze miasta nie zaczną udziwniać, jak to miało miejsce z pomnikiem księcia Janusza. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Jeśli to ma być z brązu, to nie wróżę mu długiego pobytu na bulwarach nad Narwią. Zostanie utopiony, ale najprędzej połamany i sprzedany na złom w skupie, lub dla żartu utopiony w rzece. Wydaje mi się zresztą, że z czegokolwiek nie byłby wykonany, to i tak będzie dewastowany. Proponowałbym inną lokalizację. Skarpa przy ul. Krzywe Koło, pomiędzy zabudowaniami oo kapucynów, lub tzw. Gnojna Góra przy ul. Woziwodzkiej (naprzeciw parkingu UM. Z obu roztacza się piękny widok na dolinę Narwi, a i upilnować łatwiej.
|
|
zawsze można zorganizować "jelenią straż" :) jest to jakiś problem....śledzia ze strękowej niedawno podwędzili....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |