Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak nazwać nowe łomżyńskie ronda? |
Ankieta na głównej. Ja proponuję jeszcze jedną opcję: Czarka i Marka; w nagrodę za wszystkie ankiety jakie nam serwują! :D _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak nazwać nowe łomżyńskie ronda? |
Św. Brunona i Św. Marcina :-C
|
|
Żwirek i Muchomorek albo Sodoma i Gomora :D
|
|
bolek i lolek albo wilk i zajac
|
|
rondo imienia teatru lalki ;D hahahaha
|
|
jestem za Bolkiem i Lolkiem mam nadzieje że to pójdzie :]
|
|
Lewe i prawe:P haha albo głupi i głupszy(projektant tych nieszczęsnych bliźniaków) bigi2004
|
|
Skręt i zakręt :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Bliźniaki lub rondo Ptysia91
|
|
markac: Moze lepiej: skręt i przekręt :))
|
|
Jacka i Placka.. na czasie w sumie ;)
|
|
chlopa i baby
|
|
baby i lekarza ;d
|
|
Nie ma co Św. Brunona i Św. Marcina "rządzi" :D ps. to tak w zwiazku z okresem wyborczym ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
ja proponuje ronda głupoty Moorgan
|
|
Rondo Jasia i Małgosi
|
|
rondo Toma i Jerrego xD
|
|
Lecha i Antoniego z domu Kołakowskiego
|
|
nie na powaznie: moze lepiej jedno nazwać rondo im. Jana Pawła II a drugie krad. Stefana Wyszyńskiego?? Co wy na to?
|
|
Jak na poważnie to proponuję Rondo Teatralne i Rondo Sprawiedliwości (Temidy)
|
|
A tak wogole to już przez te ronda można już jeździć?? Ktoś juz jeździł samochodem?? Bo na rowerze czy skuterze to nic wielkiego :P
|
|
|
Piotra i Pawła
|
|
Mrs'a i Antysemitex'a... ... albo ronda "pedałów" i "narkomanów"! Podpis (sygnaturka):
|
|
Jana i Pawła!
|
|
nazwać je Rondo Numer Jeden Rondo Numer Dwa proste i łatwe ptysiu zczai ;D nazwy ;D MOŻE :D
|
|
Jana Pawła II i Karola Wojtyły
|
|
Kiler rondo pierwsze to te pierrwsze od sądu a drugie to wiadomo ale to tam na tym odcinku bedą 3 ronda !!
|
|
Poważnie- to chyba Wiarus nazwał najtrafniej: Rondo Teatralne i Rondo Sprawiedliwości... A może rondo: zawijas i wywijas, albo: okrągłe i też okrągłe...patelni i przykrywki...:-) Zbych
|
|
Rondo ŁKS i inne rondo
|
|
Ronda PO - PiS.
|
|
Ja proponuje Z korka i W korek.To co bedzie sie tam dzialo jak puszczą ruch to tylko jeden wielki korek....
|
|
maciek: a czemu Po - PiS , moze odrazu nazwac rondo Prawa i rondo Sprawiedliwości, co?? :))))
|
|
bigi2004 dał najlepszą propozycję: głupi i głupszy. :D Pozdro.
|
|
Amsterdamus: odpieprz się ode mnie. Rozumiem, że jesteś ciotą, ale to nie powód żebyś obrażał normalnych ludzi, którzy w przeciwieństwie do Ciebie pedałami nie są. Pozdrawiam
|
|
rondo Świetych i rondo grzeszników :D
|
|
1. Rondo im. Lecha K. 2. Rondo im. Jarosława K. :) Albo: Podwójne rondo im. Dwóch Takich Co Ukradli Księżyc. "Don't eat yellow snow"
|
|
Jedne rondo "pana", drugie "władcy":-) A tak na poważnie to najbardziej podoba mi się pomysł Carmello, jedno Jana Pawła II, drugie kard. Stefana Wyszyńskiego. Może być jeszcze Ks. Kazimierza Lutosławskiego i Witolda Lutosławskiego. Niczego sobie jest również propozycja w ankiecie: św. Marcina i św. Brunona, na cześć pomysłodawcy tego projektu. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
Ja proponuję o tak: Rondo Kaczora i Donalda :] Ale najtrafnieszje wg mnie to Teatralne i Sprawiedliwości. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Rondo TEMIDY i rondo LALEK. Niestety do teatru lalek żadna z muz do końca nie pasuje. No bo która? Talia, Melpomena?. Bardziej pasują LALKI.
|
|
Hżest rąd |
Nazwy proszę by nie były polityczne. Odpada więc Brunon i Marcin (niestety, bo z jajem), PiS, POpy i inne polityczne chłopy a także JPII. Według mnie jedno mogłoby się nazywać imieniem Modernizatorów Traktów Komunikacyjnych Miasta Łomży Annno Domini 2005.
|
|
Rondo dla Podlasia
|
|
Autor: MrS (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 02-10-05 08:23 Amsterdamus: odpieprz się ode mnie. Rozumiem, że jesteś ciotą, ale to nie powód żebyś obrażał normalnych ludzi, którzy w przeciwieństwie do Ciebie pedałami nie są. Nie spinaj się tak chłopczyku.Dałeś wyraz na tym forum swojej nietolerancjii i neofaszystowskich poglądów (chociaż może Antysemitex bardziej...no i ten nick... ) i jeszcze się wściekasz,gdy zaproponowałem nazwać Twoim i Tobie podobnych imieniem nowopowstałe rondo,miast Cię ganić... Dziękuj mi raczej hehe... Jeśli chodzi o mnie to wierz mi,że "ciotą" nie jestem na żadnej płaszczyźnie,ale nie muszę Cię o tym wcale przekonywać ni zapewniać,bo po pierwsze zupełnie mnie nie interesuje twoje zdanie na mój temat,a po drugie,ty i tak swoje wiesz,stojąc ponad resztą "podludzi",nieprawdaż?
|
|
Rondo nr 1.- Ojca Rydzyka Rondo nr2.- Macieja Giertycha Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Proponuję Lornetka albo jeszcze lepiej Google i niech portal coś miastu odpali za reklamę! Romi
|
|
przed chwilą przejezdzałem przez te ronda, fakt że nikogo nie było to wjechałem na nie z normalną prędkością, jeśli będą otwarte, ruch max 20km/h, do tego max korek na ulicach. śmieszne! niech żyją pomysłodawcy!
|
|
Chrostek ile lat już jeździsz samochodem? Po twojej wypowiedzi widać, jakbyś jeździł kilkadziesiąt lat. Wydajesz opinie jakbyś był fachowcem w tej dziedzinie.
|
|
Fachowcem nie jestem, ale troszke już jeżdzę, a jadac tamtędy czuć że luzno nie będzie, przejedz się i sprawdz sam, wyobraz sobie że oprócz Ciebie są inne auta i najprawdopodobniej miejskie autobany:)
|
|
Jak otworzą te rondka i puszczą ruch samochodów wtedy zobaczymy co tam będzie działo się. Opinia policji i mieszkańców o rondach kompaktowych w Tychach. Według asp. Marka Głowani z Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej Policji w Tychach ronda kompaktowe są rozwiązaniem doskonałym jeśli chodzi o poprawę bezpieczeństwa w ruchu drogowym, bardzo rzadko dochodzi bowiem na nich do wypadków i kolizji. Tego samego zdania są także tyszanie, którzy wielokrotnie sygnalizowali władzom miasta konieczność budowy ronda na tym skrzyżowaniu. Ronda kompaktowe w Mikołowie. W ramach modernizacji układu komunikacyjnego miasta wykonane zostały w latach 2001-2002 dwa ronda kompaktowe w ciągu ul. św. Wojciecha: na skrzyżowaniu z ul. Prusa i na skrzyżowaniu z ul. Katowicką. Ronda dobrze spełniają swą funkcję, zapewnione jest wysokie bezpieczeństwo ruchu na tym obszarze. Średnica wysp centralnych jest niewielka - 10 m, co przy zachowanych wymogach geometrycznych dla pojazdów dopuszczonych do ruchu po drogach publicznych w sposób naturalny powoduje konieczność spowolnienia ruchu przy jednoczesnym jego uspokojeniu. Rozwiązania materiałowe i geometryczne są jednolite dla obydwu rond. Niektóre elementy rond (pas najazdowy na wyspie centralnej, rolki wokół wysepek kanalizacyjnych i potrójny pas wodościeku) wykonane zostały z kostki granitowej, pozostałe elementy z kostki betonowej. Jednolitość zastosowanych rozwiązań i dobór materiałów budowlanych były uzależnione także od tego, że obiekty znajdują się strefie ochrony konserwatorskiej i jej pobliżu. Porównajcie opinie tych co użytkują takie ronda i tych co dopiero ich widzą w budowie.
|
|
Widze że wielu najlepiej wie, że będzie źle na tych rondach. Ludzie, a czy wyście na pewno wszyscy jechali kiedykolwiek po czymś takim? Na pewno wszyscy macie choć prawa jazdy?. O samochód nawet nie pytam, chyba że "tatowy".
|
|
A jakie to ma znaczenie jak sie beda nazywaly ? Wazne aby korkow nie bylo. Ronda sa do jezdzenia, a nie do nazywania. Chyba ze nazwa wplynie na przepustowosc. Pozdrawiam.
|
|
ja bym nazwal rondo łomżyniaków i wiesniaków
|
|
Ma Warszawa rondo im. Dudajewa jednego z terrorystów czeczeńskich, dlaczego Łomża nie miała by mieć rond im. Edwarda Gierka.
|
|
hooltay, Mamy samochody, niektórzy tatowe, niektórzy swoje. prawa jazdy też mamy. Jeździłam po tych rondach, pomimo tego że nie są czynne (złamałam przepisy ruchu drogowego). Nie będzie łatwo, przekonasz się sam. A jak nazwać ronda? "mini i minimini
|
|
Jezdzilem nimi dzisiaj 3 razy i wczesniej 2 razy i nadal nie rozumiem o co wam chodzi. Chyba tylko o to, ze 90km/h 'sie nie da'.
|
|
Jeżeli znaki są ustawione to chyba są czynne, czy ktoś widział z Was korki na rondkach? Wyjazd z Giełczyńskiej jadąc dzisiaj kilka razy, bez problemów jak to przed tymi rondkami bywało.
|
|
Jeździ się w dechę. Trzeba zwolnić ale chyba o to chodziło. Tylko L-ki przesadzają, jak przejeżdżałem to był 5!!!!! na rondach. Hej wy w mieście wprowadźcie jakiś podatek od L, bo nam ruch spowalniają i drogi niszczą. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Fajne te nowe ronda :D
|
|
rondo Jelonka i rondo Uśmiechu - propozycja mojej mamy :) i jeszcze ode mnie: rondo ładne i rondo brzydkie :) w sumie to nie jest beznadziejnie, ale napewno trochę wolniej (jeżdżę autobusami) NiemoralnieNormalna
|
|
Zambrowskie i Giełczyńskie- od ulic, które od nich odchodzą (dochodzą?). Zawadzkie raczej nie, bo niektórym się jeszcze źle kojarzy z nazwiskiem podobnie brzmiącym... Mogło by być jeszcze: Pacynki i Marionetki, ale wtedy władza sądownicza mogłaby się obrazić, a z nimi lepiej nie zadzierać.
|
|
ronda Jelonka i Rybki :D
|
|
Dlaczego Kaczora i Donalda? Lepiej Kaczora i Tuska...
|
|
1. króla - cara 2. polskie - litewskiwe 3. podlaskie - mazowieckie 4. unijne - białoruskie 5. miłości - gwałtu (od strony sądu) 6. wolności - niewoli (od strony sądu) 7. prawdy - fałszu (od strony sądu) 8. anielskie - diabelskie (od strony sądu) 9. perwersji - ascezy (od strony sądu) 10. wschodu - zachodu 11. warszawskie - wileńskie 12. ziemii łomżyńskiej - ziemi grodzieńskiej 13. postępu - ciemnoty 14. Ribbentrop - Mołotow 15. "przez Białystok" - "przez Łomżę" mam też inne pomysły....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |