poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Motorola i A-GPS

Witam.
Posiadam telefon (Motorola E1000) z wbudowanym odbiornikiem typu A-GPS.
Czy ktoś z Was posiada jakieś oprogramowanie (prawdopodobnie java) do obsługi w/w odbiornika? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, gdyż nie mogę nic znaleźć w internecie.

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Motorola i A-GPS

MrS w szkole zapytam sie kumpla on ma taka sama kome.

ptysiu91: i jak? zapytałeś?

Pozdrawiam

MRS Posidam Motorole A925 i uzywam na niej nhGPS (wpisz w Allegro ngGPS) ale z tego co wiem nie dziala on na E1000. Odnosnie A-GPS to jest to połączenie zwykłego, normalnego GPS z siecią komórkową GSM dzięki czemu uzyskuje się dokładniejsze pomiary. Niektórzy sądzą, że jest to system pozycjonujący tylko na podstawie siły sygnałów z nadajników, ale ja (przynajmniej na A925 na ktorej tez jest AGPS) na swojej sprawdzilem bez karty i w zerowym zasięgu - wszystko działało.

Z tego co wnioskuje to chyba nie masz zadnego programu do obslugi GPS?

Latam, Skaczę i jeżdżę

Aha na stronie: http://www.mobile.inspiracja.com/Motorola,E1000,phone.php
jest napisane dumnie USŁUGI LOKALIZACYJNE czyli może Ona mieć tylko zubożałą wersję GPS która działą na podstawie sygnałów z nadajników ale za to na stronie http://reviews.cnet.co.uk/mobiles/0,39030106,39187147,00.htm jest napisane, że jednak korzysta z GPS.... więc nie wiem jak to jest :))))

Sorki za dwa posty pod rząd

Latam, Skaczę i jeżdżę

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org