poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Otylia...

Co sie dzieje...
kolejny wypadek w którym uczestnikiem jest polski sportowiec. Tym razem to Otylia. Zginoł jej brat.

http://wiadomosci.onet.pl/1172988,11,item.html

Szczere wyrazy współczucia dla rodziny

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Otylia...

słyszałem :(:(

:(:(:( Tylko tego jeszcze brakowało ... Co się dzieje, ja już nic nie rozumiem

smutna wiadomość. wpierw Arek Gołaś zginął w wypadku samochodowym, teraz poważny wypadek naszej Otylii, a jeszcze żyjemy wczorajszą tragedią uczniów ze szkoły w Białymstoku ...

Co sie dzieje na naszych drogach???!!!?!??!?!?!
Strach gdzies jechac.........

Stan zdrowia Otyli Jędrzejczak, która uległa wypadkowi samochodowemu, jest zadowalający, stabilny, jej życiu nie zagraża niebezpieczeństwo - powiedział dziennikarzom ordynator oddziału chirurgii Szpitala Wojewódzkiego w Płocku Włodzimierz Nowatorski.

...

http://wiadomosci.onet.pl/1173029,11,item.html

Czyżby najlepsi ludzie zaczęli uciekać już uciekać z tego bajzlu? Smutne to...

Zbych

Pewnie bede odosobniony w swojej opinii, ale to nie zle drogi sa winne tej smierci. Jak podaje wyborcza na temat odcinka na ktorym wydarzyl sie wypadek:

'Prawie w ogóle nie ma tam zakrętów, prosty odcinek trasy ciągnie się na długości ok. trzech kilometrów.
- Kierowcy rozpędzają się tu więc do granic możliwości - mówią mieszkańcy okolicznych domów.
Po godz. 17 nie padał deszcz, szosa była sucha. - Należy więc odrzucić hipotezę, jakoby chrysler wpadł w poślizg - twierdzi Elżbieta Cybulska, prokurator z Płońska. Według niej, Otylia Jędrzejczak zdecydowała się wyprzedzać ciężarówkę; była już na lewym pasie, gdy nagle zauważyła, że z naprzeciwka nadjeżdża fiat uno.'

Niestety, brawura. Szanuje Otylie jako sportowca - dawala nam wiele wzruszen. Ale teraz zachowala sie zupelnie nieodpowiedzialnie. Wspolczuje jej, zwlaszcza tego ze nei miala swiadomosci, ze ryzykuje brata, a nie tylko swoje zycie.

Moze to przestroga dla innych debili, ktorzy grzeja po polskich drogach jak wariaci.

ToMek25: "zginoł" - co oznacza to słowo? Nie znalazłem takowego w słowniku.

Współczuję rodzinie Otylii, jednak w/g wstępnych ustaleń to ona nie dostosowała prędkości jazdy do panujących warunków atmosferycznych i warunków drogowych (natężenie ruchu).

Pozdrawiam

a ja debilom nie współczuje . Co w tym pozytywne to to ,że w ten sposób skoro im do rozumu nie mozna przemówić sami sie eliminując z życia.

jedyne co jest niebezpieczne ,ze tacy debile wraz ze soba pociągaja ku smierci innych którzy wcale nie mieli na to ochoty.

stanisław

Cały kraj lituje się nad Otylią i trwa w niepewności czy będzie jeszcze mogła pływać, a prawda jest taka, że wg Policji wypadek spowodowała ona sama i jeśli to się potwierdzi to przecież powinna trafić do kryminału za nieumyślne spowodowanie śmierci brata. Chyba że sława mistrzyni ją obroni. Czy zwykłego obywatela - raczej nie.

Popłynąć - popłynie. Ale co ona czuje? Zabiła brata.

Miała na liczniku 180.

Wypadek to jest wtedy, gdy jedziesz 80, a TIR ci zajeżdża pas, bo kierowca zasnął. Gdy napieprzasz 160 na godzinę, to nie jest wypadek - to podanie o bilet na chóry anielskie.

Miałem do Otylii wiele sympatii, ale to już minęło. Przecież ta idiotka mogła p...dolnąć we mnie. Co to ma być, k...wa? Asymetria rozwoju mięśni i mózgu???? Rzygać mi się chce na te współczujące tony w telewizji. Przecież ona zabiła człowieka, dobrze, że tylko jednego.

Jak wydobrzeje, to trener powinien skrócić każdy trening o pół godziny, żeby miała czas pozastanawiać się nad sobą. Bo jak widać, żwawe nap...lanie łapami o wodę to trochę za mało, by żyć wśród ludzi i dać pożyć innym.

Romi

Post Romiego przypomniał mnie temat który był na forum w lipcu.

Na oryginalny pomysł wpadł ksiądz Robert Jakubowski z parafii w Smołdzinie (woj. Pomorskie). By ukrócić pirackie wybryki parafian wydał drukiem wykaz pieśni, jakie należy śpiewać podczas jazdy samochodem.

Gdy rajdowiec ciśnie pedał gazu i przekracza setkę, winien śpiewać "Cóż Ci Jezu dam". Gdy licznik wskazuje 140 km/h, kierujący ma nucić "Zbliżam się w pokorze". Przy szybkości 160 km/h należy śpiewać "Pan Jezus już się zbliża", a przy 170 km/h "U drzwi Twoich stoję Panie".
Śpiewnik pomysłowego księdza kończy się na szybkości 220 km/h, gdzie trzeba śpiewać pieśń "Anielski orszak niech Twą duszę przyjmie".

Chyba post znowu jest na czasie, bo wypadki z powodu nadmiernej prędkości mnożą się jak grzyby po deszczu.

Przyjemnej i bezpiecznej jazdy.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org