niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dom samotnej matki w nieławicach

Co do tego domu to wętpie żeby kobiety i ich dzieci mieli tam dobrze. Jak mi wiadomo w pokojach jest wilgoc,zimno i kalaruchy. Prawdo podobnie kobiety do lekarza chodzą 7 km z dziećmi, a jak proszą kierownika o pojazd to muszą płacić(Wizna40zł Łomża60zł) paliwo jest refundowane. Rozmawialam z jednom panią z tego domu to powiedziała że kierownik sprzedaje rzeczy od sponsorów np.grzejniki,pompy,odzierz,meble,dywany,okna,samochody, a nawet żywność.
Bardzo często jedzę przeterminowaną żywność a jak jest nie przeterminowana to kierownik bieże ją dla swojej rodziny. Moim zdaniem ktos powinien się tym zająć dla dobra dzieci i kobiet.

miska

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dom samotnej matki w nieławicach

tak powinien się ktoś tym zając a Ty usiądź do słownika

"Mimo świata który,
kocha i rani nas dzień w dzień,
gdzieś na szczycie góry,
wszyscy razem spotkamy się."

No cóż - same chciały zostać samotnymi matkami. Same sobie wybrały lekkoduchów na ojców swoich dzieci.
Kobiet, które przez przypadek się tam znalazły (wdowy,ofiary gwałtów) jest pewnie tyle co kot napłakał.

Kiedyś znałem taką co nieźle żyła z dawania dupy. Urodziła dzieciaka - jakieś alimenty, z kieszeni uczciwych ludzi, zasiłeczki z kieszeni podatnika, dotacje z unii dla uczących się z terenów wiejskich) i wychodziło jej ponad 1000 zł.

A porządne dziewczyny muszą stać na kasie w Biedronce.

A pamiętacie historię galerianek z Białegostoku? Za to, że dawały dupy za kasę dostały stypendium !!!
Pracowite dziewczyny w ich wieku siedzą w książkach, uczą się i nic nie dostaną, a dupodajki sa nagradzane.

Potem sie wszyscy dziwią, że takie kurestwo się szerzy.

Ja jestem za ty, żeby pomagać uczciwym a głupotę, cwaniactwo i lenistwo tępić.

"No cóż - same chciały zostać samotnymi matkami. Same sobie wybrały lekkoduchów na ojców swoich dzieci."
Bo do tanga trzeba dwojga- same sobie nie zrobiły. A jak już pojawiło się dziecko - to może i "tatusiek" był odpowiedzialny. "Jakieś alimenty" - no własnie jakieś!!
Co do wybierania - jeszcze nie spotkałem kimpla - który na początku wciska bajer lasce typu " jestem lekkoduch" ha ha. Każdy z nas jest "super" - kit wciskamy niezły - ale jakby co - to...ona winna - bo dawać nie powinnna :)

podać do uwagi !!

Eloo

winna czy niewinna dziecko nie powinno ciepiec

dlatego z dawaniem **** do ślubu poczekać i dorosnąć a nie w dowody miłości w amory uderzać.

hmm. Łukasz1984, z tym dawaniem dupy to troche przesadziles, z tego co mi wiadomo to troche inaczej sie nazywa. Poza tym watpie, ze chcialbys czekac az do slubu. Po to jest zabezpieczenie, jednak i ono nie raz zawodzi, w tym przypadku trzeba okazac troche odpowiedzialnosci. Jak wiedzial gdzie wlozyc, to niech sie wyklada na dzieciaka.

dla niedoinformowanych polecam poczytac troche 4lomza.

http://www.mmlomza.pl/artykul/dom-na-koncu-swiata-358800.html

Matki byly mężate. Obecnie w ośrodku jest 35 dzieciaków.
Brakuje wszystkiego, odziezy,poscieli, ubran, butow, zywnosci (długoterminowej!) oraz innych potrzebnych rzeczy.

Od 1 czerwca w mechaniaku była organizowana zbiórka darów dla Domu Samotnej Matki z Dziećmi w Nieławicach, zamiast wypisywać ze dają dupy itd.. to byście sie ruszyli z przed kompów i pisanie zmienili w czyn.. a i przy okazji nałapali dobrych uczynków. Bo gadaniem niestety nic nie zdziałamy.

Pozdrawiam dwiekratki.

Miska i dwiekratki- zamiast zakładać sobie konta na 4lomza, to się zajmijcie problemem, o którym mówicie. Posprzątajcie paniom pomieszczenia- to się nie będą mnożyć karaluchy, sprowadźcie firmę dezynfekcyjną i za nią zapłaćcie, dajcie im samochód za darmo, a żywność bezpośrednio zainteresowanym.

Szary Człowiek - nie zrozumiałeś mnie. Po mojemu to powinno wyglądać tak:

Kobieta (bo to ona jest od opieki nad dzieckiem - od tysięcy lat to kobieta ma się troszczyć o dziecko. Zadaniem faceta jest zapładniać), a więc kobieta widząc faceta ocenia czy ten facet tylko ją zapłodni, czy też będzie się nią opiekował. Jak jest troszkę inteligentna to jej geny przetrwają (i geny faceta) bo wybierze sobie takiego, który będzie się nią opiekował.

Jak jest tępa to wybierze lekkoducha, który nawciska jej kitu , zapłodni i się ulotni. Ewolucja zadziała i jej głupie geny przepadną, tak jak lekkoduszne geny faceta - dziecko bez opieki zginie. To jest ewolucja.

Niestety cywilizacja prowadzi do samozagłady poprzez promowanie głupoty i likwidowanie inteligencji. Głupia baba będzie zapładniana przez głupiego faceta , bo my będziemy ich utrzymywać. Ich dziec pójdą w ich ślady.

Natomiast ludzie inteligentni powstrzymują się od posiadania potomstwa (teraz nie bo szkoła, no może za rok jak skończę studia, poczekajmy jeszcze trochę, aż znajdę dobrą pracę, jak teraz urodzę to ominie mnie awans) itd. Dodatkowo państwo zabiera kasę ludziom pracowitym, żeby dawać zasiłki mnożącym się pasożytom.

Wystarczy mieć trochę rozumu, żeby ocenić faceta - czy jest lekkoduchem, czy poważnie myśli o życiu.

Tylko krytykować potraficie. Ja dziś przekazałam im zebrane rzeczy w Mechaniaku i dużą część od siebie. Są w Łomży co sobota. Dostają chleb, ziemiaki... Fakt, że warunki mają, delikatnie mówiąc nienajlepsze, ale chcemy pomóc na tyle na ile możemy. We wrześniu będziemy chcieli zorganizować w Mechaniaku zbiórkę przyborów szkolnych dla dzieciaków. Przydajcie się na coś i zamiast gadać bez sensu na forum, zastanówcie się czy nie warto pomóc.

Protagoras - a ZTy jakim typem jesteś? Tym odpowiedzialnym czy od zapłodniania? A kto cie wychowywał? Bo domyślam się że ojciec był tylko od zapłodnienia.
To nie te czasy ! Teraz i facet ma wychowawczy - a baba często lepiej zarabia! I to wspólnie mają wychowywać dzieci! Z epoki kam. łupanego to my juz wyszliśmy - ale jak widac nie wszyscy.
Proponuję polowanie na mamuta :)

Szary_człowiek - głupiś i tyle. Zupełnie nie rozumiesz tego co piszę.

Skup się bardzo mocno i jeszcze raz ci spróbuje ci to wytłumaczyć.
W interesie samicy i dziecka leży, żeby facet był opiekuńczy.
W interesie samca leży, żeby zapładniać (przekazuje swoje geny dużej ilości sami i któreś jego dziecko przeżyje).
Jak samica głupia to wybierze rozpłodowca (bo nie umie ocenić charakteru)
Jak mądra to znajdzie opiekuńczego.

W naturze promowane jest myślenie - geny mądrej kobiety mają większą szansę przetrwać).

Im większy socjalizm tym bardziej promowana jest głupota - fundusze alimentacyjne, zasiłki dla głupich kobiet itp z jednej strony a wysokie podatki i inne utrudnienia dla myślących.

Łapiesz co nieco? Prościej już się nie da tego wytłumaczyć.

Post miał tytuł "dom samotnej matki w nieławicach"
Protagoras nie wciskaj tu propagandy Mikusia korwinna !!!

Jak nie potrafisz nie chcesz pomóc kobietom to się nie odzywaj.

mmmmmmm wy dacie im dary a ich kierownik sprzeda pięknie!!!!!!
powiem prawde jestem mieszkanka tego domu ale nie chcialam tego ujawnić.
myślicie że tu jest tak fajnie za wszystko płacimy nawet za prezęty na święta dla naszych dzieci ktore dostał od sponsorow.

miska

miska345 ale jakiej Ty pomocy oczekujesz jak ktoś zewnątrz na to zareagować jak nie zna tematu ?

Jaki jest status domu czy to jest prywatny dom czy gminny itd..

Aza - jestem wspolorganizatorka akcji zbierania darow dla domu samotnej matki. Skucha.

Jeśli jestes na tyle bogaty/bogata to zaoferuj sie w sposob ktory opisalas/les. ;) A konto zalozylam bo na stare niestety nie pamietam konta, tak mi przykro niedoinformowana maso ludzka ;)

Pozatym skad mozesz wiedziec co kierownik robi z otrzymanymi darami ? Skoro lata jak za przeproszeniem glupi i zalatwia dla nich pomoc. Sami kieruja prosbe o pomoc. Ostatnio dostali za DARMO podkreslam za DARMO piec ktory ma na celu ogrzac budynek. Jestes taka hop do przodu to ci nawet kupie bilet na autobus zebys mogl/mogla ruszyc tylek z przed komputera i im pomoc ; ) Najpierw spojrz na siebie potem na innych. Tyle. Dziekuje ; )

miska345 piszesz że ten facet zrobił sobie na czyjejś krzywdzie prywatny biznes ?

Nikomu chyba zewnątrz bez dowodów nie da się wywalić ze stanowiska?

http://fdn.pl/
Adres: 18-430 Wizna Nielawice 27 .
Jest to Dom pod patronatem Fundacji „Dzieci Niczyje” Domu Samotnych
Matek z Dziećmi w Nieławicach

We wrześniu ruszy kolejny raz zbiórka na rzecz Domu Samotnej Matki. Zgadzam sie z mmmmmmm - tylko potraficie krytykowac. Pozatym...skoro ktos nie przylozyl palca do akcji zbierania rzeczy to chyba nie powinno go interesowac to co sie dalej z nimi dzieje...

do miska345
najpierw piszesz "dacie IM dary", a potem, że też jesteś mieszkanką tego domu.
Chętnie porozmawiam o sytuacji w Domu, a jak trzeba będzie, to i rozgłos medialny można nadać tej sytuacji, którą opisujesz- jeśli rzeczywiście jest taka, jak mówisz.
Nie bardzo też rozumiem czemu mają służyć Twoje posty.

"Domy pomocy" "MOPSy" i inne caritasy dostające kasę z budżetu to jeden wielki przekręt.

Jak zauważyła mieszkanka tego domu - całą śmietankę spija Dyrektor. W takich miejscach szerzy się nepotyzm i inne patologie. Efektem tego jest to, że może 20% tej pomocy trafia do potrzebujących.

Resztę pożera machina urzędnicza - naczelniki,, dyrektory, sekretarki.

Są miejsca, gdzie w MOPSIe pracuje 20 osób a z pomocy mopsu korzysta 15 osób. To jest patologia.

Pomocą potrzebującym powinni zajmować się ludzie z powołaniem. Zakonnice, żony biznesmenów (Kwaśniewskie, Komorowskie, Kulczykowe). Nikt nie miałby prawa krytykować tych instytucji, bo wydawałyby swoją kasę.

Ludzie bardzo chętnie pomagają potrzebującym - kto pomagał powodzianom? Urzędnicy? NIE. Zwykli ludzie organizowali zbiórki.

Nie byłoby problemu tak jak z Czeczenami, że dostają mieszkania i zasiłki a widać, że powodzi im się nieźle - mają dobre samochody i szastają kasą. A dlaczego nie byłoby problemu? Bo taki Mogamed nie leciałby z pyskiem "BO MI SIE NALEŻY" . Jak właściciel fundacji zobaczyłby, że ktoś cwaniakuje - po prostu przegnałby takiego.

Chodzi o to, żeby ludzie sami mogli decydować czy i komu dać trochę swojej kasy. Teraz rząd nas okrada i daję tę kasę cwaniakom.

Protagoras, mądrze gadasz. Tylko co my, zwykli, szarzy ludzie możemy z tym zrobić? Mimo wszystko oddaję rzeczy, których już nie potrzebuję i łudzę się, że jednak robię coś dobrego, a nie nabijam kabzę jakiemuś "byznesmenowi".
Zbiórki można byłoby bardziej nagłaśniać, ale nie w TVN tylko w samej Łomży. O ostatniej nic nie wiedziałam, na wrześniową już się przygotuję. Tylko teraz nie wiem czy powinnam...

A może pojechać wieczorem i oddać do ręki potrzebującym a nie przez kogoś?

ola - co do zbiórek:

Niedawno moja taka trochę naiwna koleżanka uparła się, żeby oddać ubranka dla dziecka "potrzebującym". W gazecie znalazła gdzieś ogłoszenie "samotna matka potrzebuje ubranek dla dziecka ..." czy coś takiego.
Mówię jej - daj se spokój, co będzie menelom oddawała ubrania? No ale ona uparła się, że chce je oddać i prosiła mnie, żebym zawiózł: "ja też sama wychowuje dziecko i wiem jak ciężko jest, dlatego chcę komuś pomóc a ty to zawsze uważasz, że jak ktoś biedny to od razu menel".
To już się nic nie odzywałem, w duchu pomyślałem, że miło będzie jak okaże się , że nie mam racji i jednak świat nie jest taki cyniczny.

No to pojechali z tymi łachami.
Umówiła się z "potrzebującą matką" na konkretną godzinę w jej mieszkaniu. Pierwsze zaskoczenie to był dom - nie jak można by się spodziewać chatka, czy kawalerka w wielkiej płycie - duży, 3 piętrowy dom z ogródkiem. Zaniedbany, ogródek zarośnięty, ale okazały.
Wyszedł jakiś facecik - żulik, obdartus i lekkoduch: "żony nie ma bo dziecko zachorowało i coś tam coś tam, ale ubranka możecie zostawić".

No to niosę wór na górę do korytarza a tam ... ze 20 takich worków, 3 wózki, porozwalane wszędzie zabawki. Wewnątrz domu snuł się jakiś dziadek - nie za bardzo trzeźwy.

Wnioski:
- jak zwykle miałem rację
- osoby potrzebujące siedzą cicho a nie ogłaszają się po gazetach
- jest mnóstwo żerujących na ludzkiej dobroci/naiwności
- pomoc trafia najczęściej do cwaniaków-meneli, któzy nawet o dom nie potrafią zadbać

Jeśli nie ufasz oddawaniu rzeczy przez kogos mozesz jechac tam sam/sama i oddac w konkretne rece ; )

Musisz to zgłosić bo to tak nie może być. Jeśli twierdzisz ze za wszystko płacicie to se powinniście dać rade jakoś żyć poza tym domem na pewno lepsze byś miała warunki. Trzeba se trochę samemu pomóc ja tez jestem samotna ale tam to nigdy bym nie poszła mieszkać

Protagoras- idąc Twoim tokiem "rozumowania", to wśród znajomych masz lenia, puszczalską i głupią kobietę, która nie potrafiła trafnie ocenić faceta z którym sypiała i teraz jest samotną matką. No chyba, że jest wdową. Twoje wypowiedzi uwłaczają tym kobietom, które samotnie zmagają się z trudami macierzyństwa. Nie każdy jest tak super zaradny życiowo, by wyjść z dołka. Nie masz prawa tak ostro oceniać tych kobiet. Każda z Nich to inna, często bolesna historia. Ty jednak widzisz w nich tylko "zapłodnione idiotki", bez skrupułów obdzierasz Je z godności. Brak słów...Znasz ów kobiety z Naieławic? Nie...ja też nie i dlatego nie mam prawa ich oceniać!
A teraz pytanie do Forumowiczów. Jakich konkretnie rzeczy potrzebują dzieci kobiet w Nieławicach? Czy są tam niemowlęta?

Mini

mini - czemu uważasz, że każda samotna matka jest leniem i puszczalską? Nie potrafisz zrozumieć, że są wyjątki?

Owszem - ta koleżanka nie potrafi ocenić charakteru faceta - jest pod tym względem głupia. I o tym wie. Wie, że głupio zrobiła spotykając się bezmyślnie z tamtym facetem. Czy jest leniem? Nie mieszka w domach samotnych matek, nie korzysta z zasiłków, rodzina też jej nie pomaga - jakoś sobie radzi.

Dlaczego zatem uważasz ją za lenia?

Moje wypowiedzi nie uwłaczają nikomu. Może rzeczywistość uwłacza tym kobietom, ale nie moje wypowiedzi.

Pisze się "owe". Brak znajomości ojczystego języka nie świadczy zbyt dobrze o tobie.

Jedynie mogę dodać ważną sprawę, o której zapomniałem: usprawiedliwić można brzydkie kobiety. One nie miały możliwości wyboru - brały byle jakiego faceta, jaki je zechciał. Cóż - mogły się dwa razy zastanowić, czy dla chwili przyjemności warto psuć życie sobie, dziecku i temu facetowi. No ale skoro innego faceta nie miały to spójrzmy na nie przychylniejszym okiem.
Natomiast ładne i te nie tak-strasznie-paskudne to przykład głupoty - mogły wybrać sobie porządnego faceta.

mmmmmmm napisałam tak ponieważ sie boje że nie będę miala gdzie mieszkać z dziecmi. Kobiety na tym osirodku sie boją rozmawiać o tej sprawie. Ja pisze dlatego ze mam dosć patrzenia się na lzy moich dzieci jak widzą że dzieci kierownika dostaja leprze rzeczy od nich np. ciuchy,zabawki,żywność. Jak mi nie wierzysz to porozmawiaj nawet z ludzmi z wioski to sie dowiesz prawdy.

miska

W takim razie super, że Twoja znajoma sobie radzi i oby więcej takich kobiet. Czy jest głupia? To Twoje zdanie na Jej temat. Nie mi to oceniać, nie znam Jej-nie oceniam!
A co do mojego błedu ort. , faktycznie ów został popełniony! Osądzasz ludzi bardzo szybko i piszesz mi, że mój błąd źle o mnie świadczy. To takie łatwe kategoryzować ludzi zza ekranu komputera, prawda Panie " jak zwykle miałem rację".

Ponowie pytanie, czy może ktoś z Was wie, czy w Nieławicach przebywają niemowlęta?

Mini

W ośrodku jest 35 dzieci. Jak juz pisalam wyzej. Od niemowlakow zaczynajac na doroslych konczac.

Potrzebuja odziezy, butow, poscieli, recznikow, zabawek, przyborow szkolnych, jedzenia dluoterminowego ( typu makarony, ryz, maka.... ), pampersy, pieluchy, rzeczy ktore ulatwia opieke nad dziecmi. Kazda nawet drobna mala rzecz sie przyda. Myśle ze stare meble równiez beda mile widziane.

Mieszka tam tazke ojciec z dziecmi.

** Byłam i widzialam jak wyglada osrodek. Brudne wykladziny,obdrapane sciany, male dzieci biegaja bez skarpetek, butow czy bluzek. na twarzy maluje sie jedynie smutek kiedy sie patrzy na takie cos. Osrodek nie jest jakims mega wypasem ale mysle ze lepsze to niz matka z 3 czy 4 dzieci miala by mieszkac w opuszczonym domu bez dostepu do wody,pradu czy chociazby pozywienia. Tutaj moze i nie ma luksusow ale maja dach nad glowa i jej nie dzieci nie umra z glodu, a to ze jej zycie potoczylo sie tak czy inaczej to nie jest wina tego ze dala dupy...

dwiekratki.94, dziękuje za odpowiedz. Wybieram się w przyszłym tygodniu w tamte strony, więc na pewno zawiozę kilka rzeczy. Mi już nie są potrzebne, a tak jak piszesz, im się przydadzą.
Pozdrawiam

Mini

mini - co to jest głupota? To jest nieumiejętność podejmowania właściwych decyzji, nie umiejętność kojarzenia faktów. Przykład: głupia osoba nie potrafi myśleć abstrakcyjnie - zapytasz ją ile to 2x2 to odpowiedź 5 będzie dla niej równie dobra jak 4. Taka osoba nie widzi reguł rządzących światem. Dla niej wytknięcie błędu ort. to po prostu czepianie się - co za różnica czy rurznica?

Taka osoba nie widzi związków między faktami - to, że ktoś nie zna tabliczki mnożenia dla takiej osoby nie jest wskazówką, że może to być debil.

I tak samo w kwestii ludzi - takie kobitki bardzo lubią taki typ maczo - agresywnych, pewnych siebie, gotowych do bijatyk. One nie dostrzegają, że taki facet i ją w końcu zacznie bić. Tak samo lekkoduch = na początku fajowy gostek (jak to one mawiają) a później "rób co chcesz z dzieciakiem".

Ludzi ocenia się po 5 min rozmowy i się ich kategoryzuje. Wtedy wiesz z kim masz do czynienia.

dwiekratki - a są tam jakieś ładne panienki?

Protagoras - nie wiem czy sa tam jakies panienki ; P Wole chlopcow ; )

Hmm...co do ortografii, to kazdy pisze jak chce ; O

No dokładnie - każdy pisze jak chce i każdy daje dupy komu chce. Tylko czemu ja mam za to płacić? Zasiłki, pensje dla dyrektorów takich ośrodków, fundusze alimentacyjne - to wszystko z moich podatków.

No tak, ale przeciez skoro kobieta wchodzi za faceta to idzie z nim do lozka.. oczywiste... byc moze wpadli i mieli problemy, zaczal pic.. co z tym idzie zona staje sie hmm jakby to powiedziec celem wyzwolenia zlosci (wyladowania zlosci). Bite i ponizane kobiety uciekaja gdzie popadnie... :(

Czasami tak juz jest, no ale co my mozemy ?

Zastanawiam sie tylko czy kierownik i "ksiegowa" osrodka sami w nim nie mieszkaja.. i nie maja w nim dzieci. bo cos mi sie wydaje ze maja.. bo pani ktora przyjmowala nas i dawala nam prosbe o pomoc wygladala dosc kiepsko... moze nie tak jak powinien wygladac " urzednik "... a dzieciaki mowily do niej ciociu...

Protagoras, mam nadzieję, że życie Cię doświadczy i Ty również okażesz się głupcem w swoim wyborze.
Nie znasz życia, dlatego kpisz z innych.
Daj Ci Boże, oby jak najgorzej.

„Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein

dwiekartki - i właśnie o to chodzi, żeby kobieta pomyślała zanim wybierze sobie faceta.

tutmirlajt - i właśnie tacy jak ty popaprańcy są na moim utrzymaniu - nie myślisz co zrobić, żeby sobie jakoś w życiu poradzić, tylko kombinujesz jak wyciągnąć kasę od innych a największą dla ciebie przyjemnością jest jak kogoś innego spotka nieszczęście.

Przykro mi, że wśród Polaków tak wiele jest łajz tobie podobnych.
Ja w odróżnieniu od ciebie nigdy nie pasożytowałem na kimś, nigdy z niczyjej pomocy nie korzystałem. Podziwiam za to i szanuję ludzi, którzy mimo trudności potrafią sobie w życiu radzić i wyjść na prostą.
Uważam, że takim ludziom należy się pomoc a nie durniom, którzy na własne życzenie znaleźli się w kłopotach.

A chyba te matki sa w potrzebie ? skoro podobno jedna z nich jest tu na forum i pisze ze jest zle to potrzebuja pomocy! :) ? tak czy nie ?

Chociaz w sumie zastanawiam sie jakim cudem moglaby tu napisac... bo tam komputer to jest jedynie w biurze..

„zasiłeczki z unii” – oj Panie Protagoras, błąd, błąd, błąd! Nie zna Pan reguł pisowni dużą i małą literą! To bardzo źle o Panu świadczy! Bardzo źle! :)

Mini

Twoim zdaniem powinienem napisać "Zasiłeczki"? No może ty piszesz to z wielkiej (nie z dużej) litery, bo to dla ciebie sens i sposób na życie. Tak jak wierzący piszą "Bóg".
Czy może tak bardzo czcisz Unię Europejską? Ja pisałem o unii. Po prostu.

Jak próbujesz się czepiać słówek to sama nie rób błędów i sprawdź, czy aby na pewno masz rację.

Ludzie, odczepcie sie od robienia bledow, czy napisze Unii, czy unii, to nie jest jezyk polski i dyktando na ocene! Sory ale polowa krytykujacych sami robia bledy ... a potrafia je wytknac tylko innym ; )

Nie zwracajcie uwagi Protagorasa zobaczcie jakie jego wódz ma poglądy .

Całe szczęście że większość społeczeństwa ma inne poglądy dla tego ta partyjka nie ma racji bytu po co pchają do władzy nie mają szans

"(Korwin-Mikke) powiedział niepełnosprawnej dziewczynce: nie puściłbym swojego dziecka do klasy z dziećmi niepełnosprawnymi.
Słow polityka UPR słuchała działaczka Partii Kobiet, która stała obok niepełnosprawnej córki, poruszającej się na wózku inwalidzkim. Oburzona kobieta powiedziała, by Korwin-Mikke popatrzył jej córce w twarz i powtórzył swe słowa. I on to zrobił. Podszedł do tej biednej dziewczynki i powiedział jej w twarz, że nie puściłby swego dziecka do jednej klasy z dzieckiem niepełnosprawnym."

http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1620885,news.html

„Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania przez dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę”

Nie wjezdzajcie na forum o samotnych kobietach z polityka. ;) Bo to ma byc twoje zdanie a nie jakiegos polityka... ee.

dwiekratki.94 jakoś nie podeszłaś do tematu zbyt poważnie a utrzymuj szczekacze UPR przy życiu jak jego poglądy Ci się podobają wobec ludzi.

Protagoras

Różne sytuacje w życiu się zdarzają , może nie koniecznie źle wybrały , źli faceci się dobrze kamuflują !
Potrafisz krytykować i szukać winy w kobietach , z tego co piszesz to pasz dziwne poglądy .

Jeżeli się dzieje źle w Domu Samotnej Matki to należałoby się zastanowić jak pomóc , a nie wypisywać bzdury na temat kobiet ,jeżeli nawet źle wybrały to nie nie twoja sprawa , każdy może się pomylić .

nie podeszlam do tematu zbyt powaznie ? Jezdzilam prywatnie do domu samotnej matki zeby dowiedziec sie czego potrzebuja, organizowalam wspolne z nauczycielka i kilkoma osobami zbiorke na ich rzecz, pisalam artykuly na MMlomza o zbiorce... Zanim cos powiesz zastanow sie trzy razy ;)

dwiekratki.94

Dobrze ,że miska345 o tym napisała ,takie sprawy powinno się nagłaśniać .Nie wiem gdzie można zgłosić takie nadużycia o jakich pisze autorka tematu , może Ty wiesz ?
Kto nadzoruje ten Dom Samotnej Matki ?

Nadzoruje fundacja "Dzieci Niczyje" ale chyba warto najpierw jechac i samemu sprobowac porozmawiac z innymi matkami ? albo z mieszkancami tak jak pisala...

Zwróc sie do fundacji "Dzieci Niczyje" przedstaw sprawe i wtedy niech oni robia co moga.. my mozemy tylko dac swoja pomoc w postaci ciuchow czy innych rzeczy, a sprawami wewnetrznymi takimi jak opisuje autorka tematu, nie mozemy sie zajac bo nie my zalozylismy dom i nie my tym kierujemy.

dwiekratki.94

Na własną rękę rozmawiać to chyba nie jest dobry pomysł ,są odpowiednie służby żeby sprawę zbadać ,takie jest moje zdanie

dziadka_kalesony

Jeżeli dyrektor rzeczywiście sprzedaje rzeczy otrzymane os sponsorów to powinien zająć się nim prokurator

@Protagoras – chociaż zgadzam się z 70% Twoich wypowiedzi, to jednak 30 % Twoich wypowiedzi nie jestem wstanie zaakceptować.
Moje ”ja” mówi NIE – tak nie można. Każdy przypadek należy rozważać indywidualnie, nie można wszystkich wrzucać do jednego wora. Mówisz tak - jakbyś nie był nigdy zakochany, chyba wiesz, że człowiek zakochany jest jak ślepiec! Niektóre pewnie mają urazy psychiczne spowodowane przejściami życiowymi, nie wydaje mi się żeby „sprawa” była tak prosta jak próbujesz nam przedstawić.
Nawet jeżeli Te Panie są z ”głupotą wrodzoną” to dlaczego nie mielibyśmy im pomóc?......... Nikt nikogo nie zmusza do pomocy, chcesz to pomagasz, nie chcesz to nie pomagaj, nikt nie powinien z tego tytułu robić wyrzutów drugiej stronie.
Wracając do tematu, z tego co zdążyłem zauważyć to najbardziej potrzebna jest dla tego ośrodka farba do ścian, pędzle do malowania, miotły, i najważniejsza sprawa jakiś dobry organizator który potrafi zorganizować czas dla Tych Kobiet ( mam na myśli sprzątanie, i odmalowanie tego ośrodka ).
Drogie Panie musicie się same zorganizować, zacznijcie sobie same nawzajem pomagać, tak na początek ( nie myślę o częstowaniu się papierosami, w palarni :)
W którymś z wpisów padło słowo „zazdrość zabawek” kochana Pani proszę nie zazdrościć plastikowych zabawek, mądra mama powinna umieć „wyczarować” zabawkę z kolorowej kartki papieru.

no tak, zapomnialam dodac ze osrodek wymaga generalnego remontu ...

pozatym mysle ze jesli ktos cos powie ze w osrodku dzieje sie zle i wogle to te matki wogle straca dom nad glowa :( tego sie obawiam...

dwiekratki.94

Nie można tak podchodzić do sprawy i obawiać się ,trzeba działać ,znajdą się dobrzy ludzie którzy pomogą . Tak nie może się dziać !

Są dwie takie Fundacje Dzieci Niczyje ,tym Domem Samotnej Matki w Nieławicach zajmuje się
"Fundacja "Dzieci Niczyje " z siedzibą w Konarzewo-Sławki

dzieci to sie ROBI WE DWOJE!!!!!!!!!!!!! I tyle w tym temacie.

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Dom „na końcu świata”...

http://4lomza.pl/index.php?wiad=20212

mini.c czy w dalszym ciągu wybierasz się domu samotnej matki? Jeśli jedziesz samochodem może mogłabym w jakiś sposób dorzucić jakieś ubrania od siebie? Ja niestety nie mam możliwości zawiezienia. Jeśli możesz podaj swojego maila.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

drzewko_szczescia
oni są co sobota w Łomży. Mam do nich kontakt. Wystarczy zadzwonić i się umówić, a na pewno zajadą. Tel. 864720555.

mmmmmmm dziękuję bardzo :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Ważny temat ,odświeżam

Dziękujemy za dary chociasz raz normalnie je dostałyśmy.Ale co z tego jak najleprze rzeczy znowu trafiły do ulubieńców kierownika i jego rodziny!! Nie dośc że my nie mamy co jeść czasami to jeszcze mamy 11 psów z tego 8 szczeniat i 3 dóże. Mam tylko pytanie do ludzi któży lubią środowisko???
Czy dobrze nasz kochany kierownik robi wyrzucając śmieci do lasu lub zakopujęc je do ziemi do tego jeszcze wylewa szambo na pola!! Mam pytanie czy tak wolno niszczyć środowisko???????????!!!!!!!!
Jedna pani z naszego domu ma 7 dzieci trzy lata temu miała tylko 6 czy to normalny dom samotnej kobiety, a co druga w cięży.

miska

Zgodze sie z miska345 ponieważ mieszkam wioske obok wiem do czego kierownik tego osirotka jest zdolny, kobiety o każdej porze dnia i nocy nawet w zime chodzily piechoto czy do lekarza z dziecmi a nawet w ciazy. 12 czerwca kobieta z tego osrodka szla z synem ktory bylo widać szedl do komuni!! Skandal ze nawet w taki dzień kierownik nic sobie z tego nie zrobil. Co do smieci tez to słyszalem od dzieci z wioski, prawdo podobnie wykopane zostało calość boiska do gry w siatke,gdzie dzieci sie zbierali sie wieczorami zeby spedzić milo czas teraz nikt tam prawie nie chodzi, dlatego ze dzieci z tego osrodka przezywają używajac wulgarnych słów i żucaja kamieniami.
Co to tego domu zgadzam sie z miską345 że tam jest syf i nic wiecej.

Czy to nie skandal - Czeczenki nieźle żyją z produkcji dzieci a Polka jak jednego urodzi to nie ma z czego zyć.

Kto nie wierzy , że Czeczenki nieźle zarabiają na rodzeniu niech zobaczy jakie one tłuste są:

Jazda do roboty je..ne nieroby

Że dzieci uzywaja brzydkich slow ? nie sadze.. jak zajechalam na podworko to powiedzialy grzecznie dzien dobry , do widzenia ... i wogle .. bawily sie ziemia i trawa pod jakims drzewem ... ale nie slyszalam zadnych brzydkich slow ....

Miska345 - zapytam choc moze nie powinnam nie musisz odpowiadac.. a co z twoja rodzina ? Ciotkami, wujkami, mama, ojcem ? rodzenstwem? kim kolwiek ..

A gdzie te wszystkie psy ? ja tam jednogo widzialam tylko...

jednego *

jednonogiego?

protagoras - poprawilam swoj blad ? ośleples ??

Witam. Chciałbym się tylko w tym temacie niejako własną refleksją podzielic :) i doświadczeniem przy okazji. Jesienią zeszłego roku robiliśmy z żoną jak zwykle przedzimowy"przegląd" ubranek naszych pociech, uzbieraliśmy 4 wielkie torby za małych rzeczy- ubranka, kurtki, buty, ogólnie wszystko (ubranka w naprawdę dobrym stanie, wszystko co podniszczone szło do śmieci), do tego doszło od groma maskotek, zabawek itp. Nie mieliśmy komu oddac więc wpadliśmy na pomysł domu dziecka, domu samotnej matki, ośrodka pomocy społecznej czy czegoś takiego. Byłem gotowy sam zawieźc, nie było problemu, zaczęliśmy więc obdzwaniac wszystko co w Łomży i okolicach, żeby wiedziec gdzie z tym jechac.
Uwierzycie że nie było chętnych na tego typu pomoc? Dom dziecka, domy samotnej matki, domy pomocy społecznej, ośrodki dla bezdomnych- dzwoniłem wszędzie (do Nieławic również ), wszędzie ten sam tekst - że oni takich rzeczy nie biorą, że gdybym ofiarował PIENIĄŻKI to chętnie, a z takimi darami to Pan może tu i tu zadzwoni, chętnych nie znalazłem. Kto nie wierzy, niech sam podzwoni z tego typu ofertą.
Wkur.... na maxa dałem ogłoszenie na 4lomza, rzeczy poszły dosłownie w ciagu kilku minut od ukazania się ogłoszenia. To wszystko co miałem do powiedzenia, wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam. Pozdrawiam serdecznie

karmazynowypirat

Rozmawiałam z osobą z Fundacji , mają wiele zgłoszeń w sprawie nieprawidłowości w Domu Samotnej Matki w Nieławicach , z tego co piszesz , kierownikowi chodzi jedynie o nowe rzeczy lub pieniądze ,wiadomo dlaczego ;)

Mam nadzieję ,że w tym kierunku będą poczynione kroki ,aby takie sytuacje nie miały miejsca ,o których pisze miska345

karmazynowypirat - a do nas nielawice same wyciagnely rece o pomoc ..dziwne

dwiekratki- nie oczerniłem bezpośrednio w żaden sposób domu w Nieławicach, napisałem po prostu o nim jako o jednym z wielu tego typu ośrodków, do których kierowałem konkretną pomoc z mojej strony.
Nikt nie zaprzeczy, że ta pomoc jest potrzebna, chodzi mi tylko o to, że nie każdy kto chce pomóc może na ten cel wyrwac jakąś sumkę z domowego budżetu. Pomagac można na setki innych sposobów, jednak tego typu ośrodki nastawione są tylko i wyłącznie na kasę i to drażni i zniechęca. Sam mam sporo dobrych i dla mnie zbędnych rzeczy, które chętnie oddałbym osobom potrzebującym, ale jeśli ja wykazuję dobre chęci, a osoby, ośrodki, fundacje itp, które powinne byc zainteresowane- kręcą nosem, to ręce opadają, sorry.

Gdzieś w tym czy innym temacie przemknęło mi, że jeździcie, zbieracie potrzebne rzeczy, może podaj tu namiary gdzie was szukac, chętnie coś podrzucę

Zespół Szkół Mechanicznych i Ogólnoksztalcacych numer 5 w Łomży. ; )!! Sala 143! albo dyzurka szkolna. dziekuje.

podbijam temat. znow ucichl.

miska345
Napisz nam o obecnej sytuacji w Domu Samotnej Matki

Ktoś wie jaka jest tam sytuacja obecnie ?

Obecnie sytuacja chyba wiele nie zmienila sie od wyzej opisanej.. tylko i miska zniknela i reszta forumowiczow... przypominam od 1 wrzesnia w ZSMiO nr 5 zbiorka darow na rzecz Domu Samotnej Matki.

każdy ponosi konsekwencje swojej głupoty. także w Nieławicach.

Dlaczego sadzisz ze glupoty ? przeciez one nie robily tego specjalnie. to ze wyszly za nieodpowiednich facetow.. skucha. Ale co ktorys facet gra na poczatku milego, kochajacego meza... jak przychodza problemy to odreagowuje na zonie i dzieciach. Bite, ponizane, wysmiewane ? nie uciekl bys od takiego na ich miejscu ?

Jedzie może ktoś?

Ostatnio dary były zbierane w Mechaniaku,ale już odebrali.W sobotę powinni być jak co tydzień w Łomży.Telefon do nich podala kiedyś na forum mmmmmmmm.(zerknij powinien być we wczesniejszych postach.)

W sobotę za póżno, no ale poszukam inaczej.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org