piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tragedia na szosie

Na chwilę obecną liczbę ofiar wypadku autobusu koło Jeżewa szacuje się na 13 osób. Kilka przemyśleń.

No to macie tę swoją ViaBalticę przez Białystok. Jest pan zadowolony, panie Topczewski? Fajnie mieć krew na rękach w imię durnej polityki?
Niech policja wreszcie wylezie z krzaków i zamiast łapać przypadkowych przekraczających prędkość, niech się weźmie za wyprzedzających na trzeciego, pod górę i wymuszających inne manewry. Szybkość bywa szkodliwym czynnikiem na drogach, ale od niej jeszcze daleko do piractwa!
Instruktorzy powinni szkolić kursantów, że na dwóch pasach koło siebie mają prawo przebywać TYLKO 2 pojazdy! TYLKO 2!
No i jeźdźmy z wyobraźnią, proszę...

Wyrazy współczucia dla rodzin ofiar.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tragedia na szosie

Dołączam się do szczerych wyrazów współczucia!!3 osób(jak nie więcej) to naprawdę dużo!O wiele za dużo:(

bigi2004

Dzwoniłem do brata z Białego, poweidział mi ze to nie z jego szkoly tylo z liceum elektrycznego. Maja pielgrzymkę archidiecezjalną maturzystów.

Również dołączam się do szczerych wyrazów współczucia.

Tragedia! az strach gdzies sie ruszyc .

[*] [*]

Wyprzedzał a pojazd wyprzedzany nie wiedząc o tym sam też zaczął wyprzedzać spychając autokar pod TIRA.
[*] [*]

taka tragedia aż mi łezki poleciały
wyrazy współczucia rodzinom ofiar

Moorgan

facet odwal się od policji drogowej. Sami załozyliście jej na morde kaganiec poprzez pieprzenie aby uprzedzali was o pracy fotoradarow radarów itp bo chce wam sie zabijac ludzi bezstresowo. Sami drzecie mordy ze za wysokie mandaty. Toscie wyprosili w sejmie taryfikatory i czy biedny czy bogaty czy bardziej winny czy mniej pałci tak samo.
Sami drzecie mordy aby pouczac a nie karac efekt taki ,ze za chwile robicie to samo i macie policje w dupie bo frajerzy zamiast przyłożyć to pouczyli. Martwicie sie o swoje dzieci a sami ciągniecie je za ręce przez jezdnie w miejscach jak najbardziej niebezpiecznych wbrew przepisom prawa o ruchu drogowym.
Na koniec drzecie mordy ze jest zle ale jak wjedziecie na droge to zachowujecie sie jak hamy i prostaki.

stanisław

[*] Tragedia nie pierwsz i nie ostatnia[*]

Tam była siostra mojego znajomego, najprawdopodobniej nie żyje...

Była też przyjaciółka przyjaciela...

[*]

[*] [*] [*] az ciary pzrechodza...

[*]

:)

A wystarczyło otworzyć trasę Łomża - Augustów dla TIRów żeby zmniejszyć natężenie ruchu na trasie W-wa - Białystok - masz rację Jacko, ciekawe co na to pan topczewski!!!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']

[*] Dla wszystkich tragicznie zmarłych i dla ich rodzin, bo nawet nie próbuję sobie wyobrażać, co teraz przeżywają.

Co do policji i radarów: na takiej trasie nie ma fotoradarów, więc nie wiem o co forpol . Policja nic nie robi, jadać na białystok jak spotkam raz patrol na 5 przejazdów to będzie cud, naprawdę. Policja gówno robi i te wypadki to po części ich wina. Nie bronię tutaj żadnych kierowców, bo to od nich w największej mierze zależy, jak dziać się na drogach będzie. Jestem przeciwko wpuszczaniu Tirów na takie trasy, absolutnie przeciwko. Ale co my, pojedyncze jednostki możemy :/ Ehhhh

To jak tiry puszczo przez Łomże to na trasie 62 znów DROGA ŚMIERCI jak kilka lat temu :/

A zobaczycie wkrótce ze ten wypadek stanie siepewnie podstawa tego żeby Via Baltice puścic przez Białystok.
TIRY NA TORY!!!

[*]

MAKMARC TE WYPADKI TO WINA TWOJEJ GLUPOTY I TOBIE PODOBNYCH

stanisław

[*]

Z bratem z Białego gadałem o tym wypadku. Powiedział, że jego kumpel był w tym autobusie. Że przeżył dzieki temu że tylna szybe udało mu sie wybić oraz przede wszystkim dzięki temu ze Bóg nad nim czuwał. podobno spóźnił sie troche na autobus i miał na poczatku siedzieć, ale z typem sie zamienił i usiadł na końcu. A ten typ usaidł an poczatku no i.. nie przeżył:( Ten co wybił szybe musi miec teraz ogromne wyrzuty sumienia:/ ale z drugiej strony jest bohaterem, większosć wyskoczyłą przez tylna szybę, pomimo że sobie niektórzy połamali niektóre częsci ciała, ale przeżyli... Naprawdę, straszna historia:( Większośc była w takim szku że nie pamiętają co sie w autobusie działo.... Jeszcze raz wyrażam wyrazy szczerego wspólczucia [*]

p.s. mam nadzieje że dyskotek w Łomży nieorganizuja, a na stadionie ŁKSu bedzie minuta ciszy przed meczem!

Forpol, nie wiem, jak i dlaczego aż tak bardzo Cię ktoś skrzywdził, ale popatrz obiektywnie na pracę policji, chodzi mi o drogówkę. Stoją, o ile się to zdarzy, to raz na jakiś czas i to siedzą w samochodzie. Jeszcze raz powtarzam, że nie bronię tutaj kierowców, bo wszyscy wiemy, jak dzisiaj potrafią jeździć. Ale postawa i praca policjantów, a raczej ich brak nie zasługuje na żadne tłumaczenie.

P.S. W życiu nie miałem wypadku i nigdy nie dostałem mandatu mimo 2-3 kontroli. Żeby każdy jeździł tak jak ja, świat byłby piękny. Pozdro

Brak słów

nar

G***iane polskie drogi

Stan kiepski - samochody się wytłukują, trzeba uskuteczniać manewry nie z tej ziemi żeby unikąć oberwania misy olejowej albo urwania koła.
Kierowcy porąbani - pchają się na trzeciego, wyprzedzają pod górę zakładając że tam akurat nikogo nie ma, a jesli jest, to posłusznie zjedzie do rowu aby uniknąć zderzenia.
Policjani skrzętnie schowani w krzakach i tylko prędkość im w głowie, a nie tylko ona jest zagrożeniem!
Egzaminatorzy uczą jak zdać egzamin i w swoim właśnym mieście poznać wszelkie skrzyżowania. A życie drogowe? Kto nauczy?
Politycy obiecują poprawę, a gówno robią - wszyscy ci, którzy odwlekają w nieskończoność budowę m.in. ViaBaltiki, autostrad i ogólnie naprawę dróg mają na rękach krew ofiar wypadków! Wszyscy kierowcy samochodów którzy wyprzedzając na trzeciego, uczą takiego zachowania pozostałych uczesników ruchu, są uczestnikami morderstw, jakie oni i im podobni popełniają później na drogach. Politycy i urzędnicy, którzy w imię wąskich interesików zaniechali zdywersyfikowania ruchu Warszawa - Augustów, a czas zamknięcia drogi 61 wykorzystali na jej śmieszną kosmetykę, są zabójcami dziasiątek ludzi! Jak długo jeszcze?!?!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org