Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do Ziomków dobrych z infy |
Siema!! Ej wiecie jak sformatować dysk C tam gdzie Windows jest i później zainstalować go jak to trzeba zrobic?? Bo ja nie wiem . Wiem tylko jak sformatowac, a co dalej to już nie wiem!! Nie chce go anrazie formatować bo nie wiem co będzie później. Z góry dzięki!!! Bóg zapłać, bo ja nie mam czym!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do Ziomków dobrych z infy |
1. Zrób/załatw sobie dyskietkę startową Windowsa 98. 2. W biosie ustaw bootowanie na dysk A (dyskietka). 3. Urochom ponownie komputer. 4. System uruchomi się z dyskietki. 5. Wpisz format C: 6. Potwierdz wybór 7. Poczekaj aż dysk się sformatuje 8. Urochom ponownie komputer, wyjmij dyskietkę ze stacji 9. Włóż bootowalną płytę z systemem Windows 10. Jeśli pokaże się jakiś błąd, sprawdź, czy w BIOS'ie, w ustawieniach bootowania jest wskazany napęd cd (najlepiej jako pierwszorzędny). 11. Uruchomi się instalator Windowsa. Polecam stronę HOWTO.pl Pozdrawiam
|
|
format trwa kilka sekund :D
|
|
Dzięki !!! Spróbuje
|
|
Stronka na razie nie działa spróbuje później;p
|
|
Dyskietka jest niekonieczna!! Jeżeli jest to Win98 to: 1. w biosie należy ustawić bootowanie na CD 2. uruchomić komp. ponownie 3. po zabootowaniu z CD wybrać uruchom z obsługą CD przejść na CD (w zależności od ilości dysków) wpisując D: gdzie "D" jest oznaczeniem dysku CD. 4. przejść do katalogu Win98 na CD wpisując: cd win98 5. wpisać: format c:, natępnie potwierdzić chęć formatowania wybierając literę T. 6. po sformatowaniu ponownie uruchomić komp. - zresetować, i po zabootowaniu z CD wybrać Instaluj windows z CD. Dalej to proste. GOTOWE Jeżeli jest to Win XP lub 2000 to: 1. także należy ustawić w bios-ie bootowanie na CD 2. dalej postępować zgodnie z poleceniami czyli czytać informacje pojawiające się podczas instalacji. 3. W trakcie instalacji pojawi się możliwość formatowania i wyboru partycji (przy czym zwrócić należy uwagę na to jak chcemy formatować tzn. do systemu plików Fat lub NTFS UWAGA: jeżeli miałeś dotychczas WinXP lub 2000, a dysk był formatowany na NTFS nie FAT32, a chcesz teraz wgrać Win98 możesz mieć problem z formatowaniem. Poproś wtedy kogoś by Ci pomógł. Powodzenia slm
|
|
dzieki a jak później sterowniki zainstalowac !!?? wiem lol ze mnie!! ;p
|
|
tak od grafiki itd
|
|
No właśnie......;p
|
|
w jakiej kolejności instalować te sterowniki?? ;p
|
|
zakladam ze masz komputerek min. 2.0 ghz więc instaluj XP, lub win2000 i olej sterowniki W przypadku WIN2000 musisz doinstalowac od grafiki, w przypadku XP nie musisz nic doinstalowac , tak jak wyżej włóż płytę i po ustawieniu botowania z CD postępuj zgodnie z wytycznymi. JEsli chcesz zrobićpartycje to zgodnie ze wskazówkami ustaw partycję dysku C - jego rozmiar , a potem po zainstalowaniu wejdziesz do panelu sterowania , narzędzia administracyjne i tam jest zarzadzanie dyskami ustawisz druga partycję Eta wsio Good luck
|
|
Mam athlon Xp 1800+ dzieki;p!!
|
|
Damian14: odezwij się do mnie na GG - 6119668. Wpadniesz jutro do mnie z tym kompem i zrobimy co trzeba. Przy okazji się nauczysz i później będziesz już robił sam. Pozdrawiam
|
|
:p
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |