Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dla tych co bardziej wolą pomagać Czeczenom niż Polakom |
http://blog.onet.pl/41515,1,archiwum_goracy.html I niech któryś powie, że "coś jesteśmy winni Muzułmanom"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dla tych co bardziej wolą pomagać Czeczenom niż Polakom |
Nie wiem czy chodzi Ci o muzułmanów mieszkających w Łomży i o pieniądze które biorą z ośrodka pomocy , ale te pieniądze które biorą pochodzą z środków unijnych a nie z budżetu miasta czy tez państwa
|
|
Jemu chodzi ,sam nie wie o co :):) Ma żal do świata że za parę groszy musi trollować na forach bo pracy normalnej nie umie znaleźć niedojda życiowy :):):):):):)
|
|
te pieniądze co oni dostają, są wydawane na wynajem mieszkań, jedzenie- więc lokalna gospodarka korzysta i się kręci.
|
|
sa wydawane na maszyny w pewnym klubie na st ryn, gwoli scisłosci Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
One też zostają w mieście :):):) gwoli ścisłości :)
|
|
|
sumo - te pieniądze są z naszych kieszeni. Nawet jeśli byłyby z budżetu unijnego to byłyby z naszych kieszeni. Myślisz, że skąd są środki unijne? Z kosmosu? Czeczeni zasiłki dostają najpierw z budżetu państwa (z MSWiA chyba) potem z budżetu miasta - tak czy inaczej z naszych kieszeni. maruda - zawiodłeś mnie. Byłeś drugi. Obiecaj poprawę na następny raz. Donald - nie obchodzi mnie na co wydają. Jak złodziej ukradnie ci 100 zł to sobie wytłumaczysz, że "wyda je na cukierki, na wynajem mieszknia" więc OK - i już się nie wkurzasz? Każdy wydaje pieniądze na jedzenie i na mieszkanie . Tyle, że uczciwie byłoby gdyby każdy wydawał swoje. Najpierw zarobił, potem może wydawać na co chce. zbychu - co to za link, bo nie będę wchodził w ciemno.
|
|
Protagoras możesz wejść chce Ci tylko pomóc :-)
|
|
protagoras, uuuuuuuuuuuu kolejny proces się szykuje, nazwałeś czeczenów złodziejami. Szczerze, to bardziej od zasilków dla czeczenów, denerwuje mnie mnożenie kolejnych stanowisk w ratuszu...
|
|
donald - nie wyjdziesz z pierdla - słowo "Czeczen" napisałeś z małej litery. Za taki brak szacunku dla tej wytwornej nacji dostaniesz 25 lat kamieniołomów. Sam widzisz jak durne argumenty masz. Można powiedzieć "urzędnicy wydają kasę na mieszkania i jedzenie i gospodarka się kręci. Chcesz mieć rozkręconą gospodarkę - zatrudnij 100 000 urzędasów i przyjmij na zasiłek całą Czeczenię". Lewackie argumenty zazwyczaj są durne.
|
|
zasiłki większości czeczenom się pokończyły, pracują na budowach- więc się tak nie pruj...
|
|
Donald - widzę, że nie masz żadnego absolutnie pojęcia o brodaczach. Zasiłki im się nigdy nie kończą. Tyle, że najpierw dostawali 1200-600 zł na osobę a po pewnym czasie dostają 340 zł na osobę. Jak mają 10 dzieci to spokojnie mogą żyć za 3800 zł miesięcznie. To mit, że oni pracują na budowie. 1. oni nie lubią pracować 2. jeśli już pracują to w branży turystycznej (przemyt ludzi) 3. nie opłaca im się legalnie pracować, bo wtedy nie dostaną zasiłku
|
|
12 osob moze spokojnie zyc za 3800zl miesiecznie? :) No to 1500 na 3 to powinien byc full wypas... 340zl na osobe to nadal jest 340zl na osobe, niewazne przez ile osob to przemnozysz...
|
|
protagoras, teraz ty nie masz pojęcia, bo (napiszę to tak) słyszałem o czeczenach pracujących na budowach, o czeczenkach pracujących jako sprzątaczki itp więc zapotrzebowanie jest. Tylko nie pisz, że miejsca pracy odbierają, przecież na tym forum wszyscy by chcieli pracować w urzędach, najmniej na kierowniczych stanowiskach, więc konkurencji nie robią.
|
|
Dran - weź pod uwagę, że dostają też dary z caritasu, darmowe pokoje w ośrodkach. Poza tym mogą sobie dorobić. Czeczeni nie dostają 3800 zł za pracę. To są zasiłki. Oni nadal mają cały miesiąc wolny. Mogą sobie spokojnie dorobić. Ktoś kto PRACUJE za 1500 nie może sobie dorobić, bo już ma zajęcie. Rozumiesz różnicę? Naprawdę nie wiem jak wam - lewakom wytłumaczyć takie proste sprawy. Donald - bredzisz. Naprawdę. Czeczenka NIGDY nie pójdzie sprzątać. Mąż jej nie puści a i ona sama nie chciałaby. Gdzieś tam widziałem artykuł z Wyborczej. W tonacji "jaka to nam bieda, dajcie nam pracę, bo my marzymy o tym, by uczciwie pracować i płacić podatki". I w tym artykule jakaś gruba Czeczenka wypowiadała się: "Wezmę każdą pracę, każdą byleby coś zarobić. Tylko żeby nie sprzątanie ani nie opieka nad dzieckiem bo to tradycja nam zabrania, żeby po kimś sprzątać". To gdzie taka może iść pracować? Języka nie zna, sprzątać nie chce, dziesięciorgiem dzieci musi się zająć. Może do gotowania by się nadała. Nie wiem, czy one umieją gotować, ale kucharka też musi sprzątnąć kuchnię. Poza tym - zatrudniłbyś taką Czeczenkę? Widziałeś jaki oni syf robią wszędzie gdzie się pojawią? To, że Czeczeni pracują na budowach to też słyszałem. Co prawda baaaardzo rzadkie zjawisko, ale ponoć niektórzy próbowali. Większość jednak szybko rezygnowała. Bredzisz, ale zupełnie po głupiemu. To właśnie Czeczeni - jeśli już- to chcieliby pracować na kierowniczych stanowiskach. Polak pracuje gdzie się da. Czeczenio w Łomży żyją już kilkanaście lat. Kto widział np Czeczenkę za kasą w Biedronce, Czeczena przeprowadzającego dzieci przez ulicę? Nikt? Jakoś mnie to nie dziwi.
|
|
ja wlasnie widzialem jak pracuja na ławce kolo fontanny caly dzien na słoncu. eh a wy jeszcze im dokuczacie
|
|
Protagoras, po pierwsze, to wypraszam sobie wyzywanie mnie od lewakow. Po drugie, nie pisalem nic konkretnie o Czeczenach i ich sytuacji, tylko o logice i sensie wyliczania typu 12x 340=4080 nooo to za tyle to sobie mozna pozyc... W wiekszosci to nawet nie wchodze na te wasze tematy o Czeczenach, bo mi to szczerze mowiac lata... ale skoro juz zajrzalem, to tak sobie pozwolilem zabrac glos w obronie logiki, a nie w obronie jakiejkolwiek nacji. Uzywacie argumentow, to uzywajcie sensownych, nie bedzie sie o co czepiac...
|
|
Dran - co masz do wyliczania "typu 12x340=4080". Nie rozumiem. To miał być jakiś argument? Za czym, przeciw czemu? Czy chodziło ci o to, że dostają zbyt małe zasiłki i że powinniśmy pracować na nich dwa razy więcej? To, że ci to "lata" to dowód na twoją ignorancję - to twoje pieniądze, wykradzione z twojej kieszeni. Jak ktoś ci zwinie portfel to też powiesz "mi to lata". Ilość dzieci to bardzo ważny czynnik ekonomiczny dla Cyganów czy Czeczenów. U nich dużo dzieci = dużo kasy. Musisz odróżnić naszą kulturę (gdzie dzieciak musi mieć komplet podręcznikó, ładny plecak, quada, laptopa, skuter, firmowe Levisy itp) od kultury dziecioróbczej. U nich dzieciak lata w brudnej koszuli, bawi się zdechłym kotem na sznurku a wakacje spędza w kałuży. W szkole dostaje darmowe obiady i podręczniki. Cała kasa idzie na faceta, bo to on jest panem. Cganie obwieszają się złotem, kupują samochody i nie przejmują się dziećmi - one są wychowywane przez społeczność. Podobnie u Czeczenów.
|
|
No do wyliczania takiego mam to, co napisalem... ze to nadal jest 340zl na osobe... wiec nadal jest to bardzo niski poziom zycia, a starasz sie robic wrazenie wynikiem, bo 4080 to juz sie wydaje duzo... Tak, duzo, ale nie na tyle osob... Nie chodzilo mi o zadne male, czy duze zasilki, chodzilo mi o logike takiego argumentu. Dorabiasz na sile ideologie do moich wypowiedzi, chociaz juz wyjasnilem o co mi chodzilo dokladnie. Pozwol, ze sam sie bede troszczyl o moje pieniadze, dobrze? O swoje sie mozesz wyklocac, ale o moje sie nie martw :) Czeczeni czy tu beda, czy ich nie bedzie, to panstwo ukradnie mi na podatki tyle samo. A skoro mi ukradnie, to te pieniadze tak czy inaczej juz przestana byc moje. Nie obchodzi mnie na co kto wydaje swoje pieniadze. Nie obchodzi mnie, czy nazre sie pan i wladca, a reszcie rzuci kosci, czy podzieli na rowno. Jak ktos uwaza, ze dzieciom dzieje sie krzywda i wie cos na ten temat, to niech to gdzies zglosi, moze ich pozamykaja za znecanie sie nad rodzina. Tyle mam do powiedzenia w temacie.
|
|
protagoras, zapewniam cię że nie bredzę, znam przypadki takowych czeczenów co pracują, a kobiety sprzątają- żadna dla mnie nowość. Jasne że są tam też lenie co do pracy się nie garną, ale czy wszyscy w miejscowej szlachcie chcą pracować? Podobnie jak Dran zazwyczaj na te wątki nie wchodze, ale to zawsze ta sama śpiewka ty samych nieudaczników...
|
|
Drań - to dlaczego uważasz, że to ty powinienieś dysponować moimi pieniędzmi? SKoro uważasz, ze każdy powinien dysponować swoimi pieniędzmi to powinieneś się ze mną zgodzić - zabrać zasiłki ! Ty swoją kasę oddałbyś Czeczenom a ja bym swoją przeznaczył na coś innego. Czy to nie słuszne? Twoja "logika argumentu" nie jest logiczna. Oni dostają 340 zł na osobę a ja, moi znajomi i rodzina dostajemy 0zł. Mało tego - zabiera się nam podatki. Czyli oni dostają 340 zł miesięcznie a mi państwo zabiera w podatkach kilka razy więcej. Gdzie tu widzisz uczciwość???
|
|
Autor: Protagoras (---.elpos.net) Czytając Twoje posty , to uważam , że Ciebie to powinni ubezwłasnowolnić !
|
|
Protagoras Ty masz wyjatkowe zdolnosci do nadinterpretacji lub prosciej mowiac... Przestan mi w koncu wmawiac rzeczy, ktorych nie napisalem, zacznij za to czytac uwaznie i ze zrozumieniem. Gdzie ja chce dysponowac twoimi pieniedzmi ?? Powiedzialem ci, chcesz to sie wyklocaj o swoje, tylko pozwol, ze o moje to ja sie sam bede martwil. Czy ja ci wyciagam jakies pieniadze z kieszeni? Mowie ci co masz robic? Nie. Natomiast ty mi usilujesz dyktowac, co powinienem. Gdzies napisalem, ze jestem za zasilkami? Ja stwierdzilem tylko banalny fakt, ze mam na nie porownywalny wplyw jak na fazy przyplywow i odplywow oraz zacmienia ksiezyca. Ty juz jestes tak zaslepiony ta swoja walka z Czeczenami, ze zaburza to chyba twoja zdolnosc trzezwej oceny sytuacji czy osob. Ja najchetniej w ogole bym nie placil podatkow i co z tego wynika? Dalej, moja "logika argumentu nie jest logiczna"? A gdzie ja sie odnosilem do tego kto ile dostaje?? Kolejne twoje wymyslanie rzeczy, ktorych nie napisalem. Ja stwierdzilem tyle, ZE 340zl NA OSOBE TO JEST 340zl NA OSOBE, NIEZALEZNIE NA ILE OSOB TO PRZEMNOZYSZ. I niezaleznie czy to Polak, Czeczen, czy Chinczyk. Tylko tyle i az tyle i prosze mi wiecej nie wmawiac.
|
|
Mialo byc "lub prosciej mowiac wymyslania".
|
|
A gdzie byli rodzice? Pytam się Gdzie byli rodzice?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |