poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Samochód z Niemiec

Witam. Mnie i kilka osób z mojego bloku przeszkadza pewien samochód który stoi prost pod naszymi oknami na nowym ładnym parkingu ,nie było by problemu żeby to był normalny samochód na chodzie ,ale problem jest w tym że te samochód stoi od pół roku ,stoi i stoi brudny cały wogóle jest syfem oblepiony ale jeszcze że nikt nim się nie zajmuje ,zawala najlepsze miejsce na parkingu to z niego jakiś olej cieknie prost obok do studzienki. I tak stoi pół roku ten Ford sprowadzony z Niemiec na Niemieckich tablicach i nikt się nim nie interesuje ani Spółdzielnia do której 2 razy zgłaszali ani Policja nawet Straż miejska , więc pytam was ! do kogo z tym iść ?? żeby tego złoma wyjebać na złom a nie pierdoli miejsce na parkingu nowym =/ W Niemczech za to że motorowi olej ciekł to przyjechała straż policja i wielka awantura była za to a unas ?? nic kompletnie nic [ następny przykład że Polsce daleko do UE ]

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Samochód z Niemiec

tak bywa

Może z chłopakami zapchajcie go do np. Miliszkiewicza ?. Kasę na browar byście mieli :D

Ave

Grzesiek_Mazurek To by było nie legalne i nie zgodne z prawem , a po drugie tym powina się zająć ktoś z miasta ktoś kto załatwia takie sprawy bo to zatruwa tez środowisko a z browarem to zarobić moge w inny sposób .

śLeDcZy: napisz pisma do ŁSM, Urzędu Miasta i Komendy Miejskiej Policji w Łomży z zapytaniem jakie warunki muszą być spełnione, żeby pojazd został usunięty z parkingu. Następnie wyślij je do każdego z adresatów osobno, listem poleconym, za potwierdzeniem odbioru.

Pozdrawiam

a jest właściciel ??

ptysiu91 nie ma właściciela =/ i w tym problem .

A od czego jest straż miejska? Czy tylko od śledzenia właścicieli psów i stania z suszarką? Zgłoście do nich , a w razie braku interwencji - skarga do prezydenta na ich asertywne działania.

u mnie pod blokiem jest ten sam problem !! na dodatek samochod (jest to maluszek) stoi na parkingu nie jezdzony juz pare lat i parking jest do du... bo przyjezdza sie wieczorem na podworko i nie ma gdzie samochodu zaparkowac (jest poprostu za mało miejsc na parkowanie) samochod napewno nie ma oc ani przegladu !! nie zgłaszalismy tego nigdzie ale kilka razy jak wypilismy po kilka browarkow wpchnielismy go kilka metrow do przodu :) tak w godz wieczorno nocnych :) facet na drugi dzien go wypchnał spowrotem ale juz wie ze cos sie dzieje i ze ludziom sie to nie podoba !! proponuje zrobic to samo :) zebrak kilka osob i wychchnac go 5 metrow do przodu !! watpie zeby znalazła sie osoba ktora go spowrotem wepchnie !! moze włąsciciel !! a jak nie to moze policje ktos wezwie i wtedy napewno zrobia z tym porzadek :)
pozdrawiam

Chyba zrobie tak samo ,tylko trzeba kogoś wziąść do pomocy to jak się go wywiezie to na środek albo na ulice =)

wybijcie szyby to policja sie moze zainteresuje :P

przy okazji małą przestroga.
jest teraz wiele sprowadzonych aut z niemiec
przestrzegam przed kupowaniem tych które mają blachy z żółtym paskiem z prawej strony,
nie życzę nikomu kolizji z takim autem ponieważ wg prawa jest on niedopuszczony do ruchu i zazwyczaj nie posiada ważnego ubezpieczenia
niektóre cwaniaczki poszły po rozum do głowy i przemalowują te paski na kolor czerwony lub w ogóle obcinają prawy brzeg tablicy
ale nawet po przelowaniu łatwo poznać taką tablice bo ma ona układ: ABC-04***
gdzie ABC to wyróżnik okręgu w niemczech
04 to wyróżnik tablicy tymczasowej ważnej tylko do daty podanej na prawym brzegu tablicy *** to od jeden do trzech cyfr

prawdziwa blacha wywozowa z Niemiec zawsze na końcu powinna mieć literkę np: DEL 123 K i to świadczy o tym, że auto przed sprowadzeniem było dopuszczone do ruchu

No i się doczekałem reakcji od służb miejskich. Wczoraj przyjechali zwineli i po kłopocie mogłem tablice zakosić bo i tak nie było im potrzebne ale to szczegół ;-) ale coś długo na nich czekałem żeby zwineli ...

u mnie pod blokiem tez sie poluzniło :) w koncu po paru latach pan własciciel domyslił sie i zabrał autko z parkingu o ktorym pisałem wyzej !! ale ogolnie problem jest bo na wielu parkingach widuje sie podobne autka i straz miejska lub inne słuzby powinny sie tym problemem zajac

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org