Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
speedtest.net |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: speedtest.net |
|
|
areczek25 Dzięki za odzew :-) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
|
Nieźle, a jak w południe/po południu?
|
|
Gdyby jednak przypadek, to jutro sprawdzę raz jeszcze .. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
cr4zyn00b - nie wiem, wtedy jestem w pracy ... ale sprawdzę, sobota to bardzo dobry dzień na testy, wiele osób siedzi przy komputerze .. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
|
Mój operator podaje, że o tej porze sieć chodzi na maxa ... nie wierzyłem i sprawdziłem, wynik jest niezły .... Jeśli ktoś ma lepszy, to też niech wkleja. Sprawdzimy jak to jest z tym netem w Łomży. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Malachit Oczywiście nie twierdzę, że to jest ideał. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Jasne :) Fajnie by było żeby ze wszystkich sieci powrzucali.... ________ Malachit
|
|
Właśnie ..... wtedy byłoby wiadomo od kogo kupować. Nie ma to jak realna weryfikacja obietnic i rzeczywistości ... Pozdrawiam :-) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
najgorsze jest to ze niestety trzeba sie bedzie pasmem podzielic gdy klientow w danej sieci przybedzie, gdyz z reguly gdy firmy jak juz cos zbuduja to za chetnie tego rozbudowywac pozniej nie chca. nawet tutaj przy ofercie na lacze 101 mbit (czemu 101 a nie 101) i w umowie jest zapisane, ze predkosci 50+ sa calkowicie normalne. w rzeczywistosci niewiele portali pozwala na polaczenie sie z nimi z taka predkoscia, ale do torentow to sie swietnie nadaje.
|
|
powyżej średniej krajowej :) http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
w nocy to wiadomo, ale wklej wyniki z normalnego użytkowania w dzień, a nie te dla nietoperzy. będzie bardziej obiektywnie i da nam szerszy obraz o tym, jak to z netem w Łomży jest. ja mam taki wynik - stabilnie, praktycznie 24/7:
|
|
Autor: D (---.opera-mini.net) Data: 18-06-11 02:25 najgorsze jest to ze niestety trzeba sie bedzie pasmem podzielic gdy klientow w danej sieci przybedzie, gdyz z reguly gdy firmy jak juz cos zbuduja to za chetnie tego rozbudowywac pozniej nie chca. nawet tutaj przy ofercie na lacze 101 mbit (czemu 101 a nie 101) i w umowie jest zapisane, ze predkosci 50+ sa calkowicie normalne. w rzeczywistosci niewiele portali pozwala na polaczenie sie z nimi z taka predkoscia, ale do torentow to sie swietnie nadaje. prawda. takie łącze - standardowe w dzień a nocą zapewniające wysoką przepustowość to ciekawa alternatywa dla pewnej grupy odbiorców, którzy lubią zostawić włączone kompy "na noc" - dla torrentów właśnie... tylko ciekawe, jak długo Vectra to utrzyma. Ja jednak zostanę w IST, bo w dzień czy w nocy u nich jest i tak ponad standard.
|
|
|
Ja z torrentow raczej nie korzystam, ale uwazam, ze akurat do tego to sie wlasnie takie lacze niebardzo nadaje... Bo na dobrych torrentach trzeba utrzymywac odpowiednie ratio sciagania/wysylania, wiec przy downloadzie 50Mb/s i uploadzie 2Mb/s szybko Was z takiego serwera zbanuja. A na publicznych to predkosci sa takie, ze te 50Mb i tak bedzie wykorzystane sporadycznie. Ja tez wole IST, gdzie up i down sa bardziej rownomierne. Nie mowiac juz o pingu, ktory w praktyce w wielu przypadkach zapewnia duzo wiekszy komfort pracy/zabawy, niz chocby i 1000Mb/s z lagiem.
|
|
Ponownie się odzywam, żeby wkleić wynik z soboty po południu. Pozdrawiam wszystkich, którzy się odezwali w temacie i zachęcam do podzielenia się swoimi wynikami testów. Co do wypowiedzi to rzeczywiście łącza kablówek są asymetryczne niestety. Nie chodziło mi o to, żeby kogokolwiek namawiać na zmianę operatora, a raczej o wymianę doświadczeń. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Wynik o tej samej porze IST.
|
|
ping jednak jest ważny... właśnie grałem na francuskim serwerze i ping miałem mniejszy niż sami Francuzi... :)
|
|
http://www.speedtest.net/result/1347727675.png areczek25
|
|
A u mnie tylko tyle kuzwa
|
|
|
Zbychu :-))) Jeśli robisz testy z serwerem w Reykjaviku, to wynik może być gorszy. Zrób z jakimś serwerem w Polsce. Wyłącz proxy i wtedy będzie to bliżej rzeczywistości. Zapraszam nadal do udzielania się w tym wątku. Może w ten sposób - pośrednio - wywrzemy jakiś nacisk na naszych dostawców. Gwarancji oczywiście nie ma ale próbować warto. Pozdrawiam serdecznie użytkowników neo :-))) Pozdrawiam. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
http://www.speedtest.net/result/1350115425.png
|
|
http://www.speedtest.net/result/1351172714.png
|