wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
speedtest.net

Gdyby ktoś chciał powalczyć, to zapraszam ....

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: speedtest.net

areczek25

............ ten rezultat też, jak na Łomżę, nie jest wcale kiepski - prawda ??

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

areczek25

Dzięki za odzew :-)

.... tak z ciekawości zrobiłem jeszcze raz ... :-))))

Nieźle, a jak w południe/po południu?

Gdyby jednak przypadek, to jutro sprawdzę raz jeszcze ..

cr4zyn00b - nie wiem, wtedy jestem w pracy ... ale sprawdzę, sobota to bardzo dobry dzień na testy, wiele osób siedzi przy komputerze ..

Zwróc uwagę na ping i upload

________
Malachit

Mój operator podaje, że o tej porze sieć chodzi na maxa ... nie wierzyłem i sprawdziłem, wynik jest niezły ....
Jeśli ktoś ma lepszy, to też niech wkleja. Sprawdzimy jak to jest z tym netem w Łomży.

Malachit

Oczywiście nie twierdzę, że to jest ideał.

Jasne :)

Fajnie by było żeby ze wszystkich sieci powrzucali....

________
Malachit

Właśnie ..... wtedy byłoby wiadomo od kogo kupować. Nie ma to jak realna weryfikacja obietnic i rzeczywistości ...

Pozdrawiam :-)

najgorsze jest to ze niestety trzeba sie bedzie pasmem podzielic gdy klientow w danej sieci przybedzie, gdyz z reguly gdy firmy jak juz cos zbuduja to za chetnie tego rozbudowywac pozniej nie chca. nawet tutaj przy ofercie na lacze 101 mbit (czemu 101 a nie 101) i w umowie jest zapisane, ze predkosci 50+ sa calkowicie normalne. w rzeczywistosci niewiele portali pozwala na polaczenie sie z nimi z taka predkoscia, ale do torentow to sie swietnie nadaje.

powyżej średniej krajowej :)

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

w nocy to wiadomo, ale wklej wyniki z normalnego użytkowania w dzień, a nie te dla nietoperzy. będzie bardziej obiektywnie i da nam szerszy obraz o tym, jak to z netem w Łomży jest.

ja mam taki wynik - stabilnie, praktycznie 24/7:

Autor: D (---.opera-mini.net)
Data: 18-06-11 02:25

najgorsze jest to ze niestety trzeba sie bedzie pasmem podzielic gdy klientow w danej sieci przybedzie, gdyz z reguly gdy firmy jak juz cos zbuduja to za chetnie tego rozbudowywac pozniej nie chca. nawet tutaj przy ofercie na lacze 101 mbit (czemu 101 a nie 101) i w umowie jest zapisane, ze predkosci 50+ sa calkowicie normalne. w rzeczywistosci niewiele portali pozwala na polaczenie sie z nimi z taka predkoscia, ale do torentow to sie swietnie nadaje.

prawda.
takie łącze - standardowe w dzień a nocą zapewniające wysoką przepustowość to ciekawa alternatywa dla pewnej grupy odbiorców, którzy lubią zostawić włączone kompy "na noc" - dla torrentów właśnie...
tylko ciekawe, jak długo Vectra to utrzyma.
Ja jednak zostanę w IST, bo w dzień czy w nocy u nich jest i tak ponad standard.

Ja z torrentow raczej nie korzystam, ale uwazam, ze akurat do tego to sie wlasnie takie lacze niebardzo nadaje... Bo na dobrych torrentach trzeba utrzymywac odpowiednie ratio sciagania/wysylania, wiec przy downloadzie 50Mb/s i uploadzie 2Mb/s szybko Was z takiego serwera zbanuja.
A na publicznych to predkosci sa takie, ze te 50Mb i tak bedzie wykorzystane sporadycznie.

Ja tez wole IST, gdzie up i down sa bardziej rownomierne. Nie mowiac juz o pingu, ktory w praktyce w wielu przypadkach zapewnia duzo wiekszy komfort pracy/zabawy, niz chocby i 1000Mb/s z lagiem.

Ponownie się odzywam, żeby wkleić wynik z soboty po południu.

Pozdrawiam wszystkich, którzy się odezwali w temacie i zachęcam do podzielenia się swoimi wynikami testów. Co do wypowiedzi to rzeczywiście łącza kablówek są asymetryczne niestety. Nie chodziło mi o to, żeby kogokolwiek namawiać na zmianę operatora, a raczej o wymianę doświadczeń.

Wynik o tej samej porze IST.

ping jednak jest ważny... właśnie grałem na francuskim serwerze i ping miałem mniejszy niż sami Francuzi... :)

http://www.speedtest.net/result/1347727675.png

areczek25

A u mnie tylko tyle kuzwa

a miał być kolekcjoner............

Zbychu :-)))

Jeśli robisz testy z serwerem w Reykjaviku, to wynik może być gorszy. Zrób z jakimś serwerem w Polsce. Wyłącz proxy i wtedy będzie to bliżej rzeczywistości. Zapraszam nadal do udzielania się w tym wątku. Może w ten sposób - pośrednio - wywrzemy jakiś nacisk na naszych dostawców. Gwarancji oczywiście nie ma ale próbować warto. Pozdrawiam serdecznie użytkowników neo :-)))

Pozdrawiam.

http://www.speedtest.net/result/1350115425.png

http://www.speedtest.net/result/1351172714.png

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org