Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie Pan Prezydent kupił fotoradar |
Jestem zdziwiony wypowiedziami Rzecznika Urzędu Miejskiego, który w oznajmia o pracy fotoradaru. Z tonu wynika jakoby była to zasługa Miasta. To dzięki zapobiegliwości Pana Komendanta Andrzeja Zaręby Policja otrzymała za darmo fotoradar od Komendy Wojewódzkiej Policji w Białymstoku i moim zdaniem to Policji nalezy sie pierwszeństwo wypowiedzi jak również i zbieranie glorii za działanie fotoradaru. Prezydent Miasta Łomży jak dało się zauważyć na obradach Rady Miejskiej dopiero starał się zebrać pieniądze na ten cel, co jawnie oznajmiał. Ufundowanie montażu i zakupu trzech /słownie tylko trzech/ słupów do fotoradaru to jedyny wkład w uruchomienie tego urządzenia. /koszt słupów do śmieszny wydatek w porownaniu z wartością fotoradaru/. Ale, ale, ale, ..... fotoradar bez słupów też spełniałby swoje zadania jak urządzenie posiadające własny statyw, znacznie mniej zauważalny dla kierowcy. Ciekaw jestem czy Pan Prezydent wpadł na pomysł ubezpieczenia urządzenia, od kradziezy jak rownież zniszczenia? Pewnie nie, bo to już nie tak łatwo jak "podpiąć się" pod czyjeś starania uwieńczone sukcesem. Panie Komendancie gratuluję uwieńczenia starań sukcesem, a Panu Prezydentowi życzę więcej skromoności i większego zaangażownia w bezpieczeństwo miasta.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie Pan Prezydent kupił fotoradar |
żal mi Ciebie polo! zamiast się cieszyć że w końcu sie dogadali i razem coś zrobili to narzekasz... winą rzecznika urzędu miasta jest to, że rzecznik policji jeszcze się nie wypowiedział....? ...trzeba się cieszyć, że jest w urzędzie ktoś kto mówi w naszą stronę, a nie jeszcze szukać w tym winy.... oj oj oj ...biedna nasza Łomża --- PGG
|
|
XtraVert myślę że się mylisz. Druzgocąca porażka obydwu Prezydentów, brak poparcia ze strony Rady Miejskiej zmusza ich do gestów. Gestów, które da się jak najłatwiej rozpropagować wśród mieszkańców, aby zyskac popularność. Uważam, że pominięcie przez Rzecznika Prezydenta zasług Komendanta Policji było celowym działaniem, mającym przynieść rozgłos tylko jednej stronie, pomimo znacznie mniejszego wkładu starań w uzyskanie fotoradaru. Nie chcę mowy, który jest tylko w części prawdą.
|
|
Polo nie przesadzaj, nie masz sie chyba czego czepiać.
|
|
nie wiem co to ma znaczyć. Ale nie bijcie piany bo Pan Komendant też nic nie zrobił w sprawie pozyskania radaru. Po prostu go dostał i tyle. NIE WYKORZYSTUJCIE TEJ SUTUACJI DO GLORYFIKOWANIA JEDNYCH A PONIŻANIA DRUGICH. WAŻNE ,ŻE RADAR JEST I TYLE. Zeus
|
|
Zeus masz rację Krzysztof
|
|
slyszalem ze pan komendant to jeszcze chce kasy na nowe maszty od miasta. a jak miasto zbieralo na fotoradar to zareba powiedzial ze mu nie trzeba mimo ze kasa mogla wedy pojsc na nowe maszty. wtedy sie wypial. a teraz prosi o pieniadze bezczelny typ.
|
|
Skąd wiesz, że komendant nie chciał wcześniej fotoradaru? Skąd masz takie informacje? Pozdrawiam. grover
|
|
Panowie Obawiam się, że ta dyskusja bardziej szkodzi, niż buduje rangę naszego forum. Jakież to ma znaczenie, kto kupił, czy załatwił fotoradary ? Dobra wola Prezydenta nie może być źródłem zarzutów w takim samym stopniu jak ta , czy inna wypowiedź komendanta. Liczą się fakty, a nie samorzadowy bełkot. Fotoradary są - i dobrze, że są. Maszty też będą. Gdy Prezydent chce coś robić, należy się tylko cieszyć. Gdy komendant coś pozyska, to też powód do zadowolenia. Może warto nauczyć się cieszyć choćby tymi drobnymi sukcesami bliźnich ? Sami też możemy się o nie postarać.
|
|
Czy jeden czy drugi nikomu nic nie podarowal, to jest kupione za nasze pieniadze . Komu ja place mandaty po 150pln , gdzie ida nasze podatki to jest fundowanie?. Rozumiem za swoje prywatne pieniadze ale oni nie sa tacy glupi jeszcze przy okazji cos dla siebie wyrwa.
|
|
Dobrze, że placisz mandaty, skoro przez ciebie nie mogę spokojnie przechodzić przez ulicę. Chociaż wolałbym, żebyś nie musiał płacić. Czułbym się na pasach bezpieczniej.
|
|
Facet ty masz chorą wyobrażnie uważasz, że jak kto biegnie to jest już złodziejem. Po twych wypowiedziach widac, że jesteś anty wszystkim i wszystkiemu, a sam jesteś ideałem.Jeśli boisz się chodzić to usiądż będziesz bezpieczniejszy.Powodzenia.
|
|
Bogot - jesli ktoś płaci mandat 150PLN to znaczy, że "przyszalał" na drodze. A skoro pisałes w 1-ej osobie, to zdzichu miał prawo się do tego ustosunkować kierując wypowiedź prosto do Ciebie. --- PGG
|
|
Myślę, że COŚ PRZYBYŁO temu miastu i to jest ważne! Rozpatrzenie zasług pozostawmy może komisjom przyznającym odznaczenia! Zbych
|
|
albo piszącym epitafia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |