Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DZien uchodzcy |
Spoleczenstwo multi kutli tak , ale nie w Lomzy i nie w Polsce.Dlaczego Izrael nie bierze uchodzcowm nie przyjmuje azylantow,nie ma multi kulti, nie ma par mieszanych (w kazdym razie niewiele), nie ma tolerancji dla homo nie mowiac juz o zwiazkach partnerski itp.Dlaczego oni nie sa homofobami i rasistami sie pytam.Otworzycie w koncu oczy ? http://www.economist.com/blogs/newsbook/2010/10/integration_debate_germany co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DZien uchodzcy |
hmm ale o co ci chodzi? Co do imprezy na rynku - z pomysłem zrobiona i fajnie było. Coś innego.
|
|
Tak sie zaczyna fajnie a potem brod smrod i afryka co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
Wycieczki do Afryki nie są tanie... ________ Malachit
|
|
rdzenni amerykanie(indianie) tez na popczatku mieli tylko maly problem z emigrantami...teraz zyja w rezerwatach
|
|
http://demotywatory.pl/2145510/Oni-tez-mieli-problem-z-imigrantami
|
|
rdzenni amerykanie nie mieli problemu z imigrantami. oni mieli problem z najeźdźcą.
|
|
to twoje slowa-jak zwal tak zwal
|
|
nie jak zwał tak zwał bo to kolosalna róznica. muzułmanie nie najeżdżają Twojego kraju i nie odbierają Tobie Twojej ziemi.
|
|
Bardzo sie mylisz. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
sprecyzuj. w czym sie mylę? jakaś grupa muzułmanów wyrżnęła w pień 80% twojej nacji? zrównała ziemię, zagrabiła i wybudowała betonowe osiedla? jakiś muzułmanin odebrał tobie pracę? nie rozumiem o co Ci chodzi.
|
|
wrocimy do tematu za 10-15 lat-wtedy zobaczysz o co mi chodzilo
|
|
nie, ja chce poznac Twój tok myslenia, słucham, moze zmienię poglądy, może ktoś mnie przekona? może to bedziesz Ty?
|
|
Nie najezdzaja w taki sposob jak w ameryce,ale sposob nie jest istotny.Wykorzystujac bzdurny system jakim jest demokracja osiagaja powoli swoje cele ktore narzuca im religia.I niestety wiem co mowie,bo znam ich wielu i zyje z nimi na codzien. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
pracujesz z uchodźcami? w sensie, że jesteś pracownikiem np. jakiegoś ośrodka? tak z czystej ciekawości pytam....a może masz z nimi kontakt w miejscu pracy gdzie tez są zatrudnieni? w jaki sposób wykorzystują niedoskonałości demokracji i jakie są cele o których mówisz?
|
|
NIe chce mi sie rozpisywac i dyskutowac na ten temat.Na zdjeciu ponizej jest sciana z plakatami wyborczymi do parlamentu stolicy europejskiej Brukseli chyba z 2009.Zdjecie ja robilem.Nie uwazam za normalne aby takie sceny mialy miejsce w europejskich krajach nie przeczac ze miejsce maja.Wszystko zaczyba sie od uchodzcow,emigrantow itp.W Brukseli n ielegalni emigranci ktorzy nie dostali azylu chociaz zeby tam go dostac wystarczy minimum zaangazowania,okupowali puste budynki,koscioly, wchodzili na dzwigi na budowach w prottescie przeciwko deportacji. To jest najazd ,wykorzystujacy liberalne przepisy.Ja osobiscie place (lub placilem ) bardzo wysokie podatki i nie zgadzam sie zeby te pieniadze szly na utrzymywanie darmozjadow ktorzy po 20 lub 30 latach pobytu beda zyli w gettach i biadolic jak im zle na zasilkach a pracy znalezc nie moga.I w koncu zostali ze swoja nienawiscia do nowego kraju ale zadowoleni z mozliwosci korzystania z przywilejow jakie otrzymali.Tu gdzie mieszkam obesnie te sprawy sa tak oczywiste ze banalne,gdzie w Lomzy dopiero sie wprowadza powoli "uchodzcow".Czy ktos pomyslal o ich weryfikacji lub o weryfikacji ludzi ktorzy weryfikuja ich.Nie , dlatego ze byloby to nietolerancyjne,unia by nakrzyczala itd, co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
steamboy-jestes marudny albo niedorozwiniety-na jedno wychodzi szkoda tracic czas na rozmowe z tego typu ludzmi-skoro nie widzisz co dzieje sie we fracji wloszech i okolicach to o czym mamy rozmawiac?nie ogladasz informacji itd. czy gadasz na przekor-nie ma to znaczenia-sa ludzie co widza jaka nas czeka przyszlosc i powoli zaczynaja o tym glosno mowic pozdrawiam cie serdecznie:)
|
|
stul piz.dę doktorr jak nie masz zamiaru nic wnieść do tej dyskusji i nie wpierdal.aj się z łaski swojej w rozmowę miedzy mną a hansem, bo on w przeciwieństwie do ciebie udziela mi odpowiedzi na pytania, a co za tym idzie rozumie o co mi chodzi. To że ich ty swoim małym rozumkiem nie ogarniasz to twój osobisty problem. dostajesz odpowiedz w takiej formie na jaka zasługujesz. dzieki hans za odpowiedz, zgadzam się, ze we Francji sytuacja wymknęła się spod kontroli i jestem za pewnymi ograniczeniami w kwestii emigrantów a konkretnie za rozwiązaniem w jakiś sposób opcji nazwijmy to "utrzymania za pieniądze podatników" i sporymi brakami w kwestii weryfikacji ale poprawność polityczna nie zawsze idzie w parze ze zdrowym rozsądkiem, niesety...
|
|
steamboy -ulomku zajeb..ny co chape czrne dzidy-jak nie umiesz czytac miedzy wierszami to sie debilu nie odzywaj-jak bys byl w temacie to nasze formum jest strasznie monitorowane pod katem wypowiedzi dot. ogolnie rozumianego rasizmu-patryotyznu przez innych zwanego-sa ludzie co za otwarte wypowiedzi dzis maja paragrafy-to zamknij ryj i nie skacz
|
|
i bardzo dobrze ze mają, patriotyzm ma sie do rasizmu jak komunia do komunizmu ćwoku, i kazdy przejaw ksenofobii i nietolerancji na tle rasowym czy etnicznym należy tępić w zarodku. ja tylko pytam i wyciągnij sobie głąbie wnioski - po co to robię. jakie chcesz - blisko czy daleko idące. w przeciwieństwie do ciebie nie mam powodów zeby sie obawiać monitorowania forum bo nie mam klaustrofobicznego myslenia i paranoidalnych stanów w kwestii uchodźców, jakie łapią niektórzy na tym forum. wiec powtarzam spokojnie - nie wpierdala.j się jak nie masz nic do powiedzenia. kwestia imigrantów nie ogranicza się do stwierdzenia ze ich lubisz albo nie, spojrzenia na Francję, Belgię, Anglię. mamy Polskę z kulejącym rządem, niepełnosprawny system socjalny, rzad który nie potrafi sobie poradzić z własnymi mieszkańcami a do tego dochodzi kwestia napływu ludności z innych krajów. na tle wszechobecnej ****.ni to naprawdę nie jest sprawa priorytetowa i ja osobiście nie widzę w imigrantach żadnego zła czy zagrożenia. można dyskutować w tym momencie właśnie o kwestii dotowania ich przez biedne państwo. ale czy dyskutowałbyś jakby polska rodzina pozbawiona źródła dochodu otrzymywała równowartość kwoty jaką otrzymuje od państwa rodzina imigrantów? zamknąłbyś mordę bo cieszyło by ciebie że jest po równo a tak pierdoli.sz sfrustrowany nie wiedząc na kim się wyżyć za ulomności własnego kraju. umiesz czytać między wierszami? wątpię żebyś zrozumiał chociaż niewielki fragment z tej wypowiedzi.
|
|
Ostro. Ja uwazam niestety dla wielu ze rasistami jest wiekszosc (nie wszyscy) ludnosci naplywowej do Europy.Znam z autopsji.I walczyc z tym sie nie da bo zawsze mozna odbic pilke w druga strone,i nie klnijcie tak ... ps kto wyalil moje zdjecie ? [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/856/p1949300509ue.jpg/] co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/856/p1949300509ue.jpg/] co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
[img=http://img856.imageshack.us/img856/3300/p1949300509ue.th.jpg] co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
[/URL] nie dziala co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
http://img856.imageshack.us/img856/3300/p1949300509ue.jpg co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
na dzien dzisiejszy najwiekszymi rasistami sa muzulmanie wraz z wszechwiedzacym koranem..tyle koncze dyskusje z wami ....pogadamy za 10-15 lat pozdrawiam p.s. tylko dzis zabito 11 chrzescijan ze wzgledu na wiare w chrystusa....ale to nasi bracia to robia takze chyba niemam sprawy...ci kochani muzulmanie
|
|
Miejsce łomżyńskich Muzułmanów jest w Czeczenii.
|
|
a ja zwyczajnie ten show na rynku olałem. Nie mam zamiaru swoją obecnościa nabijać punktów watpliwej fundacji Pana Kamińskiego. Bo chyba wszystkim juz normalnie i logicznie myślącym nie od dzisiaj wiadomo ,że żadnej integracji osób islamskich z naszym polskim społeczeństwem nie ma , nie było i nie będzie chodzby Pan Kamiński wszedł na pałac kultury i nie wiem jakie hasła wykrzykiwał. I to nie z winy nas łomżyniaków czy ogólnie polaków tylko właśnie tych naszych gości. Riposta
|
|
Byli dziś na Starym Rynku :) Trzeba było iśc i przepędzić a nie na forach szczekać narodowcy od 7 boleści :):):) Ja byłem nie bałem sie , rozglądałem się czy jakiś ,, prawdziwy polak patriota" sie pokazę :) Jak myślicie wychylił sie któryś z was z hasłem narodowym ????? a może było tak cicho pomyslane że sam go nie usłyszal :):):):):)
|
|
nie marudz co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |