Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CH Tesco Łomża c. d. |
W dzisiejszej "Rzeczypospolitej", w części gospodarka na stronie B7 zamieszczono krótką adnotację o spółce Echo (EchoInvestment) o nastapującej treści: /Echo Investment - Centrum Handlowe Łomża (spółka zależna) podpisała umowe z Real sp. z o.o. na budowę hipermarketu w ramach budowy Centrum Handlowego w Łomzy i oddania go do użytku. Wynagrodzenie wyniesie równowartość 11,32 mln euro./ Jak wiadomo Real sp. z o.o. to własciciel hipermarketów Tesco. Czyli znaczy że inwestycja sie zaczyna "ruszać sie" i jest poważna patrząc na tą kwotę. Póki co koparek przy rogu ulic Sikorskiego i Zawadzkiej to nie widziałem...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CH Tesco Łomża c. d. |
no to Stokrotka się schowa :)))
|
|
Najpierw muszą wykupić to działke na której jest droga miejska i td. co pisze w artykule na 4lomza o REALu.
|
|
W tym artykule 4lomza.pl napsial że to chodzi o Real, ale tak naprawde to już spólka nie używa tej nazwym swojej sieci hipermarketów. To bedzie Tesco. p.s. Byłem szybszy niz redakcja 4lomza.pl :P
|
|
w którym miejscu będzię ten Real :P
|
|
nie Real tylko TESCO! W pierwszym poście napisałem gdzie on bedzie usytuowany (czytaj uważnie). W tym miejscu nawet jest jeszcze bilboard Echo Investment. Ja mam ta cicha nadzieje, że przy tym Tesco to kino wybudują.... skoro tyle kasy na to pojdzie. Ciekawy jest po ilu latach ta inwestycja sie zwróci. Inwestyce nazywamy opłącalną jeżeli jej koszt zwróci sie po 5 latach.
|
|
Dtoktota upadnie :P
|
|
Dtoktota? Strzelam, że chodziło o Stokrotkę, ale nigdy nie miałem daru do rozumienia mamroczących dzieci.
|
|
a moze zrobią nam od razu Media Markt i Ikea ? :))))) Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Ikea to najgorszy szajs i badziewie -= i feel You =-
|
|
a ja wam mówie że zrobią następną biedronkę albo Lider Price hahaha ':D
|
|
Carmello: To będzie real nie Tesco. W komunikacie giełdowym jest napisane wyraźnie, że zawarto umowę z Real Sp. z o.o. i Spółka, Spółka Komandytowa z siedzibą w Warszawie, która jest siecią dystrybucyjną Metro Polska http://www.metrogroup.pl/servlet/PB/menu/1006230_l10/. Tak więc będziemy chodzić na zakupy do Niemca, a nie do angielskiego Żyda, choć po wizytach u obydwu, wolałbym tego drugiego. Pzdr Jerry
|
|
Ale Jerry, Tesco i Real połączyły sie bodajże 2 lata temu... Ale dobra poczekamy zobaczymy.... kto bedzie miał rację:) pozdro
|
|
MindStorm: Niezgodzę sie z toba... Moim zdaniem Ikea jest fajna. Dobrze bybyło jakby cos takiego powstało w Łomży. MediaMarkt tez mogliby postawic :) Że o Disneylandzie to juz nie wspomne :D
|
|
Z tego co wiem, to Tesco nigdy nie łączyło się z Realem. Kilka lat temu nastąpiło przejęcie niemieckich hipermarketów Hit przez sieć Tesco, ale o fuzji z Realem nic nie słyszałem i nadal są to odrębne spółki.
|
|
Neon: masz rację. Wyglada na to że mój błąd :P . Ale zobaczymy, najwazniejsze zeby powstał razem z galerią i kinem!
|
|
"...Niezgodzę sie z toba... Moim zdaniem Ikea jest fajna..." tak na pierwszy rzut oka ale jak się przyjżysz bliżej to jakościowy szajs !!. Nie twierdzę że wszystko, ale z tym co miałam styczność. -= i feel You =-
|
|
Ważne aby były pieniądze !!
|
|
tak, pieniądze a i tak"Dtoktota upadnie" ehh <lol> :P
|
|
;-)
|
|
ptysiu: Jak większosc nie bedzie chodziła do Stokrotki to bedzie mniej pieniędzy. Ale wtedy bedziesz miał większeszanse żeby Pande wygrać :P fLoorek: :D
|
|
Chciałbym zauważyć, że teren ten już jest wykupiony przez inwestorów :) Plan budowy też już jest i został zaakceptowany. Dom handlowy zostanie oddany do użytku latem przyszłego roku. Więcej info w wydziale ds rozwoju gospodarki w Łomży :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Whoa, jeśli to prawda, to nieźle :) "Don't eat yellow snow"
|
|
No pieknie! Pozostaje nam tylko czekać...
|
|
A ja słyszałam, że już do pracy przyjmują. Tylko nie wiem gdzie się CV wysyła.
|
|
|
Witam, w tym watku jeszcze nie ma tych informacji wiec je zamieszcze choc nie wiem czy nie sa one wam znane. Powierzchnia tego cuda bedzie wynosila 38 tys metrow kwadratowych z czeko 8,5 wynajmnie Real, powstanie tam jeszcze jeden duzy supermarket nazwany "typu zrób to sam" oraz 60 sklepow w galerii handlowej, oczywiscie beda jeszcze kawiarnie i restauracje, ponadto parkingi, kryty i podziemny, łącznie na 700 miejsc. O zadnym kinie nic nie wiadomo. pozdrawiam namfuae
|
|
bardzo przeraszam za "czeko" oczywiscie miało być "czego" pozdrawiam namdae
|
|
namfuae masz złe informacje - nie będzie sklepu zrób to sam. echo postanowiło wybudować większą galerię. i widziałem w środę, że mierzyli skrzyżowanie, czyli wreszcie coś się dzieje.
|
|
Bardzo ciekawe informacje namfuae... ciekawe jakie sklepy i restauracje (przydałby sie Reserved i Pizza Hut/KFC). A ten zrób to sam to moze chodzi o praktiker czy cos w tym stylu?? Tylko zeby jeszcze kino bylo! Stacja benzynowa tez sie przyda, w końcu najblizsza stacja (jadąc z rejonu Południa) to jest Statoil ewentualnie Orlen (Kurpiewski). Taka stacja zrobiła by furore gdyby ceny paliw były np. tak jak na stacji przy Auchan w Białymstoku - 4,19 za bezolowiową 95 (stan z dn. 19.09.05), niewiadomo tylko czy paliwa z tej stacji nie odbiegają jakoscią. Jeśli byłoby ok, to tak stacja w Łomży to bedzie hit. Mam nadzieje, że oprócz tego inwestor pomyśli o tym i dogada sie z włodarzami miasta w sprawie ewentualnej zmiany infrastruktury drogowej (swiatła drogowe), bo jak wiem napewno ruch przy skrzyżowaniu ulic Sikorskiego i Zawadzkiej napewno się wzmoży ( itak jest jest duży, zwłaszcza w godzinach szczytu). pozdro4aLL
|
|
at wiarus: niechcialem nikogo wprowadzac w blad, te informacje zaczerpnalem z Polish Retail Marketer, a wydany on został wczoraj wiec chyba powinien zawierać w miare aktualne informacje, ale najwyrażniej tak nie jest. pozdrawiam namfuae
|
|
Namfuae, a wiesz kiedy otwarcie? Latem? Bo tak słyszałam. "Don't eat yellow snow"
|
|
Otwarcie? Póki miasto nie odsprzeda działki z drogą to nie wiadmomo czy cokolwiek tam będzie, a nie mowa o otwarciu. Do 30.06.2007 wszystko się wyjaśni :)
|
|
Pocieszyłeś nas thompson:) No ale takie są realia, chociaż mozę to stac sie o rok wczesniej, bo pewnie prezydent miasta bedzie chciał upiec kolejna kiełbasę wyborczą tuż przed wyborami samorządowymi...
|
|
Z tego co słyszałem to będzie stacja BP. A jak będzie Real to i Practiker, bo oni zawsze razem. A co do Zawadzkiej, to słyszałem, że inwestor ma przebudować (wyremontować) całą ulicę od Sikorskiego do Prusa. W tym sygnalizacje na Sikorskiego i Ks. Anny.
|
|
hooltay: tym BP to już pewne (ewentualnie Aral bo to do nich należy ta siec stacji, ale chyba je wszystkie przemianowali juz na BP). A te skrzyzowanie jest wskazane aby tam światła były... Bo inaczej cięzko bedzie:/
|
|
Slyszalem, ze hipermarket ma byc przystosowany do ladowania smiglowcow, gdyz inwestor chce aby byl to pierwszy taki obiekt w Polsce. To bedze McDrive tyle, ze AIR :] nareszcie wladze mista dobrze mysla, gdyz dotad nie mielismy zadnego ladowiska :D slyszalem rowniez, ze zamiast skrzyzowan swietlnych beda TRZY ronda :]] oczywiscie zmniejszy to drastycznie koszty :D propozyne nazwy: Tesco Land ;] niech zyje Europa :D Sledzie na bok =]
|
|
Trzy ronda buehehehehe :D:D No to będzie jeszcze większa atrakcja w mieście.
|
|
3 ronda (mozę jakies malutkie tak jak jet to w M1 w Markach), ale McFly! buhahahahaha. Ja tylko chce nowe kino oprócz tego hipermarketu, ... no i ta stacja żeby była.
|
|
1 rondo: Zawadzka - Sikorskiego 2 rondo: Zawadzka - droga do kościoła pw MB (ktoś kojarzy jak się ona nazywa?) 3 rondo - ktoś ma jakąś propozycję....? - może Sikorskiego - WYszyńskiego --- PGG
|
|
Na 3 rondo proponowałbym skrzyżowanie ulic Poznańskiej, Browarnej i Wojska Polskiego. Czasami są duże problemy ze skrętem w lewo z Poznańskiej.
|
|
SxxxK własnie tam w planie jest rondo:D
|
|
Będzie stacja BP i ronda.
|
|
I jeszcze ZOO! Ja chcę ZOO!!! :p
|
|
Niezłe ZOO jest czasami na tutaj na forum, więc zwierzyniec jest nie potrzebny:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |