Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pan Kocoń |
kto się wypowie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pan Kocoń |
ale o so chozi?
|
|
hehe
|
|
faja
|
|
a co się stało się ???
|
|
Pytanie pokręcone jak jego autor.
|
|
pewnie zdesperowany uczeń, któremu dyrektor wstawił zagrożenie z historii i próbuje sprowokować dyskusję na jego temat by mógł mu naubliżać :P
|
|
Bardzo ambitny , dążący do celu , mądry i inteligenty , sympatyczny ,zdecydowany , czy mściwy nie wiem . Ja miałem przyjemność być nauczanym przez tego Profesora.... . Dużo z tego wyniosłem i bardzo Jemu za to DZIĘKUJĘ !!!! I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.
|
|
Wbrew pozorom bardzo w porzadku facet.
|
|
W trakcie kilku miesięcznego zastępstwa z Panem Koconiem, gdy nauczycielka która mnie uczyła przez cały okres szkoły średniej spowodowała, że historia mnie nudziła, odzyskałem przyjemność z nauki tego przedmiotu. Ale to norma, gdy przedmiotu takiego jak historia uczy człowiek z pasją. Koledze, gdy poszedł na sierpniową poprawkę nieprzygotowany, pomagał i podpowiadał aby ten tylko zdał, chociaż nie był jego uczniem, tylko wspomnianej wyżej nauczycielki. Bardzo na plus jako nauczyciel. Dyrektor bardzo surowy i wymagający, ale trzeba przyznać, że skuteczny. Loża Szyderców
|
|
ogolnie jest ok. co do nauki histori jak kolega wyzej ;] lekcje są ciekawe;)
|
|
Spoko gość :)
|
|
Bardzo wymagający jako nauczyciel, ale dobrze wspominam. Tylko u niego niego naprawde uczyłam sie historii, pozostali historycy nie potrafili mnie tym przedmiotem zainteresowac.
|
|
Zgadzam się w całej rozciągłości z Krugerem... dodam tylko, że i może i najlepszy nauczyciel z całej szkoły
|
|
Jako nauczyciel historii, naprawde z powolania, bardzo ciekawe lekcje i umie przekazac wiedze, ale i tez wymaga, do matury przygotowac potrafi.
|
|
rewelacyjny nauczyciel historii. zawsze potrafił zaciekawić nauczanym przedmiotem. tak jak ktoś wspomniał, nauczyciel z powołania.
|
|
chodziło mi o piosenkarza hehe http://www.youtube.com/watch?v=yQtdWe3PU74
|
|
Ahhh... jak ja ciepło wspominam czasy Mechaniaka... Ta szkoła miała w sobie "to coś", ten klimat... Pan K., którego lekcje były bardzo interesujące i zabawne, był wtedy rzecznikiem praw ucznia, a później jego obowiązki przejął pan K. z PO (człowiek z niebywałym charakterem, ciężkim dowcipem i twardo stąpający po ziemi [ależ ja uwielbiałam z nim lekcje]) . Pani K. z fizyki ze swoimi słynnymi "kajetami" (ileż ja razy dostałam od niej dziennikiem w łepetynę za gadanie), przesympatyczna pani R. z geografii która swoim uśmiechem rozpromieniała lekcje, ale potrafiła krzyknąć jak nikt inny w tej szkole. Pani W. z informatyki która w okresie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chodziła w bardzo długiej czapce mikołaja i tylko ręka świerzbiła, żeby ją za "bąbelka" na jej końcu pociągnąć. Te radości i te niegdyś poważne problemy... Ta wspaniała klasa... BAJKA...
|
|
Co za "cudowny" przypadek. W piątek w mechaniaku konkurs na dyrektora szkoły, a tu - oczywiście bez związku z tym - peany na temat wspaniałego pedagoga i menadżera szkoły. Pan Kocoń dla władzy zrobi wszystko. Idę w zakład, że te chwalebne posty to lipa, przygotowana przez Pana K. Czy agitacja wyborcza podczas lekcji, żeby głosowac na PiS to chwlebne czy skandaliczne? Mobbing nauczycieli i zwalnianie tych, nie bijących pokłonów przed władcą to chwalebne czy łamanie prawa?( Ci godzą sie na to, choć mieli by wygrane sprawy w sądzie pracy). Wymuszanie ocen bez uzasadnienia to jest w obowiązkach dyrektora? A może, ktoś z piszących peany spyta Pana K. jak dzielony jest fundusz socjalny, albo sprawa jeszcze ciepła - to jedn z tych "zamiatanych pod dywan". Czy bedą ukarani uczniowie, którzy "przypalali" na niedawnej wycieczce? Na razie tyle, pozdrawiam Pana K.
|
|
może i nauczyciel niezły ale jako człowiek bardzo nieszczery i nie wporzadku ale stare dzieje może teraz wzór cnót bylo minelo ale ze jest dyrektorem to sie zdziwiłem widac duze zmiany na Przykoszarowej no i historia z jego zielonym golfem KMWTW, hehe pozdro od Brzeziniaka
|
|
co do p. Koconia, jako nauczyciela to moge powiedzieć ze jest super. Tak jak inni piszą bylem jego uczniem przez 4 lata. To co wspominam to poczucie humoru na lekcji historii. Jako nauczyciel Histori potrafil zrozumiec naszą klase techniczna. Skoro uwazalo się ze historia nie jest nikomu potrzebna z nas i tak mogles miec 4, 5 itp, wystarczylo ze byles w stanie pokazac sie z innych przedmiotów. Facet mial racje z tym! <peace dla niego> gdyz nie bylem fanem histori. Co do dyrektora to nie wiem jak sobie on radzi, ale jaki nauczyciel jest OK. Tak samo kolezanka wyzej pisala na temat pani Kęsik. Cudowna kobieta :D u nas miala Ksywe "CIOCIA" i kazdy z nas do niej tak mówil. cos pieknego bylo w tych czasach mechaniaka. Pozdrawiam wszystkich którzy ukonczyli tą szkołę. y
|
|
jak się wypowiada na jakiś temat to należy być rzetelnym i przekazywać sprawdzone informacje a nie wylewać własne żale na forum. dyrektor ma prawo zwalniać pracowników co dzieje się nie tylko w Mechaniaku ze względu na coraz mniejszą liczbę uczniów. a co do wycieczki z tego co wiem sprawa już dawno została zbadana a uczniowie ukarani. nic nie zostało zamiecione pod dywan. proponuję nie wypowiadać się na jakiś temat bez jego znajomości i nie mącić bezpodstawnie. może należałoby się zastanowić czy fazi nie jest zwolennikiem kontrkandydata Pana K. na miejsce dyrektora szkoły.
|
|
Zgadzam się w zupełności z użytkownikiem timonek. Pan Kocoń jest osobą przez część lubianą, i rzecz jasna odwrotnie. Dlatego na forum są tak sprzeczne zdania. Loża Szyderców
|
|
Pan Kocon jako nauczyciel (mialem z nim kilka zastepstw) mowil duzo ciekawiej od pozostalych nauczycieli historii. Jednak jako dyrektor moim zdaniem nie sprawdzil sie. Wielu z was stwierdzi ze to bylo dobre ze byl surowy, wymagajacy itp. Jednak nie zapominajmy ze szkola nie moze byc TYLKO kuznia inteligencji. Szkola to glownie spolecznosc, a takze zabawa, wiec nie zapominajmy co stalo sie z wielkim rajdem mechaniaka. Niestety przez decyzje pana K. zanikla tak wspaniala tradycja tej szkoly. W roku szkolnym sa takie dni jak dzien wagarowicza i zeby trzymac uczniow w szkole trzeba cos zorganizowac dla nich skoro rajdu juz nie ma. Fakt- tu powinien zablysnac tez samorzad uczniowski. W tej szkole jest duzo dobrych nauczycieli kocon jest jednym z nich, ale moim zdaniem na dyrektora sie nie nadaje. Nie mam 14 lat
|
|
A kto jest kontrkandydatem na stanowisko dyrektora?
|
|
Pamiętam, że w poprzednich wyborach pojawiało się nazwisko Pani Jastrzębskiej Loża Szyderców
|
|
Wśród tych przedwyborczych peanów na cześć pana k. chcę tylko przypomnieć tę szarą codzienność. Odsyłam do znacznie obszerniejszego wątku na temat szkoły i jej dyrektora: http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=184656&t=184656 Bez zbędnego komentarza... Maga
|
|
Bez zbędnego komentarza... Właśne, także nie skomentuję Twojego linka.
|
|
Widzę, że się zgadzamy - komentarze są zbędne - wystarczy poczytać. Maga
|
|
czytam.... czytam i jakoś dziwnie pasuje mi tu obrazek który na forum się już pojawił... ![]() ;)
|
|
A tak pisała alutka wcześniej... Autor: alutka (---.elomza.pl) Data: 24-03-09 19:19 Za pani Bagińskiej było lepiej, nie ma sie co oszukiwać. Jak by mi na koła założyli blokady to zadzwoniła bym na policję. To już, za przeproszeniem, przegięcie pały jest. Nie widziałam tam żadnych zakazów zatrzymywania sie i postoju czy zakazu wjazdu, ani żadnych "kopert". poza tym o ile mi wiadomo to nie straż miejska założyla blokadę chłopaczkowi, a nikt inny nie jest do tego upoważniony. Jesli macie taki problem to zapytajcie kulturalnie pana dyrektora o co chodzi, a potem dzwoncie na policje i nie bedzie problemow. Ja bym również poczytała jakie są prawa ucznia w tej szkole. w tym wątku http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=184656&t=184656 ![]() ________ Malachit
|
|
A dla mnie jakieś dziwne jest, że wszystkie posty krytyki etc. pochodzą od osób, które mają 1 max 2 posty. Jeszcze dziwniejsze, że używają podobnych słów i składni (np. słowo "peany" pojawia się u 2 użytkowników, którzy mają po 2 posty i co dziwniejsze praktycznie tylko oni krytykują pana o którym jest mowa w temacie). Ale nawet nie śmiem wysuwać takich haniebnych oskarżeń, że to jedna i ta sama, zapewne mocno zakompleksiona osoba. No cóż ale jak ktoś myśli, że w ten sposób przechytrzy cały świat (a przynajmniej forum), a dodatkowo pewnie się dowartościuje(ale "mu dowaliłam/dowaliłem na forum i teraz jestem fajna") to osobiście składam mu wielkie wyrazy uznania dla jego/jej (z naciskiem na jej) wybitnych zdolności intelektualnych!
|
|
prosze bardzo dla mnie pan Kocon to mala zakompleksiona P.. slowa krytyki z innego zrodla K 120
|
|
karierowicz i wredota pip.......... bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki!
|
|
tomisław napisał(a): > karierowicz i wredota pip.......... > > > bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki! hehehe 100% poparcia
|
|
Z obecnym Panem Dyrektorem miałem max 5 zastępstw...Ale na dyrzurach i na nalotach na "palarnie" będącej na każdym piętrze;) bardzo miły i wesoły człowiek...Koledzy którzy mieli z nim zajęcia raczej nie słyszałem żeby narzekali. ZSM, a później ZSMiO nr 5 to najlepszy etap mojego życia. Pomimo różnych opini na temat pani dyrektor B. trzeba przyznać, że kadrę pedagogiczną miała super! Każdy z "profesorów" z załogi którą znam zasługuje na ogromny szacun:). I taką osobą napewno jest historyczka K.P. - gorąco pozdrawiam:)
|
|
wirkozie Twoja bystrość rzuca mnie na kolana. Udzielasz się w wątku, w którym ani razu nie wypowiedziałeś się na jego temat, a prowadzisz statystykę użytych wyrazów. Rozumiem, że to twoje hobby. Pasjonujące. Zamiast doszukiwać się kolejnego spisku, sprawdzać kto i ile umieścił komentarzy oraz jakich używa słów, może podejmiesz temat tego forum? P.S. Wyrazy uznania przekazuje się za coś, a nie dla czegoś (odsyłam do Słownika języka polskiego). Poćwicz też składnie. Maga
|
|
Bagińską wspominam bardzo źle. Wredna baba. Na szyji pojawiały się jej czerwone placki w chwilach napięcia nerwowego, szczególnie gdy występowała publicznie :) Mieliśmy z chłopakami ubaw!! Ogólnie miło wspominam. Ludzie świetni, znajomych mam do te pory, a to już prawie 10 lat... „Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
|
|
Młoda gniewna byłam. A to była słynna akcja Pana K. z blokadą na kole, która wówczas nie podobała się nie tylko uczniom. Malachit nie wiem czy zauważyłeś, ale o rządach pana K się nie wypowiadałam i dalej sądzę, że poprzednia Pani dyrektor lepiej odnajdowała się w sytuacji.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |