wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
mleko dla dziecka na recepte

coreczka ma 2 lata, pije mleko bebilon pepti 2. Skonczylo sie zaswiadczenie od lekarza gdzie w przychodni wydawali recepte na mleko. Pierwsze zaswiadczenie wydal lekarz podczas wizyty prywatnej. Teraz ten sam lekarz chce aby umowic sie podownie na wizyte zaplacic oczywiscie 60zl tylko po to aby wypisal recepte. Gdzie jeszcze moge dostac takie zaswiadczenie od reki nie placac?

(-_-)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: mleko dla dziecka na recepte

od alergologa ale na wizytę na NFZ trzeba czekać jakieś 3 miesiace wizyta prywatna i masz zaswidczenie na kolejne 1-1,5 roku > moja córeczka ma refluks stąd wizyta również u alergologa i ten wypisal zaświadczenie

A rodzinny nie wypisze??? Bez przesady, jak twoj rodzinny każe chodzić prywatnie - zmien lekarza.

rodzinny chyba nie może bo to mleko specjalistyczne od rodzinnego właśnie dostajesz juz tylko recepty na zakup mleka

Kurde, do czego to dochodzi, żeby "żebrać" o jedzenie dla dziecka u lekarzy, a ci jeszcze łaskę robią. Fuj. Wiesz co? A może spróbuj dać jej zwykłe mleko bebilon i zobacz co się będzie działo? Może Twoje dziecko już nie potrzebuje tego pepti?

No niestety takie są uroki chorób. To mleko zawsze było na recepte bo jest wtedy dużo 50 % tańsze a podanie normalnego mleka prowadzi do większych problemów U mojego dziecka to ciagły kaszel i wymioty w nocy, które prowadza do zapalenia płuc , także pewnie będe sie męczyć do 5 roku zycia , kiedy to z refluksu się wyrasta

Witch, ale na refluks stosuje się zagęszczanie głównie. Np NAN HA. Czy też Nutriton. Wiem bo zagęszczanie u mnie było. I całkiem dobrze szło. Nic nie podbijało.
Na alergię to są te pepti i nutramigeny.
Refluks to coś innego niż skaza białkowa. Niekoniecznie występują razem., Tu potrzeba RZETELNEJ diagnozy, a nie jak niektórzy na oko rzucą, że dziecko ma alergię i refluks i trzeba podawać nutramigen czy inne świństwa.

A do założyciela tematu - bardzo współczuję Tobie przejść z lekarzami;/ przykro że tak jest.

Od alergologa dostaniesz bezpłatnie ten świstek.Nasz synek pił to mleko do ok półtora roku,potem jadł zwykle kaszki i nic mu nie było.

Mi wypisywał lekarz rodzinny. Za darmo...

,,Może przesadzam,ale stwierdzenie MIAŁ RĘCE,JAK DUŻE BUŁKI brzmi zbyt głupio"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org