poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czego nas w gimnazjum uczą?

Już na samym rozpoczęciu muszą pokazać, że w szkole moralnych żeczy się nie nauczysz? W publicznym gimnazjum nr 8 została zaśpiewana stara, banalna piosenka, w której słowa lecą:
"Wsiąść do pociągu byle jakiego
Nie dbać o bilet
Nie dabać o bagaż"
Chodzi właśnie o drugi wers. Nie dbając o bilet okradamy to MPK, to PKS, to PKP. Niestety są osoby które mogą się zasugerowć tekstem piosenki śpiewanej w końcu na niebanalnej uroczystości. Jednak na tyle mądra osoba raczej nie będzie miała za co zapłacić kary, więc będą tym obarczeni rodzice. Dla niech nie są to tylko pieniądze ale i nerwy. A jęzeli w dodatku sosba nie ma jakiego kolwiek dowodu tożsamaości jedzie na komende i jeszcze rodzice go odbierają (u sumie nie koniecznie ale kontrolerzy namawiają do zadzwonienia po nich). Nie dość że dzieciak dostanie po uszach od rodziców to jeszcze pójdzie do drektorki na dywanik za to co ona sama go uczyła.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czego nas w gimnazjum uczą?

hehehehe ... unas leciała piosenka ,, pomaluj mi swiat na kolorowo ,, hahaha ciekawe jak pomalować ?? chyba ci na piz.... :-)

Słuszne spostrzeżenie!
:DDD

Nie bulwersuj się dziewczynko zanadto. Bilet można kupić u konduktora, więc nie ma potrzeby starać się o niego przed wejściem do pociągu. Mieszkając w Łomży, nie musisz o tym wiedzieć z wiadomego powodu, chociaż ja pamiętam te czasy, gdy do Warszawy jeździło się "Ekspresem Północy" z trzema przesiadkami: w Śniadowie, Ostrołęce i Tłuszczu. Podróż trwała 5,5 godziny plus 0,5 do 1 godziny opóźnienia.
Do Białego też można było skoczyć... Przesiadki w Śniadowie i Łapach. Czas podróży 5-6 godzin.
To były czasy! WIWAT PKP!!!!!!!!!

A teraz pytanie dla gimnazjalistów (nawet nie koniecznie mocno inteligentnych):
Dlaczego te połączenia były nierentowne i zostały zlikwidowane?

Romi

A mnie cos o lecir "żegnaj lato na rik" łeeeeeeeeeeeeeeee

Pamiętam , że kiedyś w ostatni dzień wakacji non stop w radiu nadawano piosenkę (chyba Wojtka Kordy) : Skończyły się wakacje , oapdły liście z drzew , opustoszały plaże i ucichł ptaków śpiew. Wspominać będziesz lato , wakacji dni , wspomnienia premijają , jak kolorowe sny . Wspomnienia o przygodach ...itd. Robiło to na mnie duże wrażenie , jakaś nostalgia...

Buhehe dobra jesteś...

Hej ziomy, co Wy czytać nie umiecie? Nie znacie obcojęzycznych imion? GIGI to jednak jak by nie patrząc to męskie imie!

hahahaha ... ojezu jaki kwas ... hahahahaha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org