poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy niechęć do Muzułmanów wynika z niewiedzy?

http://www.tamtaram.pl/index.php/2011/06/08/hello-****-you/

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy niechęć do Muzułmanów wynika z niewiedzy?

Produkuj się dalej.
Z całym szacunkiem życzę Tobie dużo dobrego.

Wszystkiego dobrego cazzo

Prototyp idzie po bandzie :)

Niechęć do Muzułmanów wynika z ze strachu przed tym czego nie znasz:):).

Pytałes więc odpowiedziałem :)

Niechęć do Muzułmanów wynika z ich nienawiści do Nas.

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

Najnowsze badania socjologów z USA zaskakują. Wynika z nich, że 36 procent Polaków nie lubi Żydów i aż 46 procent deklaruje niechęć do muzułmanów.

Na pewno niechęć do muzułmanów wynika z działań terrorystycznych radykalnych islamistów .

Jakiś muzułmanin przeleciał laskę Protagorasa i teraz biedaczyna ma zaburzenia na tym tle. Protku nie bój się, wyjdź do ludzi, poznasz nową dziewczynę i o tamtej zapomnisz.

a moze on miał islamską pannnę i rodzina go nie zaakceptowała???

Nie ma co się dziwić jak czyta sie idiotyczne wywody LKM :):)

sorki

miało być JKM :):):)

,,Psychodeliczne sniadanie Prototypa na podstawie monologu JKM":):)

Prącik zmien lekturę i autora i zaczniesz zyć tak jak normalni ludzie :):)

Akurat odnośnie JKM mam odmienne zdanie. Jest to oryginalny człowiek, filantrop, nie da się tego nie zauważyć, ale jeżeli zagłębi się w jego postulaty to naprawdę mądre rzeczy można wyczytać. A przy okazji można się też pośmiać:)

Loża Szyderców

miszcz_klawiatury
Mistrzu dla mnie to oszołom , ma dziwne poglądy na życie i jest nietolerancyjny . Pośmiać się można masz rację ;)

JKM szowinista roku

http://www.youtube.com/watch?v=ogO3af9F_cg

niechec do muzulmanow wynika z tego ze wiekszosc polakow niestety to rasisci nie tolerujacy innej narodowsci rasy religii.jako narod mamy niestey zla opinie w innych krajach.przekonalam sie na wlasnej skorze.dla mnie katolik muzulmanin gay les czy kto inny jest takim samym czlowiekiem.

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Tolerancja...
To magiczne pojęcie, dzięki któremu zmusza się społeczeństwo do akceptowania dewiacji najróżniejszego typu. W rękach ludzi, którzy manipulują tłumem, bardzo niebezpieczna broń, bo ciemnej masie łatwo wcisnąć swoje często "tolerancyjne" poglądy. Bardzo łatwo narzucić komuś nietolerancję.
Jeżeli osobiście wymagam, aby OBCY na naszej ziemi przystosowali się do nas a nie na odwrót...i jeśli jakiś głupiec nazwie mnie rasistą bądź osobą nietolerancyjną to w porządku. Mogę być rasistą i osobą nietolerancyjną. Nie przejmuję się zdaniem idiotów.

dziadka_kalesony
Może i JKM jest szowinistą. Jednak mimo tego, jest jedynym politykiem wg mnie, który mówi z sensem. Nie mydli oczu operacjami typu nagonka na dopalacze, czy tragedia pod Smoleńskiem a w cieniu całej wrzawy wprowadza po cichu podwyżkę podatków chociażby. Media zrobiły z niego debila, jakie w Polsce mamy media wszyscy wiemy. Bardzo daleko im od niezależności i rzetelności. Najlepszym dowodem tego były ostatnie protesty w Hiszpanii, o których w naszych mediach było dziwnie cichutko. Młodzi ludzie wyszli walczyć o swoje prawa i godne życie...czyżby bali się, że Polacy wezmą z nich przykład?

Na koniec dwa słowa. Nie wierzcie bezkrytycznie mediom. Ruszcie sami głową, użyjcie czasem tego instrumentu, który nierzadko nosicie bezużytecznie na szyi.
Oni nie chcą, żebyśmy myśleli samodzielnie, zróbcie im na złość. Wiem, że Polacy są w tym najlepsi.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

To wynika z wiedzy,z niewiedzy wynika tolerancja !

dlatego że samodzielnie potrafię myśleć ,to mam takie a nie inne poglądy :):):):)
dlatego że nie czytam politycznych wypocin cwaniaczków rządnych władzy , to mam talkie a nie inne poglądy :)

Dlatego że nie słucham oszołomów rządnych władzy, to mam takie a nie inne poglądy :):):)

dlatego że nie oglądam zmanipulowanej politycznie TV , to mam takie a nie inne poglądy :):)

Tolerancja...

Moim zdaniem to magiczne słowo , ja rozumiem jego znaczenie w ten sposób ,że nie mam nic przeciwko : mniejszościom religijnym , osobom o innej orientacji seksualnych oraz odmiennych światopoglądzie . Oczywiście jak nie robią mi niczego złego , akceptuje ich .Każdy ma prawo żyć jak mu się podoba ,oby nie krzywdził innych . Każdy ma prawo mieć inne poglądy i przekonania ,ja to szanuje . Mogę rozmawiać z ludźmi mającymi odmienne zdanie niż ja ,ale którzy reprezentują jakiś poziom podobny do mojego ,nikogo nie obrażam i nie wyzywam ,nie daje się sprowokować i nie zniżam się do poziomu rozmówcy jak jego poziom jest niski.

Potrafię żartować i wygłupiać , potrafię też rozmawiać na każdy temat z ludźmi z którymi mam o czym rozmawiać , jestem miła dla miłych osób ,zdystansowana dla innych ,ignoruję tych z którymi rozmawiać normalnie się nie da. Mówię głośno jak coś mi się nie podoba bezpośrednio do niektórych osób ,do innych lepiej się nie odzywać .Jeśli jednak nie podoba mi się co się dzieje na forum łomżyńskim piszę w poście który założył "denver" pt. : "Do administratora"

Jestem surowa w ocenie dobra i zła .

Cleric
Nie podoba mi się Twoje określenie :"Nie przejmuję się zdaniem idiotów "
Ludzie są różni ,mają prawo mieć inne poglądy , i wierzyć ślepo w to co słyszą np. TV ......W przytoczonym prze zemnie wywiadzie ,nie było manipulacji ,to szło na żywo .Pan JKM wypowiadał własne zdanie i poglądy ,nie zgadzam się z nimi i ich nie rozumiem . Jedno mi się w nim podoba ,ze mówi otwarcie co myśli ,nie jest hipokrytą jak inni politycy . Mówią jedno ,a myślą co innego . Nie wierzę bezkrytycznie mediom , potrafię wyciągnąć własne wnioski. Nie jest dla nie ważne "kto ma władze ", ale to żeby żyło się nam Polakom lepiej w Polsce . "Obcy " jak ich określiłeś mają prawo znaleźć swój azyl , jeżeli są w stosunku do nas w porządku to ja nie mam nic przeciwko nim , uważam nawet ,że powinniśmy im pomóc w zaaklimatyzowaniu się ,ale to jest moje zdanie . Nie musisz się z nim zgadzać .

W całej europie jest rasizm , Polacy również są rasistami , nie mam nic przeciwko muzułmanom ,moja wiara jest inna ,oni nie maja przykazań np. "nie zabijaj ".........To ,że obawiamy się działań terrorystycznych radykalnych islamistów rozumiem , każdy chce żyć bezpiecznie ,nie bać się wsiąść do metra czy samolotu .Zabijają niewinnych ludzi i to jest ZŁE!

Do dziadka_kalesony
A nie masz przypadkiem, wyników wiarygodnych badań, amerykańskich socjologów, z których wynikałoby jaki procent irakijczyków i afgańczyków, lubi żydów i amerykanów?
A nie posiadasz przypadkiem, wyników badań tychże socjologów. Przeprowadzonych wśród rodzin, ponad 2000 poległych, młodych amerykańskich "chłopców". Ilu popiera tzw. wprowadzanie demokracji w Iraku?
A żeby był komplet. Mogłabyś przedstawić wyniki badań, tych samych socjologów. Które wykazałyby ilu szefów firm, pompujących ropę z Iraku, i chroniących własne d*py w prezesowskich fotelach w bezpiecznych biurowcach własnych firm. Popiera zarówno słowem, jak i żywą gotówką, to samo tzw. wprowadzanie demokracji w Iraku?

< wieczne im odpoczywanie >

kalam

Nie nie mam :(
Wszystko znajdziesz ,wpisz w Google .
Nie rozumiem Twojej aluzji do mnie ? Pisze co myślę ,mam do tego prawo . Nad tym o czym piszesz zastanowię się .Co to ma do tego o czym pisałam ?
Zło jest złem .

Absolutnie nic do Ciebie nie mam. Lubię Ciebie, i to bardzo.
Wkurza mnie jedynie to że, jakieś Amerykańcechcą sądzić nas Polaków i nie tylko. Ogłaszać jakieś tam, wyniki badań, jako rewelację. Podczas gdy ich społeczeństwo jest okłamywane i robione w trąbę, wcale nie mniej niż nasze. Już obecnie, amerykańskie sądy wyrokują, co Polska ma zrobić.
Nie tak dawno, pewien pajac, chwalił się przez lata, jakiegoż to cudu dokonał, wyprowadzając obce wojska z Polski. Obecnie inny pajac chwali się tym , jak to wspaniale że, będziemy mieli obce wojska u nas.

< wieczne im odpoczywanie >

kalam
Miło mi ,że mnie lubisz :)
Pisałeś do mnie , dlatego poczułam się nieswojo czytając . Mnie też denerwują sławetne "badania Amerykańskich naukowców ", przytoczyłam je tylko dlatego ,że wydały mi się bardzo realne . Jako naród jesteśmy mało tolerancyjni . Nie ma co się tym denerwować .
Zamiast walczyć ze złem ,lepiej czynić dobro ;)

dziadka_kalesony
Zgadzam się, każdy może, nawet wręcz musi mieć własne poglądy. Podkreślam WŁASNE. To co napisałaś wyżej, kojarzy mi się z miłym panem, uśmiechniętym i ładnie ubranym, który prowadzi zwierzęta do rzeźni na ubój.

"Ludzie są różni ,mają prawo mieć inne poglądy , i wierzyć ślepo w to co słyszą np. TV "

Zważ też, że dziennikarz, przynajmniej w teorii powinien być obiektywny. Mamy do czynienia z perfidnym narzucaniem poglądów, wręcz skłócaniem ludzi między sobą.
Co się tyczy terroryzmu o czym wspominasz, to w większości ładnie przygotowana i wyolbrzymiona bajka. Świetny pretekst do okupowania innych krajów przez wspaniałe i najsprawiedliwsze usa. Zdaję sobie sprawę z tego, że istnieją organizacje terrorystyczne, ale to co się teraz wyczynia woła o pomstę do nieba. Komedia jakiej świat nie widział.
Jeśli zaś chodzi o religię...uważam, że każdy ma prawo wierzyć w co chce, czy to będzie Jezus z Nazaretu czy święty mech...ale we własnym, domowym zaciszu. Religie prócz dziwnych zakazów i nakazów niosą za sobą śmierć milionów i zniszczenie. Każdy kto choć trochę interesuje się historią zgodzi się ze mną.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Cleric
Tak jest ,że niektórzy w ten sposób wierzą w to co słyszą nie mamy na to wpływu , to miałam na myśli pisząc to zdanie ,może źle to ujęłam .

maruda - tobie jak zwykle młotkiem trzeba tłumaczyć.
Pytanie było retoryczne. Pewnie nawet nie czytałeś artykułu.
Jak myślisz, dlaczego - Muzułmanów nie lubią najbardziej ci co mieli "przyjemność " ich poznac?

Dlaczego tylko tacy jak ty - całe życie za ekranem komputera - bronią tę dzicz?

Dlaczego wszędzie tam gdzie lokowano Agresywnych Pasożytów ludzie początkowo byli im przychyli a z czasem zaczynali ich nienawidzieć?

protagoras :)

skoro wchodzisz z tymi pierdołami na tematy ogólne to i wiesz zapewne że co jakiś czas spotykamy się ze soba :)

Zapraszam na takie spotkanie podyskutujemy we dwóch przy oddzielnym stoliku , zobaczymy kto ma większą wiedzę o islamie ja czy ty :):)

Bez obaw nie jestem jednym z brodatych pasożytów :):)

Możesz śmiało zawitać nie ma jak to rozmowa oczy w oczy.

Ale dopóki tylko tutaj wypisujesz swoje pierdoły jesteś dla mnie zwyczajnym trollem internetowym robiącym to za 2 zł. od postu :)

Pozdróweczki kolego:):)

O proszę Pan najmądrzejszy na świecie...

Tylko Łomża ŁKS!!!

Autor: martuchnam (---.play-internet.pl)
Data: 11-06-11 10:46

niechec do muzulmanow wynika z tego ze wiekszosc polakow niestety to rasisci nie tolerujacy innej narodowsci rasy religii.jako narod mamy niestey zla opinie w innych krajach.przekonalam sie na wlasnej skorze.dla mnie katolik muzulmanin gay les czy kto inny jest takim samym czlowiekiem.

Więdz nic dziwnego że przekonałaś się na własnej dziurze.

poprawka. miało być skórze.

oj moi drodzy pod pojęciem tolerancji większość stara się przemycać racje podszyte interesami i interesikami. Tak więc tak przedstawianemu pojęciu tolerancji daleko jest do jej pierwowzoru. Zarzucający łomżyniakom rasizm i ksenofobie to zwyczajni kłamcy i powiem brutalnie gonożercy i nic więcej. U każdnego z nich troska o inne nacje obecne w naszym kraju wynika z własnych interesów a nie dobra tych nacji. Wracajac do tego miasta tym pieniaczom pragnę zwrocic uwagę ,że w naszym mieście żyją i funkcjonują ludzie róznych narodowości. Żyją i mają się dobrze osiągają sukcesy prowadzą własne intersy. Nikt im tego nie utrudnia a oni sami mają się dobrze. Łomżniacy się z nimi zżyli a oni stanowią integralną część naszej społeczności lokalnej . Problem natomiast pojawił się w momencie pojawienia się znacznej liczby uchodzćów czeczeńskich. A wynika on z prostego faktu ,że grupa tej narodowości nie ma żadnej ochoty podporzadkowania się obyczajom i zasadom panującym w kraju który im udzielił schronienia czyli w Polsce. Próby integracji nie spalaja sie na oporze ze strony lokalnej społeczności jak to usilują przedstawić pracownicy fundacji ocalenie i inne lewackie oszołomy tylko silnym przywiązaniu do tradycji która we współczenych czasach mocno indoktrynizowana jest islamem. W tej sytuacji nie ma możliwości integracji gdyż łomża nigdy nie będzie islamska i nie będzie tu rzadzić prawo szariatu.

Riposta

maruda - co za młot. Ręce opadają.

fanka - Polacy to bardzo tolerancyjny naród. Świadczy o tym nasza historia. Nie ma znaczenia dla nas religia czy kolor skóry. Znaczenie ma to, że Muzułmanie to zazwyczaj agresywne pasożyty, czarni leniwe roznosiciele HIV, śniadzi to złodzieje. I właśńie te ich postawy nam przeszkadzają a nie ich kolor skóry czy też religia.

Riposta , święta prawda - INTEGRACJA , a jak nie , to droga wolna ...
To Oni są gośćmi i nie będą nam tu w garach mieszać !!!

Autor: Protagoras (---.elpos.net)
Data: 11-06-11 23:27

maruda - co za młot. Ręce opadają.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

nazywasz mnie młotkiem :)
a ja zapraszam ciebie na rozmowe :)

Pokaz swoją odwagę i przyjdź .

Czy tylko zza monitora potrafisz ujadac jak kundel?????

maruda - młotku - to ty ujadasz, ty wyzywasz ludzi a potem się dziwisz, że w odwecie jesteś nazwany po imieniu.

A na jaką mnie rozmowę zapraszasz? Na wyzywanki? Tu na forum udowadniasz, że potrafisz jedynie ludzi obrażać. Zero argumentów - tylko obrażasz ludzi jak reszta lewaków.

Co merytorycznego napisałeś w tym temacie? Temat jest o stosunku do Muslimów w zależności od tego czy się ich zna czy nie. Nie napisałeś ani słowa w temacie ciągle tylko mnie atakujesz.
I ty zapraszasz na rozmowę?

Nie bądź śmieszny chłopcze. Najpierw pokaż , że potrafisz rozmawiać.

Prototyp idzie po bandzie

a moze on miał islamską pannnę i rodzina go nie zaakceptowała???

Nie ma co się dziwić jak czyta sie idiotyczne wywody LKM

miało być JKM :):):)

,,Psychodeliczne sniadanie Prototypa na podstawie monologu JKM":):)

Prącik zmien lekturę i autora i zaczniesz zyć tak jak normalni ludzie :):)

Jakbyś nie był świadomy jak wyglądałaby dyskusja z tobą - zero argumentów. Pieprzysz od rzeczy, obrażasz ludzi. Zero kultury. Zero rozumu.

Po kiego grzyba w ogóle w tym temacie się wypowiadasz skoro nie masz nic do powiedzenia? Żeby pościskać sobie małego kutasika w ekstazie trolowania?

Protagoras w drugim życiu będzie muzułmanem hehe bedziemy Cie wtedy gnać że hej

Protagoras coś dla Ciebie może po tym będziesz miał większy szacunek do innych

http://www.4lomza.pl/?co=kalendarz&akcja=wyswietl&data=2011-6-16&miesiac=6&wyd=2462

Zbych

Ta menda siedzi i wkleja durnoty bo mu za to płacą :)

Szkoda naszej fatygi :)
Nawet nie stać go na to żeby przyjść i wymienić się poglądami pomimo że go zapraszałem :)

A mnie tchórzem nazywał :):):):):):):):)

polaczek patriocik zza monitora:):)

Komputerowy bohater tylko dużo szczeka .....

jak każdy z tych którym płacą za skłócanie Polaków :):):)

Sobie wyobraź Zbychu jaka kurwą trzeba być że za kilka groszy skłócać ludzi .

czasem tak bywa są ludzie i taborety i tego nic nie zmieni!!! marudo i zbychu popieram:))

Ludzie są rzekomo istotami myślącymi. Myślą zwierzęta, więc dlaczego człowiek nie miałby myśleć, lepiej i sprawniej? Myśli, ... ale też lepiej i sprawniej nienawidzi. Skąd bierze się ta nienawiść?

Odpowiedź jest dość prosta – z ludzkiej natury. Człowiek w swej złożonej prostocie żyje dwubiegunowo. Skoro istnieje w nim miłość musi, w nim istnieć jej czarna storna – nienawiść

Protagoras musisz być silnym i walczyć z tą czarną stroną

On wybrał łatwiznę :)

Walczy z tą dobrą stroną :(

maruda nic z niego nie będzie sam popatrz

O ja cie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Praw-dziwny polak patriota:):):):):):)

Zbychu - świetnie skomentowałeś tego wypierdka marudę - zauważ, że w każdym temacie, który założę ten troll się wypowiada.

Może on pracuje w fundacji ocalenie - dostaje lewackie pieniądze (a więc wyciągnięte min z mojej kieszeni) za "skanowanie internety w poszukiwaniu mowy nienawiści".

Aż trudno uwierzyć , że są ludzie zdolni do takiej głupoty. On musi na tym jakąś kasę zarabiać - nawet najgorszy wypierdek nie siedziałby ciągle na forum i tylko czekał aż ja coś napiszę, żeby móc się zonanizować.

Żal takich ludzi. W tym temacie to na tyle. Pomyślę jaki założyć następny, żeby dać lewackim ścierwom trochę radości.

Brawo! Zapraszać ludzi na rozmowę przez forum... Obydwaj jesteście zwykłymi trollami i tyle.

Tylko Łomża ŁKS!!!

Protagoras Ty chyba zle zrozumiałeś to było do Ciebie wiesz ja większość życia byłem za granicą i trafiałem też na takich jak Ty.

Zrozum na ziemi jesteśmy my tzn muzułmani też

A-Z a dlaczego nie ????

ja się nie ukrywam przed nikim .

Po prostu teksty typu "zapraszam na rozmowę" są moim zdaniem pustą gadką, która do niczego nie prowadzi. Sądę że chcesz tym udowodnić... no właśnie co? Odwagę? Ostatecznie myślę, że i tak byście się nie spotkali, i tak żaden z Was nie podał by prawdziwych danych lub miejsca spotkania więc po co pieprzyć głupoty?

Tylko Łomża ŁKS!!!

Na forum jest podane miejsce gdzie moge się z nim spotkac .

niech wyznaczy termin kiedy i nie ma najmniejszego problemu z mojej strony .

I bez obaw banda moich,, brodaczy" na pewno nie będzie dla niego zagrożeniem.

Tylko że on nie będzie chciał , bo jest zwyczajnym trolem zarabiającym na postach .

I to mnie najbardziej wkurwia że za parę groszy menda udaje patriotę .

maruda szkoda Twojego czasu lepiej sie spotkać w tym czasie z kimś wartościowym .....

Wiem o tym A-Z ,ale ścierpieć nie mogę jak gnida zasyfia profil ogólny tym co powinno być na politycznym

I chcesz się z nim spotkać żeby co? Nie rozumiem tego.

Tylko Łomża ŁKS!!!

Żeby zobaczyć jego gębę , gębę bohatera który mnie nazywa młotkiem i tchórzem .

A następnie? Pobić czy pokazać odznakę, wyśmiać i zgnoić?

Tylko Łomża ŁKS!!!

Ani jedno , ani drugie , ani trzecie ani czwarte.

po prostu popatrzeć , zapytać jak sie czuje jako szmata która za kilka złotych musi czytać obelgi i odejść .

A jaką masz pewność, że robi to dla pieniędzy?

Tylko Łomża ŁKS!!!

A więc niech przyjdzie i powie że robi to dla idei ,wtedy dam jemu spokój .

przerwa reklamowa

maruda - jestes załosnym dzieciakiem.
Umiesz tylko klamac i insynuowac.
moze podaj jakies dowody na to, ze ktos tu pisze posty za kase.
moze chociaz podaj dowody posrednie - takie ktore uprawdopodobnia twoja teze ze ktos pobiera kase za walke z euro-socjalizmem.

kto twoim zdaniem placi za te posty? jaki zysk generuje walka z socjalizmem faszystowskim?

wiem, ze nie odpowiesz sensownie na to pytanie bo nie potrafisz - potrafisz tylko rzucac inwektywami. i ty zapraszasz na rozmowe???? co za komi z ciebie.

na tym forum wypowiadaja sie natomiast pracownicy "ocalenie" i oni rzezywiscie zarabiaja na sprowadzaniu tu muslimow . jak?

dotacje rzadowe, dotacje unijne. wlasciciel zajazdu na czeczenach nabil sobie kabze jak nigdy. zeby nie oni ten obskurny hotelik stalby pusty a tak zrobil na nich interes zycia. a kto za to zaplacil? ja, pan, pani, my wszyscy. nie wierze ze nie obylo sie bez korupcji.

kolejna osoba zarabiajaca na glupocie lewusow - wlasciciel salonu gier admiral.

zatem moze skup sie na faktach zamiast na obrazaniu dyskutantow . poucz sie kultury to moze wreszcie bedziesz mial kolege zeby wypic z nim piwo i nie bedziesz szukal na forum przyjaciol.

kamilszam

Jeżeli miałbym pić piwo z takim dupkiem jak ty to wole wypic je w samotności :)

Naprawdę będzie mi smakowało wyśmienicie :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org