środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
RAZEM dla ŁOMŻY

Potraktujmy ten post jako test postawy społeczeństwa obywatelskiego .
Łomża , jaka jest każdy widzi . Znamy ogólną sytuację , znamy problemy nękające to miasto .

Trzeba to zmienić . Razem róbmy coś , obudźmy Łomżę za letargu . To miasto jest nasze .
Pokażmy , że nie jesteśmy wiecznymi malkontentami , że nie potrafimy tylko narzekać i krytykować . Pokażmy , że potrafimy się zjednoczyć i działać wspólnie RAZEM dla dobra Łomży . Pokażmy , że coś nam się chce , że mamy jeszcze wolę i chęci do działania .
To od nas samych mieszkańców wiele zależy , jak będzie się rozwijała Łomża , jak będzie wyglądać przyszłość miasta .
Nie siedźmy z założonymi rękami oczekując cudu . Weżmy sprawy w swoje ręce .
Pokażmy , że nie jesteśmy „ mocni tylko w gębie „ – że potrafimy działać .
Krytykujemy rządzących i dobrze trzeba im patrzyć na ręce , ale i sami weżmy się do roboty .
Poczujmy się współgospodarzami Łomży . Musimy ożywić to miasto .
Jak władze sobie nie radzą , to spróbujmy im pomóc dla dobra Łomży , jej mieszkańców , dla naszego dobra – działajmy RAZEM .
Zgłaszajmy i popierajmy inicjatywy obywatelskie służące rozwojowi miasta . Inicjujmy działania społeczne w tym zakresie . Zgłaszajmy sugestie - Co można zmienić i jak ???
Wychodźmy z propozycjami , popierajmy nowe projekty , działajmy bez zacietrzewienia ,wzajemnych złośliwości , prywaty , fałszywej zazdrości , odłóżmy na bok animozje polityczne – uwzględniając racje drugiej strony , działajmy konstruktywnie kierując się dobrem ogółu społeczeństwa .

Nie piszmy , że wszystko jest do du.. , zaproponujmy i przedstawmy swój punkt widzenia , swoje racje .
Temat rzekaaaaaaaaaaa – od gospodarki , infrastruktury ,życia publicznego ,służby zdrowia , nauki , kultury poprzez sport i rozrywkę . Wiele jest do zrobienia !!!!!!!!
Zgłaszajmy konstruktywne i rzeczowe propozycje .

Na początek proponuję :
Wygraj(my) plac zabaw dla Łomży

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=25497

Fajna sprawa . Może się zmobilizujemy i coś wspólnie zrobimy . Jak jest napisane - to nic nie kosztuje. ZALOGOWAĆ SIĘ i trochę dobrych chęci, kliknąć RAZ DZIENNIE .
Od przybytku głowa nie boli , nie mamy w Łomży nadmiaru takich miejsc . Jak dają za darmo to brać. Co by to nie było, to będzie służyć mieszkańcom .
Afery, żadnej tu nie widzę, na przekręt to nie wygląda .
ŁOMŻA obudż się !!!!!
Zobaczymy czy w takiej błahej , ale pożytecznej sprawie potrafimy się zorganizować , czy już całkiem zgnuśnieliśmy i niczego i nic już nam się nie chce .
Wołam o pospolite ruszenie , pokażmy , że jako społeczeństwo jesteśmy zdolni coś RAZEM osiągnąć . Mobilizuję do działania !!!!!!!!!

Wiem , zaraz podniosą się głosy , że nie jest to problem i największa bolączka , ale może zacznijmy od czegoś łatwiejszego z pozoru błahego – mała rzecz a cieszy .
Niech będzie to dla nas sprawdzian czy potrafimy coś wspólnie zrobić ??? – wyniki pokarzą .

GŁOSUJMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS :
Oszołomy i inne trole proszeni są NO COMMENT... , bez głupich uwag , wrzutek , wstawek itp.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: RAZEM dla ŁOMŻY

agree with you!!!ale niestety kazdy pomysl jaki ktos ma 3ma dla siebie bo zaraz go zlinczuja na forum...

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Mnie dziwi jedna sprawa. Są place zabaw, parki a brak podstawowych rzeczy jak ławki do siedzenia!!! Czyżby to były za drogie inwestycje nie do wykonania?
Jest ładny plac zabaw i rozrywki na strzelnicy a brak ławek. Kilka stoi okupowane ciągle przez rodziców i młodzież, kto pierwszy ten lepszy. Reszta stoi albo siedzi na betonie czy trawie.
Ten problem był kiedyś poruszany i cisza.
Tak samo w parku JP2, kilka rozwalajacych się leżanek a nie ławek, nie ma gdzie odpocząć, jedna ławka co...kilometr!!!
taka jest niestety prawda.

będzie podobnie jak było głosowanie na swoje miasto na planszy do gry MONOPOLY gdzie można było w jakiś sposób promować miasto ostatecznie Łomża była na szarym końcu,

jak ma być lepiej jak sami mieszkańcy Łomży tu na forum na pytanie o Łomży nowo-przybyłemu do naszego miasta radzą aby wracał skąd przyjechał bo tu niema żadnych perspektyw, jeśli tak podchodzimy sami do tego to jak mamy przyciągnąć ludzi zewnątrz, większość pieniędzy jest "wyprowadzana" z miasta bo nawet zakupy trzeba nieraz robić poza Łomża. I wieczne narzekania a to lamp na grobli za dużo i za gęsto a po co BULWARY itp... bo nie którzy uznają tylko czarny i biały i w chwilach uniesienia kolor szary.

Łomża na 14 miejscu.Głosujcie.To naprawdę nic nie kosztuje,a zajmuje chwilę.

PORTAL NIVEA po wczorajszej awarii wreszcie działa bez zarzutu!!! GŁOSUJEMY, MOBILIZACJA!!! ja juz oddałam dzisiaj wszystkie swoje głosy...z konta swojego, męża i mamy!!!

czas na Was!!!

Taka jedna sprawa, spogladajac na pierwszy plan w rankingu stwierdzam iz wiele osob dopuszcza sie niedozwolonych technik(znaczy dozwolone, skoro mozna)... Rejestruja sie osoby po pare razy oddajac normalnie glosy...
Np. widoczne jest w "lokalni bohaterzy" pare identycznych nickow, lub pozmieniane koncowki...Wiec proponuje tak samo:)
Swoja droga, na obecna chwile, na stronie wyskakuje błąd:)

Ja proponuje żeby zrobic tor off-road-owy na Nowogrodzkiej na nieuzytkach.
Bedzie mozna tam posmigać terenówka i quadami wystarczy tylko wpuscic koparke na kilka dni i juz.
A jak juz wiemy pasjonatów jazdy w terenie u nas nie brakuje :-)

A dokładniej o coś takiego ......

http://www.youtube.com/watch?v=X4KBhGyLV-U

Zbychu , ciekawa propozycja , wystarczy trochę terenu - ( miasto może wygospodarować ) , niewielki nakład finansowy , a jaka frajda !!!!!
I już się kręci .

Dokładnie a teren jest na Nowogrodzkiej samochodów terenowych ponad 30 mówie o tych co upalają w terenie, quady też są.
Chłopaki mają frajde , a rolnik śpi spokojnie bo durni co niszczą łąki nie brakuje.
Napewno by sie rozszerzyło zainteresowanie off-road-em poniewaz samochód juz za kilka tysiecy mozna kupić.
Zaraz tu zaczną krytykowąc z pytaniami jaki samochód mozna kupić za kilka tyś. otóż np. Vitarka albo Samurai

Drodzi forumowicze wiem też ze za 300 tys można kupić Tomcat-a

http://www.youtube.com/watch?v=souczXowM3A

atbis , może nie tym razem - faktycznie MONOPOLY to był grzech zaniedbania !!!! a mogła być promocja miasta za darmo . Niby nic , a i tak się nie chciało wykonać choć tego minimalnego ruchu w kierunku rozreklamowania Łomży .

słuszna konkluzja , ale tak to piszą tylko frustraci , którzy nie kochają swojego miasta . Są ludzie i taborety !!!!!!!!!!!

Witam
... do rzeczy...
"Poczujmy się współgospodarzami Łomży" - przy naszych realiach (dokładnie - obsługa klientów w budżetówce, sami kawosze, kawa od rana do 15, przepraszam za sarkazm) widzę same KOSZTY....
"To od nas samych mieszkańców wiele zależy" - wszyscy wiemy, nie ma nic za darmo, na wszystkim trzeba wyjść przynajmniej bez strat. W Łomży są osoby, które chcą zainwestować, ale ... Na szybko, pewien Łomżyniak chce zorganizować "koncertowy" wieczór, chce zaprosić lokalne zespoły/kapele ludowe (grają za darmo, ewentualnie koszty bieżące, dojazd, opierunek itp.), lokalnych artystów (malarzy, rzeźbiarzy, lokalnych "cudotwórców") oni zarabiają z tego co sprzedają + opłata za miejsce do samoprezentacji, ogródki piwne - opłata za miejsce do samo prezentacji, jeżeli władze miasta by chciały to promocja własnego folkloru - muzea itp., zaproszenie "gwiazd" polskiej estrady, powiedzmy trzy/cztery zespoły pokroju liderzy X-faktor, mam talent, idol - koszt powiedzmy 20000, + zysk sponsorzy (najlepiej płacą telekomy, promocja lokalnego przemysłu), inne koszty 5000-7000 (sprzątanie, energia elektryczna, obsługa). Planowany zysk - 0-2500, w wyliczeniu nie wzięto kosztów wynajęcia placu - Muszla, St. Rynek, Strzelnica....

Problem jest taki - zapytajcie "Miasta" (Ratusz), spółdzielni mieszkaniowej, MOSiR jaki jest koszt wynajęcia placu. Im to leży (głęboko) bo Oni i bez tego rodzaju imprez i tak mają co robić, a taki temat to tylko problemy dla straży miejskiej, policji, ludzi starszych .....
Dodam, że Pan Prezez zadłużonego, niedochodowego, kosztownego MOSiR (dotyczy ŁKS'u) zarabia prawie 100000 zł rocznie.
Ogólnie gdzie byś się nie zgłosił to doły i kłody.
Gdzie tu promocja, lokalny interes.

To tak w wielkim skrócie...
Pozdrawiam

Zgoda , ale czy tak musi być ???

Naciskajmy na Ratusz , niech wezmą się do roboty !!!!!!!!!!!!

To moze my im pomożemy ???
Jeśli chodzi o tor to niech tylko dadzą zgode a my juz reszte zrobimy

"niech tylko dadzą zgode" - powiedział Zbychu.
Zgodę, za ile?
Dodam, że tym miejscem (dawna targowica - manhattan) od dawna interesują się miejscowe OSK (Ośrodki szkolenia Kierowców) i jakoś ziemia ugorem leży, a plac w PKS'ie po 5 zł per godzina. Trochę remonu i kasa jak znalazł.
Kolejny przypadek przedsiębiorczości łomżyńskiej władzy - po co Nam dodatkowe kłopoty?
Jak powiedział Pan Korwin tylko nie przeszkadzać, a gospodarka pokaże w którą stronę "iść".
Miłego dnia

myślenie i spojrzenie na takie sprawy urzędnika (ratuszowego) pomijając nawet partyjniactwo jest inne niż przeciętnego mieszkańca, taki osobnik o godzinie 7:30 staje się całkowicie kimś innym, a przy podjęciu decyzji dochodzi do niej okrężną drogą utrudniając życie innym.

Popieram każdą inicjatywę na rzecz tego miasta !!!

Zbychu , a nie wystarczy jedna fota ???????????

To tylko utrudnia przeglądanie tematu !!!!! Zaśmieca i rozmydla post !!!

No jedną mam ......

pawelznavary jezdzi do ełku

bo jego wsciekla stara z nerwica tam sie wyprowadza

buduja bude dla suki starej pawelka

łańcuch kupili teraz matke pawła przyczepia do budy i będzie jazda

:)smieszne

czarnasukaczarna/użytkownikanazwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czytaliście PS: - NO COMMENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wypad !!!

zezowate szczęscie Ten co się urodzi okrągły nie umrze kwadratowy czarnasukaczarna taka jest i taka umrze

A ja proponuję zacząć z powrotem chodzić na ŁKS. W drużynie gra większość wychowanków. Wygraliśmy IV ligę 7 kolejek przed jej końcem. Wracamy powolutku na miejsce w którym już byliśmy. Nasi chłopcy potrzebują wsparcia. Najbliższy i za razem ostatni mecz ligowy w tym sezonie w tą sobotę o godzinie 12.00. Będzie wręczenie pucharu za wygranie IV ligi. Spotykamy się na stadionie.

GŁOSUJEMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W środę 08.06.2011 w godzinach popołudniowych na rogatkach Łomży miała miejsce akcja promocyjna , promująca Międzynarodowy Festiwal Teatru „ Walizka”. Studenci wolontariusze
oraz doradca Prezydenta ds. promocji Jacek Babiel ubrani w czerwone T-Shirt-y z logo ŁOMŻY rozdawali przejeżdżającym kierowcom ulotki z programem festiwalu .

Może to i drobiazg , ale dobre i to . Życie składa się z drobiazgów . Podobno cała akcja kosztowała ok. 100 zł . Mała inwestycja finansowa – trochę dobrych chęci , społeczne poparcie i już mamy promocję .

Dla wiecznych malkontentów – lepiej coś robić niż tylko krytykować i narzekać .

Nic wielkiego a jednak coś drgnęło . Drobny kroczek we właściwym kierunku , władze miasta
chyba powoli się budzą . Dobrze , że urzędnicy ruszyli tyłki , opuścili swoje wygodne gabinety i wyszli do ludzi .

Popierajmy nawet i te małe , drobne inicjatywy służące Łomży !!!!!!!
Zobaczymy co będzie dalej ?????

Dziś każdy obywatel Łomży musi wypić 10 browarów
Zjednoczmy się pod hasłem "Razem dla Łomży"

W sobotę 11.06 2011 , akcja " I LOVE NAREW - Razem zrobimy więcej " ,
sprzątanie Narwi i okolic .

Więcej info na portalu - naszelowiska.pl

Spotykamy się o 8.00 na plaży miejskiej .!!!

Ja mogę przyjechać busem :-)
Będzie gdzie śmieci pakować .....

No to nie obiecuj tylko przyjedż !!!

Zobaczymy czy tylko potrafisz komentować i wstawiać puste "gatki ", czy też
jesteś gotów coś zrobić dla swojego miasta ?
Liczy się każda para rąk . Będziesz miał okazję się wykazać , jaki to z Ciebie lokalny patriota .

Akcja nas przerosła ! Tłumów to tam nie było . Pół setki narodu , to chyba niedużo jak na Łomżę ?

Czyżby wszystko nam już zobojętniało ?
Zaraz będą się tłumaczyć , że tak i owszem chciałem/am ale nie mogłem/am , coś mi wypadło . Jedna , dwie , trzy osoby - zgoda , ale reszta ? Przyjdzie lato , będą narzekać , że plaża brudna , woda pełna nieczystości , a tym czasem
to siedzą całymi dniami i nocami przed kompem szukając spełnienia w wirtualnym życiu . Tu to mają dużo do powiedzenia a w realu ?
Czekajmy cudu , albo może zrobią to za nas inni .

DZIECI INTERNETU !!!

Druga sprawa . akcja - Plac zabaw dla Łomży

http://100latnivea.pl/glosowanie/plac/147

Na początku słomiany zapał , a co teraz ? Też nam się nie chce ?
Zgoda , były problemy ze stroną , serwer nie działał prawidłowo , ale i tak rezultaty były mizerne . Można sprawdzić wyniki , Łomża wypadała słabiutko , daleko man było do czołówki .
W poniedziałek 13.06.2011 serwer ma ruszyć , można się zalogować i zagłosować .

Zróbmy coś RAZEM dla ŁOMŻY !!!

sorry
- nie dużo ........

nie działa strona :-(

Ech....zezowate szczęście, nie sądzisz, ze gdyby ten wątek miał tytuł "Razem przeciw Łomży" nie spadłby tak szybko. Zaraz posypałyby się narzekania, biadolenia i porady, żeby uciekać z tego miasta, przynajmniej ze 100 postów, a tak... Cisza w eterze ;-)

.. frotka ,ludzie potrafią tylko biadolić , zero działania . Dużo by chcieli i wymagali od innych , sami nie dając nic w zamian . To miasto pogrążone jest w marażmie , trzeba obudzić go z letargu . Miasto jest piękne , tylko mieszkańcy zobojętnieli już na wszystko .
Trzeba coś z tym zrobić . Więcej optymizmu !

zezowate szczęscie:
ale przynajmniej w Łomży jest gdzie pracować :) to jest +

Ludzie ruszcie się !
ŁOMŻA na 149 miejscu , 278 głosów . Dla porównania lider klasyfikacji
Czarny Bór - 2585 głosów .

http://www.100latnivea.pl/glosowanie/rejestracja

Wygrajmy plac zabaw dla Łomży .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org