wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Klimatyzacja

Witam
Patrzyłem na wcześniejsze tematy z tym związane ,ale są dosyć stare .
Chodzi mi o sprawdzenie układu klimatyzacji w aucie (osobowym)
nabijam już 3 raz ,pojeżdżę około 2 tygodni i klima przestaje działać ,podejrzewam że jest gdzieś malutki wyciek ,musi być nie wielki bo przez 2 tygodnie działa ,a tam jest trochę atmosfer .
Także jeśli możecie to polećcie mi kogoś kto potrafił by sprawdzić i w końcu powiedzieć co trzeba wymienić ,albo naprawić :(

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Klimatyzacja

to nie sprawdzales szczelnosci tylko nabijales 3 razy ? ; )

to masz dziurawą chłodnice od klimy najprawdopodobniej w za wentylatorem ja za sprawdzanie szczelności zapłaciłem 60 zł

a miał być kolekcjoner............

ja miałam tak samo, nabiłam klime po zimie, pojeździłam ze 2 tyg i przestało chłodzic. okazało się że w chłodnicy jest jakaś maleńka dziurka i ten płyn powoli sobie wyciekał. a tam gdzie nabijałeś klime, to nie mogłeś poprosić o sprawdzenie szczelności?

Jedź do Piątnicy - firma Maxus - sprawdzą, naprawią i napełnią i zapomnisz o problemie.

Jaki jest w tej chwili koszt napełnienia klimatyzacji ? Czy jest to stała cena do każdego auta czy inne auto inna cena ? Jaki jest mniejwięcej koszt napełnienia jej w bmw e34 ?

koszt jest uzależniony od ilości czynnika w układzie

A więc dwa lata temu miałam nabitą klime na krasce niby sprawdzili szczelność po tyg może dwóch wyciekł płyn więc zdecydowaliśmy się na zostawienie auta rok temu w piątnicy u Pana którego poinformowałam że coś jest nie tak po płyn wycieka pytał gdzie więc wytłumaczyłam gdzie ten płyn sie pojawił i prosiłam o dokładne sprawdzenie azotem pod ciśnieniem w razie nie szczelności żeby zrobił to co powinien i nabił
No więc zadzwonił do mnie że auto zrobione do odbioru no to super sobie myślę znalazł się Pan który zrobił i bedzie spokój pojechałam odebrać auto mówi że jakaś uszczelka przepuszczała ale wymienił koszt 50zł plus nabicie i jest wszystko w porządku ja pytam czy na pewno on mówi tak na pewno . Rozczarowanie pojawiło się na drugi dzień zajrzałam pod maskę czy nic nie wycieka i nie pojawia się zielony płyn Płyn pojawił się w tym samym miejscu co i wcześniej zadzwoniłam do niego kazał przyjechać pojechałam i mówi że widocznie chłodnica przetarta wkurzyłam sie bo prosiłam o porządne sprawdzenie żeby nie było nie przyjemności i darme wywalanie pieniędzy . Jego słowa - żebym kupiła chłodnice wymieni i za pół ceny nabije klimę Podziękowałam temu Panu i więcej w Piątnicy mnie nie zobaczy ..
Jak się tłumaczy o co chodzi i się zostawia auto na dwa dni to się oczekuje zrobienia dobrej roboty za którą się płaci nie małe pieniądze a nie wywala w błoto

Mniej więcej koszt wynosi 200zł

<a href="http://www.testeromania.pl/2011/06/02/odgrzybianie-klimatyzacji/"> klimatyzacja </a>

http://www.testeromania.pl/2011/06/02/odgrzybianie-klimatyzacji/

Najlepiej tlenem sprawdzać .

Ja robiłem klimę u chrostowskich na sikorskiego pojechałem i powiedziałem po prostu że nie działa i chcę aby zrobili. jak odbierałem auto to powiedzieli że instalacja była nieszczelna ale już zrobili i napełnili freonem i już jest ok.Zapłaciłem ok 300zł jak dobrze pamiętam bo to było w zeszłem roku ale klima chodzi bez zarzutu.

Fajnie że umie ktoś dziurę w klimie załatać, a nie tylko wymienia. Ja też jak pierwszy raz po kupnie samochodu byłem u takiego co najpierw napełnił azotem, później za kilka dni sprawdził ciśnienie czy nie ucieka.Wtedy dopiero napełnił automatem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org