Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gaz w samochodach |
Czy gaz w audi z turbo? Nie straci na mocy? Nie bedzie sie psul ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gaz w samochodach |
Czy gaz w audi to zależy od Ciebie. Jakie Audi i jaki silnik masz? Jaka turbina? Żaby nie grzała się przy większych obrotach bo jak wiadomo gaz ma większą temp spalania. Na mocy myślę że straci chociażby ze względu na kaloryczność benzyny i gazu. A co do psucia to wszystko się psuje:P Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
tylko jak gaz to juz sekwencja na dobrym osprzecie, a nie jakies stare instalacje oczywiscie
|
|
chaos1 miałem ten sam dylemat co ty w tamtym roku. Powiem ci tak zakladaj i nie słuchaj pseudo fachowców którzy mówią o psuciu się silników pamiętaj tylko zmianie filtru gazu,świecach itp. jak we wszystkich samochodach regularna wymiana a i oczywiście zakładaj u dobrych gazowników którzy mają doświadczenie i pojęcie a będziesz zadowolony jak ja z jazdy o połowę taniej. A co do straty mocy silnika to napewno jakaś jest ale myślę że nie odczujesz nawet tego bo ja nie. Pozdrawiam.
|
|
na prawde odczuwalne straty mocy byly przy instalacjach starego typu, gdzie byly jakies glupie przeplywki itp. Dlatego powtorze, tylko sekwencja
|
|
Mimo że sekwencja i tak praca silnika jest inna. Na sekwencji samochód chodzi w miare dobrze i napewno nie jest to taki chłam jak zwykłe instalacje ale benzyna to benzyna i nikt mi nie wmówe że nie! Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
Jak to się mawia stać na konia stać na bat... ehh gazować audi w turbo toż to kara boża :/
|
|
1.8t 2003 hm hm? ?
|
|
hymm A3 ?, ja osobiście był bym na nie... no ale jak uważasz kwestia gustu bo ja akurat gazu nie uważam ale to tylko moje zdanie
|
|
nie uwazasz gazu boś głupi. Większośc tych na nie w dupie była gówno widziała i nigdy nie jeżdziła samochodem z nowoczesna instalacją gazową. Nikt frajerów nie zmusza do zakładania nowoczesnych instalacji gazowych. A co tam lubicie się postawić i szarpnąc na tankowanie baku benzyna za 20 złotych a potem dzika upojna jazda gratem po ulicach miasta. Riposta
|
|
Zbyt dobrych opinii o tym silniku nie słyszałem 1.8T. Zakładaj u dobrych gazowników gaz, nie powinno być problemu. Ja jeżdzę już 7 lat na gazie i jestem zadowolony.
|
|
Witam Słuchaj kolegi Janusz kos on ma racje zakładaj smiało sekwencje i Bedzie OK ja mam tako samo 1.8T 2000 r i zakładałem juz poł roku temu instalacje u kubusia w piatnicy i wszystko oki smiga delikatny spadek mocy mało odczuwalny ale i tak jest spoko ;-) pozdrawiam
|
|
Riposta nie bądź ty taki mądry może to ty nigdzie nie byleś i nic nie widziałeś a tak na uboczu nie piszemy tu o nowoczesnym samochodzie z nowoczesna instalacja... a poza tym mam taka robotę ze jezdzilem praktycznie kazdym samochodem sam mam 330 i gazu nigdy nie wąchnie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |