Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ALLEGRO - CZY ROBICIE ZAKUPY NA ALLEGRO? |
Moi Drodzy, napiszcie czy robicie zakupy na allegro, jaki jest motyw kupowania w serwisie, co kupujecie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ALLEGRO - CZY ROBICIE ZAKUPY NA ALLEGRO? |
pewnie, kupuję wszystko co mi trzeba nie płacąc naszym łomżyńskim złodziejom w sklepach 150% ceny rynkowej ;)
|
|
Kupuję jak najbardziej na allegro , wszystko ....to czego potrzebuje , czasami nawet taniej wychodzi z przesyłką niż w sklepie , oczywiście jest minus ,że nie można zobaczyć ,dotknąć itp ,ale jak widzę coś w sklepie i taniej jest na allegro to kupuje :) Oczywiście trzeba czytać opinie innych kupujących o sprzedawcy ,jeżeli ma same pozytywne komentarze to nie ma czego się bać ;)
|
|
kupuje. Praktycznie wszystko poza codzienna spozywka :) wszystko zalezy od tego jak szybko musze cos miec, bo czasami trzeba sie przejsc do sklepu i przeplacic.
|
|
Kupuję na allegro tylko i wyłącznie rzeczy niedostępne w Łomży.
|
|
Ostatnio kupilam kremik dla dziecka, ktory w aptece kosztuje 30zl, a ja z przesylka zplacilam 20zl. Moze roznica niewielka, ale przy czestszym kupowaniu robi sie cos. Gorzej jest z ubraniami, bo najczesciej pochadza z ciuchlandow i sa w kiepskim stanie. Kiedys mozna bylko spotkac prawdziwe okazje, teraz jest samo barachlo, duzo sie trzeba natrudzic zeby znalezc cos konkretnego. jest cale mnostwo sprzedawcow ktorzy kupuja za 1zl, a sprzedaja za 20
|
|
Ja kupuje głównie sprzęt, jak chce coś obejrzeć to ide do sklepu pozniej robię zakup. Nigdy nie kupię ubrania ze względu na to ze musi być wygodne. Wpierw czytam komentarze i z jakiego okresu one są, staram dowiedziec sie czy dotycza mojego przedmiotu. Pozdrawiam
|
|
kupuję i to bardzo często ;) opłaca się
|
|
co to jest allegro?
|
|
Allegro to jest takie małe zwierzątko z dużymi uszami
|
|
jasne ze kupuje i Tobie również polecam
|
|
motyw? Cena przede wszysctkim, na drugim miejscu wygoda;)
|
|
Ja również kupuję ubrania - też, czasami używanie tzw perełki czyli duże marki za małą cenę, w Łomżyńskich sklepikach szajs , a ceny szokujące.
|
|
Zdarzyło sie i mi kilka rzeczy kupić , miałem trochę problemów bo to człowiek juz wiekowy , nie dowidzi i nie dosłyszy ale jakos poszło i nie jest źle kupuję coraz częściej :)
|
|
w białostockich galeriach jeszcze drożej... w ogóle w galeriach jest drożej, a na allegro można kupić za małe sandały czy majtki za duże... bzzzy ty to podjebki kupujesz i myślisz jakie tanie markowe rzeczy wow...
|
|
No tak Donald... Jak nie wiesz że istnieją cm... to za małe albo za duże kupujesz... POWIAŁO INTELIGENCJĄ
|
|
DONALD MA RACJĘ
|
|
Ja tam zawsze kupuję i jestem zadowolona. Wszystko tak jak należy, ale zawsze przed zakupem sprawdzenie sprzedającego, wymierzenie, chwila zastanowy .... i tyle.
|
|
poza tym jak za male to macie mozliwosc zwrotu przy wysylce, wiec takie argumenty to o kant d**. Co do ubran markowe/niemarkowe to najczesciej kupuje sie ubrania ze stanow albo anglii, gdzie kosztuja grosze, nie to co u nas.
|
|
ja też i jestem ogólnie za zakupami w internecie nie tylko allegro a towar kurierem masz na drugi dzień
|
|
Pewnie że kupuję:kosmetyki,buty, biżuterię,książki,torby.Kilka razy kupiłam tez ubrania i drobiazgi do wystroju wnętrza.
|
|
też kupuję ;)i czasami naprawdę warto.chociaż raz zostałam oszukana ale już się to wyjaśniło ;)
|
|
teraz co raz mniej się opłaca kupować na allegro, cena przesyłki często przewyższa zakupioną rzecz. jeśli poszukiwany przedmiot jest nowy to przez ceneo warto sprawdzić czy nie będzie tainej w sklepie internetowym, mi parę razy się zdarzyło, że nawet 30-50zł taniej wyszło. Poza tym nie kupuję na allegro kosmetyków i perfum - zbyt wiele podróbek
|
|
P.A. a kto za zwrotną wysyłkę płaci? dodatkowe koszty... widać że zawsze kalesony zamówione tobie pasowały i nie musiałaś zwracać...
|
|
Czyli w Łomszyńskich sklepikach jak kupujesz gacie to idziesz do przebieralni i przymierzasz na dupsko ? a pani przy kasie jeszcze ci doradza żebyś wziął czerwone gacie lub kalesony ? Allegro to tylko serwis oni mają wszystko gdzieś ważne żebyś płacił za wystawienie przedmiotu a dużo zależy od ludzi sprzedających czy wcisną ci bajer i dostaniesz przedmiot taki jak byś chciał i od kupujących bo są ludzie którym nie wiadomo jak było by im dogodzić to i tak będzie źle
|
|
Tak sobie mysl.... śLeDcZy tylko że ta Pani za wciskanie ma niezłą marżę za te gacie na dupsku twym !!! Np dajmy taki TRAFIC z ul Długiej w Łomży, nikt nawet nie ma pojęcia ile sie zarabia na tych chińskich ciuszkach... 400% 500%, a laski nie zjedzą a kupią.
|
|
śLeDcZy, to że komentujesz co napisałem świadczy tylko o twoim intelekcie, bo sobie jaja robie...
|
|
Donald jak kupujesz u niepewnego sprzedawcy to placisz za przesylke. Ja kupujac nawet pralke, ktora okazala sie wadliwa, odeslalem ja na koszt sprzedawcy, ktory po naprawie jakiejs pierdolki odeslal mi ja na wlasny koszt. Policzmy kuriera i za glupia wysylke w jedna i druga strone masz 50zl. Wszystko zalezy od kogo kupujesz, ja mam swoich sprzedawcow, a biorac od obcych dokladnie wszystko sprawdzam. I na twoje nieszczescie nigdy nie nosilem kaleson i tak wyszlo, ze jestem facetem haha
|
|
P.A, mam kilkaset zakupów na allegro, kilka razy odsyłałem i zawsze za swoje, bo to standard. Może za pralkę koszty pokrywa sprzedający ze względu na wielkość zakupu, ale zapewniam że za kalesony, majtki czy wibrator kosztów zwrotu nikt ci nie pokryje, bo by się to nikomu tam nie opłacało, za te tanie barachło.
|
|
ja na okrągło na allegro kupuje
|
|
kalesony i wibrator... Dziwne ludzi perwersje jaraja...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |