Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
śmieszny klub i jego kibice |
W dzisiejszym dniu wioska o nazwie zambrów jak wiadomo awansowała do 2ligi co należy podkreślić na 1 ze stron sportowych wyczytałem o tym jakich to oni mają wspaniałych kibiców 100osób w młynie itd dopingowali sobie cały mecz ich sprawa ale uważam że gdy większość ekip solidaryzuje się w proteście przeciw wiadomo komu dopingowanie jest śmieszne ale na wioskach mają swój styl i kulturę Jedyne co dobre w ich awansie jest to że przyjadą do zambrowa ekipy takie jak stałówka stomil olsztyn resovia czy też wisła płock i pokażą tym super kibicom jak powinni zachowywać się kibice a nie ekipa 1 meczu cudem zebrana bo były dni zambrowa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: śmieszny klub i jego kibice |
Po pierwsze, zazdrość ludzką rzeczą. Po drugie powiedz mi kiedy u was ostatnio było 1000 osób na meczu? Po trzecie, w Zambrowie właściwie od roku 2003, oprócz sezonu 2008/2009 nie było zorganizowanego dopingu, więc nie było komu się solidaryzować z kibicami. Po czwarte to dopiero drugi mecz z dopingiem na Olimpii, dużo się działo w tym czasie, złych i dobrych rzeczy, nie ważne, ważne, że kibice wrócili. Większość kibiców to młodzi chłopacy w wieku od 15-18 lat wspierani przez kilku dwudziesto i dwudziesto paro latków. I ostatnia rzecz, ale to już absolutnie moja prywatna opinia: Legia i Lech narobiły wiochy, szczególnie Legia w kilku meczach w tym sezonie, oba dostały zasłużoną karę, nie widze sensu, zeby ich wspierać i płakać nad ich losem. Fakt, że potem reszcie ekip oberwalo się rykoszetem od Tuska, ale to taka właściwie przestroga, bardziej dla prezesów klubów, że za każdy głupi incydent(tj: rasistowskie hasla, race rzucane na boisko itp) bedą zamykane stadiony. A doping Olimpii byl potrzebny to pierwszy, historyczny awans do II ligi, największy sukces w historii tego klubu. A ekipa ok 100 kibiców w młynie nie byla przypadkowa(na 3 sektor mieli darmowy wstęp tylko ludzie z szalami), na forum Olimpii od dawna wrzało, chłopaki czują potrzebę dopingowania swojego klubu i brawa im za to.
|
|
Kolejna rzecz. "Śmieszny klub"? Ten klub jest od kilku lat konsekwentnie budowany na 2 ligą, rozwija się harmonijnie i spokojnie tak jak i całe miasto(wiocha?). Ten jeszcze 3 ligowy klub miał budżet na poziomie okolo 800 tys. zł, prawdopodbnie od kolejnego sezonu pozyska nowego, dużego sponsora (Mlekovita?). Teraz należy tylko utrzymać obecną kadrę i wzmocnić kilkoma doświadczonymi zawodnikami i spokojnie się utrzymywać w 2 lidze a może za kilka lat powalczyć o awans do pierwszej. Tak więc Łomżo! Ogarnijcie najpierw swoją wiochę a potem patrzcie na innych! Bo narazie to co się u was dzieje to syf i malaria (15 lat budowania galeri-> śmiech). Nie długo się okaże że wam ona wogóle nie jest potrzebna, bo przecież inwestorzy upatrują przyszlych klientów także w mieszkańcach Zambrowa, a jak wiadomo, galeria w Zambrowie się buduję (niewielka prawdopodbnie ok 16 tys m2 ale nieźle skomercjalizowana), Centrum Kultury w ktorym będzie m.in nowoczesne kino 3D. A więc zapraszamy od nowego roku do "wiochy" na zakupy do galerii i seans kinowy w 3D bo u was jeszcze długo tego nie będzie. Pozdrówka z "wiochy" :)
|
|
Aha i bym zapomniał. Na mecze 2 ligi też zapraszamy, prawdopodbnie też dopiero od przyszlego roku bo jak wiadomo w Zambrowie modernizują stadion, oraz zapraszamy na zambrowską pływalnie, żeby się zrelaksować i uspokoić nerwy po meczu, w którym "wiocha" znów wygra, gdy tymczasem metropolitarny, 3-letni ŁKS 1926 będzie gdzieś w środku tabeli 3 ligi walcząc z takimi potęgami jak Start Działdowo, Warmia Grajewo czy Zatoka Braniewo. Powodzenia!
|
|
AVE Zambrów !!!!!!! :)
|
|
lukasz432 to ty żalosny jesteś i tobie podobni kibice Podlaska policja rozbiła kolejną grupę trudniącą się czerpaniem zysków z nierządu. Gang działał w jednym z pensjonatów w Łomży (woj. podlaskie). Pięciu osobom postawiono zarzuty, dwie z nich zostały aresztowane na trzy miesiące. http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,15-latka-musiala-uprawiac-seks-kibice-zarobili-na-niej-fortune,wid,13447024,wiadomosc.html
|
|
Żałosne jest to łomżyńskie poczucie wyższości nad innymi miejscowościami, nawet nad Białymstokiem(bo przecież prawie 300 lat młodszy), a prawda jest taka, że niestety różnicie się od Zambrowa czy Grajewa tylko liczbą ludności, wyższą szkołą (i to o wątpliwym poziomie nauczania) i paroma dwupasmówkami.
|
|
Łomża również to wieś nie ma o czym gadać ;-) o Warszawie można mówić ''miasto'' a tu to co ? Ośrodek zdrowia i dom kultury jest ? jest ,kino i bajorko jest ? jest no więc nie potrzeba na wsi oddychajmy " świeżym " powietrzem i zrelaksujmy się ;-)
|
|
|
Pomachamy. Flagami i szalami też sobie pomachamy, nawet pośpiewamy. A wy sobie piknikujcie w czarnych bluzach dalej. Powodzonka w 3 lidze, moze się utrzymacie :)
|
|
Maro1234 ja nie wiem czy większość waszych szalików gdzies u nas w piwnicach nie leży :) do ŁKSu wam brakuje lata swietlne od lat 90 my się rozwijalismy wy niestety nie dozobaczenia na kibicowskim szlaku Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Maro1234 całe szczescie ze nie kazdy ma taka manie wyzszosci, co tu duzo pisac lomza staje sie zasciankiem regionu i zostalo tylko patrzec i zazdroscic jak inne miasta coraz bardziej sie rozwijaja, a tutaj wszystko stoi w miejscu
|
|
Co się rozwijało od lat 90? Ruch kibicowski? Nie, żebym się czepiał ale do tego 2003 roku ekipa ZKS-u była na równym poziomie z ekipą łomżyńską. Klub się rozwijał? To ja dziękuję za taki rozwój, od 2 czy 3 lat macie nowy twór bez historii pt ŁKS 1926, bo wcześniejszy wam niestety upadł. Miasto się rozwijało? Ja bym powiedział, że owszem rozwijało się, ale dopóki istniało województwo łomżyńskie. Bo tak od 1999 nic u was się gospodarczo nie działo i nie dzieje dalej. Jedyne co u was się bardzo dobrze rozwija od lat 90 to papier toaletowy :) macie o 40 tyś więcej pośladków. PS Jak to jest zabrać szalik 13- latkowi? :)
|
|
HokusPokus co to za roznica ile klub istnieje- patrz na jego wyniki, a patrzac na ŁKS to zal d.e sciska he he..... pozdrawiam zambrow i ludzi otwartych na innych,a nie zapatrzonych w siebie i w swoj malenki zasrany swiat
|
|
Idź pajacu spać i ogarnij. Nie takie ekipy po niskich ligach się tułały. Przykład Lechia gdzie wyprowadzili ją właśnie kibice. I co myślisz łbie że Lechia w IV lidze była niczym a Warta Poznań czy jakiś Tur Turek Pierdziszewo to było coś bo II liga... I poczytaj ile klubów upadło i zostały założone nowe stowarzyszenia więc nie prowokuj tekstami o tworze bez historii. Gratuluje awansu i do zobaczenia na kibicowskim szlaku. Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
Po pierwsze inwektywy sobie odpuść, jak chcesz mnie pocisnąć, to pociśnij merytorycznie i intelektualnie, więc osobiste wycieczki sobie daruj. I czy coś mówiłem o tym, że wy będąc w 3 czy 4 lidze jesteście niczym? Po prostu przy obecnym zarządzaniu, wsparciu miasta, budżecie i poziomie sportowym 3 liga to dla was maks. Okej ekipę macie solidną, nikt tego nie kwestionuje, pokaż mi w której mojej wypowiedzi to zasugerowalem? A tak wogóle to: Łomża to nie Gdańsk ŁKS to nie Lechia A upadek to upadek. I także gratuluję wam awansu.
|
|
A tak wogóle to przeczytaj wątek od początku ze zrozumieniem. Tematem przewodnim był "Rozwój miast Łomża i Zambrów i ich klubów piłkarskich. Podobieństwa i różnice." A nie którzy kibice są lepsi i kto ma lepszą ekipę.
|
|
Tak więc uważam że ŁKS tak czy siak więcej osiągnął niż Zambrów, ŁKS 1926 nie jest nowym tworem tylko klubem który zmienił nazwe tak jak większość w Polsce. Zobaczysz jak zlecicie z II ligi Ty nie przeżyjesz nigdy jak to jest wygrywać z Lechią,Arką czy Polonią Warszawa nie poczujesz atmosfery 4000 tysięcy Łomżyniaków dopigujących ŁKS albo meczu derbowego z Jagiellonią niestety, a ktoś kto mówi że miasto sie nie rozwija jako Łomża to jest chyba albo z Zambrowa albo jakiś slepy. Wszyscy by chcieli odrazu najlepiej lotnisko 9 galerii i bulwary przez cała linie brzegową Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Poczytaj pajacu z wioski Zambrów co kibicowska Polska pisze o Waszym zapleśniałym klubiku i takich że kibicach: http://www.90minut.pl/news/158/news1580179-Olimpia-Zambrow-awansowala-do-II-ligi.html
|
|
Łomżyński Klub Sportowy 1926 Łomża Data założenia: 15 czerwca 2010 Barwy: biało-czerwone to z 90minut.pl Nie przeżyję niestety, wszystkie te kluby wróciły na należne im miejsce i prędko Olimpia Zambrów z nimi nie zagra, być może nigdy. Nie poczuję atmosfery kilku tysięcy dopingujących Zambrowiaków, bo nie ma do tego warunków (stadion będzie mieścił 999 krzesełek). Nie poczuję tego i nie przeżyję, ale potrafię sobie wyobrazić Zambrowiaków prowadzących super doping i oprawę na meczu z Wisłą Płock, Motorem Lublin czy Resovią. I potrafię to docenić. A teraz wymień jakieś inwestycje, czy cokolwiek co by wskazywało na rozwój Łomży? Wymienić ci co się dzieje w tej wsi zabitej dechami o nazwie Zambrów? -obwodnica -galeria -centrum hotelowo-usługowe -remont dróg miejskich -wyznaczona strefa inwestycyjna -i szereg innych większych i mniejszych inwestycji prywatnych i miejskich
|
|
Kibicowska polska, boże... Paru 15 latków z gimnazjum się wypowiedziało i od razu kibicowska polska. Spokojnie za parę lat i Olimpia Zambrów nie będzie anonimowym klubikiem. Tym bardziej, że tak jak mówię Olimpia ma zaplecze finansowe i sportowe, a także niedługo niezłą infrastrukturę, by grać w 2 lidze. A być może będzie stać Olimpię na to by za parę lat powalczyć o awans do 1 ligi i być może tam spędzi też kilka sezonów.
|
|
Na Olimpii Zambrów nie doswiadczyłem nigdy atmosfery jedyne co to potrafiliscie sie zebrac chłopakami z szerokich spodniach na meczach z nami, co nie zawsze dobrze dla was wychodziło :) Nigdy nie było super dopingu o oprawach nie wspominając ( wogóle jakies były ?) www.lks.4lomza.pl galeria prosze pooglądaj sobie :) 90minut.pl to nie jest dobre źródło informacji i były już nieraz do nich wysyłane maile z całą sytuacją Wybacz kolego ale na tych wszelkich planach itp się nie znam ale z tego co mi wiadomo Via Baltica będzie równocześnie obwodnicą Łomży - 2 galerie handlowe -Jakies tam miejskie centrum kultury hala sportowa oraz szereg innych mniejszych i większych inwestycji może ktoś kto jest bardziej w temacie opisze Ci plany sam fakt ze większość Łomżyńskich dróg jest rozkopana Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Apropo twojego drugiego posta Klub Sportowy to kultura,tradycja a przedewszystkim kibice ! i nawet niech ten twój Zambrów gra 10 sezonów w drugiej lidze ale dla wielu to będzie klub typu Nida Pinczów czy Kmita Zabierzów Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Olimpia Zambrów sialalalalalala to stara kur*** sialalallalalalal ;D Tylko ŁKS ŁOMŻA !!!!!!!!!!!
|
|
1.Via Baltica, tak narazie projekt zatwierdzony, ale nawet nie wbito pierwszej łopaty, i nie wiadomo kiedy to nastąpi bo lobby bialostockie jest bardzo silne i tej Via Baltici też prawdopobnie się prędko nie doczekacie. 2. Galerie handlowe miały być 10 lat temu. I co? I nic. Tereny pod te inwestycje nie są nawet ogrodzone i prędko nie będą. Galerii Narew o ile się nie myle cofnięto pozwolenie na budowę, Veneda czeka na decyzję. 3. Centrum Kultury? Faza planów i i projektów. 4. Jaka hala sportowa? Zambrów: - 4 boiska ze sztuczną murawą (2 orliki, boisko przy LO, boisko treningowe Olimpii) - 3 podstawówki z halą sportową - gimnazjum z halą sportowo- widowiskową, połączona z pływalnią - nowoczesna hala sportowo- widowiskowa przy LO - budowa kolejnej nowoczesnej hali sportowej z trybunami przy ZS nr.1 - rozbudowa Zambrowskiego Parku Przemysłowego (kolejne 150 miejsc pracy, łącznie ok 300-350 miejsc razem z istniejącym halami ZPP) Przypominam, że to miasto z 23 tysiącami mieszkańców o powierzchni 19 km2.
|
|
Hokus Pokus, Olimpia to klub z blisko 60 letnią tradycją, z tradycjami także kibicowskimi, które teraz się odradzają. Porównywanie Zabierzowa do Zambrowa trochę jest bez sensu. Zabierzów to 4 tysięczna miejscowość, Pińczów- 11 tys. Oba kluby grają teraz w 3 lidze. To się dzieje, gdy małe kluby mają sporo szczęścia, ale też gdy rozwój klubu nie idzie w parze z osiągnięciami sportowymi. W Olimpii na szczęście, wszystko wydaje się być przemyślane i osiągniecia sportowe idą w parze z rozwojem ZKS-u. I przypomnijcie sobie czasy kiedy graliście w starej 4 lidze. Z Boguskim w składzie. Wtedy dla kibiców Arki Gdynia czy Warty Poznań byliście dla nich równie anonimowi co kibice Sparty Augustów czy Olimpii Zambrów. Pokazaliście swoją klasę na zapleczu ekstraklasy i już nie jesteście anonimowi i brawa wam za to.
|
|
Maro1234 Tak więc proszę, o to lista stworzona na szybko inwestycji w Łomży: Stadion Pływalnia (druga w mieście) Remonty dróg (aktualnie ulica Piłsudskiego) Plany budowy Via Baltica Mylisz się odnośnie braku ogrodzen na placach budowy galerii. Takowe są:) Plany budowy bulwarów na narwią Orlików i boisk ze sztuczną nawierzchnią nawet mi się liczyć nie chce, ale zapewniam, że jest tego dużo więcej niż u Was:) Teatr Lalki i Aktora Państwowa Wyższa szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości jest ciągle rozbudowywana Urząd Celny przy ulicy Poznańskiej Zmodernizowana Oczyszczalnia ścieków Zapewne jest także dużo więcej posunięć, jednak nie chce mi się grzebać w tym wszystkim bo to i tak bez sensu:) A tu masz artykuł z sąsiedniej Ostrołęki odnośnie rozwoju naszego miasta:) Mimo, że Białystok skrupulatnie nam przeszkadza w rozwoju to jednak jakoś sobie radzimy:) Życzę i Wam podobnego rozwoju:) http://www.moja-ostroleka.pl/ostroleka-dzielnica-lomzy,1284408907,arch1288803705.html Loża Szyderców
|
|
@Maro1234 od kiedy to Orlik jest traktowany jako boisko pełnowymiarowe, proszę nie żartuj xD - chcesz się licytować na Orliki i boiska szkolne ? - myślisz, że w Łomży nie ma basenów przy szkołach i hal sportowych (wow macie nawet na jednej trybuny) ? - jeszcze mi powiedz że macie więcej kościołów i rond to padne na twarz xD skoro Zambrów jest taki kozacki to dlaczego podlega pod Łomżę ? wiocha to wiocha i 2 liga nic w tym nie pomoże :P w PL były już eksperymenty z Groclinem :P
|
|
Maro1234, prosze Cię bo na siłę chcesz pokazać jak nie mam racji, ciesze się że z Zambrowa robi się porzadna miescina i nie wyrasta na dobre miejsce dla ludzi, oby cała Polska sie tak zmieniała jednak w kwestiach kibicowskich piłkarskich a może i rozwojowych bo to sa 2 rózne skale które ciężko porównać nie dane nam dyskutować bo jak w pierwszym naprawde wszyscy staraliśmy Ci się udowodnić że jest zupełnie inaczej tak w drugim przypadku ciężko jest to porównywać miszcz jeszcze warto wspomnieć o tym instytucie co budują przy PWSiP, swoją droga tak szybko ten budynek stawiają że szok Łomża leży na Mazowszu !
|
|
|
plus lądowisko:) I tym miłym akcentem życzę wszystkim dobrej nocy:) Loża Szyderców
|
|
Amen. __________________________________ Bo lato jest po to, by kochać, marzyć, śnić.. Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości... ŁKS Łomża!
|
|
Od kiedy Zambrów podlega pod Łomżę? O ile się nie myle to dwa oddzielne powiaty, no chyba, że wy swoją naukę historii Polski zakończyliście na końcu lat 90. Przeczytaj moje ostatnie zdanie. "Przypominam, że to miasto z 23 tysiącami mieszkańców o powierzchni 19 km2." W Łomży Orliki są dwa? Na katyńskiej i Bernatowicza? Hala sportowo-widowiskowa to hala z trybunami, więc są 3, w tym jedna przy gimnazjum, na ok 1000 osób. Basen przy 10? Proszę nie rozśmieszaj mnie bo mnie boli. Nowy basen jest w porządku to przyznam. Szkoła wyższa? Gdzie o przyjęciu decyduje, kto pierwszy złoży świadectwo, znów mnie rozbawiłeś. Oczyszczalnię mamy zmodernizowaną od 2004 roku, ośmieszyłeś się. Za to zgadnij gdzie będą wożone twoje śmieci? Tak pod Zambrów, do jednego z najnowocześniejszych w tej części Polski Zakładu Przetwarzania i Unieszkodliwiania Odpadów. I Zambrów na tobie będzie zarabiał :). Grodzisk Wlkp jest dwa razy mniejszy od Zambrowa.Kolejny bubel. Poza tym Zambrów do ekstraklasy nie aspiruje, bądźmy realistami. I realnie rzecz biorąc jeśli Zambrów to wiocha, to Łomża to po prostu większa wiocha, bez perspektyw i nie mająca nic do zaoferowania przeciętnemu mieszkańcowi Zambrowa. Niestety nie jesteście lokalnym centrum kultury, przemysłu, handlu czy biznesu. Więc tak jak napisałem tam gdzieś wyżej. Za rok zapraszamy Łomżyniaków na zakupy do galerii, seans filmowy 3D w czystym, ciepłym i nowoczesnym kinie, oraz na rundę wiosenną rozgrywek 2 ligi grupy wschodniej. Do zobaczenia :)
|
|
No i nie żebym się znów wymądrzał ale ten most ma też przechodzić przez powiat zambrowski, więc skorzysta na tym i Łomża i Zambrów w równym stopniu, więc znów się nie wybiliście tym. I dziękuje, dobranoc!
|
|
Orliki są conajmniej 3 + 2 bliźniaczopodobne bez opiekunów :) Baseny są 2 (na 10 świeżo wyremontowany) Poza tym cieszę się, że Zambrów szczyci się tym, że spala moje odpady :) Można rzec, że jesteście naszymi śmieciarzami czyt. brudasami. Chwalebne :) Relatywnie rzecz biorąc to jesteście wiochą dla wiochy, czyli wiochą do kwadratu, a więc jesteście w wykładniku wiejskości. I pare galerii tu nie zmieni faktu, rzuć mi danymi statystycznymi: średnia pensja, poziom bezrobocia, wielkość inwestycji przeliczona na jednego mieszkańca i wtedy zacznij kłapać dziobem bo póki co to nic konstruktywnego tu nie przedstawiłeś. A co do uczelni ... to tak owszem ale jest ;) ale tak jest zawsze ... z czasem wzrasta prestiż i założę się że za 20 lat, jeżeli Twoje dzieci odziedziczą intelekt po tatusiu, to będą w podskokach cieszyć się, że dostały się na PWSIiP.
|
|
|
ZAMBRÓW POLERUJE GAŁY :) http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
|
Maro1234 już Cie nie lubie chciałem pogadać z Toba na poziomie :) brzydko zaczełeś pisać ! po pierwsze jak koledzy Ci powiedzieli dobranoc to trzeba było skończyć temat i iść spać-zobacz która godzina ! Wykazujesz sie dobrą znajomoscią miasta Łomża i ogolnie jesteś gosciem na portalu 4lomza.pl więc coś Cię ciągnie do naszej wioski :) bo ja np przez Zambrów tylko przejeżdzam i nawet nie wiem czy istnieje jakas Zambrowska strona tym satyrycznym akcentem chciałbym zakonczyć naszą dyskusje ! ZAMBRÓW JEST NAJLEPSZY MA NAJLEPSZYCH KIBICÓW NAJLEPSZE INWESTYCJE I JUŻ NIEDŁUGO KANDYDATEM NA MIANO STOLICY POLSKI ! ZAMBRÓW RZĄDA DOSTĘPU DO MORZA :-) dobranoc Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Nie, nie spala. Segreguje i utylizuje to raz. Dwa, z Twoim intelektem, coś czuję, że nie długo będziesz w podskokach leciał na PKS i do Zambrowa do pracy w tym zakładzie. Poziom bezrobocia to ok. 14 %, innych danych nie znalazłem, nie wiem czy ktoś takowe prowadzi, oprócz tego znalazłem stare dane z 2002 roku o przeciętnym dochodzie na mieszkańca, ktory wyniósł 1344 zł. Za to strategii rozwoju miasta wynalazłem taki podpunkt: Otworzenie filii szkoły wyższej w Zambrowie. Możliwe, że za 20 lat to twoje dzieci bedą marzyły o studiowaniu w tej wiosce do kwadratu. Może ty mnie zaskoczysz jakimiś danymi statystycznymi?
|
|
Heheh Hokus zaskocze cię. 7 lat tu mieszkałem znam Łomżę i nigdy się nie przekonałem co do tego miasta. Tak kończę już, idę spać dobranoc. Może jeszcze wrócimy do tej dyskusji całkiem milej i na niezlym poziomie. Co do tego rysynku- no comments. Zerowy poziom satyry.
|
|
to nie satyra, to ekipa z waszej TĘCZOWEJ TRYBUNY - ziomków nie kojarzysz ???? http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
Ludzie! O co wam chodzi? Opanujcie się :) Masakra! Polak z Polakiem! Szok!
|
|
W każdym razie, kończąc moje wypociny, chciałem wam przekazać iż jesteście daleko za Suwałkami i Białymstokiem, które rozwijają się szybko i sprawnie, które są lokalnymi centrami handlu, kultury i przemysłu, a wy w całej swej opieszałości, ignorancji i fałszywym poczuci wyższości degradujecie się do poziomów "wiochy" Zambrów, która szybko i skutecznie depcze wam po piętach. Więc nie macie argumentów i podstaw merytorycznych ani ekonomicznych do określania Zambrowa mianem wiochy do kwadratu. Dziękuje i tym razem naprawdę dobranoc. ZAMBRÓW RZĄDA DOSTĘPU DO MORZA :-) Legendarny. Odpisuje na posty, które piszą ludzie inteligentni(nie brakuje tu takich). Twoja inteligencja na poziomie truskawki i żartów na poziomie gimnazjalisty nie pozwalają mi wdawać się z Tobą w merytoryczne dyskuje.
|
|
Ja również pozdrawiam, gdyż jestem tolerancyjny i mam wielu znajomych gejów z Zambrowa. szacun za CO. Jestem z wami. http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
Panie Maro skoro w Zambrowie wszystko macie i tak Wam się mieścina rozwija ,to skąd kompleksy ?
|
|
|
Mieszkałem- czas przeszły dokonany, hehe.
|
|
|
Uczy się w liceum zapewne hahah Bo w zambrowie są tylko 3 orliki i gimnazjum z basenem xD a no i boisko treningowe Olimpii jakże mógłbym zapomnieć
|
|
|
Jeszcze inna ciekawa rzecz : Według danych z roku 2002[2] Zambrów ma obszar 19,02 km², w tym: * użytki rolne: 76% * użytki leśne: 2% 20km metropolia w tym większość to pola , a na tych 22% postawili orliki , basen ,szpital , kilka bloków stadion i bajoro . Cały Zambrów w pigułce
|
|
|
Maro, w Łomży odpady komunalne są teraz zabierane przez firmę SARIA i jest to firma z powiatu szczycieńskiego:) Szydzisz ze szkoły wyższej? Jaką wy macie? Jakie macie szkoły średnie, skoro mnóstwo osób które mają chociaż trochę ambicji przyjeżdżają się uczyć do Nas. Może zamiast budować galerię powinni wam zrobić przyzwoity szpital? Są większe potrzeby. Galeria to problem numer jeden i jeżeli ja miałbym wybierać, to wolałbym drogi, autobusy, uczelnię wyższą która mimo nie najlepszej renomy stale się rozwija i przy tym staje się atrakcyjniejsza. Krytykować możesz oczywiście. Jakoś kompleksy trzeba leczyć. Mamy tu analogiczną sytuacje do Naszej postawy wobec Białegostoku. Możecie mieć sobie to mini galerię, mnie to wisi, wolę poczekać na dwie konkretne. Łomża to miasto w fazie projektów, wiele roboty się tu wykonuje. Nie na pokaz tak jak u Was, że coś się dzieje. W Łomży masz modernizowane od dziesięciu lat MPK a u Was dalej śmigają na ogórkach. Poczekajmy za parę lat, Jesteście 3 ligą jeżeli chodzi o hierarchię miast w województwie, my 2. Tak jak my nie dościgniemy Białegostoku, tak wy chociaż trochę nie zbliżycie się do Nas. Pamiętaj, chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nie. Weź to do serca i zniknij z tego forum:) Loża Szyderców
|
|
Poza tym panie z Zambrowa pisząc galeria handlowa weż to w cudzysłów,bo to przecież taka przenośnia .
|
|
Łomża powierzchnia 32 km2 w tym: *blisko 20 km2 użytków rolnych, lasów, wód (62%) *12 km2 powierzchni terenów osiedlowych i komunikacyjnych (38%) dane z www.lomza.pl i są to dane AKTUALNE, a nie sprzed blisko 10 lat, w ciągu których w Zambrowie infrastruktura drogowa i mieszkaniowa rozwinęła się na tyle, aby te proporcje były zbliżone do tych, które podałem w stosunku do waszej śmiesznej metropolii. Wasza ignorancja boli i to strasznie. Prawda jest taka, że Łomża jest w każdej inwestycji, czy działaniach pro-inwestycyjnych spóźniona w stosunku do Zambrowa. Tym bardziej że wiekszość inwestycji jest podobna, co oznacza podobny poziom rozwoju obu miast. Bo jakie są główne cele rozwoju Łomży? - budowa obwodnicy (plany, projekty, nic konkretnego) - poprawa infarstruktury drogowej w mieście (rozkopane drogi, sami mówiliście) - rozwój handlu (galerie handlowe, każdy wie co się dzieje, pół Polski ma z was polewkę) - rozwój infrastruktury sportowej i rekreacyjnej(stadion macie to fakt, bulwary-melodia przyszłości) - wyznaczenie strefy inwestycyjnej (plany, projekty itd) Porównać do Zambrowa? Okej :) - obwodnica za rok powinna być oddana do użytku - drogi miejskie w większości wyremontowane - HANDEL: Galeria Bem (na półmetku), Tesco, Centrum Handlowe na terenie po byłym kinie, Centrum Hotelowo-Usługowe- z kolejnym supermarketem na parterze(prace wykończeniowe), apartamentowiec z galerią sklepów na parterze(prace wykończeniowe), oraz tuż za szpitalem rozpoczyna się budowa Carrefoura lub Kauflanda nie jestem pewny - kończy się I etap modernizacji stadionu miejskiego - strefa inwestycyjna wyznaczona, uzbrojona, z pełną infrastrukturą(2 firmy już kupiły tereny od miasta), o ZPP już wspominałem A więc tak jak mówiłem: nie macie ani podstaw merytorycznych, ani argumentów ekonomicznych aby nazywać Zambrów wioską zabitą dechami. Prawdopodobnie, gdyby pojawił się artykuł na jakimś łomżynskim portalu porównujący Zambrów i Łomżę, podobny do tego z Ostrołęki, sralibyście pod siebie ze złości. Ze mnie bedziecie mieli polewkę.
|
|
Temat rozpoczął się od krytyki Olimpii Zambrów, na który odpowiedziałem. To wy pierwsi wjechaliście na "wiejski klub z trzeciego świata". Pokazałem wam merytorycznie jak bardzo się mylicie, mówiąc o "śmiesznym klubiku", czy o Zambrowie jako o wiosce zabitej dechami.
|
|
Obwodnica? Póki co używają jej wrony jako pasa startowego. Galeria 8tys km2 to wg Ciebie galeria? 4 kauflandy tyle zajmuja. Baza hotelowo-usługowa? Po co wam te hotele? Kto przyjedzie tam na wypoczynek skoro tam NIC NIE MA? Z naszej Galerii się pół Polski śmieje? Szczerze, wchodziłem na fora na których poruszany był wątek budowy galerii i nie znalazlem nic ośmieszającego. ( No jedynie tu jakiś błędny rycerz z Zambrowa próbuje nawracać na wiarę w wielkość wielkiego Księstwa Zambrowskiego, poprzez szykanę wszystkiego co łomżyńskie.) Kaufland wam budują? Gratulacje. Możemy wam swój oddać. Przejedź się na tereny na których mają być łomżyńskie galerie. Ocienisz wówczas czy nic się nie dzieje. Biorąc pod uwagę wielkość Zambrowa i nałożyć ją na Łomżę, to drogi byśmy mieli wszystkie wyremontowane. Mamy większe miasto i jest tych dróg po prostu więcej, a wiesz jak pracują Polscy drogowcy. Byłem neutralny, myślałem, że jesteś ogarnięty facet. Jesteś śmieszny i masz klapki na oczach. Rozwijajcie się tak dalej to może wam 3ecią parafię założą. Ja cierpliwie czekam na zaplanowane inwestycje w moim ukochanym mieście. Pamiętaj, to co szybko powstaje, jeszcze szybciej upada:) Loża Szyderców
|
|
O klubie już się wypowiedziałem. A odnośnie kibiców, no cóż... Byłem, zobaczyłem więc mydlić oczu mi nie musisz:) Z g.wna bata nie ukręcisz:) Loża Szyderców
|
|
Nie chce mi się już czytać ale chyba nie widziałes bazy MPK w Łomży :) same nowiuśkie autobusy volvo z 10-12 sztuk i te nowe Scanie 21 czy tam 24 sztuki te ogórki gdzies na koncu placu stoją może i masz racje że miasto jest troche spóźnione w swoich inwestycjach ale co poradzisz, najważniejsze że sie ktoś obudził i coś działa Jeszcze piłeś coś do szkół, mówisz że każdy szanujący sie jeździ uczyć się do Zambrowa-panie Maro nie bądź pan smieszny prędzej naliczyłbym Zambrowiaków i okoliczne wsie które jeżdża do Łomży sie uczyć niż na odwrót o ile wogóle ktoś taki jest (może 0,5%/1%) Kwestia Szkoły Wyższej, fakt mamy ich w Łomży aż 3, jednak PWSiP bardzo prężnie sie rozwija i smiem twierdzić że za pare lat będzie szkołą z dobra marką-narazie to jest nowe wszystko się kształtuje Nawet tak z ciekawośći zobacz ile w Łomży wybudowano bloków w ciągu ostatnich 2-3 lat całe osiedla gdzie baardzo często widać rejestracje BZA ! czyli coś jednak jest w tej niedobrej Łomży takiego że i społeczeństwo zambrowskie tutaj ucieka Łomża leży na Mazowszu !
|
|
"Jeszcze piłeś coś do szkół, mówisz że każdy szanujący sie jeździ uczyć się do Zambrowa-panie Maro nie bądź pan smieszny prędzej naliczyłbym Zambrowiaków i okoliczne wsie które jeżdża do Łomży sie uczyć niż na odwrót o ile wogóle ktoś taki jest (może 0,5%/1%)" Nigdy nic takiego nie powiedziałem, ani nie napisałem, więc nie dopisuj sobie. Wielu moich znajomych poszło do LO na Bernatowicza czy do II LO. Inna sprawa, że później żałowali, bo na bernatowicza nauczyciele faworyzują łomżyniaków to raz, a dwa są bardziej ambitni niż 90 % uczniów i bardziej ich interesują słupki zdawalności czy poziom zdanej matury w ich klasie niż rzeczywiste przekazywanie wiedzy. A II LO okazało się zwykłym liceum takim jak te zambrowskie. MPK widziałem, jeździłem (bywam w Łomży) bardzo fajne autobusy, miłe dla oka i wygodne. Pozazdrościć. Serio, nie mówię tego z ironią. Tylko linie i przystanki mogłyby być bardziej zagęszczone. 3 szkoły wyższe, ech WSA i tego Janickiego(o to chyba chodzi?) nie nazwał bym szkołą wyższą, niestety. Co do PWSiP, prestiżu nie zdobędzie się ladnymi, nowymi budynkami i instytutami (przykład: WSAP), ani łapanką przypadkowych maturzystów z przypadkowymi maturami. Od początku należy postawić na poziom nauczania. Cóż do tych bloków. Pamiętaj, że BZA to cały powiat zambrowski, także Szumowo, takie nasze lokalne zagłębie bogaczy :P. Dla nich kupno mieszkania i samochodu dla dziecka, które idzie do liceum nie jest problemem. Poza tym, to samo móglbym powiedzieć o Łomży, bo naprawdę jest sporo aut z tablicami BL i BLM pod ZPP i fabryką okien w Laskowcu.
|
|
Tak, ale to coś co zachęci do studiowania na tej uczelni. Sam osobiście studiuję na uczelni Państwowej, której zwierzchnikiem jest MSWiA więc potrafię porównać to co się dzieje w Łomży z tym co się dzieje na mojej uczelni, w którą są pompowane ogromne nakłady finansowe. Widząc to jak prężnie PWSiP się rozwija, naprawdę wróżę jej dobra przyszłość. Wiadomo, rangi uniwersytetu to mieć ta uczelnia w najbliższym półwieczu nie będzie, ale Akademii, jak najbardziej jest to prawdopodobne. Zresztą, to o czym teraz rozmawiamy, jest nie na temat. Dyskusja na temat jakiegoś Gromu Zambrów na forum łomżyńskim jest nie na miejscu. Skończmy ten temat i pogratulujmy im awansu. Do zobaczenia na kibicowskim szlaku:) Loża Szyderców
|
|
Otóż to Maro1234 dzieki za rozmowe, ostatnimi czasy na tym forum nic tak mnie nie zainteresowało jak polemika z Tobą pozdrawiam Ciebie Łomża leży na Mazowszu !
|
|
HokusPokus poczekaj jeszcze 2 lata zobaczysz ile będzie wtedy BZA w Łomży zambrowiaki gadają Łomża fee a jest ich tu tyle że szok i gadaja Zambrów to coś itd. że Zambrów to nie wieś Galerie budują Bem i kino 3d .... ... poczekajmy aż w Łomży wybudują się te 2 galerie (nie pamiętam nazw) + Łomża posiada 3 szkoły wyższe i ściąga do siebie dużo studentów ... mało tego 2-3 lata daje fabryce w Laskocu aż zapełni się kraj oknami zacznie się zwalnianie pracowników i w Zambrowie zacznie wszystko upadać bo tak naprawdę to tylko Laskowiec utrzymuje Zambrowskich ludzi ps. Zambrów to ładne miasto ale jeżeli nie zacznie się tam produkcja 'czegoś tam' to jakoś nie widzę aby owe miasto zaczeło się rozwijać
|
|
A ja nadal się upieram przy tym, że ze wszystkich małych miast do 30 tysięcy mieszkańców w tej części Polski, Zambrów nie zasługuje na miano "wioski zabitej dechami". A Olimpia jest klubem prowadzonym i rozwijającym się bardzo dobrze i z pomysłem. Hokus także Cię pozdrawiam i dzięki za dyskusję. Przy okazji zapraszam na forum skyscraper, może będą okazje do dalszych polemik :D. Sylwek, a raczej tenpub, powodzenia w programie i w dalszym rozwoju interesu. Kto wie, może kiedyś się dochrapie jakiejś ciepłej posadki u Ciebie. Pozdrawiam!
|
|
Ach i bym zapomniał o najważniejszym! ZAMBRÓW RZĄDA DOSTĘPU DO MORZA :-) to mi się spodobało.
|
|
Maro1234 dla mnie to jest troche głupie iż (jeżeli posiadam aktualnie info) Zambrów jest w 2 lidze a Łomża 3 .... ale takie gadanie Zambrów jest lepszy od Łomży to... głupota Po 1 piła nożna wychodzi z 'mody' bo więcej się tam udaje niż to warte a wybudowanie stadionu było głupotą (mogli wybudowa hale w którzej zawodowo trenowali by się łomżyńscy itd. zawodnicy do MMA ) Po 2 2, 3 liga to nadal żadne osiągnięcie i nie promuje danego miasta Plusem dla Łomży jest to iż posiadają naprawdę zorganizowanych kibiców i szkoda że Łomża nie wybudowała wielkiej hali do zawodów MMA pozyskując takich kibiców by było głośno o Łomżyńskich zawodach MMA itp.
|
|
Ale kurcze Sylwek w żadnym poście nie pisałem, że Zambrów jest lepszy od Łomży bo ma klub w 2 lidze, co faktycznie osiągnieciem wielkim nie jest. Od początku do końca staram się przekazać, że Zambrów NIE JEST wiochą i nie zasługuje na to miano, a Olimpia NIE JEST głupim, śmiesznym klubikiem. I tyle to wszystko.
|
|
Schodzicie z tematu , co do kibiców Olimpii: -jak chcą to niech wracają do gry na naszej małej scenie kibicowskiej , ale nie dziwcie się jak wpadnie do was Stomil w 300 osób i przegoni cały młyn oraz ochrone , zresztą u nas kiedyś była taka przyśpiewka "delta - co ? - pamiętasz zambrów ?" -zobaczymy w jakiej liczbie pojawicie się na wyjazdach (o ile wogóle się pojawicie) , jednak od razu wam powiem że największe kluby z tego regionu za wami nie przepadają , kwestią czasu jest więc obicie was np. przez Jage -może w końcu Legia do was zawita , oglądając filmy widziałem na Żylecie szale z Zambrowa , tylko że oni chyba u was nigdy nie bylo , więc co to za fun club ?
|
|
No cóż, nie jestem jakimś wielkim ultrasem i nie we wszystkich takich rzeczach się orientuję. Ale postaram Ci się odpowiedzieć zgodnie z moją "wiedzą kibicowską". - z tego co wiem, na Olimpii ma być klatka dla kibiców, prawdopodobnie maks na 150-200 osób, więc będzie określona liczba biletów dla kibiców chociażby z Olsztyna, poza tym nie widzę powodu dla którego OKS miałby przegonić zambrowskich kibiców. - narazie ruch kibicowski w Zambrowie raczkuję, dla Jagiellonii Olimpia narazie nie jest warta zachodu, a Jagiellonia była ze 2 lata temu na stadionie. Z tego co słyszałem powiedzieli, że "albo jesteście za Jagą, albo za nikim, albo wpie***". Dla kibiców Olimpii najważniejszy jest teraz klub z Zambrowa i tyle. Poza tym nie jest tajemnicą, że w Zambrowie są aktywni kibice Jagiellonii, znam nawet paru którzy kibicują Lechowi i nawet czasem pojadą na mecz. Określenie się, że od teraz jesteśmy FC Legii, automatycznie kibiców innych klubów dyskwalifikuje, więc po co to komu? - priorytetem w Zambrowie jest stworzenie solidnego, stałego młyna, przynajmniej na 70 osób, uważam, że sukcesem będzie kilka wyjazdów w sezonie (7-8). Ważne by być aktywnym przez cały sezon, nawet jeśli to ma być 50 osób. Powoli będzie to się rozwijać, nie można oczekiwać nie wiadomo czego już od razu.
|
|
Ale zambrów to jest wiocha , i ma śmieszny klub . Do tego w herbie macie krowę . Mnie np. to bawi . Zawsze oglądam wasz herb z uśmiechem na twarzy Aha i zambrów ma 20tys mieszkancow a nie 30
|
|
Chodziło o miasta DO 30 tys mieszkańców. Zauważasz różnicę? Poza tym to żubr, od którego wzięła się nazwa Zambrów. A dlaczego Zambrów nie jest wioską, masz tam wyżej, mi się już nie chce tego tłumaczyć.
|
|
Maro1234 napisałem ogólnie bo tak piszą inni a nie konkretnie o tobie ;:) co do herbu jak dla mnie fajny ;] taki żubr ;p w łomży jest Jeleń ;p czy coś w tym stylu ps. to tylko herbry ja tam mógłbym mieszkać w mieście z herbem kononowicza ( a pracujesz 4 godizny w tygodniu za 5000 zł ) a ludzie niczego tobie nie zazdroszczą
|
|
Nie umiecie trzymać się tematu to wypi*rdalać stąd. Oj maro1234 chyba nigdy na żadnym wyjeździe nie byłeś , jak przyjedzie do was np. 300 osób ( pewnie tyle nie będzie ale załóżmy) a klatka będzie na 150 to pójdą sobie na normalne trybuny i już. Zresztą nie wierze że w Zambrowie jest jakiś działający FunClub Jagi , jak rok temu tam byłem to Legia grała jakiś mecz , co chwile widziałem łepków w szalikach L , a ogarnięci kibice klubu z Białorusi szybko postarali by się aby te szaliki zmieniły właścicieli a późnie zmieniły się w popiół...
|
|
Tak przyznaję, na tym poziomie rozgrywek, i na stadionach z klatkami dla kibiców nigdy nie byłem, nie wiem jak to wygląda od tej strony, mówię jak to powinno wyglądać w cywilizowanym kraju i w dobrze zorganizowanej lidze. Klub przeciwny powinien dostawać od Olimpii Zambrów określoną pulę biletów (czyli 150-200 w zależności jaka będzię pojemność tej klatki), ale jak jest w rzeczywistości to przyznam się- nie mam zielonego pojęcia. W Zambrowie nie ma w ogóle żadnego oficjalnego klubu kibica jakiegokolwiek klubu z ekstraklasy. A w zimie, na ulicach można spotkać zarówno szaliki Jagi i Legii no i oczywiście Olimpii. Tylko, że nikt w Zambrowie nie bedzie o to robił problemu- bo jak to ma wyglądać? Kumpel kumpla spierze, bo lubią inne kluby? Bez sensu.
|
|
Będzie się działo jak wasz zarząd wynajmie Łomżyński stadion do gry w II lidze . Wtedy możecie robić wrzuty na Łomże xD
|
|
Jak to ochoczo robiliście z radości awansu hehe
|
|
stadion ŁKSu nie będzie na 100% podnajęty Łomża leży na Mazowszu !
|
|
|
Tak kibice Jagiellonia są jedyni , którzy ze strachu aż naszą Narew przekroczyli . Ponoć nawet Ci co pływać nie umieli się wtedy nauczyli . Adrenalina robi swoje .
|
|
wielki szacun dla Maro1234 chciałem sie udzielić w tym temacie nio ale juz wszystko wyjasniles!!!!
|
|
SODOMA Z GOMORO
|
|
Reaktywuję wątek tylko po to by powiedzieć: przepraszam wszystkich łomżan i kibiców ŁKS-u. Zambrów to wiocha, a Olimpia powinna zostać rozwiązana i wszyscy powinniśmy o niej zapomnieć. Ośmieszono nas na oczach całej Polski. Wypięto się na nas. Zarząd nie potrafił znaleźć sponsora... Po raz drugi (pamiętny 2003 rok i sprzedany awans Warmii Grajewo) zarząd Olimpii wszystkich zambrowian wydymał. Zostaliśmy oszukani, okłamano nas, obiecywano **** wie jakie złote góry, w które naiwni wieśniacy uwierzyli. Wolałbym, żeby Olimpia wycofała się z rozgrywek po rundzie wiosennej. Przynajmniej można byłoby powiedzieć:"próbowaliśmy, nie wyszło". PS: Mam szalik Olimpii jak chcecie to wpadne do was na mecz i razem go sobie spalimy. Chętnie pokrzycze: AVIVA ŁKS! Życze wszystkiego najlepszego, ekstraklasy, mistrzostwa Polski i Ligi Mistrzów. Serio.
|
|
EDIT sory oczywiście chodziło mi o rundę jesienną.
|
|
ty Maro1234 moze i kurw@ jestesmy za suwalkami i sledzikami , ale takiej historii jak Lomza ma to nikt nie ma na tym jebanym podlasiu...tyle dobrego zrobilismy dla Polski ,dzielnie walczylismy,ja jestem dumny,ze jestem Lomzaninem,tylko boli mnie ,ze przylaczyli nas do podlasia,Lomza to Mazowsze...!!!! Rembelin Lomza!
|
|
Maro rzeczywiście z tym awansem nieźle Was wydymali... Chociaż jedynym pozytywnym aspektem naszej gry nie w II lidze a na zapleczu ekstraklasy były spotkania z takimi drużynami jak Lechia, Śląsk, Arka itd. Oprócz tych wspaniałych chwil ciągle nad klubem wisiała czarna chmura i każdy z nas słyszał o przekrętach, braku kasy, ciągłych zmianach zarządu. No i te jeb*ne miasto! Małe miejscowości w tzw Polsce B zawsze będą miały taki problem z powodu pieniędzy. Chociaż z drugiej strony do zobaczenia w III lidze :) Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
Eh zarząd może wtedy mieliście nieudolny i kiepski, ale przynajmniej ku*** prezes miał jaja, założył rękawice i wszedł na ten drugoligowy ring, a nie rzucił ręcznik przed pierwszym gongiem i oddał mecz bez walki. A co przeżyliście i jakie mecze obejrzeliście to wasze i nikt wam tego nie odbierze. I chyba jak spojrzeć z perspektywy lat to warto było podjąć te ryzyko. Mimo, że ekonomicznie się nie opłaciło. Do zobaczenia na "derbach". Właściwie cały stadion będzie wasz czujcie się jak w domu. Szkoda tylko tych dzieciaków, które próbowały organizować doping. Pewnie teraz dadzą sobie spokój.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |