Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
IST internet - zerwanie umowy |
Poważna sprawa. Znajoma ma dostawcę internetu IST zp. z o. o. Zabiegana zapomniała zapłacić ostatnie dwa rachunki i kiedy spóźniała sie z trzecim 5 dni wystosowali pismo wezwanie do zapłaty kary za zerwanie umowy z ich strony (kara w wysokości 499 zł). Jest taki zapis w umowie, że mogą zerwać umowę za niepłacenie rachunków. Sprawa dziwna bo nie wysłali zadnego przypomnienia ani wezwania do zapłaty rachunków tylko od razu kara. Nie przysłali też pisma ostrzegającego ze chcą zerwac umowę ani tez pisma że umowę zrywają tylko te wezwanie do zapłaty kary. Internet dalej działa.... Czy ktos miał podobną sytuację z tą firmą? Co zrobić? SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: IST internet - zerwanie umowy |
hmm ja tylko miałam, że jak spóźniłam się 2 dni z opłaceniem rachunku to już na internecie miałam komunikaty z prośba zapłaty i ostrzeżeniem, że jak nie zapłacę to do danego dnia będzie internet odłączony.
|
|
przypomnienia o niezapłaceniu rachunku wyskakuje w przegladarce internetowej na calej stronie. nie moga tego nie zauważyc, chyba że nie korzystała z internetu.
|
|
dokładnie jak wyżej
|
|
2 rachunki to 2 mc? napisz że kasy nie miała, to brzmi logiczniej... jest tam też tak że jak spóźniasz się kilka dni, to pojawia się komunikat po odpaleniu netu o nieopłaconym rachunku, więc niech koleżanka płaci bo to jej wina.
|
|
Kiedyś te komunikaty pojawiały się, ale od trzech miesięcy nie pojawiają się. Normalnie korzystała z internetu wiem bo mieszkałam u niech przez kilka dni i siedziałam na necie i nie było tego. Sama sie zdziwiłam jak mogła zapomnieć płacić internet i wtedy uswiadomiła sobie, ze nie pojawiały się komunikaty o zapłacie. SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
widocznie jest blondynką, w sensie na umysle
|
|
blondynką nie jest ani na umyśle ani nigdzie indziej. Często jeździ w delegacje i zarabia pewnie wiecej niz wy tutaj razem wzięci. Moze zarabia więcej niz wy tutaj razem wzięci. Zawsze komunikaty przypominały o terminie i konieczności zapłaty. Mozna się przyzwyczaić....Ja też tak mam że jak się nie upomną to nie płacę bo nie mam czasu i dopiero jak bat nad głową. Kara została pochopnie naliczona i bez ostrzeżeń. Tak sie z klientami nie robi... SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
Poza tym czy to nie dziwne, ze w umie jest, ze odvcinaja sotęp do internetu i w komunikacie pojawia sie zaraz po upłynięciu 2 dni ze odetną, a tutaj czekali ponad 2 miesiące zeby przywalic wkońcu karę? SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
Kania odezwij się na wirkos@o2.pl pozdro
|
|
Mam nadzieje, ze poradzisz cos mądrego. SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
kania to nie Twoja znajoma nie oplacala rachunkow tylko Ty. Ty nią jestes. Tez jezdze w delegacje ale jakos o oplatach nie zapominam bo wiem co mam w domu.. Jak to mozna zapomniec oplacic.? Wody i pradu tez zapomnialas zaplacic.? ...
|
|
torro: w .upie byłeś .ówno widziałeś :) SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
Skoro tyyyle zarabia to co to jest dla niej te 499PLN. Waciki.. ;]
|
|
JD dokladnie
|
|
nooo i taki blad tez popelnilam! ze IST moze zobic wszystko niby zgodnie z umowa ALE DLA UZYTKOWNIKA JAK ZAPOMNI czy noga sie poslizgnie - ODRAZU W LEB !!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
JD: Skoro tyyyle zarabia to co to jest dla niej te 499PLN. Waciki.. ;] Wiedziałam , po prostu wiedziałam, ze taka odpowiedź padnie :)...."toć" to Łomża....Wasz rozumowanie jest na poziomie bardziej niż powiedzieć "tragcznie biednowato-wsiowym". Na was jak srają to sie cieszycie, ze mało gówna spada... I dlatego klepiecie biedę, zarabiacie po 1000 zł i nigdy kasy nie macie, a jak macie to zacharowujecie sie na nią na saksach. Dlatego niektórzy ludzie mają kasę, bo uważają sie za równych z innymi, a jak sie uwazaja za równych to nie pozwalają, by ktoś bezprawnie zaglądał do ich kieszeni. Niby z jakiej paki...Szanują siebie i swoje pieniądze i wolą wydać na siebie i zainwestować. Dlatego mają, a wy nie macie i nigdy nie będizeci mieli. Musieby wam mózgi przeszczepić :) SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
rzepicha napisz do mnie na mail: kuna12349@wp.pl jak to było i jak sie skończyło, albo podaj mi nr tel w mailu to zadzwonie do Ciebie pogadać. To wazna sprawa jest. "pińcet" złotych nie chodzi piechotą....:) SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
Trochę dziwnie przedstawiłeś sprawę kania. Wg mnie nie ma tutaj nawet o czym dyskutować. Jeśli coś się podpisuje, co zakładam wcześniej przeczytało się ze zrozumieniem, to się wywiązuję z umowy. Teraz albo koleżanka płaci karę, albo jakoś dogada się z firmą. Tak na marginesie, jak można 60 dni być "zalatanym"? Skoro jest tak bardzo zalatana, to i pewnie ma kogoś co przypomina jej o oddychaniu hmm? :) _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
Na szczęście oddychanie jest regulowane przez organizm podświadomie.... SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
kania i cleric -place w terminie --------ale mnie chodzi o umowe!!!!!!!!!!!!! to kuva mam zatrudnic na etacie prawnika?? aby nie dac sie wyrolowac?? Krotko ---------- po prostu nie ma przejrzystych przepisow!!!!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
sprawa oczywista, bo wynikająca z umowy: musi bulić. nie ma obowiązku informowania i ostrzegania, jeżeli to nie wynika z umowy. skoro jest taka inteligentna i bogata to czemu tego nie rozumie i nie jest w stanie zapłacić ? :P
|
|
PO TO BO CHCE "SE" PODYSKUTOWAĆ Z TAKIMI CZEREPAKAMI JAK WY :) do twojej wiadomosci franio30 i innych mądrych tego forum: inteligentni ludzie załatwiają sprawy tak, że nic nie płacą i wszyscy są zadowoleni :) Sprawa zamknięta :) możeci sobie nawzajem pogratulowac swojej głupoty i tego, że bulicie wszystkim za wszystko,a później wyżymacie swoje bóle na tym forum. Dziś i jutro tańczymy za tą kaskę :) tararralalalaltralalalalala juhu :) SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
Zakładając internet w IST facet mówił aby płacić w wyznaczonym terminie i się nie spoźniać, zaś jeżeli będzie jakieś małe opóźnienie z opłatą to żeby to wcześniej zgłosić. Polecam NETIE. Nie płaciłem nawet 3 miesiące i internet dalej chodził i mogłem opłacić wszystko za jednym zamachem.A tutaj, faktycznie nie testowalem na sobie niezapłacenia w termnie ale u znajomego były takie komunikaty w przeglądarce aby uregulować opłaty.
|
|
Autor: kania (---.lomza.vectranet.pl) Data: 27-05-11 18:31 inteligentni ludzie załatwiają sprawy tak, że nic nie płacą i wszyscy są zadowoleni :) rozumiem, że odrabiają w polu lub płacą w naturze. więc pójdziesz naparobka czy się sprostytuujesz ? inteligentni ludzie umieją czytać i płacą na czas. głupi płacą później, ale pokrywają ekstra koszty rozprawy.
|
|
tak jest jak gra się w tibie cały dzień wtedy nawet komunikaty nie pomogą ... zapłać kase i po sprawie masz problem ?? toć zarabia tyle co Marian z Marianowa ...
|
|
Ludzie, skąd w was tyle jadu. Kania zadała na forum pytanie ponieważ faktycznie z tego jak przedstawiła sytuację wynika że dostawca postąpił nie fair. Myślę że UKE chętnie zainteresowało by się tym tematem. Sposób w jaki prowadzicie dyskusję jest żenujący. Pytanie do wszystkich tak zajadle atakujących autorkę posta; czy wy pochodzicie z patologicznych środowisk?
|
|
"rozumiem, że odrabiają w polu lub płacą w naturze. więc pójdziesz naparobka czy się sprostytuujesz ? inteligentni ludzie umieją czytać i płacą na czas. głupi płacą później, ale pokrywają ekstra koszty rozprawy." To sie nazywa inteligencja po łomżyńsku i w całym mieście widać ten rozwój dzieki temu poziomowi inteligencji wg tego co kolega rozumie inteligentny człowiek to taki, który żyje z zsiłku dla bezrobotnych, lub przeszedł na rentę, bo juz mu garb wyrósł od inteligentnej pracy. Teraz ma dużo czasu by rozwiązywać krzyżówki, czytać wszytskie umowy w obawie żeby mu grosza odsetek za rachunki nie doliczyli, bo go nie stać. I tak takiemu iteligentowi mijają dni spokojnie i błogo na czytaniu i sprawdzaniu rachunków i ich pospiesznemu opłacaniu z uczciwie uzyskanego zasiłku SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
młoda jesteś. ktoś cię jeszcze nauczy rozumu. może trafisz kiedyś na mnie ? :P
|
|
ZAMYKAM TEN TEMAT I JUŻ SWOICH GŁUPICH RAD I KOMENTARZY NIE WYSYŁAJCIE BO SPRAWA JEST DAWNO ZAŁATWIONA I ŻADNEJ KARY NIKT NIKOMU NIE PŁACIŁ a ze jesteście tacy mało rozgarnięci, ze byscie zaraz polecieli i zapłącili to już wasze problemy wsiowe... SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
kania napisał(a): >" a ze jesteście tacy mało rozgarnięci, ze byscie zaraz > polecieli i zapłącili to już wasze problemy" > > wsiowe... Obrażasz... Z pewnością twój zaj**sty start w robocie zapewniasz swoim rodzicom, jednak nie wszyscy tak mają kur*a, więc nie OBRAŻAJ, bo nie znasz życia kobieto.
|
|
Kania a z kad Ty mozesz wiedziec kto jest rozgarniety a kto nie.? Myslisz ze inteligentna osoba umie tez przewidywac kto jest rozgarniety a kto nie.? A moze JA zarabiam od Ciebie o pare tys wiecej i jestem zwyklym debilem. Ktos musi miec lepiej zeby ktos musial miec gorzej. Inteligentna osobo, nie wiem czy wiesz, ale korzystasz z internetu. W ktorym nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie.! Wiec sie tak nie napinaj tutaj bo po Twoich wypowiedziach typu "ZAMYKAM TEN TEMAT I JUŻ SWOICH GŁUPICH RAD I KOMENTARZY NIE WYSYŁAJCIE BO SPRAWA JEST DAWNO ZAŁATWIONA I ŻADNEJ KARY NIKT NIKOMU NIE PŁACIŁ a ze jesteście tacy mało rozgarnięci, ze byscie zaraz polecieli i zapłącili to już wasze problemy wsiowe..." Ty sie chcialas wyzalic na forum ze kolezanka ma taki problem.? Czy jej pomoc. Ogarnij sie dziewczyno i zmien tok myslenia. ...
|
|
A może wystarczy przejść się do siedziby IST ul. Mazowiecka 6G, i spróbować się dogadać a nie puszczać pianę niepotrzebnie. Trochę komunikacji międzyludzkiej by się przydało a nie wypisywanie głupot.
|
|
IST jest małą, rodzinną firemką. z takimi można dogadać się stosunkowo łatwo. pewnie mają ten zapis tylko po to, aby egzekwować niezapłacone faktury. jednakże od strony prawnej jest tak, jak napisałem we wcześniejszych postach. gdyby zaistniała identyczna sytuacja z dostawcą netu typu Era, MM czy TP - 100% sprawa rozwiązana byłaby tylko formalnie i tylko na podstawie treści zapisanych w umowie, czego konsekwencją byłoby doprowadzenie do wyegzekwowania długu od abonenta.
|
|
U rodziny była inna sytuacja. Opłacali abonament regularnie i terminowo. Aż widzą na monitorze komunikat, że Nie opłaciłeś abonamentu....... Sprawdzają na koncie bankowy, oczywiście przelew poszedł, operacja automatyczne dokonana, a tu takie numery. Gdy zadzwonili, babka uparcie twierdzi, że nie opłacone. Oni mamy przecież potwierdzenia bankowe. Ona widocznie wpłaciliście nie na nasze konto. Dziecinada, jak ktoś wpłaca elektroniczne, to ma wszelkie dane. Okazało się, że mają bajzel w papierach, zero przepraszam. Dobrze, że wszystko wyjaśniło się.
|
|
Wielkie pretensje, ze firma zerwala umowe, po ponad 2 m-cach nieplacenia rachunkow... Jacy niedobrzy... Ja też tak mam że jak się nie upomną to nie płacę bo nie mam czasu i dopiero jak bat nad głową. Najlepiej, to miec pretensje tylko do innych, bo jak sie podpisuje umowe, to przeciez tylko druga strona ma sie wywiazywac ze swoich obowiazkow i jeszcze ladnie prosic o to, co im sie nalezy... Oni tez maja swoje zobowiazania do zaplacenia, za wykorzystanie lacz, wyplaty dla pracownikow itd. ktore musza zrealizowac w terminie. I teraz niech kazdy uzytkownik tak zacznie podchodzic, ze nie bedzie placil po 2-3 miesiace i dopiero jak go postrasza zerwaniem umowy to laskawie zaplaci... bo przeciez on nie musi pamietac, ze rachunki sie co miesiac placi...
|
|
Autor: Dran (---.elomza.pl) Data: 28-05-11 16:53 I teraz niech kazdy uzytkownik tak zacznie podchodzic, ze nie bedzie placil po 2-3 miesiace i dopiero jak go postrasza zerwaniem umowy to laskawie zaplaci... bo przeciez on nie musi pamietac, ze rachunki sie co miesiac placi... no właśnie. ale dla autorki tematu wyznacznikiem "inteligencji" jest takie cwaniarstwo, natomiast wywiązywanie się z umowy to "wiocha", a próby rozwiązywania kłopotów przy użyciu dekoltu i przysłowiowej, odsłoniętej d.upy, to rzecz naturalna.
|
|
Autor: kania (---.lomza.vectranet.pl) Data: 26-05-11 22:32 Zawsze komunikaty przypominały o terminie i konieczności zapłaty. Mozna się przyzwyczaić... właśnie ten teks mnie rozje.bal :D buraki hodować, a nie łapy do komputera, dziewucho. lol
|
|
KANIO inteligentni ludzie używają czegoś takiego jak zlecenia stałe wówczas ich 'zalatanie' nie wpływa na odcinanie mediów.
|
|
Ja miałam również głupią sytuacje z ist. Kilka razy zdazylo mi się zapomnieć o terminowej opłacie wiec kolejnego mc zapłaciłam za mc z góry i 2 razy został odłączony dostęp do internetu bo Pani nie widziała moich wpłat dopiero po tym jak na maila wysłałam im potwierdzenie przelewu się skończyło odłaczanie ..Bez słowa przeprosin za bezpodstawne odłaczenie.A komunikaty o nieopłaceniu się nie pojawiały.
|
|
norma, ja co miesiąc muszę "jaśnie pani" przypominać, że dokonano przelewu na konto, ponieważ z własnej inicjatywy nie sprawdzi tego.
|
|
Jeździ w delegacje chyba do holandi, Niemiec itd... Na burdel ulice a teraz sezon turystyczny to załatać Haha śmieszna jesteś i skoro jesteś taka mądra to pójdz do firmy i zapytaj a nie na forum piszesz wkurwiaja tacy ludzie jak ty... siedzisz pewnie zasrana spasiona skompleksiona w domu dlatego na forum piszesz... Sztywny chłopak? ;) A jak!
|
|
Pragnę zauważyć, że temat jest z maja, dawno nie aktualny. Pewna piękna dama nudząc się w domu odświezyła wątek, bo bardzo spodobał jej się temat, mój nick (pisze go z dużej litery) i chciała się pewnie pochwalić, że czytała w necie o zleceniach stałych w banku. Może w IST nie są pionierami od zarządzania należnościami, ale całkiem fajni ludzie, lekko się z nimi rozmawia i załatwia sprawy. Trzeba tylko chcieć. sztywnychlopak: jeśli wkur....ą cię ludzie, których nie znasz to nie jest to problem na forum tylko do odpowiedniego lekarza. Jakiego to ty już napewno wiesz.... SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
kania skoro ty lub twoja kolezanka tyle zarabiacie to zrób zlecenie w banku i po sprawie, z tego co tu wypisujesz to mloda jestes
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |