Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Strajk wloski policjantow |
Moim zdaniem idiotyzm, za malo madatow wypisuja, beda wiecej wyisywac? uwazam ze olicja w naszym kraju jest i tak ponad miare aktywna, jezeli maja strajku wloskiego to chyba czeka nas kolejny stan wojenny. szykujmy sie na kolejne bezpodstawne mandaty, przeszukania... Nie mam 14 lat
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Strajk wloski policjantow |
chyba źle rozumiesz określenie "strajk włoski".... gdy trwa, jest wręcz odwrotnie, niż piszesz.
|
|
Policja w Polsce działa normalnie. To sądy i prokuratury toczy patologia. Tyle, że ich błędy są odbierane jako błędy Policji. A policja po prostu musi wykonywać durne polecenia.
|
|
protagos zgadzam sie w 100 % ale lomzynska POLICJA zdurniala pod rzadami KWP BIALYSTOK! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
jak się nie podoba to powinni iść do cywila heh u prywaciarza lepiej :)
|
|
hmmm wykonywanie obowiazkow bardzo dokladnie o to chodzi w strajku wloskim jak sie nie myle. ok wiec w moim wyobrazeniu to bedzie tak, zatrzymuja mnie w samochodzie, dmuchanie, dokumenty, sprawdzenie numerow nadwozia, przeszukanie, spradzenie gasnicy apteczki itp. brak aktualnej z ta homologacja gasnicy, protokol szczegolowy zabranie dokumentu... czyli drobiazgowe dzialanie funkcjonariuszy za czym idzie to ze beda jeszcze bardziej upierdliwi. Wyprowadzcie mnie z bledu jak cos :) Nie mam 14 lat
|
|
"Skrupulatnie i dokładnie" nie musi zaraz oznaczać mandatu. Jeśli nie będzie podstawy do ukarania - nie dostaniesz.
|
|
strajk włoski to wykonywanie zadań w sposób dokładny (czyt. powolny), przeciąganie procedur w czasie celem obniżenia wydajności. kierowców i petentów "załatwia się" wtedy dużo wolniej, co za tym idzie zmniejsza się ilość ukaranych kierowców i spadają wpływy z mandatów. np. gdyby taki strajk odbył się w Biedronce, kasjerki wolniej przeciągałyby towary nad czytnikami, skrupulatnie, po dwa razy przeliczały resztę itp. rosłyby kolejki, niezadowoleni klienci wychodzili by, dochody firmy obniżyłyby się. a to już jest realny wpływ na decyzje zarządu. kapisz ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |