Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zbieranie truskawek |
Interesuje mnie praca przy zbieraniu truskawek mam 13 lat. Proszę o odpowiedzie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zbieranie truskawek |
do lekcji
|
|
Mi chodzi o prace żeby zarobić i troche na skuter uzbierać. Rodzice mi nie dadzą wszystkiego. A chce sam troche zarobić
|
|
lekcje potem
|
|
Fajnie ze chcesz zarobic , ale od razu mowie Ci ze duzo nie zarobisz na truskawkach. Siedzisz caly dzien na jakis polach , jestes spalony jak murzyn i placa Ci w szczycie sezonu 1zl za kobialke...to sie tak tylko wydaje ze to latwo zebrac , tym bardziej ze jak ja chodzilem to mlodym dawali takie grzadki ze przejdziesz ją 2 razy i kobiałki nie uzbierasz , 20 zl dziennie przy ostrym zapier**laniu bys "moze" uzbieral , lepiej idz na jakies ulotki
|
|
ja kiedyś byłem na takim zarobku.i dziękuję bardzo.zielsko do pasa truskawki małe więc się nie da za dużo zebrać.więcej wydałem na kanapki i picie niż zarobiłem
|
|
a ulotki to gdzie iść i ile się zarabia
|
|
sory ale teraz poważne firmy to szukaja pelnoletnich osob do roznoszenia ulotek, mysle ze musisz troche poczekac albo porozglądaj sie po pokoju czy cos nie potrzebne i pusc w allegro ;)
|
|
W czerwcu zaczynają sie jagody. Zainwestuj w zbieraczkę do jagód 25 zł (na allegro sprzedaje je pan z Łomży i można odebrać osobiście). Zaczynaja sie w czerwcu. Średnio zarobisz dziennie około 50 zł, ale najlepsi zarabiają nawet 80-100 zł. w 2-3 tygodnie będziesz miał skuter za swoje :). Ja sie wybieram na jagody jak sie zaczną to możesz się przyłączyć. Jak byłam w Twoim wieku to właśnie tak zarabiałam. SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
a gdzie na te jagody się jeździ
|
|
Do lasu :) W koło Łomży pewłno jest lasów Więc jest w czym wybierać. Podobno na Olszynasz urodzajnie, ale zawsze ludzi mozna dopytać. SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
ale jak zbiore to gdzieje zanieść
|
|
Autor: lukaszek71 (---.cdma.centertel.pl) Data: 23-05-11 20:45 a ulotki to gdzie iść i ile się zarabi /// przed wyborami jak pis zejdzie do podziemia to tam zarobisz najlepiej.
|
|
kania gdzie się zanosi
|
|
A ile kosztuje skuter ????
|
|
kenia ja bym chetnie z tobą poszedl na jagody :)
|
|
lukaszek71: Naucz się uzywać google.pl :) wpisujesz tam skup jagód łomża i wyskakują ci wyniki. Ja znalazłam i tu ci podam jeden, ale jest ich więcej: ŁEMPICKI FHU KRZYSZTOF ŁEMPICKI UL. ŁĄKOWA 13 18-400 ŁOMŻA , PODLASKIE Telefon : 86 2186872 rolnictwo leśnictwo, sprzedaż, grzybnie, owoce leśne, grzyby, skup, jagody, runo leśne skup, suszone, runo leśne, ślimak winniczek SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
dostaje się kase za słoik czy jak
|
|
kasa za kilogramy i muszą być przeważnie przebrane jagody,to znaczy bez liści ...
|
|
lukaszek71 za kg czy inaczej za litr jeśli chodzi o jagody:)
|
|
Na skupie za kilogram. Na rynku za litr 10 zł a nawet więcej jak zaczyna sie sezon - wiec jak masz odwagę to bardziej polecam rynek. Z tego co wiem ci co stoją to sprzedają do 10-11 i puste wiaderko :) Powodzenia a i jagód nie przebieraj ludzie robią to taką pompką do wzniecania ognia albo odkurzaczem tzn jego drugą stroną. Poproś rodziców niech ci w tym wszytskim trochę pomogą - zawiozą przywiozą jak trzeba SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |