niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
UWAGA FOTORADARY!!!!

OD NIEDAWNA ZAMONTOWANO DZIWNE URZADZENIA NA UL. ZAWADZKIEJ, PRZY PRZEJSCIU DLA PIESZYCH NAPRZECIW PIZZERI D'ANGELO ORAZ W DWÓCH MIEJSCACH NA ULICY PIŁSUDSKIEGO. OKAZUJE SIE, ŻE TO RADARY, ALE TE BESTIE DODATKOWO ROBIĄ ZDJĘCIA. WKRÓTCE I TY MOZESZ STAĆ SIĘ ICH OFIARĄ ,A DO DOMKU WPARUJE TOBIE LISTONOSZ Z MANDATEM. OD TEJ CHWILI POZOSTAJE TOBIE 7 DNI NA OPŁACENIE. A SĘK W TYM, ŻE KIEDYŚ MOGŁEŚ NEGOCJOWAC WYSOKOŚĆ MANDATU LUB JEGO ZANIECHANIE. A TEN AUTOMACIK JEST WREDNY I NIE PRZEPUŚCI NIKOMU.(GORZEJ NIŻ "NAGŁA ŚMIERĆ"). ALE MIEJMY NADZIEJE, ŻE BĘDZIE BEZPIECZNIEJ I NASZE PIENIĄDZE NIE PÓJDA NA MARNE.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: UWAGA FOTORADARY!!!!

Na pewno są to radary gdyż w radiu słyszałem jak jakiś policjant mówił
o montażu na terenie Łomży fotoradarów.

a ja się zastanawiam czy będą łapać wszystkich jak leci, którzy załapią się powyżej 60 km/h - przecież im klisz zabraknie :D .....ktos pojedzie 61 - mandat, 62-mandat....

...z tego co wiem w wiekszości miast gdzie są fotoradary zdjątka są robione gdy kierowca przekroczy 10, 15, lub nawet 20 km/h.

Acha.... drugi z radarów stoju przy Piłsudskiego tuż za wjazdem do szpitala w kierunku na sz. zambrowską.... :D

(i każdego dnia totolotek, w którą wieżyczkę dziś wsadzili aparacik?) :D

czekamy na pierwszego, który zamieści na forum swoje zdjęcie! :D

---
PGG

To oni wszystkie niebędo chodzić jednocześnie tylko 1 w tymsamym czasie ?

Prawdopodobnie będą chodziły wszystkie na raz, ale zobaczymy czy na ten interes starczy im pieniędzy. Może za jakiś czas bedzie chodził tylko jeden. A potem może być tak, że wcale nie będą włączane. Ale czynnik psychologiczny bedzie działał- zwolnisz aby nie zapłacic, ale nie wiesz czy fotoradar jest włączony.

Przeciez chyba wszystkim wiadomo, że jest tylko jeden fotoradar w mieście - montowany przemiennie na kilku masztach...

Pozdrawiam

Krzysztof

I bardzo dobrze. Może się skończą wyścigi na naszych ulicach, czyli będzie bezpieczniej.

WYscigi to beda tylko udokumentowane :)))) i upamietnione na zdjeciu za min, 100 zl. :)

...raz stowka, dwa stowka i sie nauczy:)))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Raz zdjecie za 100, drugia raz zdjecie za 100 i tatus nie da juz samochodu :)))

Dziś jadąc Zawadzką zauważyłem już efekt psychologiczny - większość stara się jechać przepisowo. I to dobrze, bo będzie bezpieczniej.

Ale jest i druga strona medalu. Zwrot kosztów tej inwestycji. Większość łomżyniaków jest już lub będzie świadoma istnienia tych urządzeń. I tylko nieliczni dadzą się sfotografować :)

Jeśli decydenci chcą, oprócz poprawy bezpieczeństwa na miejskich drogach, zwrotu tej inwestycji powinni zainstalować fotoradary w ciągu Alei Legionów. Jest tam spore natężenie ruchu (w szczególności w okresie letnim), i co za tym idzie dużo wykroczeń. Nie raz już widziałem samochody, które łamały nagminnie przepisy: pocinały przez miasto jak dzikie lochy; olewały oznakowanie poziome i pionowe; ustawiały się na skrajnych, niewłaściwych pasach na skrzyżowaniach, chcąc ominąć ciąg pojazdów jadących prosto. O wyczynach różnej maści rajderów nie wspomnę.

Podejrzewam, że Policja nie nadążyłaby ze zmianą kliszy :)

Tak sie sklada ze dzisiaj akurat na legionow stal fotoradar, tyle tylko ze przenosny, na wysokosci jednostki wojskowej, wiec po co montowac na stale akurat tam, skoro praktycznie codziennie fotoradar moze byc w innym miejscu. I to jest dopiero niespodzianka.

A wiecie ile kosztuje taki radar? Otóż 1,5 mln zł ale może będzie bezpieczniej. Może komuś uratuje to życie. A wystarczyłoby jeździć przepisowo, przynajmiej tyle kasy by nie szło z budżetu państwa (bo to finansuje komenda głowna policji) oraz z naszych domowych budzetów badź na podatki lub na te mandaty.

Jerry:
(...)"Ale jest i druga strona medalu. Zwrot kosztów tej inwestycji. Większość łomżyniaków jest już lub będzie świadoma istnienia tych urządzeń. I tylko nieliczni dadzą się sfotografować :)

Jeśli decydenci chcą, oprócz poprawy bezpieczeństwa na miejskich drogach, zwrotu tej inwestycji powinni zainstalować fotoradary w ciągu Alei Legionów(...)"

Wg mnie najlepszym zwrotem tej inwestycji nie beda pieniadze, ale uratowane ludzkie, BEZCENNNE zycie. Ludzie swiadomi radarow beda uwazali, ci ktorzy sie zapomna, lub nie dostosuja - poniosa zasluzone konsekwencje. Nie zapomnijmy, ze o wypadek nie trudno. Nawet najlepszym kierowcom moze sie przytrafic...
Wiec chyba nie ma sensu przeliczac tu nic na pieniadze...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

mam taka delikatna uwage, jesli kierowca jest "D" to i zmniejszenie predkosci nie uchroni go przed wypadkiem, ja jezdze szybko i jak do tej pory od 120 tysiecy kilometrow nawet drasniecia nie mialem, a ze gowniarze jezdza jak debile to fakt :) karac nie wyrozniac, nie maja pojecia o samochodzie a rajduja :)

pragnę was poinformować ,że radarków będzie dużo ,dużo więcej.

Zeus

a ile?:)

:))) Trzeba sie cieszyc, ze nie ma - tak jak w warszawce - ograniczenia do 50:))))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Prawdopodomnie na terenie Łomży ma być aż siedem, ale nie radarów a budek radar jest jeden i przenośny. Sęk w tym, że nie wiesz gdzie on jest tzn. w której budce. Prawdziwy totolotek rafisz albo nie. :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org