Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
NNKJO Łomża - poziom zerowy. |
NNKJO - Niepubliczne Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych. Witam. Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat poziomu zerowego w NNKJO, na który można było zapisywać się jeszcze na początku tego roku akademickiego. Teraz na stronie NNKJO nie ma już tej informacji... Mam pytanie:uczęszczał może ktoś na ów poziom zerowy do tej szkoły? Jeśli tak to może mogłaby taka osoba powiedzieć coś więcej na ten temat? Będę wdzięczny za każdą opinię. :) Jeśli nie wiecie nic na temat poziomu zerowego, to wpiszcie proszę opinię o NNKJO ogólnie.:) pozdrawiam i dziękuję za wszelki odzew.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: NNKJO Łomża - poziom zerowy. |
Jeśli chodzi o NNKJO odpusc sobie, poziom tej szkoły o ile w ogóle można o nim mówic, jest beznadziejny, słyszałem z pierwszych rąk o różnych historiach z tego kolegium, natomiast śmiało mogę Ci polecic kolegium na Skłodowskiej, nie dosc, że państwowe i papier masz z UW, to i na pewno się nauczysz, o ile masz w ogóle taki zamiar, kadra bardzo fajna i przede wszystkim kompetentna.
|
|
niestety Yorker mylisz się w NKJO miałem średnią 4,8 a w NNKJO 5,0 a ile tam nie zaliczało osób, sporo odeszło, właśnie dlatego, że słyszeli, że jak płacą to zaliczą, a tu sic ! kasa , nerwy i czas stracony, jakby nie było pół albo rok w plecy :( mówiąc krotko, jeśli kulejesz z języka daruj sobie, ale jeśli naprawdę chcesz się nauczyć, dasz radę, niezależnie, które wybierzesz, ja sugeruję te na Skłodowskiej, tam nie ma chamstwa onaion
|
|
Na Skłodowskiej profesjonalne kolegium, do którego warto się wybrać. Niepubliczne jest pożal się boże i szkoda tracić czasu, a i pracę ciężko będzie po tym znaleźć.
|
|
Hej. Wybieram się do NNKJO od tego roku. Wybrałam je ponieważ zamierzam kształcić się zaocznie, a w tym na Skłodowskiej nie ma możliwości zaocznego kontynowania nauki. Ktos z Was kształcił sie tam??
|
|
Dzięki za odpowiedzi. :) emilaa21, bardzo mi zależało, by uczyć się w tym publicznym kolegium. Jakoś tak mi się życie ułożyło, że w przyszłym roku chciałem podjąć naukę na poziomie zerowym w NNKJO, poprawić maturę i za rok składać papiery do publicznego. A Ty zdawałaś maturę na podstawie czy na rozszerzeniu? :)
|
|
zdawałam maturę na poziomie podstawowym, z miarę dobrym wynikiem (81% pisemny, 85% ustny). A o co chodzi z tym poziomem zerowym?:)
|
|
idź normalnie od pierwszego roku, więcej nauki, fakt ale nie będziesz miała roku straconego, co 3 lata nauki to nie 4 opcja druga: masz licencjat i magisterium w Przasnyszu onaion
|
|
z tematu zrozumiałem, że to kolegium prezentuje zerowy poziom :) Poza tym słyszałem gdzieś, że zmienili prawo i kolegia językowe będą zamykali albo przekształcali tak aby się w nowym prawie odnaleźli.
|
|
Kolegia językowe maja być przekształcone w szkoły wyższe. Nie oznacza to jednak że będą zamykane, z tego co wiem to po prostu zmienia się ich nazwa, gdyż muszą się dostosować do nowych przepisów. Od 1 czerwca przyjmują dokumenty w NNKJO. Waham się teraz czy złożyć tam papiery, po przeczytaniu wszystkich negatywnych opinii:) Fakt faktem, mogę sobie pozwolić jedynie na zaoczne, a więc te na Skłodowskiej odpada...
|
|
Hej. Byłem dzisiaj w NNKJO i pani mi objaśniła, że owszem, istnieje coś takiego jak 'rok zerowy' a nie 'poziom zerowy', jak wcześniej sądziłem, co oznacza, że w tej "zerówce" następuje przygotowanie do do poziomu FCE, czyli poziomu, z którym powinno rozpoczynać się naukę na anglistyce, zajęcia na nim są realizowane co 2 tygodnie w weekendy. Ja zdawałem tylko podstawę z angola (pisemna 88%, ustna 100%). Emilaa21, nie wiesz może do kiedy mają nastąpić opisane przez Ciebie zmiany w tych kolegiach? Bo czytałem gdzieś, że do 2012r. Oto artykuł, którym się trochę zmartwiłem: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090528/REG20/738392034 Przepraszam, że dopiero odpisuję. Pozdrawiam;*
|
|
Cyprian, przeczytałam link, który wkleiłeś, no rzeczywiście jest nieciekawie.... Ja czytałam na temat kolegiów w Tygodniku Ostrołęckim jakis miesiąc temu, ale nie było tam powiedziane kiedy dokładnie mają byc te zmiany wprowadzone....Nie wiem co teraz.:(
|
|
Nie przejmuj się na zapas. Trzeba wszystko przemyśleć i się zastanowić. Może warto byłoby się przejść do tych kolegiów i zapytać czy już coś wiadomo, albo chociaż zadzwonić... W sumie to też nie jest mi na rękę, by były wprowadzane takie zmiany... :( Tak bardzo chciałbym, żeby zostało 'po staremu'. Zwróciłaś uwagę, że ten artykuł został napisany w 2008 roku? Czyli, że w 2012 po raz ostatni odbędzie się nabór. Może jak już coś się wyjaśni, to wpiszemy informacje, które wiemy na ten temat. 3maj się:)
|
|
Ok, ja postaram się jeszcze zadzwonić do tego kolegium, jak się zdecyduję to zawiozę papiery 1 czerwca, papa;*
|
|
Właśnie dzwoniłam do kolegium do sekretariatu, szkoła w najbliższych latach ma nie zostać zlikwidowana, przekształcona też nie bo podlega już od 2 latach pod którąś z uczelni warszawskich:) Także bez obaw. To co, wybiera się ktoś 1 czerwca złożyć dokumenty? Bo ja tak:)
|
|
NNKJO ma wysoki poziom, mnie raził brak kultury niektórych wykładowców. Wydaje mi się, że na studiach są ludzie dorośli i nie muszą się tłumaczyć ze wszystkiego tak jak w przedszkolu. Idź od razu na pierwszy rok, jeśli będziesz chciała, dasz radę oto mała historia: studiował z nami facet po doktoracie, a jeden z wykładowców robił doktorat, na siłę próbował udowodnić , ze ten ktoś jest głupi, a najlepsze jest to, że nijak przedmiot miał się do angielskiego, i na półrocze wstawiła mu 3 z wielką łaską, a koleś miał wiedzę nie tylko z angielskiego, ale także o świecie "tak to bywa jak uczeń przerasta mistrza" albo jak jedna z babek w chusteczki zaglądała czy ściąg nie mamy:) tego to w podstawówce nie robili ogólnie, języka się nauczysz, tylko trzeba olać chamstwo onaion
|
|
NNKJO podlega pod SWSP i chyba Uniwersytet Białostocki... Ale ta pierwsza uczelnia ma prestiż przynajmniej w Wwie :)
|
|
NNKJO podlega obecnie pod Wyższą Szkołę Psychologii Społecznej w Wawie, od 2 lat, wcześniej podlegało pod Uniwersytet w Białymstoku.
|
|
Halo???? Jest tu ktoś?:)
|
|
To się cieszę, że możesz spokojnie składać te papiery. :) Pozdrawiam;*
|
|
Witam, W tym roku mam zamiar zacząć naukę w NKJO w Łomży na język angielski i w związku z tym mam pytanie, otóż czy trudno jest tam sie dostać ? I czy jesli zdam maturę na ponad 80% z pisemnej i 100% z ustnej z angielskiego mam jakieś szansę na dostanie sie do tego kolegium ? Będę wdzięczna za odp ;) Pozdrawiam.
|
|
Autor: Cyprian (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 18-05-11 15:09 NNKJO - Niepubliczne Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych. Witam. Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat poziomu zerowego w NNKJO, na który można było zapisywać się jeszcze na początku tego roku akademickiego. Teraz na stronie NNKJO nie ma już tej informacji... Mam pytanie:uczęszczał może ktoś na ów poziom zerowy do tej szkoły? Jeśli tak to może mogłaby taka osoba powiedzieć coś więcej na ten temat? Będę wdzięczny za każdą opinię. :) Jeśli nie wiecie nic na temat poziomu zerowego, to wpiszcie proszę opinię o NNKJO ogólnie.:) pozdrawiam i dziękuję za wszelki odzew. Poziom zerowy to poziom zerowy!!! zero pisania, zero czytania i zero komentarzy po prostu zero- syf- i wodorosty.
|
|
Jak się okazało prawidłowa nazwa brzmi 'rok zerowy', a nie 'poziom zerowy'. Skoro 'zero komentarzy', to po co piszesz?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |