poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
NNKJO Łomża - poziom zerowy.

NNKJO - Niepubliczne Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych.

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat poziomu zerowego w NNKJO, na który można było zapisywać się jeszcze na początku tego roku akademickiego. Teraz na stronie NNKJO nie ma już tej informacji...

Mam pytanie:uczęszczał może ktoś na ów poziom zerowy do tej szkoły? Jeśli tak to może mogłaby taka osoba powiedzieć coś więcej na ten temat? Będę wdzięczny za każdą opinię. :) Jeśli nie wiecie nic na temat poziomu zerowego, to wpiszcie proszę opinię o NNKJO ogólnie.:)
pozdrawiam i dziękuję za wszelki odzew.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: NNKJO Łomża - poziom zerowy.

Jeśli chodzi o NNKJO odpusc sobie, poziom tej szkoły o ile w ogóle można o nim mówic, jest beznadziejny, słyszałem z pierwszych rąk o różnych historiach z tego kolegium, natomiast śmiało mogę Ci polecic kolegium na Skłodowskiej, nie dosc, że państwowe i papier masz z UW, to i na pewno się nauczysz, o ile masz w ogóle taki zamiar, kadra bardzo fajna i przede wszystkim kompetentna.

niestety Yorker mylisz się
w NKJO miałem średnią 4,8 a w NNKJO 5,0
a ile tam nie zaliczało osób, sporo odeszło, właśnie dlatego, że słyszeli, że jak płacą to zaliczą, a tu sic ! kasa , nerwy i czas stracony, jakby nie było pół albo rok w plecy :(
mówiąc krotko, jeśli kulejesz z języka daruj sobie, ale jeśli naprawdę chcesz się nauczyć, dasz radę, niezależnie, które wybierzesz, ja sugeruję te na Skłodowskiej, tam nie ma chamstwa

onaion

Na Skłodowskiej profesjonalne kolegium, do którego warto się wybrać.

Niepubliczne jest pożal się boże i szkoda tracić czasu, a i pracę ciężko będzie po tym znaleźć.

Hej. Wybieram się do NNKJO od tego roku. Wybrałam je ponieważ zamierzam kształcić się zaocznie, a w tym na Skłodowskiej nie ma możliwości zaocznego kontynowania nauki. Ktos z Was kształcił sie tam??

Dzięki za odpowiedzi. :)

emilaa21, bardzo mi zależało, by uczyć się w tym publicznym kolegium. Jakoś tak mi się życie ułożyło, że w przyszłym roku chciałem podjąć naukę na poziomie zerowym w NNKJO, poprawić maturę i za rok składać papiery do publicznego. A Ty zdawałaś maturę na podstawie czy na rozszerzeniu? :)

zdawałam maturę na poziomie podstawowym, z miarę dobrym wynikiem (81% pisemny, 85% ustny). A o co chodzi z tym poziomem zerowym?:)

idź normalnie od pierwszego roku, więcej nauki, fakt ale nie będziesz miała roku straconego, co 3 lata nauki to nie 4

opcja druga: masz licencjat i magisterium w Przasnyszu

onaion

z tematu zrozumiałem, że to kolegium prezentuje zerowy poziom :) Poza tym słyszałem gdzieś, że zmienili prawo i kolegia językowe będą zamykali albo przekształcali tak aby się w nowym prawie odnaleźli.

Kolegia językowe maja być przekształcone w szkoły wyższe. Nie oznacza to jednak że będą zamykane, z tego co wiem to po prostu zmienia się ich nazwa, gdyż muszą się dostosować do nowych przepisów.

Od 1 czerwca przyjmują dokumenty w NNKJO. Waham się teraz czy złożyć tam papiery, po przeczytaniu wszystkich negatywnych opinii:)
Fakt faktem, mogę sobie pozwolić jedynie na zaoczne, a więc te na Skłodowskiej odpada...

Hej. Byłem dzisiaj w NNKJO i pani mi objaśniła, że owszem, istnieje coś takiego jak 'rok zerowy' a nie 'poziom zerowy', jak wcześniej sądziłem, co oznacza, że w tej "zerówce" następuje przygotowanie do do poziomu FCE, czyli poziomu, z którym powinno rozpoczynać się naukę na anglistyce, zajęcia na nim są realizowane co 2 tygodnie w weekendy.

Ja zdawałem tylko podstawę z angola (pisemna 88%, ustna 100%).
Emilaa21, nie wiesz może do kiedy mają nastąpić opisane przez Ciebie zmiany w tych kolegiach? Bo czytałem gdzieś, że do 2012r. Oto artykuł, którym się trochę zmartwiłem:

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090528/REG20/738392034

Przepraszam, że dopiero odpisuję. Pozdrawiam;*

Cyprian, przeczytałam link, który wkleiłeś, no rzeczywiście jest nieciekawie....
Ja czytałam na temat kolegiów w Tygodniku Ostrołęckim jakis miesiąc temu, ale nie było tam powiedziane kiedy dokładnie mają byc te zmiany wprowadzone....Nie wiem co teraz.:(

Nie przejmuj się na zapas. Trzeba wszystko przemyśleć i się zastanowić. Może warto byłoby się przejść do tych kolegiów i zapytać czy już coś wiadomo, albo chociaż zadzwonić... W sumie to też nie jest mi na rękę, by były wprowadzane takie zmiany... :( Tak bardzo chciałbym, żeby zostało 'po staremu'. Zwróciłaś uwagę, że ten artykuł został napisany w 2008 roku? Czyli, że w 2012 po raz ostatni odbędzie się nabór.

Może jak już coś się wyjaśni, to wpiszemy informacje, które wiemy na ten temat. 3maj się:)

Ok, ja postaram się jeszcze zadzwonić do tego kolegium, jak się zdecyduję to zawiozę papiery 1 czerwca, papa;*

Właśnie dzwoniłam do kolegium do sekretariatu, szkoła w najbliższych latach ma nie zostać zlikwidowana, przekształcona też nie bo podlega już od 2 latach pod którąś z uczelni warszawskich:)
Także bez obaw. To co, wybiera się ktoś 1 czerwca złożyć dokumenty? Bo ja tak:)

NNKJO ma wysoki poziom, mnie raził brak kultury niektórych wykładowców. Wydaje mi się, że na studiach są ludzie dorośli i nie muszą się tłumaczyć ze wszystkiego tak jak w przedszkolu. Idź od razu na pierwszy rok, jeśli będziesz chciała, dasz radę
oto mała historia: studiował z nami facet po doktoracie, a jeden z wykładowców robił doktorat, na siłę próbował udowodnić , ze ten ktoś jest głupi, a najlepsze jest to, że nijak przedmiot miał się do angielskiego, i na półrocze wstawiła mu 3 z wielką łaską, a koleś miał wiedzę nie tylko z angielskiego, ale także o świecie
"tak to bywa jak uczeń przerasta mistrza"
albo jak jedna z babek w chusteczki zaglądała czy ściąg nie mamy:) tego to w podstawówce nie robili

ogólnie, języka się nauczysz, tylko trzeba olać chamstwo

onaion

NNKJO podlega pod SWSP i chyba Uniwersytet Białostocki... Ale ta pierwsza uczelnia ma prestiż przynajmniej w Wwie :)

NNKJO podlega obecnie pod Wyższą Szkołę Psychologii Społecznej w Wawie, od 2 lat, wcześniej podlegało pod Uniwersytet w Białymstoku.

Halo???? Jest tu ktoś?:)

To się cieszę, że możesz spokojnie składać te papiery. :)
Pozdrawiam;*

Witam,

W tym roku mam zamiar zacząć naukę w NKJO w Łomży na język angielski i w związku z tym mam pytanie, otóż czy trudno jest tam sie dostać ? I czy jesli zdam maturę na ponad 80% z pisemnej i 100% z ustnej z angielskiego mam jakieś szansę na dostanie sie do tego kolegium ?

Będę wdzięczna za odp ;)
Pozdrawiam.

Autor: Cyprian (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18-05-11 15:09

NNKJO - Niepubliczne Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych.

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat poziomu zerowego w NNKJO, na który można było zapisywać się jeszcze na początku tego roku akademickiego. Teraz na stronie NNKJO nie ma już tej informacji...

Mam pytanie:uczęszczał może ktoś na ów poziom zerowy do tej szkoły? Jeśli tak to może mogłaby taka osoba powiedzieć coś więcej na ten temat? Będę wdzięczny za każdą opinię. :) Jeśli nie wiecie nic na temat poziomu zerowego, to wpiszcie proszę opinię o NNKJO ogólnie.:)
pozdrawiam i dziękuję za wszelki odzew.
Poziom zerowy to poziom zerowy!!! zero pisania, zero czytania i zero komentarzy po prostu zero- syf- i wodorosty.

Jak się okazało prawidłowa nazwa brzmi 'rok zerowy', a nie 'poziom zerowy'. Skoro 'zero komentarzy', to po co piszesz?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org