poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kafeteria już upadła

Kafeteria w Łomży na ul. Rządowej jest w stanie likwidacji i to jest właśnie odpowiedź dla mieszkańców Łomży , nie zasługujemy na dobre , kulturalne lokale typu Kafeteria. Kebaby , pizzerie i inne barachło to jest to na co zasługuje Łomża !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kafeteria już upadła

No to caly jeden raz zdazylem pojsc :/ Szkoda, bardzo sympatyczny lokal...

to fakt *****

http://kafeteria.lomza.pl/?dzial=0[url/]

Byłem raz.
W Łomży nie ma miejsca na taki lokal.

Szkoda...lubiłaam tam bywać.
Lokal z klimatem.
teraz już nie ma gdzie zaprosić znajomych.

w łomzy jest miejsce na coś takiego ale nie w tamtym miejscu, jeżdżę ze 4 razy w tygodniu tamtą drogą ale nie widziałem jej;]

po prostu wybrali lokalizacje po.... , nic dodać i nic ująć

Lokal w największych łomżyńskich slumsach, sorry ale jak wychodzę podchmielony z lokalu to chcę czuć się bezpiecznie, a tam szkoda gadać.

miejsce słabe...

w Łomży przydałoby się coś na wzór Bella Vita z Lipowej w Białymstoku, pod warunkiem dobrej lokalizacji...

chyba chcesz zgrzeszyc?

przyczyną jest również jest to, że ludzie wybierają byle jakość nie liczy już smak i jakość choćby kawy czy herbaty w tym wypadku +(klimat lokalu ) a zadawalaja się m.in wstrętną kawą czy mielonym mięsem w torebce foliowej z BIEDRONKI.

Autor: Hipopondrom (---.adsl.inetia.pl)
Data: 22-02-11 15:46

Lokal w największych łomżyńskich slumsach, sorry ale jak wychodzę podchmielony z lokalu to chcę czuć się bezpiecznie, a tam szkoda gadać.

Sam jesteś ze slumsow

Na Rządowej to jedynie Lumpex !!

lokal był świetny, szkoda tylko, że właściciel ignorowal mieszkańców kamienicy, w której kawiarnia funkcjonowała i umilał im sen (a raczej jego brak) glosną muzyką w środku nocy przez całe weekendy. ja sie cieszę właśnie z tego powodu, choc nikomu źle nie zyczę.

Ręce opadają... taki fajny lokal :/

Szkoda.W ostatni piątek byłam tam z towarzystwem i było OK. Atmosfera,obsługa miła. Potrzebny taki lokal w Łomży,szkoda

emerytka

szkoda:((ale dla pocieszenia dodam ,ze jest jeszcze fajny lokalik na Śniadeckiego "ELITA"jeśli ktoś jeszcze nie był to polecam:):)

lokal fajny, tylko miejsce nieodpowiednie, idziesz na kawe i lody wracasz wybita szyba i zabrane co wartościowe z auta......,

a może gdzieś się przenoszą tylko? szkoda żeby takie fajne miejsce padło

Ja pytałam kilka tygodni temu, czy to prawda, że się zamykają, to mi powiedziano, że nie ma obaw, że Kafeteria zniknie i że co najwyżej zmieni właściciela. Oby...

Je n'sais pas ou je vais, oh ca je l'ai jamais bien su. Mais si jamais je le savais, je crois bien que je n'irais plus...

Nie rozumiem tego tematu? Co mamy zrobić pikietę i ratować wspólnymi siłami ten lokal? Przetrwają najsprytniejsi i najsilniejsi.

Byłem ostatnio w Łomży 54 pusto, Hattrick pusto, Mc pusto, ok. godziny 22 w Niedziele. Mam nadzieję, że w pozostałe dni tygodnia jest lepiej bo jak tak dalej pójdzie to jedyne miejsce gdzie będę mógł spotkać ludzi to stacja orlen, kawa, piwo, zapiekanki...

Orlen 1
Farmal 2
Kaufland 3
parking ul. legionów tz. dolarek i koło blaszaka 4,5

Przynajmniej jakos by sie zareklamowali.

Ja Ci w Dupę, Ty mi Loda...

Właściciele mieszkań w kamienicach na Starym Rynku są chyba bezlitośni. Wolą mieszkać w spokoju, ale w mieście, którego życie podupada. A przecież to i dla nich mogłyby być dodatkowe miejsca pracy, wartość ich nieruchomości by wzropsła itd.

Dlaczego w innych miastach nie ma tego problemu? Bo ludzie wiedzą, że taki jest urok mieszkania na starówce, że nie jest tylko ich. U nas jak widać jest inaczej...

wielka szkoda ! jedyny lokal z klimatem ....

i tak nigdzie nie będzie tak pięknie jak w "Pierwszej Miłości"

Może za blisko kościoła była i dlatego? Może strefę "za blisko kościoła" rozszerzono ze Starego Rynku na sąsiednie ulice?

A jest jeszcze jakieś miejsce w Łomży nie za blisko kościoła?

życie;/

Lokal z duszą, a jednak....

Z tego co widzę na stronie kafeteria funkcjonuje przynajmniej tak piszą na stronie że jest koncert w każdą sobotę http://www.kafeteria.lomza.pl/

może i fajny lokal, ale ten brak miejsc parkingowych dla klientów wielki minus

bo to miasto starych dziadków

nic k urwa w tym mieście porządnego sie nie uchowa !!!!!!!! do c **** z taka polityką

RE marek_p:

Może jednak nie upadła tylko właściciel nie chce już prowadzić lokalu i szuka chętnego do sprzedaży lokalu w nowe ręce? Oby tak było i oby lokal przetrwał, bo w tej Łomży już naprawdę nie będzie gdzie iść :/

I tu was zaskoczę !!! KAFETERIA nie upadła! Szczegóły już niedługo......zainteresowanych proszę o pytania i sugestie na temat lokalu! Malkontentom typu "nie ma miejsc parkingowych" dziękuję!!! proszę o konkretne wypowiedzi!Np. na temat klimatu i menu bo może będą zmiany!!! Dobrowolnie zapraszam do współpracy!!!Z poważaniem nowy właściciel......Ps. to nie żart!!!!!

nastrojowa muzyka. Nastrojowe - niekoniecznie głośne granie na żywo, jakiś klarnecik itp. Piwo na desce metrowej, jedzenie domowe - nie kebab, nie pizza.

Dzięki Brzeczyszczykiewicz wezmę to pod uwagę! Wystrój się odrobinę zmieni menu na pewno też ale myślę że muzyka na żywo pozostanie nadal atrybutem tego lokalu.... proszę o dalsze propozycje! Z góry dziękuję!!!

Ja mam taki pomysl.Dobrze jest miec jakis specjal,ktorego inne lokale nie maja.W Łomzy chyba nikt nie sprzedaje Guinessa,retro ma jakies irlandzkie piwo,ale inne.Nie mam pojecia jak wygladaja umowy z browarami,moze nie bedzie szans na sprzedaz. W kazdym razie powinienes miec cos szczegolnego i szczegolnie dobrego,na co ludzie beda chetnie zachodzic.

Na pewno niech zostaną herbaty i yerba. A Brzeczyszczykiewicz ma rację: przydałoby się coś do zjedzenia, czasem, jak się wpada prosto z roboty, to kawałek ciasta nie wystarczy. Nie musi to być zaraz jakieś bardzo szerokie menu, ale kilka prostych, smacznych dań byłoby fajnie mieć.

Je n'sais pas ou je vais, oh ca je l'ai jamais bien su. Mais si jamais je le savais, je crois bien que je n'irais plus...

Dzięki za sugestie!Myślę bardzo poważnie nad jakimś szamankiem ale niestety przestrzeń jest bardzo ograniczona ale będę kombinował żeby było chociaż kilka podstawowych dań adresowanych właśnie dla tych co wpadają z roboty i chcą coś konkretnego "wrzucić na ząb".

Warto coś zrobić, żeby w lokalu nie śmierdziało starym Helmutem (od mebli?) albo kanalizacją. Brrrr...

I wystrój ten co był hmmm bardzo pomieszany. Lepiej coś w jednym klimacie. Te fotele i kanapy mi się nie podobały. Jakoś wyglądało to za bardzo barokowo i nijak. Ma byc prosto i z klasą. Wiem, łatwo mówić:)) Z niecierpliwością czekam.

no, jak masz klientow ktorzy wpadaja z "roboty", to jest super! powodzenia :)

Koniecznie (!) zmień gorącą czekoladę. Poprzedni właściciel robił ją z budyniu czekoladowego i sprzedawał po 8zł za filiżankę. Raz się nabrałam. Ohyda. Więc z tym z pewnością coś zrób. Wino grzane było w fajnych kubeczkach (jak garnuszki)- to może zostać, ale trochę za słodkie było. A wystrój? Było nastrojowo, to fakt, ale i tak "brudno", miałam takie wrażenie. Trochę więcej jasnych kolorów, nieokrytych materiałem mebli i może światła więcej...

To tych nieszczęsnych kanap i stolików już nie ma!! Soho przewin ze trzy tematy do góry to zrozumiesz...Myślę że czekolady już nie będzie a w zamian będzie coś o wiele lepszego....

ŁKS awans do III ligi ma już zapewniony. Powoli wraca tam gdzie Jego miejsce. Teraz trzeba pomóc chłopakom wygrać półfinał okręgowego pucharu polski który odbędzie się w środę o godzinie 17.00 na Z18. Gramy z III ligową Pogonią Łapy. Mamy nie lada okazję ugrać coś porządnego. Wiadomo że w finale tego pucharu będzie 4ligowy zespół (Włókniarz lub Cresovia) co daje nam duże prawdopodobieństwo wygrania tego pucharu patrząc na tabelę naszej 4 ligi. Trzeba tylko przejść Pogoń. Jak by ktoś nie wiedział co daje wygranie okręgowego pucharu polski poza prestiżem i samym jego wygraniem, to już wyjaśniam - w przyszłym sezonie gralibyśmy już o Puchar Polski - ten "właściwy". Czyli można trafić na zespół z ekstraklasy który to przyjedzie na nasze boisko powalczyć o awans. Możemy mieć w przyszłym sezonie na prawdę fajne mecze na Z18. Mecz jest w środę o 17.00. Namawiajcie jutro znajomych ze szkoły, pracy, podwórka czy czegokolwiek aby w środę pojawić się na Z18 w jak największej liczbie, bo to na pewno pomoże naszym chłopakom ugrać wynik jakiego byśmy sobie życzyli.

Środa godzina 17.00 - ŁKS - Pogoń Łapy.

A pytanko odnosnie muzyki... Szanty w piatki dalej sa? Czy to juz tez uleglo zmianie?

Muzyka na żywo na pewno zostanie!!!I dopiero będą...;) Niestety jak działa nasz kochany ratusz ws. pozwoleń i koncesji każdy wie.... My tez musimy przejść tą drogę przez mękę!Póki co słucham waszych pomysłów i sugestii....

Szanty!!!!!!

Autor: tuli (---.elomza.pl)
Data: 08-05-11 20:21

Koniecznie (!) zmień gorącą czekoladę. Poprzedni właściciel robił ją z budyniu czekoladowego i sprzedawał po 8zł za filiżankę. Raz się nabrałam. Ohyda.

Czekolada oprócz przeciwników miała też zwolenników, nigdzie indziej chyba nie podaje się gęstej czekolady. I nie była robiona z budyniu i nie po 8 zł ;) Uważam, że w Kafeterii jako w kawiarni powinno się serwować gorącą czekoladę. Warto pomyśleć o koktailach owocowych, bo tego tam akurat brakowało. Wystrój sam w sobie nie był zły, nie było tam wszechobecnego "plastiku". Zgodzę się z Tobą tuli, mogło by być jaśniej, więcej żywych barw.

Ja mam dużo sugestii i zdaje mi sie o wiele trafniejszych niz poprzednicy. Troche znam sie na tej branży i mogę przekazac wiele cennych inspiracji nie tylko do zachwytu gosci, ale i kieszeni właściciela. Tyle, że proszę o inny kontakt niż na forum, bo to nie miejsce żeby rozmawiać o interesach.

SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"

Soho, a co Ty masz do ludzi, co wracają z "roboty"? To już nie można tego słowa użyć jako zamiennika dla pracy??
A tak się składa, że z pracy bliżej mi do kafety niż do domu i nie zawsze chce mi się biec do domu na obiad i wracać w okolice Starego Rynku. Trochę zrozumienia...

Kania zapraszam na priv. wiedzminatorzyca@onet.eu

Kania - mam nadzieję że skoro tak się wychwalasz to chociaż za darmo pomożesz jankesonowi:)

Póki co cisza..... ale poczekam cierpliwie może coś napisze..?

Czyżby jednak w tym mieście był cień nadziei dla normalność? Czekam z niecierpliwością na rozwój wypadków. Co do propozycji :
Nie zabieraj grzanego wina, najlepsze w naszej wiosce :)
Czekolady faktycznie nie robili z budyniu i faktycznie nie była po 8 pln (O.o drożej od wina?)
Popytaj dziewczyn które tam pracowały , na pewno będą miały kilka niezgorszych pomysłów co można by było tam usprawnić.

Powodzenia ;)

ps. ja też miałem tam po drodze z "roboty" :D

wino budyń te sprawy

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

Zapewniam wszystkich że walczymy!!!!!!Zostało po dopinać kwestie urzędowe i będzie się działo!Jak już ogarniemy cały temat to będzie o nas słychać! pozdrawiam!!! I czekam na więcej podpowiedzi z waszej strony! Dzięki!!!

Też czekam!

Będzie jak ze wszytskimi innymi :)
Ludzie 1-2 miesiące sie pocieszą i po karierze.
A jankeson juz dumy "właścicielstwa" nabrał - na maile nie odpisuje.

SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"

Droga kaniu zapewniam ciebie że powodem nieodpisywania na twojego maila jest zupełnie inna sprawa!!!!Czytałem go z wielkim zainteresowaniem i powiem tobie że mam wrażenie że to nie będzie za darmo! Ale nic poczekam na rozwój sytuacji i zapewniam że odezwę się w odpowiednim czasie.....Powodzenia pa!!!

ma ktoś namiar na właściciela tego lokalu tj. byłej " kafeteri " na rządowej proszę o inf.na email :garfild007@onet.pl

Poszło!

dziękuję

elfina , może Cię zainteresuje : lokal po dawnej kafeterii,

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=473806&t=473806

Ktoś chętny na biznes w tym temacie? xxxx79410@gmail.com Oby szybko.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org