Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
praca w Niemczech |
chcę wyjechać do pracy na truskawki do niemiec. Dostałam dokumenty o ubezpieczeniu z niemieckiej firmy, gdzie mam iść to podstęplować. Moja sytuacja to: - Jestem teraz bez pracy, - ubezpieczenie mam w KRUS, ale KRUS nie chce mi tego podstęplować - w biurze pracy nie mogę sie zarejestrować, bo mam ziemię Pomóżcie, gdzie mam iść z tymi dokumentami z Niemiec, bo muszę wyjechać do pracy za granicę, w tej chwili nie mam srodków do zycia Z góry dziękuję a.b.c
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: praca w Niemczech |
Mieszkasz w mieście czy na wsi?
|
|
idź do jakiegoś sołtysa dasz na flaszkę ale będzie grało wszystko, tak się robi :D
|
|
Natepne chamstwo jedzie pokazywac jacy to Polacy wiesniacy sa.Chamstwo niech na polu zostanie u siebie a nie u bauera.Malo truskawek w Polsce jest ? co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
wystarczy u sołtysa stempel dostać;) powodzenia w pracy.
|
|
Do "hansklos" chamem dla mnie jest ten co mówi źle o innych. Nawet mnie nie znasz, a zaliczasz mnie do chamstwa, zastanów sie co piszesz. Jadę tam bo mam na utrzymaniu dom i dzieci a jestem za honorowa, zeby iść po zapomogę. Nie masz pojęcia jak trudno być samej i liczyć tylko na siebie. a.b.c
|
|
witam ja mysle ze musisz iśc do Urzędu Gminy w miejscu zamieszkania i od nich dostać pieczątkę, miłej pracy życze
|
|
witam ja mysle ze musisz iśc do Urzędu Gminy w miejscu zamieszkania i od nich dostać pieczątkę, miłej pracy życze
|
|
od sołtysa pieczątkę ;)
|
|
Do abc. Moze i masz racje,zbyt sie unioslem.Zwracam honor.Nie twoja wina w sumie. Proponowalbym tylko zamiast wyjezdzac poszukac raczej czegos w PL.Truskawki u Niemca to tragedia,a kasy wielkiej tam nie zarobisz.A szkopy ciagle patrza na nas jak na biednych polaczkow.Wkazdym razie jak masz ciezko odezwij sie do mnie na email : podala@hotmail.com pzdr. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
hej mam pytanie a gdzie się zapisałaś na te truskawki?bo ja mam problem z tym do kogo zadzwonić zapytać w sprawie pracy itp NINKA88
|
|
do: NINA88 teraz to już jest za późno na zapisy na truskawki, bo niedługo sezon wiec już nie da rady, o listy już są :) pozdrawiam :)
|
|
NINA88 skontaktuj sie ze mną, dam ci namiary. zozole123@interia.pl a.b.c
|
|
Tak i dostaniesz pensję 600 zł. Powodzxenia, tam przy najmniej zarobisz.
|
|
do "hansklos" przeprosiny przyjęte a.b.c
|
|
a.b.c mogła byś odebrać poczte NINKA88
|
|
dzięki wszystkim za info, ponieważ mieszkam w Łomży i ziemię mam na terenie Łomzy, dokumenty podpisano mi w urzędzie miasta. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów a.b.c
|
|
I tak jak w bajce, wszystko dobrze się skończyło :) a.b.c. powodzenia, a Hanskloss- gratki za kulturę :)
|
|
na "Ranczo" idz i tam jest sołtys:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |