Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Problem-komputer |
Witam. Mam problem z komputerem, mianowicie po włączeniu go na monitorze nic się nie wyświetla. Nie ma nawet tego pisknięcia przy starcie. Sprawdzałem Ramy, wyczyściłem, wyjmowałem baterię podłączałem monitor pod drugie wejście i nic. Może ktoś mi pomóc? Mam na tamtym kompie bardzo dużo ważnych projektów. Czekam na jakieś rady.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Problem-komputer |
Jeśli komputer nawet nie szumi, to masz spalony zasilacz. OHMYGOODNESS
|
|
kartę graficzna sprawdź. A DOS NIE WYDAJE DŹWIĘKÓW ?
|
|
Szumi, wszystkie wiatraki chodzą i włącza się tylko nie ma przy starcie tego pisknięcia. Zasilacz nie dawno kupiłem nowy, wiec raczej nie. Poza jak mówie, wszystkie wiatraki chodza.
|
|
Grafikę mam zintegrowaną i podłączałem monitor pod drugie wejście, i nic.
|
|
18-400 Łomża ul. Broniewskiego 20 tam idź i już po problemie
|
|
nie słuchaj ministra, taki problem to nie powod by wydawac teraz pieniadze na serwisy, na poczatek pożycz grafike od kolegi na agp pozniej bedziemy gdybać
|
|
Najpewniejszy najprostszy sposób żeby sprawdzić to wsadzić kartę od innego kompa. A sprawdź zimny lut pod płyto główną i czy kondensatory nie są napuchnięte. Właśnie to największa wada jest jak ma się grafę zintegrowano z płytą .
|
|
A potem idź na wskazany przeze mnie adres
|
|
Właśnie dzwoniłem do kumpla, wpadnie ze swoim kompem i jeśli to nie grafa to będziemy sprawdzać wszystko po kolei bo ma praktycznie to samo pod obudową.
|
|
Jak nie pika przy uruchamianiu to płyta główna zapewne.
|
|
Też to miałem sprawdź dobrze gniazda pamięci czy się nie poluzowały a jak wszystko ok to płytka głowna do naprawy , umnie to było na gwarancji 2 razy. Teraz naszczęście wszystko ok. Jeszcze też możesz wyjąć kości pamięci i przedmuchać dobrze płyte sprężonym powietrzem, może pomoże.
|
|
Sprawdz inny procesor lub inne ramy,a jak to nie pomoże to wychodzi na to że płyta głowna do wymiany ;/ KSz1989
|
|
Jeżeli szukacie sprawdzonego informatyka, serwisu komputerowego we Wrocławiu, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie ofertę firmy, która specjalizuje się m.in. w obsługa IT Wrocław . Czy ktoś z Was również korzystał z ich usług?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |