Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Smażalnia ryb w Łomży? |
Witam Szanownych Forumowiczów, do Urzędu Miejskiego w Łomży wpłynął wniosek o pozwolenie na zmianę sposobu użytkowania lokalu garażowego przy ul. Pocztarskiej na lokal usługowy. W planach wnioskodawcy, w tymże lokalu miałaby powstać mała gastronomia, a konkretnie smażalnia ryb. Dostarczono wszelkie potrzebne zaświadczenia, w tym opinię Konserwatora Zabytków oraz Sanepidu. Jednocześnie do łomżyńskiego Ratusza wpłynął protest mieszkańców miasta przeciwnych powstaniu tam smażalni ryb. Mieszkańcy okolicznych domów obawiają się, że po utworzeniu smażalni ryb pojawi się tam kolejny ogródek piwny, a oni będą musieli znosić konsekwencje z tym związane. Co ciekawe, we wniosku o utworzenie tego lokalu gastronomicznego nie ma mowy o koncesji na sprzedaż alkoholu. W związku z tym Prezydent poznać opinie Szanownych Forumowiczów w kwestii ewentualnego utworzenia w mieście smażalni ryb. Czy taka inicjatywa jest w mieście potrzebna, czy protesty mieszkańców są uzasadnione, jak odbierają oni inicjatywy grup mieszkańców, którzy są przeciwni powstawaniu w okolicach łomżyńskiej Starówki kolejnych lokali gastronomicznych. W związku z licznymi odpowiedziami dot. bulwarów przy ul. Rybaki - za które serdecznie dziękuję - liczę, że również w tej kwestii Szanowni Forumowicze będą licznie prezentować swoje opinie. Marcin Skawski Biuro Prasowe Urzędu Miejskiego w Łomży
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Smażalnia ryb w Łomży? |
Smażalnia ryb? Czemu nie. Ja tam ryby lubię. Protesty mieszkańców ? Ja też bym chętnie zaprotestował przeciwko sklepowi w moim bloku, bo rano podjeżdżają samochody z towarem i spać nie można.
|
|
E, to chyba ma nie być sklep tylko mały lokal gastronomiczny. Panie Marcinie, czy to ma być w bloku na ul. Pocztarskiej czy może tam gdzie był sklep rybny (w garażu)? A świerza rybka smażona, ech... palce lizać. :-)
|
|
Ja takze jestem za. Jesli tak wszystko bedziemy protestowac...to naprawde nikt tu w Łomzy nie bedzie mial ochoty zaczynac jakiejkolwiek dzialalnosci... bez sensu... °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
ooo i tu jest święta racja to co napisała evaa , w tej naszej Łomży musi sie coś w końcu dziać. Jestem za :)
|
|
jestem za
|
|
Jasne, że ZA.
|
|
no jak nie, jak TAK.
|
|
Jestem za ale...............rybka lubi pływać......chociaż piwko niech będzie :) tolek
|
|
no i proszę jaka zgoda narodu. Jasne, że większość lubi smażoną rybkę i jak będzie dobrze usmazona to interes się uda. Wydać zezwolenie.
|
|
Dajmy każdemu prawo swobodnych działań gospodarczych. Każde przedsięwzięcie jest na wagę złota. Jeżeli pojawią się problemy, można tam powiesić kamerę monitorującą. Podobno to taka rewelacja. W oststeczności można cofnąć pozwolenie na piwo. Osobiście nie widzę żadnej różnicy pomiędzy pijalnią na Rynku i na Pocztarskiej. To jedynie problem kultury i egzekwowania warunków.
|
|
Taka smażalnia mogłaby być jednym z elementów zagospodarowania przegów Narwi.
|
|
Już ją sobie wyobrażam gdzieś w okolicy ulicy Zjazd przy jakimś parkingu z polem namiotowo campingowym /np. za stadionem/. czesław
|
|
Popieram również smażalnię ryb nad Narwią. Myślę, że z tym nie będzie problemu jeśli brzego Narwi będzie odpowiednio przygotowany do spacerów i spedzania wolnego czasu, wiele osób zechce proawdzić taką smażalnię.
|
|
Gdyby zastosować się do logiki myślenia protestujących z okolic ul. Pocztarskiej wszystkie punkty gastronomiczne musiałyby powstać... w szczerym polu - tym bardziej, że wnioskodawca nie wspomina nawet o koncesji na alkohol... Jestem za smażalnią ryb w Łomży. Pozwólmy Łomży rozwijać się, popierajmy tworzenie nowych miejsc pracy... Przy odrobinie reklamy może ten interes być całkiem dochodowy i może spowodować, że choć kilku turystów zatrzyma się na dłużej w naszym mieście zostawiając trochę grosza... Pozdrawiam Krzysztof P.S. Nie wiem czy się nie mylę ale widziałem szyld smażalni na ulicy Przykoszarowej. Być może to tylko szyld... pozostałość po jakiejś upadłej firmie... ?
|
|
Szanowni Forumowicze, jest mi niezmiernie miło poinformować, że prezydent Marcin Sroczyński podpisał decyzję o powstaniu w Łomży punktu gastronomicznego przy ul. Pocztarskiej w Łomży. Przez kilka dni na tym forum trwała dyskusja na temat utworzenia w mieście smażalni ryb. Prezydent chciał poznać Wasze opinie, gdyż wielokrotnie wykazywaliście tutaj zainteresowanie problemami miasta. Zdecydowanie opowiedzieliście się za powstaniem takiego lokalu gastronomicznego. Po raz pierwszy prezydent Łomży zwrócił się o konsultacje społeczne w takiej sprawie. Po raz pierwszy, lecz z pewnością nie po raz ostatni. W imieniu Prezydenta Łomży dziękuję za pomoc. Marcin Skawski Biuro Prasowe Urzędu Miejskiego w Łomży
|
|
Smażalnia ryb w Łomży? |
|
http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=869&mode=thread&order=0&thold=0 Poczytajcie sobie - nie wszystkim nasze głosy dotyczące smażalni na ul. Pocztarskiej przypadły do gustu... Pozdrawiam Krzysztof
|
|
...acha... to jest to niezależne i bezstronne gremium... :D a procenty to kiedyś tak liczył "ulubiony" nasz forumowicz kiedy podsumowywał wyniki referendum... :D (ostatnio podesłali mi maila z hasłem i też nie działa - jak oni to robią?) --- PGG
|
|
Bez przesady. Nie bądźmy święci tylko normalni.
|
|
Czym Wy się sugerujecie podczas zakupu wyposażenia do Waszego punktu gastronomicznego? Jeżeli szukacie sprawdzonego sklepu internetowego z wyposażeniem gastronomicznym, to polecam Wam sprawdzić stronę https://gastromania.pl/ekspresy-do-kawy , gdzie znajdziecie ofertę sklepu Gastromania.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |