środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
szczepienie pneumokoki

W której aptece jest najtansza szczepionka na pneumokoki (Prevenar),może ktoś kupował dla swojego dziecka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: szczepienie pneumokoki

sama jak ten pneumokok

To jeszcze ktoś wierzy w pneumokoki? Myślałam, że aktualnym hitem są rotawirusy...
Przykro mi, padłaś ofiarą reklam i firm farmaceutycznych.

Szczepionka na rota i 6w1 na Ks. Anny (chyba 2) najtansza. Różnaica nawet 100-150 zł niż w innych aptekach. Pneumokoki może też, zobacz sama.

Koncerny farmaceutyczne emitowały dwukrotnie reklamy podszywające się pod kampanie społeczną, "zachęcające" do szczepień przeciw pneumokokom.
Obie kampanie naruszały kodeks etyki reklamy i zostały wycofane, jednak przyczyniły się do stworzenia w przyszłych rodzicach poczucia strachu.

Koncern Wyeth:
http://www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/wstrzymana;kampania;stop;pneumokokom,59,0,234299.html

Koncern GlaxoSmithKline:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7600866,Kampania__Obejmij_mnie_szczepieniem__narusza_kodeks.html

Szczerze mówiąc to wszelkie ponad normowe szczepionki są wątpliwej jakości. Przynoszą więcej strat niż pożytku. Znajomi nie raz skarżyli się że po zaszczeniu siebie bądź dziecko gorzej chorowali niż bez tych szczepionek. sprawa dotyczyła głównie szczepionek na grypę, które co gorsza trzeba co roku ponawiac a i tak nie wiadomo, czy są dobre bo grypa jest pochodzenia wirusowego, a wirusy wiadomo, że ewoluują i uodparniają się na działanie leków. moje dziecko nie bylo szczepione ponadnormowo i wszystko jest ok.

odpuść sobie te szczepionki, darme wydawanie kasy, każdy zaprzyjaźniony lekarz Ci to powie

Dokładnie. Powikłań poszczepiennych jest pewnie tyle samo, co zachorowań. Nie marnuj pieniędzy.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org