Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pizzeria Osteria |
Zna ktoś może stronę internetową tej pizzerii, ponieważ chciałabym się dowiedzieć w jakiej cenie są tam pizze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pizzeria Osteria |
a po co? skoro i tak GRUBY BENEK wymiata ?
|
|
chyba nie posiadaja strony, ale pizze maja dosyc tanie. ja bym jednak wybrala inna pizzerie, bo niezbyt mi smakuje ta z osterii, no ale kazdy ma inny gust.
|
|
Strony internetowej nie mają z tego co wiem, pozostaje osobiście iść zrobić xero lub telefonicznie :) (86) 2184436
|
|
Gruby Benek -naajlepsza pizzeria w mieście ;D
|
|
"Gwiazdka23" to prawda by była ,jak by innych pizzerii nie było ...............
|
|
ja wole d`angelo. ;)
|
|
Autor: gwiazdka23 (---.adsl.inetia.pl) Data: 21-04-11 14:57 Gruby Benek -naajlepsza pizzeria w mieście ;D POPIERAM !!!!!!!!!
|
|
"Gwiazdka23 i fionix" to jedni z niewielu klientów pizzerii ,którą chwalą............ Zresztą to wszystko nie na temat: "pizzeria Osteria"
|
|
Nie polecam chilli pizzy, drogo i nie warto brać grube ciasto. Ogólnie w Łomży pizza to żenada, w szczególności drogo patrząc na to co nam się serwuje( oceniam na podstawie obserwacji i degustacji w innych miastach).
|
|
;p
|
|
W chilli pizzy wystarczy popatrzec na tego starego grubego babsztyla co zajmuje sie robieniem pizzy i juz na sam widok jesc sie odechciewa:)
|
|
Gruby Benek ma nie dobre pizze
|
|
A mi smakują z grubego benka bardziej niz np. Da grasso
|
|
Ludzie, tak narzekacie na pizzerie w Łomży, a właściwie na jakość pizzy. A może samemu zrobicie? To jest proste. Oto przepis: 3 szklanki mąki pszennej, 1szklanka ciepłej wody, 1/3 kostki drożdży, szczypta soli ,łyżeczka cukru i odrobina oleju. Do miski wsyp mąkę, dodaj sól i przyprawy np.oregano suszone, bazylię, przyprawę włoską, wymieszaj suche składniki łyżką. W szklance ciepłej wody rozpuść drożdże,dodaj cukier i olej i wymieszaj dokładnie, wlej do miski i wymieszaj łyżką, potem w tej misce zagnieć ciasto. Jesli będzie za suche dolej troszkę ciepłej wody. I zostaw w misce w ciepłym miejscu na 10-15 minut- akurat tyle starczy żeby zetrzeć ser i pokroić mięsko i paprykę. Piekarnik nagrzej na 250 stopni, grzanie góra-dół. Rozłóż na płaskiej powierzchni kawałek papieru do pieczenia-koniecznie brązowy i szeroki-najlepszy w Biedronce; akurat tyle by pokrył kratkę ( w piekarniku oprócz blachy jest taka kratka). Ciasto rękami na tym papierze uformuj w pizzę, podsypuj mąką jesli ciasto się klei. I teraz papier z ciastem wciągnij na kratkę. Posmaruj ketchupem lub sosem pomidorowym, sypnij serem, potem mięsko, cebulka surowa i papryka. I do piekarnika na ok 8-10 minut. Potem trzeba pizzę trzeba na tej kratce zostawić do odparowania np. nad zlewem, koniecznie trzeba papier wyciągnąć spod pizzy. I gotowe. Odkąd nauczyłam się robic pizzę, nie odwiedzam łomżyńskich pizzerii. Film jak zrobić tę pizzę jest na stronie www.skutecznie.tv, wpiszcie pizza w wyszukiwarce. Smacznego. Investor78
|
|
Ja ci powiem jakie sa ceny :D kazda pizza rodzinna 20 zl a jest wielka :P inne duzo tansze a tez sycace i smaczne ;) najdrozsza pizza to 15,50;)
|
|
Używam dokladnie takiego samego przepisu jaki investor1978 podal, co prawda "robie" ją troszke inaczej np.1 szklanka zimnej przegotowanej wody czy kruszenie drozdzy od razu do masy, jednak to nie zmienia faktu ze wlasne wychodzi najlepiej:)))
|
|
Gruby Benek to zakalec a nie pizza! chili pizza bije go na glowe! nie wspominajac juz o diavolo!
|
|
Gruby benek to gniot serowy,zdecydowanie najlepsza diavolo!
|
|
Savana jest najlepsza!
|
|
ostatnio jadłam w Diabolice na Spokojnej i szczerze powiem że warto :) "Mimo świata który, kocha i rani nas dzień w dzień, gdzieś na szczycie góry, wszyscy razem spotkamy się."
|
|
polecam TelePizze :)) mastermind
|
|
jeden zbiera znaczki inny klej ze znaczków , jeszcze nie było takiej co by każdemu smakowała. A temat dotyczył osterii a nie rozmowy o to która lepsza.Ale najważniejsze to czytanie ze zrozumieniem Andrzej W.
|
|
Pizza z dowozem z Diaboliki też jest ok:) Nie szukam przynajmniej składników z lupą:)
|
|
Od lat najlepsza pizza jest w DIAVOLO, ale ostatnio polecam również PRESTO na Polowej
|
|
Savana :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |