Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gramofon |
Ktoś z Was ma może gramofon i chce sprzedać? Najlepiej jakby był z napędem bezpośrednim, chętnie odkupię też płyty winylowe, jazz, soul, funk. Czekam na info, pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gramofon |
płyty z taką muzyką były kiedyś w komisie sympatia na krótkiej,gramofon w dobrym stanie technicsa można kupić za sensne pieniądze na allegro a jeszcze jak trafisz na dobrą licytacje to możesz wyczesać za grosze.
|
|
Witam ja na twoim miejscu szukalbym na allegro, jesli z technicsow to polecil bym ci cos w granicach 800zl, niekupowal zas ,,sieczki,, najnizszych modeli niebral tez od ludzi co w ogule nie maja pojecia o gramofonach, a beda ci chcieli zasugerowac ,,ze to ********* audofilska maszyna,, mialem na mysli lomzynskie komisy, szukaj gramofonu z ramieniem ktury ma mocowanie wkladki od gory, tzw 1/2 cala, daje ci to szerszy wybor wkladek, ramie powinno miec chocby reulacje nacisku igly i antyskating technicsow na allegro jest spory wybor, hoc ja osobiscie wybralbym inna firme co do zakupow na allegro t0 wiadomo ze zawsze jakies tam ryzyko jest, ato zabezpieczenie przesylki przez sprzedajacego a to wina kuriera, osobiscie posiadam juz trzeci gramofon kupiony na allegro i nigdy sie niesparzylem, a docelowy gramiak przybedzie z angli, z angielskiego e baya(narazie fundusze nie pozwalaja he he) ... soul...funk...jazz? chlopie trafiles w moje gusta, narazie posiadam skromna kolekcyjke niespelna 120 plytek,ale ciagle sie zwieksza, przyznam ze to chorobliwie WCIAGAJACE! i z plytami jak w ruletce,znajdzie sie pare czarnych owiec jak i zas naprawde zajebiste tloczenia kupione za smieszne pieniadze, czesto plyty piecdziesiecioletnie bija na leb wapolczesne wydania to natyle Pozdrawiam
|
|
...sorry,z tym 800zl przesadzilem troche,oczywiscie mozna taniej bizzy bone
|
|
bizzy bone Dzięki kolego za wyczerpującą odpowiedź, zgadzam się- takiej muzyki jaką można znaleźć na winylach dziś nikt nie robi, uwielbiam ten szum czarnych płyt, wiem, że w stolicy jest fajny sklep z ogromnym wyborem winyli kiedyś się wybiorę. Co do gramofonu myslałem nad vestaxem ale troszkę kosztuje. Pozdro
|
|
mam gramofon DIORA srebrny prawie nieużywany
|
|
Jaki to ma napęd? Cena? Jeśli będzie mi odpowiadał nawet jutro kupię
|
|
nie kupuj diory...diory były dobre ale dziesięć lat temu albo i więcej,Vestaxa nie kupuj jeżeli nie zamierzasz scratch'ować. jedynym sensnym rozwiązaniem Dla Ciebie jako dla poczatkującego słuchacza vinyli jest Technics i poszukuj gramofonu tej marki,aha i warto rozejrzeć się na allegro za całymi kolekcjami płyt...ludzie sprzedają po 100 sztuk winyli na przykład samego funku i soulu....więc bez pośpiechu z takimi rzeczami
|
|
...popieram a co do plyt z allegro, to czesto ocena ich jest bardzo zawyzona, albo ludzie uwazaja ze skoro to winyl TO MUSI TRZESZCZEC, nieraz ,,smazy,, jak cholera! niewiem skad to po......ne myslenie nieraz opowiadam ludziom jak traktuje swoja kolekcje, myje plyty recznie( zanosi sie na zrobienie jakiejs myjki z odysaniem, bo nie tedy droga) wspecjalnie przygotowanym roztworze,po wytarciu mikrofibra plyta laduje w nowej antystatycznej kopercie. np mam Chrisa Brbera z 58 roku i gra wysmienicie, prucz jazz band orkiestry, istna cisza,zero trzaskow, slowem miodzio ps a ja zabieram sie rozpakowania przesylki, niespelna pol godziny temu listonosz przyniosl 8 nowych plytek... Pozdrawiam
|
|
Ale ja prócz słuchania muzyki z winyli będę ciął z nich sample bo zajmuję się produkcją, do tej pory robiłem grane bity parę samplowanych ale nie kręci mnie cięcie z mp3, bizzy bone i jak tam nowe płytki? Coś ciekawego?
|
|
no oprocz jednej hip hopowej ,,MO THUGS,, to stary jazz, miedzy innymi COUNT BASIE i jego banda, jakis tez jazz band, mi nieznany, no i moja pani(he he) SADE, kurna,to juz druga,podwojna ta sama plyta,ale co tam, co do ciecia sampli, to chwale to, zajmujesz sie moze produkcja hip hopowych bitow? bizzy bone
|
|
Tak głównie Hip Hop, Old Schoolowy bo kocham takie brzmienie, orkiestralne lub tzw. katastroficzne kawałki ,też soundtracki do jakichś mniejszych produkcji, trochę gatunku podchodzącego pod Rock a samplowanie to ciekawa rzecz, można dać starym kawałkom nowe życie :)
|
|
Po co wydawać tyle kasy:) http://damnhot.net/2011/04/19/most_unique_way_to_play_a_vinyl_video.html
|
|
Dla autora 5 za kreatywność:) Jednak dalej czekam na propozycje :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |