środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Scania

Jakie są wasze opinie o nowych autobusach które jeżdżą po ulicach naszego miasta??
Łomża się zmienia. Wszystko idzie do przodu. Zmiany nie ominęły także
naszego MPK. Wysłużone już Jelcze M11 idą na zasłużoną emeryturę. Wszyscy pamiętamy krajobraz łomżyński, któremu nierozłącznie
towarzyszyły barwne od reklam pojazdy. Teraz to wszystko pozostanie w
naszych wspomnieniach... .

KMKM Łomża

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Scania

Co mamy napisać? Autobusy jak autobusy, nowsze z pewnością tak ale brzydsze od obecnych Volvo, zobaczymy jak się będą sprawować.

W Warszawie się dobrze sprawują. Brzydsze to one nie są.
Teraz nie ma mowy że kierowca komuś przed nosem zamknął drzwi. W scaniach jest specjalny sygnał dźwiękowy przed zamykaniem drzwi i pasażer po usłyszeniu takiego sygnału nie może wysiadać. Jest większe miejsce dla wózka inwalidzkiego.

KMKM Łomża

Jest jeden plus - stare zdezelowane jelcze w końcu pójdą na żyletki! mam nadzieję ,że więcej tego złomu już na ulicach Łomży nie zobaczę!

Nareszcie coś się w tej Łomży dzieje ... coś idzie ku lepszemu! oby tak dalej!

Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!

mpk wprowadzi w tym roku jeszcze bilet elektroniczny.
autobusy będą kursowały co 7 minut a nie co 10 czy 15 minut.
nowe linie autobusowe powstaną

KMKM Łomża

www.kmkmlomza.pl

KMKM Łomża

Jelcze może pójdą na złom,ale Autosany dalej będą kursować ;)

Autosany zostaja ale one tylko będą wyjerzdzały jak któryś z volvo lub ze scani sie zepsuje.A tak będa stały na zajezdni

KMKM Łomża

Wyjerzdzały mówisz? Ja porozmawiam z Panem Szczechem o tym, żeby kupił Tobie w prezencie słownik ortograficzny, albo wiesz co jak chcesz to Ci taki sprezentuję bo już nie mogę patrzeć na to jak Ty kaleczysz naszą piękną polszczyznę.

Jednego nie kumam - stare pójdą na złom, a nowe je zastąpią, czyli sumarycznie wychodzimy na zero. To jak do cholery powstaną nowe linie, niektóre zostaną przedłużone, a autobusy będą kursować co 7 minut? Jak to się nagle stało możliwe?

A nie pomyślałeś np. o tym, że Scanii może być (nie koniecznie teraz a w przyszłości) więcej niż Jelczy? A to daje możliwość wykonania takich zmian. Mi sie ogólnie cały zarys podoba bo przynajmniej coś sie zaczyna dziać w tej Łomży (nowe autobusy, w reszcie ulice zaczynają remontować).

Autosany będą dalej jeździć :) i to że będą wyjeżdżać kiedy się popsują te nowe to tylko takie pitu pitu :) wiadomo że na staro Łomże lub do Giełczyna nie puszczą nowych autobusów bo to nie opłacalne a po drugie szkoda nowy sprzed niszczyć więc każdy myślący nie wypuści na takie drogi sprzęt za kilka milionów ,na liniach Łomżyńskich na pewno będą jeździć nowe ale te po za miejskie właśnie autosany będą śmigać :) pewnie z czasem i nowe tak jak do Marianowa lub Nowogrodu jeżdżą ale nie na Bone :D mówisz że będą co 7 minut w godzinach szczytu czyli rano i popołudniu ale by mogli zrobić jedno lub dwie linie po 22 :) bo 22 i już nie ma autobusu a w wekend to już w ogole 21 ostatni ban :) a dużo ludzi wraca z pracy lub idzie na 22 albo jeszcze później ...

zgadzam się, by mogli puścić jakieś linie po godzinie 22:00.
a co do większego miejsca dla ludzi na wózkach inwalidzkich, to zobaczę w Poniedziałek:) Ale by mogli bardziej wyszkolić kierowców, bo nawet niektórzy chyba nie wiedzą jak opuścić autobus albo klapę wysunąć, żeby wjechać wózkiem. Ale na szczęście jeżdżę z kolegą, a on zawsze poradzi sobie, żeby mnie wprowadzić do autobusu a ja ktoś sam się porusza ? (Osoba na wózku)

P.S. chociaż parę dni temu kierowca mnie zaskoczył i to pozytywnie. Jeżdżę dosyć często autobusami i nigdy kierowca widząc człowieka na wózku nie wyszedł ze swojego stanowiska i nie pomógł wsiąść do autobusu, a ten wyszedł i chciał pomóc :)
Pozdrawiam tego Pana Kierowce. To chyba był Wtorek (12.04.11r) ok godziny 17:00 linia nr. 10

KMKM Łomża troszę buja, pisząc, że stare autosany będą wyjeżdżały jedynie jak zepsują się Volvo czy Scania.

Tak jak dziś będę tłukły się po tzw. dziurach, na liniach, gdzie jedzie w autobusie 4 babki na krzyż. Pozostaną na kursach po wsiach i podmiejskich.

Niektóre MPK, zamiast trzymać zdezelowane autosany, na linie, gdzie nie opłaca się puszczać dużego wozu, kupują minibusy, a nawet mikobusy.

http://www.epoznan.pl/news-news-23517-MPK_Minibusy_od_pazdziernika_na_ulicach_Poznania

http://www.epoznan.pl/news-news-23766-Minibusy_MPK_podpisano_umowe

Informuję wszystkich którzy chcą aby kierowca wykonał przyklęk autobusem, że ze względu na bezpieczeństwo Scania zmieniła możliwość wykonania tego manewru. Otóż w autobusach Volvo przyklęk można wykonać przy otwartych drzwiach natomiast w Scania tylko przy zamkniętych. Pasażer który zbliża się do autobusu który ma otwarte drzwi a żąda przyklęku musi poczekać aż kierowca zamknie drzwi wykona przyklęk i ponownie otworzy .

Rozmawiałem o dłuższym kursowaniu lini 8 i 10 z mpk żeby jeździły do 24.00

KMKM Łomża

No i co z Twojej rozmowy wyszło?

g0wn0

hehee. te scanie sa niewygodne

;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org