Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W Media Expert nie opłaca się kupować |
Nie wiem jak jest w innych sklepach z rtv i agd ale więcej nie zrobię pochopnie zakupów. Wabią promocjami a i tak w efekcie trzeba dać więcej kasy niż sie przewiduje.. Ostatnio kupiłam pewien sprzęt który był w promocji, miałam na to określoną sumę pieniędzy a i tak zapłaciłam więcej - również przez swoje lenistwo bo nie chciało mi się jeździć po innych sklepach..Sprzęt miał kosztować nie całe 1000zł a dałam 1300..bo namówiono mnie na dodatkową gwarancję za ok 200zł i musiałam zapłacić za dowóz 25zł - to już w Allegro tańszy.. Koniec z pochopnymi zakupami.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W Media Expert nie opłaca się kupować |
Ale prawda jest taka, że dałem się zrobić w bambuko i tyle. A to, ze ME jest drogi to wiadomo od zawsze, wystarczy porównać ceny i promocje z innymi sieciami czy nawet allegro.
|
|
Poprawka, dałaś...
|
|
A więc ja na szczęście pojechałam do innego sklepu ponieważ kupywaliśmy lodówke i spodobała mi się LG no frost za 1800zł dobrze że jej nie kupiliśmy ponieważ w Partnerze taka sama była za 1500zł a za 1800zł mieliśmy większą i z nalewakiem do wody
|
|
..no cóż, człowiek się uczy na błędach..;) w niedługim czasie też planuję kupić nową lodówkę - teraz wiem gdzie się nie udać..
|
|
No na pewno nie do ME :) nie polecam lepiej pierw się rozejrzeć bo można kupić taniej lub cos lepszego za taką samą cene
|
|
Ja też nie polecam ME bo w Eldomie jest już taniej niż w ME.Rok temu robiłam generalny remont kuchni szukaliśmy kuchni do zabudowy z blatem w stylu retro.Znalazłam na promocji w ME za 2156 zł wiadomo,że taka kuchnia kosztuje bardzo dużo a znalazłam w Eldomie za 1724zł o wiele taniej niż się spodziewałam i też była na promocji,więc wniosek taki że nie warto kupować nawet na promocji w ME.Zawsze jeżdzimy po całej Łomży a i tak kupujemy w Eldomie bo jak jest się stałym klientem Eldomu to dostaję się duże zniżki naprawdę warto.Uwierzcie mi nie kupuje w żadnym innym sklepie tylko w Eldomie.Kupujcie a przekonacie się jeszcze jak traficie na szefa Marka z którym można się dogadać to jest ok. ;)
|
|
ME to gówienko jak reszta sklepików w tym mieście :) dalej blokujcie budowe wielkiego sklepu w którym by się znalazł jakiś sensny sklep AGD i RTV a nie takie wypierdki .
|
|
Dla mnie jest to sklep błaznów i tyle. To w jaki sposób reklamowali mi nawigację nadaje się do kabaretu. NIKOMU NIE POLECAM.
|
|
mi kiedyś też proponowali dodatkową gwarancję ale odmówiłem a w ulotkach piszą że dowóz gratis a doliczaja 25 zł a raty promocyjne to szkoda gadać wystarczy sobie przeliczyć 30xrata i wychodzi półtora razy tyle co cena na półce
|
|
a ja powiem tak:w dawnym ELdomie a teraz w Partnerze rodzice kupowali wiekszość sprzętu AGD, a ale jak przyszlo do płyty indukcyjnej to sie okazało że taka sama w Neonecie byla ( żeby nie skłamać ) 300 zł tańsza, nie jestem pewien ale na pewno sporo tańsza, więc wartgo szukać i poświęcić troche czasu bo 300 piechotą nie chodzi ;)
|
|
A po co chodzić , jak na ceneo i allegro jest pokazane gdzie najtaniej i jakie są opinie o sprzęcie. „Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.
|
|
autochton można i tak ;P
|
|
GREEN po prostu oddaj ten sprzęt (bo masz takie prawo) i kup w innym sklepie taniej.
|
|
Zwrocic to moze towar kupiony przez internet do 10dni bez podania powodow, niestety tutaj to juz tylko bylaby dobra wola sklepu.
|
|
chcielista tuska to tera mata. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
bom trzeba kupować z głową. Po pierwsze zanim podejmiesz decyzję to popatrz sobie ile kosztuje to co cię interesuje na allegro , ceneo , skąpiec. Mając juz jakiś obraz idziesz do sklepu i patrzysz jakie tam na ten poszukiwany przez ciebie towa mają ceny. Jeżeli jest nawet wyższa ale tylko o koszta transportu które i tak p[rzy przesyłkach internetowych zapłacisz to bierzesz w sklepie bo to najlepsza oferta ponieważ w razie czego reklamacje masz na miejscu. Co ważne w sklepie możesz naciskac na obniżkę ceny. Zawsze to mogą zrobić im droższy towar tym szybciej taką można uzyskać. pozdrawiam i życze udany zakupów czyli łowów. Fantic
|
|
oczywiście jezeli w internecie cena jest zdecydowanie nizsza tak jak tu ktoś powyżej napisał o 400 zetów i więcej to rzecz jasna kupujemy w necie. Fantic
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |