piątek, 01 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
mechaniak

Witam,
ile trzeba mieć punktów by dostać się to technikum informatycznego/ teleinformatycznego? Posiadających informacje na ten temat bardzo proszę o pomoc.
Z góry dzięki

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: mechaniak

dajcie juz spokoj z tymi punktami dzieci

Z tego co się orientuję forum jest po to by pytać. A ja spytałam forumowiczów "posiadających informacje na ten temat" także jeśli P. Profesora ten wątek nie interesuje proponuję pominąć...

mało ;p pewnie z 50 ;p

Jesli nie ma zgloszen wiecej niz miejsc to nawet z 30 sie załapiesz...

Odradzam...

Pomysłowo.

Dobromil czemu odradzasz?
możesz jakoś uzasadnić swoją wypowiedź?

Witam!
Zeby sie dostac do mechaniaka nie trzeba wybitnych osiagniec naukowych... Wystarczy jakies 60-70 punktow. Ale za to nie jest tam latwo. W duzej mierze to zalezy troszke od nauczycieli (kilkoro "nieciekawych" odeszlo w ostatnim czasie) na jakich się trafi. Ja skonczylem mechaniak i powiem tyle - nie bylo latwo. Tam nie walczy sie o jak najlepsze oceny, tylko raczej walczy sie o zdanie do nastepnej klasy.
Co do kierunkow: teleinformatyka to najtrudniejszy kierunek w tej szkole. Ale za to, potem na studiach bedzie sporo latwiej. Informatyka jest juz sporo lzejsza. Oczywiscie mowilem tu o przedmiotach zawodowych, bo przedmioty ogolne wszystkie kierunki maja na takim samym poziomie.
Ogolniak w mechaniaku jest o wiele latwiejszy niz technikum, ale za to slabiej przygotuje do matury. a wiec... Nie ma op*erdalania sie w tym mechaniaku ;D

do Mechaniaka z dostaniem się nie ma dużych problemów... tylko potem trudno się w nim utrzymać.. :)

Ja jestem po teleinformatyce w Mechaniaku i jakoś nie twierdzę że to najtrudniejszy kierunek w szkole. Więc nie wiem skąd Daxter wyrwałeś takie wiadomości. Egzamin zawodowy zdałem na dość wysokim poziomie więc nie mów mi że to najtrudniejszy keirunek, bo wg mnie o wiele gorzej jest na elektronice lub mechatronice. Problemem w teleinformatycznym nie jest stopień trudności a stopień przygotowania szkoły do nauki tego keirunku. Elektronika jest np. keirunkiem którego uczą wiele lat i baza nauczania tej szkoły dla tego kierunku jest rewelacyjna. Z teleinformatyką jest już gorzej bo szkoła dopiero uzupełnia bazę sprzętową do nauki tego keirunku. Ale jest już coraz lepiej i będzie lepiej. Jak ja się tego uczyłem to byłem pierwszym rocznikiem, który poszedł na ten keirunek po przerwie. Wcześniej była telekomunikacja, potem zlikwidowali ją, przez kilka lat była przerwa i stworzyli teleinformatykę. I ja na nią poszedłem (tak się trafiło). Pierwsze lata to czysta teoria, mało praktyki, ale już i 4 klasa to już większe obcowanie ze sprzętem dobrej klasy (i drogim) i na prawdę jest już dobrze. Ja osobiście polecam ten kierunek.

dziękuję wszystkim za pomoc
pozdrawiam :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org