Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PG6 na Bernatowicza |
Czy ktoś się orientuje ile wynosił próg do gimnazjum na Bernatowicza w zeszłym roku? Czy dziecko bez tytułu finalisty/laureata ma szanse się dostać?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PG6 na Bernatowicza |
Ma jak ma powyżej 4.75 to tak :D ...
|
|
Zapomnij o tej szkole - katowni młodych ludzi - znajdź inną szkołę, szanuj dzieci i dbaj o nie a te cholerstwo na Bernatowicza niech diabli wezmą !!!
|
|
I tu się z Tobą nie zgodzę. Sama uczyłam się na bernatowicza i w gimnazjum i potem w liceum i jestem zadowolona ze swojego wyboru. Nauczyciele dobrze przygotowują do egzaminów, później do matury, wymagają, ale bez przesady. Jeśli ktoś chce się uczyć i ma zapał, to ta szkoła pomoże mu się rozwijać :)
|
|
mhj przeczytaj statystyk szkół łomżyńskich i opinie młodzieży a to jest najważniejsza miara a nie ambicje rodziców.
|
|
uczyłem się w PG1 potem w ILO i wiem, że to był błąd. oczywiście PG1 to błąd. Szpital psychiatryczny bez klamek w oknach... PG6 i ILO to najlepsze szkoły w łomży i pod względem poziomu nauki jak i poziomu kultury uczniów. Pamiętaj, że opinie, a właściwie niestworzone historie wydają albo osoby które się tam same nie uczyły i nie mają bliskiego kontaktu z uczniami tej szkoły, bądź których dzieci koleżanki siostry jej sąsiadki chodzą tam i są "dręczone". Porozmawiaj z uczniami (tylko pamiętaj, że i uczniowie lubią sobie pożartować i postraszyć, sam tak robiłem) przyjdź na dni otwarte i poznaj szkołę i prawdę o niej.
|
|
a szanse ma napewno. laureatów jest kilku, kilkunastu a miejsc ok 60
|
|
Autor: duch (---.redetelesul.com.br) Data: 08-04-11 17:15 mhj przeczytaj statystyk szkół łomżyńskich i opinie młodzieży a to jest najważniejsza miara a nie ambicje rodziców. Sama wybrałam sobie obie szkoły i nie żałuje, rodzice do niczego mnie nie zmuszali, więc nie wiedząc jak było nie pisz. Opinie były i będą różne, w zależności od człowieka, jak ktoś olewał naukę i miał pod górkę, to zawsze będzie narzekał, że go dręczyli. A prawda jest taka,że jak ktoś chce coś osiągnąć to uczyć się musi. Z tego co wiem, to egzamin gimnazjalny najlepiej zdają uczniowie z PG6
|
|
dzięki za odpowiedzi, oczywiście dziecko samo chce do pg6, a że można aplikować tylko do jednego gimnazjum poza rejonowym, zastanawiam się, czy ma szanse. jeżeli ktoś z Was pamięta dokładniej, czy dzieci bez udokumentowanych dużych osiągnięć się dostawały, będę wdzięczna za odpowiedzi. średnia przy rekrutacji teraz nie ma znaczenia.
|
|
już mówiłem, że laureatów jest kilku może kilkunastu a miejsc prawie 60. jeśli córa we wtorek dobrze napisała sprawdzian napewno się tam dostanie.
|
|
W ubiegłym roku skończyłam pg6 i nie jestem w 100% pewna, ale wydaje mi się, że właśnie w ubiegłym roku progi były aż śmiesznie niskie, nie wiem ile początkowe, ale ostatecznie wystarczyło mieć niecałe 50 pkt (TAK - podczas gdy za sam egzamin można zdobyć 40) bądź coś koło tego, w każdym razie zdecydowanie nie trzeba było mieć jakiegokolwiek tytułu :P średnia nie ma znaczenia, ale oceny tak, a gdy jest dużo kandydatów z tą samą punktacją średnia i drobniejsze osiągnięcia też są brane pod uwagę. I naprawdę, mimo wielu wielu wielu narzekań trzeba zwrócić uwagę na to, jak niewielu uczniów z pg6 idzie do innego niż Ilo liceum - naprawdę, jest ciężko, nie wiem jak w innych gimnazjach, ale zdecydowanie warto i dla poziomu, i dla samej szkoły :)
|
|
U mnie syn zastanawia sie nad PG6 czy Gimnazjum Katolickie ... Pozdrawiam: Grey
|
|
co do kultury uczniów to zostawia wiele do życzenia ona - oczywiście nie pisze tu o wszystkich tylko o tych którzy co przerwa stoją pod moimi oknami i smrodzi fajkami,zapluwa chodnik,zostawia syf po sobie i nic z tego sobie nie robi a nie wiem na co dyrekcja i nauczyciele tej szkoły czekają?niby taka dobra szkoła a nie umie zapanować nad uczniami! żałosne!
|
|
"żałosne" - proszę, w której szkole tak nie ma, szczególnie patrząc na licea (bo to jednak też LICEUM, nie odnoście wszystkiego do uczniów gimnazjum), w jaki niby sposób szkoła miałaby zapanować tak, by nie znalazła się część uczniów którzy palą. a przecież palarni nie wydzielą, toteż pod blokami. w każdej szkole jest to samo jeśli chodzi o używki, bywa tylko gorzej.
|
|
w pobliżu też WETA jest
|
|
dzięki Tomek i noodle, w takim razie składamy tam, skoro dzieciak tak mocno tam zapragnął ;) najwyżej wyląduje w rejonowym ;) co do palaczy, to chyba gimnazjum tak bardzo to jeszcze nie dotyczy... ;) jeżeli ktoś jeszcze wie coś o rekrutacji do pg6 chętnie poczytam!
|
|
palacze wbrew pozorom dotyczą właśnie gimnazjum ale na to raczej nie masz TY jako rodzic większego wpływu, jak ktoś zechce to i w najbardziej katolickiej szkole u sióstr z internatem będzie palić. więcej info 1lo.lomza.info a w sobote o 10 dzień otwarty można porozmawiać z uczniami i nauczycielami a odpukać nawet jak by do PG6 sie nie udało i niechciało sie do znienawidzonego rejonu to wystarczy iść do innego gimnazjum do dyrekcji z podaniem i słuszną argumentacją i napewno przyjmą...
|
|
tak są i uczniowie z WETY ale akurat pod moimi oknami sa uczniowie z I LO ale ok nie o tym temat był więc nie będziemy zaśmiecać ;] musiałam wyrzucić to z siebie :D
|
|
o, dziękuję za info o dniach otwartych, na pewno będę. może jeszcze ktoś coś wie przydatnego? ;)
|
|
nic więcej chyba nie da się na ten temat powiedzieć, jutro o 10 dni otwarte liceum/gimnazjum, tam będą na pewno też konkrety dotyczące ubiegłorocznego progu rekrutacji i ogólnie tego jakie będą w tym roku klasy (właśnie w ubiegłym po raz pierwszy wprowadzono coś na kształt profili - humanistyczny i matematyczny, ciekawe czy w tym roku się nie wycofają), można będzie się przejść po szkole, pogadać z nauczycielami, nałapać ulotek i informatorów (dodatkowo wszystkie osiągnięcia bla bla) a i najeść ;) i dokładnie, dawno chyba nie zdarzyło się, żeby nie przyjęli odwołania, szczególnie kiedy nie wysyła się karteczki a osobiście (dziecko z rodzicem) pójdzie do dyrektora, ładna przemowa o pilności i chyba nie było takiego, co by go odrzucili, więc jak naprawdę zależy, to nie będzie problemu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |