Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża - the town of my dreams... |
Jakie miejsca warto odwiedzić podczas kolejnej eskapady do Łomży? Zamieniam się w...w...we wzrok..:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża - the town of my dreams... |
Yyyy, Sztokrotke widziała? ;) Lomża jest dziś w takim stanie, że nie radzę do nas przyjeżdżać. Rozkopane ulice, mosty itp. Polecam zwiedzić inne miasto :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Rozkopane? To tak jak u nas...:) Katedra pewnie też rozkopana zważywszy na ostatnie odkrycia archeologiczne...
|
|
Na stokrotce też mają być pewne prace więc ... Ryskago jedź do Gołdapi :) wiedzisz dużo i odpoczniesz :)
|
|
zwiedzisz*
|
|
Mój kumpel właśnie ogląda zdjęcia satelitarne obszarów na zachód od Łomży. Zakola Narwi i starorzecza. Skansen w Nowogrodzie. Muzeum w Łomży. Kościółek na placu Jana Pawła II (dawna cerkiew, ostatnio odkryte i zabezpieczone freski z opisami cyrylicą). Oczywiście Wzgórze Świętego Wawrzyńca, grodzisko i Góra Królowej Bony. Pozdrawiam! --- PGG
|
|
nie wiem co widzialas i czy ktos Ciebie oprowadzal. Jak się chodzi bez przewodnika, to nie dostrzega wielu rzeczy ;) Pozdrawiam
|
|
Tester, Gdzie jest plac Jana Pawla II i wzgorze Sw. Wawrzynca ?? Wydawalo mi sie ze znam wiekszosc miejsc w lomzy, ale chyba osatnio pozmienialo sie nazawnictwo w tym wspanialym miejscu :) Pozdrawiam, -- no roots
|
|
Z tego co mi wiadomo Plac Jana Pawła II jest to plac przy jedynym w Łomży kościele, będącym kiedyś cerkwią... natomiast wzgórze św. Wawrzyńca, jedno z najstarszych miejsc świadczących o tysiącletniej (co najmniej) historii osadnictwa na tych terenach - jeszce przed górą Królowej Bony, po schodkach za domami (nie wiem kto pozwolił je tam wybudować). Prawdopodobne miejsce pochówku św. Brunona z Kwerfurtu. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Ryskago odwiedz Ptysia ( bawełna zadupie ale co tam )
|
|
Gośka a kiedy bylaas w Łomży ?
|
|
ryskago: z pewnością musisz odwiedzić mnie ;-) Szklanica szpirytusu już czeka i czeka, a Ty dalej nie raczysz się zjawić i wypić... Pamiętaj, marnotrawienie to też grzech... Pozdrawiam
|
|
MrS - A ty Kobieta czy Chłopak ? Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Kobieta. Pozdrawiam
|
|
Nie gadaj a może Anita ?? MrS ?? Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Żartuje przecież, jestem facetem ;-) Pozdrawiam
|
|
ryskago a co chciała byś zobaczyć, co Ciebie interesuje ?, gdyż mamy tu w Łomży kilka ciekawych miejsc. Jak rozumiem byłaś już w Łomży, więc na pewno przekonałaś się iż nie jest to duże miasto, jest natomiast w porównaniu do innych bardzo spokojne, wręcz senne. Przyjeżdzaj sama się przekonasz, Łomża da się lubić :) -= i feel You =-
|
|
Już się przekonałam i przekonuję się nadal... do jutra mam czas...:D
|
|
I jak ??, ok jest w Łomży ? Ave
|
|
W Łomży jest okej do kwadratu :) i... proponuję zgotować Rysi huczne powitanie :D może o tym wiedzieć nie będzie ale na nasze forum przygotujemy szampana :D i uczcimy przyjazd Twój do najpiękniejszego miasta w Polsce :D NiemoralnieNormalna
|
|
A ja wlasnie z Krakowa wrocilam niechetnie... Moglabym tam pomieszkac troszke, mysle.
|
|
Frotuś, To my, jak za licealnych czasów, wymianę zrobiły...:) Mrs. I tom razom nie udało się, ale, proszę, nie poczytuj mi grzechu tego...:) MindStorm, Spokój i senność Łomży, to coś, co do Ryski przemawia very much..:) Ptysiu, Na Bawełnie nie byłam wprawdzie, ale jako że najlepiej chodzi się w 100-procentowej bawełnie nie omieszkam zawitać tam następnom razom, nie bacząc na jej zadupny charakter...:) Kolank0, Przewodnik jest ok, nawet baaardzo! :) Ale przeca i Wyście mi przewodnikami..:D Avek, Ok do kwadratu! :D Informacje od Grzesia-Testerka i Kefaska do serducham se wzięła i na przyszłość bedzie jak znalazł! Dziękuję Słoneczka moje! Pozdrawiam już z dala od Was...:(
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |