Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KSIP Policja usunięcie danych |
Witam 6 lat temu zostałem ukarany za wykroczenie z RD. Sąd nałożył na mnie naganę. Upłynęło kilka lat a w KSIPie dalej to figuruje. Czy jest możliwość usunięcia tego za pomocą wniosku do Komendanta?? Z tego co sie orientuje i sprawdzałem to wykroczenie to uległo zatarciu zgodnie z art 46 paragrafem, ale dalej figiruje to w zbiorach policji
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KSIP Policja usunięcie danych |
6- chyba nawet 8 lat temu
|
|
no ale co to ma za znaczenie. Figurujesz. Mieli z Tobą okoliczność i figurujesz. Po co maja swoją bazę danych uszczuplać? Nawet, jak rzecz dotyczyłaby okradzenia twojej piwnicy z grzybków w occie, to pewnie tez by nie usunęli. Wreszcie żyjemy w epoce komputerów i gromadzenie danych nie jest uciążliwe. To tak, jakby panienka z która miałeś ,,okoliczność,, 20 lat temu, próbowała nakazać Ci abyś to wymazał ze swojej pamięci. pamiętać będziesz, co nie znaczy, ze masz to rozgłaszać na prawo i lewo. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Tyle że część wykroczeń ulega przedawnieniu w KSIP i niektóre są kasowane
|
|
co to jest RD i co to jest KSIP ?
|