wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Hamujecie rozwój Łomżyńskiej Starówki: Biskup, Kapucyn i 13-Radnych

Łomżyniacy łaknęli zmian jak Kania Dżdżu. Sądzili, iż w ostatnich wyborach zlikwidowali rządzący Łomżą układ Biskupio-Prezydencki - praktykujący wzmożoną ofiarność na rzecz Kościoła, której ludzie przedsiębiorczy mieli już dość.
MYLILI SIĘ!!
Kuria już jawnie na sesji 30 marca pokazała, że w Łomży rządzi Biskup, a nie Prezydent i Radni ( którzy głosują pod dyktando biskupa ).

W podziękowaniu za indywidualną ofiarność mieszkańców i duże dotacje z kasy miasta na remont Katedry Biskup zablokował ożywienie Łomżyńskiej Starówki, o które walczą mieszkańcy i przedsiębiorcy już drugą kadencję.

Biskup i Kapucyn swoją polityką zawłaszczają Łomżyńską Starówkę, (umacniając jej pustynny charakter) nie pozwalając mieszkańcom na korzystanie z niej jak to ma miejsce w innych miastach.

Skoro Biskup torpeduje pomysły mieszkańców na ożywienie Starówki to wspólnie z Kapucynami i 13 Radnymi (którzy głosowali pod jego dyktando) niech podejmą działania i przywrócą do życia Łomżyńską Starówkę jak dzieje się to w innych miastach.

Ks. Biskupie - masz taki pałac i ogród a Łomżyniakom żałujesz Starówki!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Hamujecie rozwój Łomżyńskiej Starówki: Biskup, Kapucyn i 13-Radnych

POPIERAM...

Za projektem ustawy było 10 radnych:
Maciej Borysewicz, Maciej Głaz, Alicja Gołaszewska, Ireneusz Cieślik, Andrzej Grzymała, Zbigniew Lipski, Konrad Haponik, Andrzej Modzelewski, Andrzej Wojtkowski i Zbigniew Prosiński.

Przeciwko pomysłowi, aby zmniejszyć odległość restauracji czy winiarni od obiektów chronionych do 30 m byli:
Jan Bajno, Mariusz Chrzanowski, Hanka Gałązka, Witold Chludziński, Alicja Konopka, Bernadeta Krynicka, Bogumiła Olbryś, Janusz Mieczkowski, Janusz Nowakowski, Wanda Mężyńska, Edyta Śledziewska, Henryk Piekarski i Elżbieta Rabczyńska.

Już wiecie na kogo głosowaliście...

Chciałoby się powiedzieć: Pijacki narodzie! Ale byłoby to niesprawiedliwe uogólnianie więc zwracam się do użytkownika 'Wszyscy razem' i tych którzy go popierają. Skąd taka myśl że rozpijanie mieszkańców, zwłaszcza młodych "ożywi" starówkę?? Zauważyłam że gorliwi zwolennicy otwierania kolejnych punktów sprzedaży to najczęściej ci, którzy nie potrafią spędzić czasu kulturalnie bez alkoholu. Mogę tylko powiedzieć że jesteście biedni i żal mi was. Coraz bardziej widzę jakie zło i spustoszenie niesie ze sobą alkohol, zaczyna się zawsze niewinnie.. Picie okazyjne, później szukanie okazji.. A wiele jest rodzin, gdzie przynajmniej 1 osoba jest uzależniona i to jest ogromny problem naszego społeczeństwa o czym dobrze wiemy. Dzięki za nazwiska radnych, szacun dla tych którzy odważnie walczą o trzeźwość w naszym mieście.

I am princess. My dad is the King of Kings.

Adonai najlepiej spędzasz czas na modlitwie????

Adonai tak chwalisz to ze ustawa o zmniejszenie odległosci od Katedry i tego typu miejsc nie przeszła. Jeśli tak naprawde myślisz to dziwi mnie czemu nie masz nic przeciwko temu co przeszło czyli zwiększeniu dwukrotnie punktów ze sprzedażą alkoholu.
Łomża była, jest i będzie miastem kościołowym niestety.
Widać że większości radnych nie zależy na rozwoju tego miasta a przynajmniej na rozwoju takich miejsc jak starówka.
Niestety czarna mafia rządzi a tak być nie powinno!!!

Na starówce osiedlić Czeczenów oni i tak nie piją.

Jeden razem z kilkoma...

sądzić można, że skoro LEPIEJ od łomżyńskiej Starówki ROZWIJA SIĘ Piątnica, to powinniście PRZENIEŚĆ INTERESY ze Starówki do Piątnicy.

JKK

"Musicie od siebie wymagać, choćby inni od was nie wymagali"

Lomza juz zdechla, bo sie wam nie chce. Juz nic jej nie uratuje.

Nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem alkoholu.
Ba, sądzę nawet, że alkohol jest dla ludzi (mądrych ludzi).
Ale czy któreś z was zadało sobie pytanie:Co o tym niby
ożywieniu Rynku sądzą jego najbliżsi mieszkańcy,a nie "byznesmeny" ?

"Człowiek był, jest i będzie tylko człowiekiem, dlatego jest pełen słabości.."

popieram autora tematu.

do przeciwników: wyjedźcie czasem z .Łomży i zobaczcie jak wyglądają tętniące życiem starówki innych miast.
nie ma tam warzywniaków, spożywczaków, salonów sieci komórkowych i ciucholandów. są za to kafejki, restauracje i puby.

miejsca spotkań.

Do 'jako tako': skąd wiesz, że nie mam nic przeciwko? Ten pomysł jeszcze bardziej mi się nie podoba, ale chyba za późno żeby cokolwiek zmienić. Do 'kazik': jeśli chodzi o mój czas wolny to niestety nie mam go za dużo a może i dobrze bo dzięki temu staram się go dobrze wykorzystywać. I wierz mi, można miło spędzić czas BEZ ALKOHOLU. Bo w dalszym ciągu nie rozumiem waszego argumentu że ta ustawa 'ożywiłaby' Starówkę. Jak wszyscy, też jestem za tym że coś się dziać powinno ale jaki to ma związek z alco??

Czarna mafia czuwa nad wszystkim!

franio zauwaz tez jeden maly szczegol, ze na znakomitej wiekszosci tych Starowek jest zakaz ruchu to po 1-wsze, po 2 moim zdaniem ozywianie Starowki trzeba by bylo zaczac od jej ogarniecia - miedzy innymi hali targowej i placu czerwonego, jesli to juz sie uda to wtedy uchwale bedzie mozna zmienic, albo dodac do niej punkcik ktory bedzie wylaczal Rynek i ulice wokol niego z zakazu.

Łomżę trzeba zaorać i wrzucić ziarno nadziei.......A kościoły będą świecić pustkami jak tak dalej pójdzie.......!

to menda!!! jeszcze im kurw@ malo $$$ ...

moze kurw@ niech nastepny kosciol postawia , kurw@@@@...

Nie no Panowie i Panie wszystko w imię boga czyli :
- budowa kościołów nie ważne że co 500 m następna willa i kolejny przepych obłudnych, żałosnych bezbożników
-nie płacenie podatków....w imię boga
-opłaty za wszystko co z kościołem związane czyli :
pogrzeby - flota,
narodziny - flota,
ślub - flota,
I TO WSZYSTKO W IMIĘ BOGA, WIERZCIE BÓJCIE SIĘ BO BÓG NA WAS PATRZY I PŁAĆCIE.
CIEKAW JESTEM JAK BY NIE MIELI TYCH WSZYSTKICH PRZYWILEJÓW I KASY OD WYSTRASZONYCH DARCZYŃCÓW BY PRZETRWAĆ PRZEZ KOLEJNE 100 LAT GDYBY SIĘ WSZYSCY OD NICH OBŁUDNIKÓW ODWRÓCILI - ILU BY Z WAS ZOSTAŁO !!!!
ZA DARMO ROBIĆ A W ZASADZIE NIC NIE ROBIĆ TYLKO WKÓŁKO *******...Ć PRZEZ GODZINĘ CO KAŻDĄ NIEDZIELĘ TO SAMO.
KTÓRY Z NICH ZA DARMO CHCIAŁBY ROBIĆ TO CO ROBI TERAZ GDYBY NIE WIDZIAŁ KORZYŚCI.
KOŚCIÓŁ PRÓCZ SWOJEJ WYREŻYSEROWANEJ OTOCZKI NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z BOGIEM W KTÓREGO WIERZĘ.
POMODLIĆ MOGĘ SIĘ W DOMU NA ULICY TAK JAK CHCĘ I KIEDY CHCĘ.
ODKUPUJĘ TO CO ZROBIŁEM ŻLE W SWOIM ŻYCIU MOJĄ POSTAWĄ I ZMIANĄ NA LEPSZE - STARAM SIĘ PRZEPROSIĆ TYCH KTÓRYCH ZRANIŁEM A NIE BOGA BO JEMU NIE ZROBIŁEM NIC. NIESTETY WIĘKSZOŚĆ ROBI NA ODWRÓT - IDZIE DO KOŚCIOŁA PRZEPRASZAC ZE ZROBIŁ ŻLE BO NP. UDERZYŁ KOGOŚ W TWARZ W PORZĄDKU ALE TEN GOŚĆ DALEJ LEŻY NA ULICY JEGO JUŻ PRZEPOSIĆ ZAPOMNIAŁ !!! ALE TO NIE MA WPŁYWU KSIĄDZ GO ROZGRZESZY DA MU LITANIE NIECH SIĘ POMODLI ZA KOLEGĘ I JEST GIT DUSZA ZOSTAJE OCZYSZCZONA A GOŚĆ DALEJ LEŻY NA GLEBIE.
TO TAK JAKBY UDERZYĆ SĄSIADA I PÓJŚĆ ZA TO PRZEPROSIĆ NASZEGO OJCA !!!
KOŚCIÓŁ JEDNA WIELKA PARANOJA. KOŚCIÓL = KASA + LODY NA DESER.
CIESZĘ SIĘ ŻE MŁODZI LUDZIE ZACZYNAJĄ POWOLI ROZUMIEĆ TEN ZAKAMUFLOWANY ŚWIAT STEKU KŁAMSTW, STRACHU I ŚMIECHU Z NAS SAMYCH BO TO NA ŻYWCA ROBI KOŚCIÓŁ.

JA TEŻ WIERZĘ I NIKT MI ZA TO NIE PŁACI - TO JEST PRAWDZIWA WIARA NIE PRZYMUSZONA PIENIĄDZEM.
GDYBY NA TO SPOJRZEĆ Z INNEJ PERSPEKTYWY TO KAŻDEMU WIERZĄCEMU PAŃSTWO POWINNO DOPŁACAĆ ZA WIARĘ JAK TO ROBI DLA KOŚCIOŁA.
BA TAKI WIERZĄCY NIE MUSIAŁBY PRACOWAĆ ANI MARTWIĆ SIĘ JAK PRZEŻYJE DO NASTĘPNEGO MIESIĄCA BO KASA ZAWSZE JEST TAM GDZIE POWINNA I ZNOWU----------
WSZYSTKO W IMIĘ BOGA.
A JA NA TO - WIDZISZ I NIE GRZMISZ !!!!!
CZY KTÓRYŚ Z NICH PRZYJDZIE DO NAS OCZYWIŚCIE PRÓCZ DNIA KOLĘDOWANIA CZY JAK TO SIĘ TAM NAZYWA I ZAPYTA JAK NAM SIĘ ZYJE CZY NICZEGO NAM NIE BRAKUJE CZY MOŻE TRZEBA NAM JAKOŚ LUB W CZYMŚ POMÓC. NIIEEE. NIE BO IM SIĘ TO NIE OPŁACA. NIE BO TO ICH NIE INTERESUJE . MY ICH NIE INTERESUJEMY POZA JEDNYM JEDYNYM DNIEM W ROKU. JESTEŚMY INTERESUJĄCYMI KLIENTAMI OCZYWIŚCIE WSZYSTKO W IMIĘ BOGA.

Dlatego zapraszam się do przyłączenia sie do naszej akcji " Obudźmy łomżyńska starówkę" już 368 łomżyniaków nas poparło , weż udział w happeningu 2 maja o 12. 00 na starówce, weż ze soba cos do siedzenia i piknikowania , pokażmy że nie zgadzamy sie na uśmiercanie starówki!!!

szpenio - człenio!!!!

"bliski współpracownik papieza" dobrze to napisales ... mam nadzieje ,ze ludzie przyjda... trzeba pomoc naszemu miastu ,nie ma sie czego wstydzic,przychodzcie...!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org