Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
do rodziców przedszkolaków :) |
Witam! Mam prośbę do rodziców dzieci, które chodzą do przedszkoli - mianowicie proszę o opinię o przedszkolach, do których uczęszczają Wasze pociechy. Najbardziej interesuje mnie opinia o przedszkolu Mały Artysta (na ul. Wojska Polskiego), przedszkolu nr 14 (na ul. Kołłątaja), nr 15, nr 8 i 9. Ale chętnie poczytam też o innych przedszkolach :) Może ten temat pomoże komuś w wyborze przedszkola dla swojego dziecka.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: do rodziców przedszkolaków :) |
też zastanawiam się nad wyborem przedszkola, więc chętnie poczytam opinie
|
|
nr 8 jst jak najbardziej ok.
|
|
Wesołe Słoneczko (za Polo) - wspaniała kadra, super - wymagająca dyrektorka (co jest ważne), mnóstwo atrakcji, wyjścia do teatru, sal zabaw, groty solnej, wycieczki, koncerty filharmonii, dużo uroczystości i imprez przedszkolnych. Ciekawe zajęcia (plastyka, angielski, rytmika itp.) Dzieciaki nie mają czasu się nudzić. Przenosząc córkę do tego przedszkola po pierwszym dniu miała więcej do opowiedzenia niż przez rok w innym przedszkolu... Mam tam dwoje dzieci i jestem naprawdę superzadowolona, że własnie tu trafiły. Rozwijają się, uczą, odpoczywają. Tylko jest już chyba po naborze, więc nie wiem czy są jeszcze miejsca. I nie jest to reklama, moim zdaniem to przedszkole jest naprawdę bardzo przyjazne i twórcze. pozdrawiam
|
|
Dzięki za wypowiedzi :) Chętnie poczytam też opinie o innych przedszkolach :)
|
|
podnoszę :) Może ktoś jeszcze zechce się podzielić opinią o przedszkolach? Szczególnie zależy mi na opinii o przedszkolu nr 14.
|
|
Ja szczerze polecam Małego Artyste! Opiekunki są wspaniałe... przyjemnie rozplanowany czas zajęc, na korytarzu świetny plac zabaw (domki, zjeżdzalnie, zwierzaki) wyjścia na spacerki.. uroczystości na różne okazje. Przedszkole bardzo przyjazne! POLECAM! :) [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
tak mały artysta jest super ale gdzie była epidemia salmoneli właśnie tam za dużo dzieci w grupie właśnie tam i jest drogo a kobiety które tam pracują (czasem nawet bez papierów na przedszkolankę) jak dla mnie to nie interesują się dzieciakami za bardzo czasem było tak że mój syn płakał przez 20min i nikt sie tym nie interesował ...
|
|
mojemu dziecku w przedszkolu nr 14 było źle, nudził się, panie sadzały codziennie dzieci przed laptopem i leciały głupie bajki, dziecko nawet nie pamiętało o czym było, bezmyślne siedzenie. dzieci musiały często siedzieć przy stolikach, żeby nie rozrabiały i mogły tylko rysować, nie mogły brać zabawek, bo paniom nie chciało się sprzątać. dziecko miało dość bezczynnego siedzenia przy stoliku przez pół dnia, codziennie mówiło że się nudzi. poza tym, nie wykazują chęci dostosowania się do indywidualnych potrzeb dziecka. ale tak było tylko w jednej grupie, w tej w której był rok wczesniej było ok, więc chyba to zależy na jakie przedszkolanki się trafi. przeniosłam dziecko do przedszkola nr 8 i tu się nie nudzi, nie mam żadnych zastrzeżeń i jakoś dzieci same zabawki sprzątają i nie ma problemu. zaletą tutaj jest też to że przedszkolanki nie zmieniaja się co rok, tylko jak zaczną grupę o 3 lat to mają te same dzieci przez 3 lata, więc mogą je dobrze poznać o lepiej sobie z nimi radzą.
|
|
Moja córeczka chodzi do Małego Artysty do grupy 3latków Słoneczka:) Przedszkolanki są super, mają świetne podejście do dzieci i nie pozwolą aby dziecko płakało. Moja córeczka bardzo chętnie chodzi do przedszkola i w domu cały czas opowiada jak było. Te przedszkole jest warte polecenia.
|
|
ja mam dylemat, czy posłać swojego 5-latka do przedszkola przy szkole podst. nr 10, czy zostawić go tam gdzie uczęszczał wcześniej. Proszę o opinie o przedszkolu w szkole podst. nr 10
|
|
A ja polecam Przedszkole u Sióstr na Radzieckiej. Mam tam dwoje dzieci i jestem zachwycony poziomem nauczania jak również podejściem Sióstr do dzieci. Generalnie w samych superlatywach mogę się o tym przedszkolu wypowiadać.
|
|
Może ktoś jeszcze zechce się wypowiedzieć?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |