Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
futra |
http://features.peta.org/ChineseFurFarms/index.asp moze po tym filmiku ktos zrezygnuje z noszenia prawdziwych futer
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: futra |
Koszmar , wielka męka i tragedia. Człowiek największą bestią w cywilizacji- a przecież ma taki wielki rozum. Zwierze nie zadaje tyle cierpienia swojej ofierze.
|
|
Ciekawe czy znajdzie się pare osób, które będą w stanie obejrzeć chociaż pół filmu. Homo sapiens- jestem wielki i jaki głupi.
|
|
ja obejrzałem, to są chiny to wiadomo że tam żadne standardy nie obowiązują, a cofnijcie się o pare lat, jak w Polsce zabijano świnie, kiedyś facet mi opowiadał że po paru godzinach zabijania to niekiedy zamiast obuchem siekiery to mylili się i ostrzem walili a świnia z głową zwisającą uciekała
|
|
bestialstwo!!,ci ludzie którzy to robią powinni być za ja..ja powieszeni!
|
|
Nie dałam rady obejrzeć całego filmu, xdkolixd piszesz, że ci ludzie którzy to robią powinni być .......a co z tymi którzy te futra noszą albo jedzą te świnie wcale nie po to żeby przeżyć .To jest biznes na który zgadzamy się codziennie w mięsnym i na bazarku a kto się nie zgadza uznaważny jest za świra i odmieńca co się żywi korzonkami i nosi łyko.
|
|
Żadna nowość, te filmy krążą od kilku lat w internecie. Takie rzeczy owszem, dzieją się na świecie. Właśnie Chiny, Rosja, ale nie dajmy się zwariować i wpoić sobie, że tak to wygląda wszędzie. Żeby nie było - jestem zdecydowaną przeciwniczką futer i skór, ale skoro jest popyt to jest i podaż. Grunt to zachować jakieś normy i resztki szacunku dla życia, które odbiera się dla własnej przyjemności. Nie tak dawno było głośno o KFC. Skubali kurczaki żywcem we wrzątku. To samo było w ubojni prosiąt. W Polsce. Zajmijmy się najpierw naszym podwórkiem, jak to opanujemy bierzmy się za naprawę reszty świata. Łatwo jest linczować przez internet, wykrzykiwać hasła o obrzydliwości całego świata i własnym miłosierdziu.
|
|
Ujmę to tak, nogi z dupy bym tym ludziom powyrywała. Nie wyobrażam sobie, jak człowiek może robić coś takiego innemu stworzeniu. Ludzie są chciwi, dla głupich pieniędzy katują niewinne stworzenia. Dla mnie futro naturalne istnieje tylko i wyłącznie w takiej postaci: https://lh4.googleusercontent.com/_2D-FdJiLjac/TQ56Ou23rNI/AAAAAAAABSM/xsWbQ97qzds/s720/IMG_2753.jpg
|
|
ale schabowy, albo karkoweczka z grilla na pewno dobra byla... Jak wspomniala ola** nie ma cos sie oszukiwac jak to wyglada i nalezy we wszystkim zachowac rozsadek. Na tym polega nakrecanie takich rzeczy przez pseudoekologow, ze nakreca film z jednej zasciankowej fermy czy ubojni, ktora stanowi 1% wszystkiego i kazdy mysli ze tak jest wszedzie. Trzeba zachowac rozsadek we wszystkim, gdzie nie przecze ze w tym wypadku jest zachowany
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |